Kirjailija kirjoittamaan elämänkerta???

Tuulen viemä

Mistä nimekkäitä kirjailijoita, jotka kirjoittavat elämänkertoja?

19

2645

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • janattu

   Siis mitä elämäkertoja? Nimekkäät kirjailijat niitä harvemmin kirjoittelevat. Josseivat sitten omastaan. Niitä kirjoittelee yleensä joku "alan mies". No onhan toi Peter Ackroyd kirjoittanut monta. Yks lsuomennettu Edgar Allan Poesta ja toinen T S Eliotista.

   • Kyllä nimekkäätkin kirjailijat kirjoittavat elämäkertoja. Stefan Zweig kirjoitti niitä useita. Samaten Paavo Haavikko ja Norman Mailer.


  • arvet on 83

   Miekiin olen miettinyt, jos saisin jostain jonbkun kirjoittamaan elämänkertani. Mistähän sellaisen saisi,... ja kustantaako mitään..

   • öo8 ty

    Moni luulee väärin, että 'elämänkerta' on oikein, mutta se on E L Ä MÄ K E R T A !!!


   • Anonyymi

    Sama täällä! Voitas yhessä lähtee tähän projektiin??


  • 12+4

   Maksa minulle 3500 e kuussa puolen vuoden ajan, niin kirjoitan sen.
   Yhteydenotot tämän palstan kautta, kiitos.

   • Elämäkerturi

    Yksi elämäkertojen ja muistelmakirjojen kirjoittaja löytyy täältä: www.memoro.fi.


   • Anonyymi

    Tämä elämänkerta alkaa 1887 isoisästäni


  • Virtasen Vilma

   Aloittajalle: Kysyppäs Rajalan Panulta. Sehän työstää kirjan vuodessa, laadusta tinkimättä.

  • 6+5

   Minä teen neljällä tonnilla kuussa. En silti takaa, että se julkaistaan. Kirjoittaa kyllä voin.

  • Raimo

   Olen Raimo Pösö Haluan löytää kirjailijan ja kustantajan 170 sivuiseen Elämänkertaani. Käsittelee mm. 1955 alkaen Pelastakaa Lapset Ry Koteja kodittomille Lapsille... Teokseni nimi jota ehdotan "Olen Adoptio Lapsi" Hännilä Hiitolan Suurin Kartano Juho Pösö. Euroopan Lifti-reissu 1973... Biologisten Vanhempieni löytyminen 1982... Liikematkat Italiaan, Tanskaan ja Turkkiin... Vankilapäiväkirja yli 50-sivua ja oma tarinani... Högmuravägen 49... KuvataideAkatemia Helsinki... Eurotori Kurvi.... Tukholma Meri... Muutto Albyyn... Eva Carina Lellep....Ruotsin vankilat.... Helsinkiin takaisin suoraan kadulle.... Helsingin Asuntolat.... Seinäjoki Etelä-Pohjanmaa 30 vuoden jälkeen.....
   Toivon löytäväni kirjailija-kustantajan tähän värikkääseen elämänkertaani!!! Lähetän luottamuksella Sähkärillä henkilölle joka on aidosti kiinnostunut auttamaan minua !
   raimo.poso@hotmail.com
   046 557 0 334

   • Anonyymi

    Hei Raimo !Otatko yht.kirsisalo366@gmail.com


  • Raimo

   Etsin värikkäälle Elämänkerralleni kirjailijaa

  • laiturilla3

   Pieni kommentti realismin puolelta. Kustannustaloihin saapuu "tarjolla värikäs elämä" -tekstejä aivan tarpeeksi, eikä niille ole mitään käyttöä. Youtube on vienyt tavisten seuraamisen tasolle, mihin ei kirja yllä, ei millään. Kyse on oman egon esittelystä, ei esim. kyvystä kertoa jotain omaperäistä, koskettavaa tai todella erikoista.

