Vaeltaminen koiran kanssa

adamiranta

Hei! Ollaan lähdössä koiran kanssa kesällä vaeltamaan Lappiin. Suunnitelmissa on käydä Ruotsin, Norjan ja Suomen puolen tuntureilla. Passiasiat ovat kunnossa (vasta-aineet otettu ja niissä ei ole huomautettavaa).

Koira on noin 20 kiloinen ja vielä junnu (alta 2 vuotta). Se varmaankin tarttee paljon energiaa, jos kävellään noin 10-20 kilometrin päivävauhtia. Millaista evästystä ehdottaisit ottamaan vaellukselle mukaan. Ruan pitäisi olla sellaista kevyttä kannettavaa, eli ei saisi paljon painaa repussa (lolloti lol, koska koirahan sitä ei kanna).

6

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adamiranta

      So sorry. Unohdin sanoa sen oleellisen. Se vaellus kestää kerrallaan noin viikon, eli ruantankkauspaikkoja on todella harvassa. Eli viikon muonat pitäisi olla mukana.

    • hyväämatkaa
    • adamiranta

      So sorry, kun poistin. Kirjoitin kiloista, kun piti kirjoittaa litroista.

      Kiitti paljon linkistä. Meillä menee vakavasti harkintaan tuollaisen koirarinkan hankkiminen. Siinähän kulkisi koiran kuivamuonat ihan keposesti (koira hiukka yli 20 kg). Totutteluahan tuo vaatii, mutta tuskin olisi kova homma opettaa koiraa ennen matkaa kantamaan rinkkaa (meillä koira on tottunut valjaisiin).

      Tuo noin 5 litraa olisi melkoinen säästö ihmisten rinkan tilavuudesta ja samalla painosta. Jokainen vaeltaja tietää, että repun sisältö on tarkkaakin tarkemmin mietittävä. Jokainen liikaa kuormaa aiheuttava tai muuten vaan tarpeeton pitää hylätä rinkasta. Jopa niin kovin kevyiksi tunnustetut turhat pakkausmateriaalit on hyvä jättää pois lisäämästä rinkan painoa. Ja toisekseen ne pakkausmateriaalit (muovit ja säilyketölkit) pitää tuoda sieltä luonnosta poiskin, eli ne kulkee koko matkan mukana, jos ei jossain laavulla ole jätteille paikkaa. Eli suositaan paperipusseja, koska niitä voidaan käyttää sytykkeenä nuotiota kyhätessä. Paperipusseissa kulkee hyvin kuivaruoka niin ihmiselle, kuin eläimellekin.

      Kiitti vielä kerran tuosta linkistä. Ja joo ei tartte sanoa, että mainostan jne... jne..., vaan oikeesti tuo on hyvä linkki koiran kanssa pitempään maastossa liikkuville.

    • royalcanin-asiantuntija

      Hei

      Lähtökohtaisesti olisi tietenkin hyvä pitää ruokavalio vaelluksen aikana niin pitkälti kuin mahdollista samana kuin normaalioloissa, jotta vältytään ruuansulatuskanavan ongelmilta. Mikäli ruokavaliota on tarvetta muuttaa energiapitoisemmaksi, tulee se tehdä ajoissa ennen reissua ja vähitellen viikon-parin aikana, samanaikaisesti koiran peruskuntoa kohottaen ja matkaan valmistautuen.

      Logistiikkaongelmien ratkaisemiseksi ja lisäenergian tarjoamiseksi normaaliruokavalioon voi toki yhdistää energialisiä, joihin koira myös totutetaan ennen matkalle lähtöä. Meidän tuotevalikoimassamme mm. Energy – energiapalat ovat runsaasti energiaa sisältävä ravintolisä jota voidaan käyttää täydentämään normaaliruokintaa. Nämä ovat myös kevyitä ja helppoja kuljettaa mukana. http://www.royalcanin.fi/Koira/Lemmikkitarvikeliikkeet/Ravintolisat-Pennuille-ja-aikuisille/Koulutus/Energy

      Mahdollisten helteiden varalta voisi mukana tietenkin olla lisäksi elektrolyyttivalmistetta, (meidän valikoimissamme Rehydration Support, eläinlääkäreiden kautta myytävä tuote), elimistön optimaalisen neste- ja suolatasapainon varmistamiseksi.
      http://www.royalcanin.fi/Kissa/Elainklinikat/Erikoisruokavaliot-Kuivaruuat/TOIPILASAIKA/Rehydration-Support-Cats/Dogs

      Runsaasti energiaa sisältäviä tuotteita ovat lisäksi pennuille ja imettäville emille tarkoitetut ruuat ja toisaalta eläinlääkäriasemilla myytävät toipilasruuat. Nämäkin voi pitää mielessä silloin kun lisäenergian tarvetta ilmenee.

      Tässäpä hieman vinkkejä mietittäväksi. Yksityiskohtainen ruokavalio on toki suunniteltava tarkemmin koiran tarpeiden mukaisesti.



      Henna Söderholm
      ELL, asiantuntijaeläinlääkäri
      Royal Canin Finland Oy

    • lazysoing

      Kannattaa myös miettiä miksi rasittaa nuorta koiraa? ALLE kaksi vuotias on vielä kehittymätön ja pitkä raskas liikunta rasittaa jalkoja ja niveliä. Pahimmassa tapauksessa koira voi kärsiä vanhana.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8634
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2332
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe