ärsyttääkö ketään muuta liikaa pyydetyt hinnat?

ärsyttääääääääääää

hei, olen seuraillut paljon koirien myyntihintoja ja aivan uskomatonta miten paljon pyydetään sekarotuisesta koirasta!!, vaikka pennun emä ja isä olisivat samaa rotua ja pentu ei ole rekisterissä.silloin koira luokitellaan sekaroituseksi.. tänäänkin katsoin apulan sivua jossa myytiin rekistöröimätönta saksanpaimenkoiran pentua hintaan 700e ja muistakin mix sekoituksista esim collie-kultanennoutaja-karhukoira mixeistä(jotkut) ihmiset pyytävät 200-400e , sekarotuisen koiran arvo on noin 100e joten hyvät ihmiset älkää maksako liikaa sekarotuisista koiristanne, niin vältetään turhat pentuilut. onhan se niinkin ettei parhaan ystävän hintaa voi määritellä... mutta silti liika on liikaa!!

31

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfhbszgjndtjk

      Ikävä kyllä kun sehän kuitenkin menee juuri niin, että ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa. Ja voin kertoa, että pentutehtailun tulokset eivät silti välttämättä ole juuri niitä kalleimpia koiria.

    • Wunderr

      Ikävä kyllä kennelliiton sana ei ole laki. Kennelliitto tahtoo että seropeista pyydetään alihintaa, jotta rotukoirien arvo sekarotuisten rinnalla korostuisi.
      Valitettavasti asia ei mene ihan niin...

    • ärsyttääääääääää

      ymmärrän sen vielä että puhdasrotuisesta rekistöröimättömästä koirasta joutuu maksamaan enemmän mutta jos rodun "oikea" hinta on noin 900e paikkeilla niin ei siitä enempää kyllä pitäisi pyytää kuin 400e. itselläni on rekistöröimätön collie, maksoin (400e)mutta kävin katsomassa itse ettei ole tehtailijoista kyse.kävin katsomassa pentuja paikanpäällä ja emää ja myös isää. olen tyytyväinen vieläkin hankintaani. koira ei ole ollut kertaakaan kipeä, rokotukset ajantasalla pidetty niin sekin kyllä varmasti auttaa asiaa. mutta jotkut mix rodut jossa on enemmänkin kuin 2 rotua niin ei ole kuin korkeintaan sen 100e arvoisia. vaikkaihmiset sekarotuisia tai vaikka puhdasrotuisia ostaa niin ei välttämättä mene tarkistamaan mistä oikeasti tulevat :)

    • __kyselijä__

      Hyvä jos olet ollut tyytyväinen puoleenhintaan ostamaasi paperittomaan collieen, mutta kai koiraa ostaessasi tiesit, että kaksi yleisintä syytä miksi koiria ei ole rekisteröity ovat: pennut ovat ns. välipennut (kts alla), tai pentujen vanhemmat ovat niin sairaita (esim. periytyvä paha lonkkavika) että toista tai molempia ei ole saatu rekisteriin.

      Välipennuiksi sanotaan pentuja, joita kasvattaja ei saa (ei yritäkään) rekisteriin, koska pennutusväli on liian tiheä. Koska pentuja ei ole rekisterissä, näyttää siltä kuin niitä ei olisi olemassakaan ja taas seuraavat pennut kasvattaja saa rekisteriin.

    • ....................

      tidän sen kyllä. mutta epäilen kyseessä olevan tämmöistä vilppiä. keneltä ostin koiran olen vieläkin 3v jälkeen yhteydessä paikkaan,olemme nähneet myös sen jälkeen toistenkin pentujen kanssa terveitä ovat olleet. myös silloinkuin ostin ovat kaikki lääkärintarkistukset jne kunnossa ja käyty. ja emä on tehnyt koko elämänsä aikana vain 2pentuetta ja siihen se jää. syynä että pennut ei ole rekisterissä on se että isä ei ole koskaan rekisterissä ollutkaan. vanhemmat ovat myös terveitä koiria, luotan myyjään täysin koska olen vieläkin vieraillut siellä ja olemme yhteydessä usein.

    • Killmarin

      En ymmärrä mikä ihme siinä on kun niin ollaan nykyään sekarotuisia koiria vastaa tai rekisteröimättömiä pentuja. se ei tarkoita että vaikka on näitä pentutehtailijoita niin että kaikki olisivat sellaisia, myös sekarotuisella koiralla voi olla paljon annettavaa. lähipiirini kaikki sekarotuiset koirat ovat olleet aina terveitä kun taas rotukoirilla vaikka on ollut terveet ja tutkitut vanhemmat ovat aina kuolleet jo ennen 5 vuoden ikää. rekisteröimätön rotupentu ei mene yhtään sen paremmaksi on sillä sitten paperit tai ei, sama koira se olisi papereillakin. kaikki ihmiset eivät halua käydä näyttelyissä ym. kasvattajat ja kennelliitto ovat siksi niin sekarotuisia vastaan koska ne alkavat olla niin suosittuja että rotupennut eivät tahdo yhtä hyvin mennä kaupaksi. on totta kyllä että joistain sekarotuisista pennuista pyydetään liikaa mutta niin pyydetään rotukoiristakin. sekarotuinen pentu jolle on tehty kaikki samat kuin rotukoiran pennulle aiheuttaa saman määrän kulujakin mutta silti joistain rotukoirista pyydetään 1500e/ pentu. pelkästään jo tuo 1 pennun hinta korvaa kasvattajan kulut pentujen ja emon hoidosta tuona aikana joten mihinkäs ne loppujen pentujen rahat menevät ?? se vasta onkin rahastusta,.... ja sitten kehdataan väittää että ei me tätä rahan vuoksi tehdä

    • elllli

      Pahalta silti tuntuu kun sekarotuisista pyydetään esim 600e ja rekisteröimättömistä esim villakoirista 800e. Kyllä siinä on rahanahneus kyseessä ja oksettavimpia on hinnat 590e. Ei jätä arvailuja miksi on pennutettu.

    • Killmarin

      Voipi olla että tuntuu pahalta mutta ehkäpä hekin haluavat muiden pennuttamisen rinnalla myös niin että rahaa jää vielä käteenkin pentujen mentyä. Jotkut haluavat vain rahaa ja jotkut taas jotain enemmän mutta suurin osa kasvattajista sanoo että eivät tee rahasta mutta silti hinnat reippaasti yli kulujen. tutustuin erääseen kasvattajaan joskus


      Mitä eroa on sekarotuisella koiralla ja rotukoiralla?
      - voit harrastaa tokoa ja agilityä molempien kanssa
      - kumpikin lohduttaa ja ilahduttaa yhtälailla
      -kumpikin syö ja ulkoilee samalla lailla
      -kumpikin onperheenjäsen
      kennelliittojen järjestämiin ei tietenkään pääse,...

      koira on koira papereilla tai ei,... hinnat ovat ihan naurettavia.
      jos koiraa kerran pennutetaan niin sen pitäisi tulla siitä että haluaa antaa muillekkin mahdollisuuden mahtava luonteiseen ja ihanat ominaisuudet omaavaan pentuun. mielestäni värit,koko ja söpöys eivät todellakaan mitään syitä pennutukseen.

      • Killmarin

        äskeisestä jäi pois,...

        tutustuin erääseen kasvattajaan kerran joka vaikutti aluksi mukavalta ja koiristaan välittävältä kasvattajalta. jonkin aikaa hänet tunnettuani hän sitten kerran minun kuulteni tappeli miehensä kanssa koska vaimo ei käynyt töissä vaan kasvatti vain koiria siihen vaimo tokaisi saavansa silti enemmän rahaa pennuistaan vuodessa kuin miehensä palkoistaan vuoden aikana.
        hänellä oli 6 narttu koiraa joista jokainen sai vuosittain 6-jopa 10 pentua, yhdestä pennusta hän otti 1000e, että laskekaapa tuosta.
        Näin kasvattajat jotka ei missään nimessä ikinä kasvata rahasta,...


