Luokanopeksi?

wei

Mietiskelin tässä sitä, että kuinka hyvä ylioppilastodistus pitää olla, että pääsee luokanopettajakoulutukseen? Itellä ei kovinkaan hyvä, mutta en voi kuvitella itselleni mitään muuta ammattia kun opettajan..
Ja toinen kysymys pääsykokeisiin liittyen..Kuin paljo sinne pitää lukea, että pääsee toiseen vaiheeseen? Pitääks ne osata ulkoa kaikki artikkelit vai miten te muut pelaatte niis? Ja millanen se toinen vaihe eli soveltuvuuskoe on?

1

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LUKO-2008

      Minulla on M:n paperit kirjoituksista. Lukuaineiden keskiarvolla ei minusta ollut haussa mitään väliä, mutta itselläni se taisi olla 8.4-8,7, jotain tuolla välillä. Muista opiskelijoista en niinkään tiedä. Itse pääsin toisena hakuvuonna luokanopettajakoulutukseen. Jollet hae Helsinkiin niin ei niitä L:n papereita vaadita.

      VAKAVAAn luet sen verran, että osaat asian. Itse luin VAKAVA-kokeisiin tekstin ehkä max. 3-4 kertaa ensimmäisenä vuonna. Toisena vuonna taisin lukea kahdesti. Ekana vuonna olin pistekahmija, teoreettisesti parhaimmistoa, mutta vedin soveltuvuuskokeesta pohjat jännityksen takia. Toisena vuonna hain kahteen paikkaan. Ensimmäisessä paikassa sain taas pohjapisteet soveltuvuuskokeista jännityksen takia, mutta toisessa olin sitten parhaimpien joukossa. VAKAVA-kokeesta sain muistaakseni keskivertoa paremmat pisteet, mutten suoriutunut ihan niin hyvin kuin aikaisempana vuonna.

      VAKAVA-koe oli ärsyttävä suoraan sanottuna. Se on monivalinta. Vääristä tehtävistä saa miinusta ja oikeista plussaa. Toisin sanoen, jos sinulla ei ole mitään hajua asiasta niin jätä vastaamatta. Kaikista rasittavimman siitä tekevät monivalinnoissa olevat pikkusanat "joskus", "toisinaan" jne. jotka voivat muuttaa koko tekstin merkityksen. Kuinka paljon sinun täytyy lukea, riippuu paljon siitä, kuinka hyvin sisäistät lukemasi. Minulla on melko hyvä muisti, minkä takia pärjään hyvin. Tekstiä tulee myös ymmärtää, pelkkä ulkoluku ei auta, mikäli sama asia on sanottu kokeessa eri tavoin kuin aineistossa. Mieti millä lukutekniikalla onnistut parhaiten.

      Soveltuvuuskoe vaihtelee yliopistoittain. Itse olen ollut yksilöhaastattelussa, ryhmätilanteessa ja parihaastattelussa. Joissakin saattaa tulla ennakkotehtävä, joka täytyy joko lähettää etukäteen tai ottaa mukaan. En muista enää oikein, kuinka tuo etukäteen lähettäminen tapahtui.

      Ryhmätilanteessa sinua tarkkaillaan sen suhteen millaisen roolin otat, kuinka paljon/vähän puhut, miten otat muut huomioon. Sama on parihaastattelun suhteen. Yksilötilanteessa ne testailevat sitten kypsyyttä sen suhteen, kuinka tosissasi haluat opettajaksi ja kyselevät sinulta elämäsi suunnitelmia, saavutuksia, mitä itse tekisit jossain tilanteessa jne.

      Toivottavasti auttaa vähän. Lykkyä matkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe