Luokanopeksi?

wei

Mietiskelin tässä sitä, että kuinka hyvä ylioppilastodistus pitää olla, että pääsee luokanopettajakoulutukseen? Itellä ei kovinkaan hyvä, mutta en voi kuvitella itselleni mitään muuta ammattia kun opettajan..
Ja toinen kysymys pääsykokeisiin liittyen..Kuin paljo sinne pitää lukea, että pääsee toiseen vaiheeseen? Pitääks ne osata ulkoa kaikki artikkelit vai miten te muut pelaatte niis? Ja millanen se toinen vaihe eli soveltuvuuskoe on?

1

295

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • LUKO-2008

   Minulla on M:n paperit kirjoituksista. Lukuaineiden keskiarvolla ei minusta ollut haussa mitään väliä, mutta itselläni se taisi olla 8.4-8,7, jotain tuolla välillä. Muista opiskelijoista en niinkään tiedä. Itse pääsin toisena hakuvuonna luokanopettajakoulutukseen. Jollet hae Helsinkiin niin ei niitä L:n papereita vaadita.

   VAKAVAAn luet sen verran, että osaat asian. Itse luin VAKAVA-kokeisiin tekstin ehkä max. 3-4 kertaa ensimmäisenä vuonna. Toisena vuonna taisin lukea kahdesti. Ekana vuonna olin pistekahmija, teoreettisesti parhaimmistoa, mutta vedin soveltuvuuskokeesta pohjat jännityksen takia. Toisena vuonna hain kahteen paikkaan. Ensimmäisessä paikassa sain taas pohjapisteet soveltuvuuskokeista jännityksen takia, mutta toisessa olin sitten parhaimpien joukossa. VAKAVA-kokeesta sain muistaakseni keskivertoa paremmat pisteet, mutten suoriutunut ihan niin hyvin kuin aikaisempana vuonna.

   VAKAVA-koe oli ärsyttävä suoraan sanottuna. Se on monivalinta. Vääristä tehtävistä saa miinusta ja oikeista plussaa. Toisin sanoen, jos sinulla ei ole mitään hajua asiasta niin jätä vastaamatta. Kaikista rasittavimman siitä tekevät monivalinnoissa olevat pikkusanat "joskus", "toisinaan" jne. jotka voivat muuttaa koko tekstin merkityksen. Kuinka paljon sinun täytyy lukea, riippuu paljon siitä, kuinka hyvin sisäistät lukemasi. Minulla on melko hyvä muisti, minkä takia pärjään hyvin. Tekstiä tulee myös ymmärtää, pelkkä ulkoluku ei auta, mikäli sama asia on sanottu kokeessa eri tavoin kuin aineistossa. Mieti millä lukutekniikalla onnistut parhaiten.

   Soveltuvuuskoe vaihtelee yliopistoittain. Itse olen ollut yksilöhaastattelussa, ryhmätilanteessa ja parihaastattelussa. Joissakin saattaa tulla ennakkotehtävä, joka täytyy joko lähettää etukäteen tai ottaa mukaan. En muista enää oikein, kuinka tuo etukäteen lähettäminen tapahtui.

   Ryhmätilanteessa sinua tarkkaillaan sen suhteen millaisen roolin otat, kuinka paljon/vähän puhut, miten otat muut huomioon. Sama on parihaastattelun suhteen. Yksilötilanteessa ne testailevat sitten kypsyyttä sen suhteen, kuinka tosissasi haluat opettajaksi ja kyselevät sinulta elämäsi suunnitelmia, saavutuksia, mitä itse tekisit jossain tilanteessa jne.

   Toivottavasti auttaa vähän. Lykkyä matkaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   170
   2372
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1789
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1385
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   126
   1132
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   963
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   949
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   319
   908
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   855
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   836
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   697
  Aihe