    • mitä mielipiteitä

      sinulle jota ärsyttää sekarotuisten hinnat, oletko koskaan teettänyt pentuja koirallasi jos sinulla on sellainen.
      Astutus maksaa, matkat maksaa paikalle,urokselle täytyy maksaa pennuista osa,madotukset maksaa,eläinlääkärin palkkiot täytyy myöskin maksaa,äidinmaidon kovike ei ole ilmaista puhumattakaan pentu nappuloista, sirutuksista ym...ym.. kuluista.

      Niinkö luulet että viidestäsadasta jää käteen paljonkaan,ota asioista ensin selvää.
      Luuletko että rakastava sekarotuinen huitaisee pennut tuosta vaan, jos pennuista ei pyydetä kunnon hintaa ne lähtee kylän kulkuun ja tulee taas uusi "parempi ja kauniimpi pentu tilalle. Haloo järki käteen nyt

      kennelien koirilla hankitaan ei sekarotuisilla

    • ärsyttääääää

      en ole teettänyt pentuja. minulla uros joka on leikattu. maailmassa on tarpeeksi jo kodittomia koiria!

    • mielipide...

      Juuri noiden kodittomien pentujen/koirien takia myös seropeista tulee pyytää kunnon summa. Totta he*******ä koira joka ei mitään maksa lähtee kiertoon kun tulee ongelmia.

      Jos miettii ensin kaikki kulut: Emo syö, ultrat, röntgenit, (mahdolliset ongelmat synnytyksessä tai sen jälkeen), emon maidon vastike (kallista), kipot ja kupit, laadukas pentumuona, madotukset, eläinlääkärin tarkastus, lelut. (tuhotut huonekalut). Isosta pentueesta toki jos myy halvalla, saa kulut pois. Mutta miettiikö kukaan koskaan sitä työmäärää, mitä pentueesta tulee. (ei voi muuten verrata normaaliin työtekoon yhtään.) Aamusta iltaan pennut tarvii huomioo ja ruokaa ja entä kodin siisteys. 3-vuorotyö meinaan.
      kunnon summalla vaan sekarotuisetkin myyntiin. Ja tarkkana siitä minne pentunne luovutatte ja yritystä pitää yhteyttä jälkeenkinpäin.

    • tyhmät_ihmiset-

      totta sekin mutta en ymmärrä minkä takia niitä pentuja sit teetetään koko ajan, olkoon sekarotuisia tai puhtaita . kodittomia koiria on liikaa ja semmoiset jutut että haluan koirilleni jälkeläisiäon täyttä paskaa koira ei ajattele sillä tavalla , se on vaan ihmisten itsekkyyttä. mutta mitempä niitä petueita valvomaan kunnolla?? ihmiset ovat tyhmiä!! en voi ymmärtää myösmiksi niitä sekarotuisiakin pitää ylipäätäsä sit teettää oikein tekemällä.. ja vahinko pennut . ööö jos koiralla on kiima niin pitäkää urokset ja naaraat erillään.. sillehhän ei voi mitään jos koira lähtee kuljeksimaan esim maalla kun vapaana on. mutta sillon kannattaisi miettiä koiran leikkauttamista?? haloooooooo!!!!!

    • huuuuuuu

      voi herran pieksut mitä paskaa, oletko 13v.

    • Sera ja Jussi

      Mitä halvemmalla myy,sitä todennäköisemmin menee huonoon perheeseen.Mutta 200-300 on liikaa.Tyttöni myy 100€,jos saa 100% takuut,että menee hyvään perheeseen.

    • jokurotisentään

      "Astutus maksaa, matkat maksaa paikalle,urokselle täytyy maksaa pennuista osa,madotukset maksaa,eläinlääkärin palkkiot täytyy myöskin maksaa,äidinmaidon kovike ei ole ilmaista puhumattakaan pentu nappuloista, sirutuksista ym...ym.. kuluista."

      Miks pitää sekarotuisia teettää? Ei kyllä bensat ja pennun ruoka kuulu pennunostajan maksettavaksi. On se vaan kumma kun saat metsästyskoira sekotuksen 100e tai jopa alle, mutta pientenrotujen sekotukset maksaa jopa sen 1000e!

      Ja kummallisesti myös puhdasrotuisten hinnat on noussu tosi paljon. Rahastusta sanon minä.

    • asfafmhn

      "Jos miettii ensin kaikki kulut: Emo syö, ultrat, röntgenit, (mahdolliset ongelmat synnytyksessä tai sen jälkeen), emon maidon vastike (kallista), kipot ja kupit, laadukas pentumuona, madotukset, eläinlääkärin tarkastus, lelut. (tuhotut huonekalut). Isosta pentueesta toki jos myy halvalla, saa kulut pois. Mutta miettiikö kukaan koskaan sitä työmäärää, mitä pentueesta tulee. (ei voi muuten verrata normaaliin työtekoon yhtään.) Aamusta iltaan pennut tarvii huomioo ja ruokaa ja entä kodin siisteys. 3-vuorotyö meinaan."

      Tämmöstä minä en ymmärrä. Ite jokainen tietää miten koirat pentuja tekee eikä niitä oo mikään pakko teettää! Pennun ostajan ei kuulu korvata tuhottuja huonekaluja, leluja, kippoja tai kuppeja! Eikä emon tai pennun ruoat kuulu ostajan maksettavaksi. Leikatkaa sekarotuiset koiranne niin ei pentuja tule.

      • hrtjrt

        No sinähän et ole se, joka määrää mitä eläimen hintaan kuuluu ja mitä ei.


    • Hyvä koira

      Itse maksoin kahden rodun risteytyksestä 500€, mutta maksoin tuon hyvällä mielein, ei ollut tehtailua. Vanhemmat oli kuvattu ennen astutusta, löytyivät rekisteristä, pennut kasvoivat perheen parissa ja lempeydellä kasvatettuja, eläinl.tarkastamia ynm. Pentuihin oli siis panostettu. Juuri tälläistä kasvattajaa etsin ja olen erittäin tyytyväinen koiraani.

    • -.-

      Se on just hyvä että ne maksaa, muuten kuka vaan idiootti vois päättää päähänpistona ottaa koiran halvalla. Ja halvat hinnat on yleensä just pentutehtailijoilla, jotka teettää pentuja mahollisimman halvalla, siihen niitten bisnes just perustuu.

    • mietimieti

      se on just pentutehtailua kun hinta on korkea. Mieti nyt vähän itekkin. Ja kyllä niitä kalliita puhdasrotuisiakin päätyy niille idiooteille, ei se rahasta oo kiinni.

    • ursulllla

      itse maksoin omasta sekarodustani 50e. Pentua ei ollut rokotettu, sirutettu, madotettu eikä se myöskään ollut eläinlääkärin tarkistama. Tässä vaiheessa ei tule yllätyksenä ettei sillä myöskään ollut papereita. Kävin ratsastamassa yhdellä talilla johon syntyi nämä pennut.. lähtö hinta pennuilla oli 250e ja kun ne ei mennyt kaupaksi ne päätettiin ampua. Vahinko pennut ja järjetön rahan ahneus. Mielestäni tuollaiselle ihmiselle ei kuulu maksaa vaikka aikani tuota menoa katsottua kumminkin tein.. En enää mene sinne tallille, mutten myöskään koe koirani olevan yhtään vähä arvoisempi toisten ihmisten kallisiin rotupentuihin verrattuna. Sillä on ehkä ollut vähän rankempi pentu elämä..

    • ??+´´

      Ei tietenkään seropit oo sen huonompia kuin puhdasrotuiset vaan ne pennuttajat jotka tekee sitä rahasta. Itsekkin voisin seropin ottaa jos olisin varma että se ois puhdas vahinko jne.

      • ---

        Minäkin voisin ottaa rotukoiran, jos olisin varma että se on puhdas vahinko.