   Ei värikäs elämä ole värikäs kuin ehkä eläjälle itselleen ja hänen omaisilleen. Olen ollut alalla yli 35 vuotta ja kuullut tuhansien ihmisten parkuvan: minun elämästäni saisi kirjan/elokuvan. On tullut jopa kotialbumeita ja kuvia Odessan-matkalta, kun nilkka nyrjähti tai kun kalju paloi Balilla. Tai kasetille itkettyjä juopon tunnustuksia. Joopa, aika monen elämästä saisi kirjan, mutta yleisön kiinnostus ei ole kummoista. Se mikä on itselle tärkeää, ei välttämättä kiinnosta kuin ehkä muutamaa tuttavaa. Ikävä sanoa, mutta tavallisen ihmisen elämä ei innosta kustantajaa, kun eivät niiden julkkistenkaan elämäkerrat mene enää kaupaksi. On tangoprinssiä, eksynyttä missiä, kaapista tullutta kampaajaa, orpoja ja juoppoja ja raitistuneita - tutki hiukan, mitä on tehty ja laita itsesi sinne joukkoon. Oletko tosielämän selviytyjätavis tai jonkin alan merkittävä lahjakkuus? Ja jos, niin mitä olet saanut aikaiseksi, sillä se "värikäs elämä" on ikivanhojen muistojen vatkaamista ei riitä edes pitämään baarin kantapöytää hereillä, sillä jokaisen pää on täynnä muistoja - yhtä arvokkaita muistajalleen. En halua olla ilkeä, mutta paukkusi ja aiheesi eivät oikein räisky 2020-lukua lähestyttäessä. Tietysti toivon apua löytyvän, mutta haamukirjoittaja ei ole kustantaja. Idea on sama kuin että teetättäisit itsestäsi kalliin muotokuvan. Miksi ja kenelle? Vaimolle, lapsille, ystäville, kaikille suomalaisille? Sitä voi miettiä erikseen.

   Kirjoittamisen ammattilainen tuskin kiinnostuu - edes kovaan hintaan - jos elo normaalia päätöntä ajelehtimista ilman mitään erikoisempaa hohtoa tai vetoa, siis normiluuserin elämää, josta on kyllä tehty kaunokirjallisuutta pilvin pimein, ei suinkaan elämäkertoja. Jos et osaa itse kirjoittaa, ei kukaan kiinnostu. Terapiaa voi tehdä toisellakin tavalla. Ja jos itsellä ei ole kirjallisia lahjoja eikä enää ehdi opetella kirjoittamisen vaikeaa taitoa, kannattaa elämäntarinansa säilöä kuvin tai vaikka päiväkirjoihin. Itselle ne tavisten tarinat kuitenkin pääsääntöisesti tehdään, ei muille. Kun ihminen on sitten Nykäsen Matti tai Teemu Selänne, niin kansakunta tuntee heidät entuudestaan - ja halukkaita kirjoittajia löytyy kymmenittäin. Hotakainen kirjoittaa parhaillaan kirjaa Kimi Räikkösestä. Katsopa millaisten ihmisten elämät kiinnostavat kustantajia ja etenkin heitä, jotka kirjoittavat niistä: jotakin olisi pitänyt saada aikaiseksi. Olla kirkas sanoma. Mikä on sanomasi, sillä pelkkä värikäs elämä ei riitä.

  • Assburger69

   Joku persu voi kirjoittaa edukkaasti niitä elämänkertoja.

  • tapsa7001

   Hei
   Ensiksi tulee miettiä onko elämänkerralle kysyntää onko asia kiinnostava muillekkin.
   Itsekkin mietin juuri onko kiinnostavaa Isoisäni elämä.Matkusti 28 Kanadaan sieltä venäjälle ja takaisin suomeen Kommunistinä vakoojana.Miulle uskoutui vuonna 64 ollessani16 käytiin asiasta pitkiä keskusteluja ja sanoi että voin kertoa asiasta eteenpäin vuonna 2018 jos katson asian sen arvoiseksi se vaan et siinä tulee ikäviä haavoja asian osaisten kesken tai paremminkin suvun ............. ja mietintä jatkuu........

  • Anonyymi

   Etsin kirjailijaa jolla rohkeus kirjottaa epäinhimillisen elämän kokeneen ihmisen elämästä . Lapsesta vanhuuteen. Joko romaani tai ns: epäonnisen elämän lempilapsi tyyliin.

  • Elämäkertoja kirjoittaa yleensä joku alan ihminen, esim. joku musiikkitoimittaja tai ylipäätään toimittaja (joskus kirjailijakin) tai toinen muusikko jostain muusikosta/laulajasta, historioitsija jostain kuninkaallisesta/presidentistä/kuninkaan rakastajattaresta, taidehistorijoitsija jostain taitelijasta tai taiteilijan mallista (jos mallin nimi on tiedossa).

   Suomessa monia elämäkertoja on eri kulttuurihenkilöistä kuten Eino Leino, Mika Waltari, J.H Erkko, Aila Meriluoto, Olavi Paavolainen, F.E Sillanpää, Runeberg on kirjoittanut Panu Rajala, mutta on täällä toki muitakin, jotka noita elämäkertoja on kirjoittanut. Esim. Jari Tervo kirjoitti viime vuonna julkaistun elämäkerran Vesa-Matti Loirista ja toimittaja ja kirjailija Antti Heikkiseltä ilmestyi tänä vuonna Kari Tapiosta kertova kirja.

   • Anonyymi

    Antti Heikkinen tosiaan kirjoitti kirjan Kari Tapiosta, mutta myös Einari "Ponsse" Vidgrenistä !
    Eikä pidä unohtaa aikaisempia elämänkertoja...Heikki Turusesta, Jaakko Teposta ja viimeisenä mainitakseni, mutta ei vähäisimpänä...Juhani Juice Leskisestä, jossa kirjailija onnistui todella hyvin. Ollen silloin vielä nuori kirjailija, ehkä kokematonkin, mutta ei antanut sellaisen pikku seikan häiritä... työtään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus löytynyt

   Menehtyneenä...
   Lapua
   98
   3885
  2. Mehtään autolla

   Oliko paikallinen nuori
   Kiuruvesi
   30
   1767
  3. Miksi tuijotat

   Mutta sitten välttelet kuitenkin? :)
   Ikävä
   99
   1365
  4. Onko työperäisen maahanmuuton tarve enää sama?

   Kun avoimia työpaikkoja on lähes 40 % vähemmän? https://yle.fi/a/74-20051974 Oma väkikään ei saa töitä.
   Maailman menoa
   158
   1233
  5. Anteeksi nainen että käyttäydyin typerästi

   Saat mut aina vaan jotenkin sekaisin Ensiks en ajattele edes sua ja sit kun nään sut en muuta haluu ja se halu vaan ylt
   Ikävä
   50
   1060
  6. Kyssärii tähän päivään

   Mitkä asiat ovat esteenä kaivatun ja sun elämässäs
   Ikävä
   116
   981
  7. Loppuko Kaupungin Herroilta polttopuut ?

   Taisi loppua Kaupunginherroilta ja työntekijöiltä polttopuut, kun on pitänyt kaataa Urheilutien varresta kaikki komeat p
   Haapavesi
   70
   956
  8. Jes! Sointu Borg ja Topi Borg yhdessä TV:ssä - Eikä kyseessä ole Tanssii Tähtien Kanssa...

   Topi Borg tuli tv-kansan tuntemaksi Kirjolla sarjasta. Sointu Borg on mm. yrittäjä, kirjailija ja Rohkeasti röyhkeä -kir
   Suomalaiset julkkikset
   13
   921
  9. Tiedoksi sulle

   Mulla on muitakin ottajia !
   Ikävä
   113
   865
  10. Hyvin se piti

   Ihan niinku ei ois mitään koskaan tapahtunutkaan. Hyvä suoritus.
   Ikävä
   80
   773
  Aihe