    • kukkis-70

      En minä ainakaan voi sanoa että korkea hinta mitenkään ärsyttäisi, itse en kyllä maksaisi sekarotuisesta enempää kuin 50€, meillä nyt 3 monirotuista, ja kaksi niistä ilmaista ja yhdestä maksettu just toi 50. Harrastellaan tokoilua ja lenkkeilyä, jalostus ja näyttelyt ei kiinnosta yhtään, on ennen tullut juostua kehissä puhtaiden kanssa, aikansa kutakin :). Niin ja vielä se, en koskaan ostaisi paperitonta "rotukoiraa".. siinä on pentutehtailu riski jokaisesssa pentueessa

    • Eutanasia on armoa

      Itse maksaisin sekarotuisesta, terverunkoisesta koirasta noin 200-500 euroa, mutta pilalle jalostetun koiran voisin ostaa säälistä mihin hintaan tahansa ja lopettaa sen sitten. :/

    • sepä se

      Kyllä maksaisin sekarotuisesta ihan hyvin. Olen huomannut että MONIKIN joka antaa liian pienellä rahalla koiriaan ne joutuuvat kiertoon tai huonoon paikkaan.

      TÄMÄ EI KOSKE KAIKKIA, mutta itse niitä tiedän aika monta.

      Olen itse valmis koirasta maksamaan, koska kun miettii niin pitäähän koiraan olla muulloinkin myös varaa. Jos ostajalla on varaa ostaa koira, on ollut yleensä varaa myös viedä koira el.lääkäriin sekä ostaa kaikki lääkkeet yms.

      sama juttu hevosessa, vaikka ne kuinka on "sekarotuisia" joudut niistä maksamaan.

    • 2* 300€

      Minusta 100€ on hiukan liian vähän pyydetty jopa sekarotuisesta pennusta. 200 - 300€ on paljon parempi hinta. Tuosta hinnasta moni alkaa jo miettiä haluaako pennun aivan oikeasti.

      Surullisia ovat ne myynti-ilmoitukset, missä 4 kk ikäisiä pentuja myydään ajanpuutteen vuoksi. Eipä siinä ole paljon asiaa harkittu ennen pennun hankkimista.

      Jos joku pyytää pennusta 500 ja joku haluaa se maksaa, niin keneltä se on pois? Mikä teitä asiassa niin kovasti riivaa?? Sekö ettet juuri TE saa sitä rahaa? Aivan turha yleistää, että sekarotuiset tai paperittomat koirat ovat AINA pentutehtailun tuotteita. Useampi puhdasrotuinen ns paperikoira taitaa olla sellainen. Enemmän yli 1000€ koirista jää kasvattajelle pentua kohti voittoa. Miten asia muuttu silloin kun kyseessä on rekisterissä olevat koirat? Minusta ei mitenkään.

      Kauemman aikaan pentuilmoituksia seuraavat kyllä erottavat pian ilmoitusten joukosta tehtailijat. Käykääpä vaikka huviksenne katsomassa Tori.fi palstaa. Ainakin alkukesästä Inge ja Maria olivat kovia tyttöjä kauppaamaan erilaisia pentuyhdistelmiä Virosta tuotuna. Tuonti juttu kylläkin selviää vasta sähköpostissa. En suostunut ostamaan koiraa Hiacen takaboxista Helsingin satamassa.

    • kukkis-70

      Rekistöröityjen pentujen kasvattaja maksaa uroksen omistajalle astutusmaksun, ellei siis ole oma uros, koiria on (roduista riippuen) käytetty erilaisissa terveystutkimuksissa, näyttelyissä, kokeissa, luonnetesteissä, mahdollisti ulkomaita myöten.

      Rahallisestikin arvokkaan pentueen kuntoa seurataan lukuisilla elääinlääkäri käynneillä, ja yleensä myös useammalla ultraääni tutkimuksella.

      Synnyttyään ja kasvettuaan pennut madotetaan usein, tunnistemerkitään ja rekistöröidään, jos pennut viipyvät kasvattajalla pidempään ne myös rokotetaan.

      Usea kasvattaja myös sisällyttää pennun hintaan mahdolliset lonkka,kyynär ja polvikuvaukset sekä silmäpeilaukset, jos rotu on sellainen että jalostukseen niitä vaaditaan.

      Myöskin kasvattaja on velvollinen korvaamaan koiran hinnasta, jos sillä esiintyy raketeellisia,terveydellisiä tai muita vikoja(esim.värivirhe)

      Noista kertyy rekistöröidyn pennun hinta

      Tietenkin löytyy kasvattajia, jotka eivät tuota kaikkea tee, on ostajan vastuulla hakea tieto esille, fiksu kasvattaja kyllä kertoo.

      Sekarotuisesta/ rekistöröimättömästä pentueesta ei kasvattajalle koidu kovin paljoa menoja, aina voidaan sanoa että koirat on madotettu (toki myös rekatuista voidaan sanoa), sanotaan että vanhemmat ovat aina olleet terveitä, niinhän on jokainen jota ei ole tutkittu?! Eläinlääkärin tarkastamia, miten voidaan todistaa?! Tai osoittaa että juuri kyseinen sek.rotuinen siruton pentu on terveeksi todettu?

      Jos Sekarotuinen osottautuu sairaaksi, esim. lonkat eriparia niin ettei kävelystä tule enää kaksi vuotiaana mitään, tai pikkukoiran polvet lonksuvat paikaltaan.. Ei siinä kasvattaja tule hoitomaksuissa vastaan, tai hyvitä ostohintaa takaisin.. Vaikka viallisen onkin myynyt.

      Sekarotuisella ei myöskään voi osallistua esim.palveluskoirakokeisiin, näyttelyihin eikä toko-ja agility arvokisoihin (SM-ja vastaavat)

      Siksi mielestäni sekarotuisten hinta pitää olla alhainen 0-50€, tokihan pyytää saa, ja hulluhan se on joka maksaa..

      Enkä minäkään koskaan ostaisi koiraa mistään torilta auton takaboxista, taikka mistään muualtakaan missä ei pentuetta pääse kotioloissa tapaamaan, tai
      vanhempaakaan koiraa.

      Enkä myöskään "adoptoisi" koditonta koiraa Espanjasta, Pietarista, Virosta tai muustakaan maasta josta noita katukoiria tuodaan, jotkut tekaistuilla terveyspapereilla, kiitos rajojen avautumisen :(

      Suomessa on ihan omasta takaa uutta kotia etsiviä ja kodittomia koiria.

      Tämä on tietysti vain minun mielipiteeni asiasta, eikä tarkoitus ole ketään tällä ärsyttää :)

      Ja minulla on ollut sekä rekistöröityjä että sekarotuisia koiria, kaikki ovat olleet yhtä rakastettuja.

    • 34

      Kukkis -70 ei ota huomioon niitä sekarotuisten pentueiden teettäjiä, jotka kuvauttavat koiriensa lonkat ja kyynäroäät ja tutkituttavat niiden silmätkin ennen pennutusta.
      Ja käyttävät pennut eläinlääkärillä, rokottavat ne ja siruttavat ne.
      Jotka käyttävät koiriaan mätsäreissä ja muissa tapahtumissa, joissa niiden luonne tulee testattua.

      Sellaiselta sekarotuisen kasvattajalta otetusta pennusta voi pyytää kyllä yli 50 euroa, vaikka se kuinka paperikoiraihmistä kirpaisisikin.

    • kukkis-70

      Hei 34, sillä ei ole mitään merkitystä kuinka kuvattuja ne sekarotuiset emät ja isät on, kun niiden sukujen taustoista ei voi tietää.. Eikä rekistöröimättömien koirien terv,tutkimus tuloksia rekistöröidä mihinkään

      Paitsi jos ne ovat rekistöröityjä rotukoiria, mutta jos ovat terveitä jne.. miksi ei rekistöröidä jotta mahdolliset ostajat saavaat vastinetta rahoille, mahdollisuuden osallistua kiakkiin harrastus muotoihin ja ennenkaikkea, korvauksen jos ostettu koira onkin sairas, tai muullalailla "viallinen".

      Yleensähän syy noissa tapauksissa on joko välipentue, tai se ettei täytä kaikkia jalostus kriteerejä.

      Ei näyttelyissä koiran luonnetta testata, siihen kehän kiertämiseen/ tuomarin kopelointiin ei paljoa vaadita :)


      Ja minähän sanoinkin että yleensä sekarotuisia ei ole sirutettu, rokotettu.. Jos on silloinhan puhutaankin jo hieman vanhemmasta pennusta, silloin on ok kulut ottaa pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe