Atlantica Caldera Beach

mietiskelijä11

Onko kellään kokemusta Finnmatkojen BlueVillage Atlantica Caldera Beach hotellista? Yhtään kertomusta en kyseisestä hotellista löytänyt...Varmasti ihan hyvä hotelli mut onko liian syrjässä,Liian iso tai muuta vastaavaa,Millaset oli huoneet isoja vai pieniä?? Kaikki mielipiteet olisi kiva kuulla näin ennen lomaa..
Ja tietenkin mieleen tulee myös Hanian seuduilla kovasti puhuttaneen ryöstöt,onko kyseisessä hotellissa tapahtunut vastaavaa??

34

7741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomalle...

      Geranissa? Sama paikka kohteena parin viikon päästä :-)

    • pipsukka2

      Minä, mieheni ja kuusivuotias lapsenlapsemme olimme siellä viime vuonna. Hotelli koostui monesta talosta päätien molemmin puolin. Me olimme tien alapuolella, ison uima-allasosaston puolella. Meillä oli kaksio eli makuuhuone josta mentiin parvekkeelle ja huone, jonka kulmassa oli pikkuruinen keittiötila. Huoneessa oli kaksi lisävuodetta, ihan hyvän kokoisia ja petauspatjoilla varustettuja. Ruokatila oli turhan pieni, kolmelle se vielä meni, mutta jos olisi ollut porukkaa enemmän olisi pitänyt olla vuororuokailu. Hotellissa oli suurin osa pohjoismaisia asiakkaita joilla oli all inclusive. Sellaiseen keittiötila olikin ihan riittävä. Astioita oli juuri riittävästi. Kahvinkeitin oli rikki ja pyytämällä saimme nopeasti uuden. Siivous toimi moitteettomasti, aina ei ehditty kaikkia pyyhkeitä edes käyttämään kun ne jo vaihdettin. Molemmissa huoneissa oli ilmastointi.

      Hotellissa oli suurin osa lapsiperheitä, joten yöt oli hiljaisia. Allasosasto oli siisti ja sopivan kokoinen viikoksi. Naapurihotellin allasosastoakin sai käyttää, mutta siellä oli kylmempi vesi. Hotellin kohdalla ranta oli hankala, pyöristyneitä kiviä, jotka luistivat jalan alta uimaan mennessä. Ei sinne lasta voinut viedä. Melkein joka päivä oli myös melko kova tuuli vaikkakaan punaista lippua ei ollut kertaakaan. Plataniaksen kaupungissa näytti olevan yksi hiekkaranta, mutta emme koskaan viitsineet sinne lähteä.

      Molempien hotellien ja rannan välissä oli lapsille paljon kiipeilytelineitä ja muita leikkivälineitä. Bamse-nalle kulki monta kertaa alueella ja iltaisin oli lasten ohjelmaa, tosin ei suomenkielistä. Se oli iso miinus.

      Hotelli oli keskellä ei mitään. Ympärillä oli pari kauppaa ja pari ravintolaa. Kauppojen tarjonta oli ihan riittävä, mutta ravintolat olivat vähän aneemiset. Hotellialueen a la carte ravintolassa uima-allasalueella oli jonkun verran tarjontaa, hinnat olivat vähän korkeammat. Plataniakseen ei ollut mikään mahdoton matka, mutta tyttömme ei halunnut sinne lähteä. Kerran kävimme taksilla. Siellä olisi ollut vaikka minkälaista kauppaa ja ravintolaa. Aikuiset pystyvät kävelemäänkin sen matkan.

      Olen käynyt 27 kertaa Kreikassa ja valitettavasti tämä paikka on sellainen etten koskaan mene sinne uudelleen. Lapsen kanssa se vielä meni, mutta aikuisten kesken olisi täytynyt lähteä iltaisin Plataniakseen. Päivät kuluivat lapsen ehdoilla altaalla. Minijunaretkiä oli muutama, itse olimme kiertämässä lähikyliä vaikka ei niissä kummoista katsottavaa ollutkaan. Toisen lapsenlapsen kanssa lähdemme jonnekin eloisampaan paikkaan.

      • näin siis

        Ei kai nyt lomalla kukaan ruokaa laita hotellilla. Nuo all inclusive-majoitukset on sellaisia että olisi ikäänkuin tarkoitus aterioida alueella.
        Tuolla koko alueella eli Plataniaksen suunnalla ei ole yhtään mitään.
        lapset oli ne mistä maasta tahansa ymmärtävät kyllä toisiana eli pystyvät leikkimään ja puuhaamaan keskenään. Ei ole matkanjärjestäjän vika jos asiakas valitsee itselleen sopimattoman majoituksen.


      • Anonyymi

        27 kertaa käynyt Kreetalla ja oletus että pitää hotellilla loma kököttää. Ne ainakin käyvään vain nukkumassa ja kierrellään ympäri saarta milloin milläkin kulkupelillä. Se ei ilmeisesti ole mahdollista tästä hotellista kun kommentin lukee.


    • NN

      Tultiin juuri Caldera Beachista, tässä omat mielipiteeni hotellista:

      Voin suositella paikkaa erityisesti lapsiperheille jos tarvetta nähdä muuta Kreetaa ei suuremmin ole. Meillä oli pieni kaksio Olympus-puolella joka oli riittävän kokoinen koska emme kokkaileet itse. Siivous toimi hyvin.

      Hotellin aamiainen, lounas ja illallinen on tosi hyvä ja monipuolinen. Illallisteema vaihteli päivittäin. Allasalueen drinkki- ja snackbaareista voi lisäksi hakea koko ajan syötävää ja juotavaa. All inclusiven voi muuten ostaa vaikka osaksi lomaa hotellistakin 44e/vrk (lapset 22e/vrk) joka viides päivä ilmaiseksi. AI-ranneke kelpaa myös Creta Paradisen allasbaareissa ja illallisella.

      Altaan keskellä olevassa "Blue" a la carte ravintolassa syötiin kerran ja se yllätti positiivisesti laadulla ja palvelulla. Blue Villagen ulkopuolista ravintolatarjontaa löytyy lähiseudulta rajoitetusti, mutta silläkin tulee kyllä toimeen viikon. Geranin "keskustassa" (alle 1km) on jonkin verran paikkoja. Ravintolaruoan hintataso selvästi Suomea alhaisempi, Plataniaksen yläkylän tasokkaissakin paikoissa menuja ja annoksia 10-15e. Oluen hinta ravintolassa yleensä 3-4 euroa. Hotellin vieressä on pari kauppaa ja lisäksi 1km päässä halvempi Plataniaksen Lidl.

      Tervetulotilaisuutta ei ole, mutta oppaiden järjestämiä hotellialueen esittelykierroksia oli parin päivän välein. Lisäksi oppaat respassa joka päivä klo 9-11 ja 17-19.

      Järjestettyä ohjelmaa oli parin tunnin välein, osin suomalaisten oppaiden vetämänä. Iltashow:t olivat ruotsalais-tanskalais-suomalaisten esiintyjien vetämiä ja niitä oli mukava seurata illallispöydästä ja Bluesta.

      Allaspyyhkeet saa hotellista 10 euron pantillisella kortilla, pyyhkeet voi vaihtaa päivittäin. Tallelokerosta ottivat 15 eur maksun viikosta.

      Paikallisbussit kulkevat 15 min välein Plataniakseen (1,6e) tai Haniaan (2e), käytettiin muutaman kerran (bussit siistimpiä kuin Suomessa). Viimeinen vuoro Haniasta lähtee muistaakseni klo 23:30.

      TUI-lentoyhtiön palvelu oli mielestämme parempaa kuin Finnairilla jolla olemme aiemmin lennelleet. Juomien hinnat koneessa halvempia ja kaikki sylilapsetkin saivat oman ruokapaketin, jossa mm. pilttiä, jugurttia ja vettä.

      Kaikenkaikkiaan tämä ensireissumme Kreikkaan ja Kreetalle oli todella positiivinen kokemus.

    • nillok

      Minkähän ikäisistä lapsista pitää maksaa tuo 22€ jos ostaa paikanpäältä all includen?

      • JV73

        2 vuotias sai ilmaiseksi rannekkeen ja hyvittivät aamupalapaketin hinnasta. Ei juuri käytännön hintaeroa. Minusta ruoka oli hyvää. aamiainen, lounas ja päivällinen. juomat ja jäätelöt ilmaisia myös alkoholi. kokoajan saa pientä suolasta purtavaa, täytettyjä leipiä jne jne. Suosittelen allinclusivia kaikille etenkin lapsiperheille. minusta lapset ei maksa mitään kun ottaa AI paketin suomesta, ainoastaan aikuiset veloitetaan.


      • sikailua on
        JV73 kirjoitti:

        2 vuotias sai ilmaiseksi rannekkeen ja hyvittivät aamupalapaketin hinnasta. Ei juuri käytännön hintaeroa. Minusta ruoka oli hyvää. aamiainen, lounas ja päivällinen. juomat ja jäätelöt ilmaisia myös alkoholi. kokoajan saa pientä suolasta purtavaa, täytettyjä leipiä jne jne. Suosittelen allinclusivia kaikille etenkin lapsiperheille. minusta lapset ei maksa mitään kun ottaa AI paketin suomesta, ainoastaan aikuiset veloitetaan.

        All inclusive ei sovi kellekään muulle kuin niille jotka eivät jaksa kävellä ruokaravintolaan, makaavat koko ajan altaalla ja syövät koko ajan.
        En voisi kuvitella ottavani ruokaa noutopöydästä, jossa sorkkii kaiken ikäiset , valitsee ruokia, laittaa takaisin, räkii ja yskii. Ajatelkaa nyt vähän.
        Laivojen noutopöydissäkin suomalaiset ottaa ruokavuoren lautaselleen ja laittavat sen jälkeen ottimen ruoan sekaan pöydässä! Hyi h...tti mitä sikoja.


    • KrEtE

      Pidän itse enemmän naapurihotelli Atlantica Creta Paradisesta,jotenkin vaan viihtyisempi ja mukavampi hotelli!

    • vanhemmat ja 5 lasta

      Kävimme siellä vuosi sitten toukokuussa ja viihdyimme kyllä tosi hyvin. Paikka oli mukavan pieni, piha ja allasalueet viihtyisät. Bamse-pelle ystävineen vieraili altailla päivisin ( ja aamiaisella). Huoneet olivat siistit ja siivous ja pyyhehuolto pelasi loistavasti. Me otimme vaan aamupalan ja se oli kyllä monipuolinen. Illalla halusimme käydä itse syömässä eri pakoissa (kävimme kerran Haniassa, Geranin kylässä pari kertaa, ja muutaman kerran Plataniaksessa) Bussilla oli helppoa ja edullista mennä Haniaan ja Plataniakseen kyllä jaksoi kävelläkin. Lähimmät Otto-automaatit löytyivät Plataniaksesta. Me emme kuulleet mitään ryöstöistä, mutta ei Kreikkakaan enää mikään lintukoto ole. Kannattaa olla varovainen aina, reissasipa sitä sitten missä vaan.

      • busseista kokematon

        Me ollaan vasta menossa ko. hotelliin, joten mukava lukea edes joitakin kertomuksia paikasta.

        Miten tuo bussiliikenne oikein toimiin välillä Gerani - Hania? Kerrotte, että on bussilla on helppo mennä. Onko pysäkki lähellä hotellia? Maksetaanko kuljettajalle vai mikä on tapana bussissa? Osaako Hanian päässä jäädä sopivasti pois ja sitten taas takaisin bussiin? Onko bussilla jokin numero vai lukeeko niissä mihin on menossa?


      • 30v pariskunta
        busseista kokematon kirjoitti:

        Me ollaan vasta menossa ko. hotelliin, joten mukava lukea edes joitakin kertomuksia paikasta.

        Miten tuo bussiliikenne oikein toimiin välillä Gerani - Hania? Kerrotte, että on bussilla on helppo mennä. Onko pysäkki lähellä hotellia? Maksetaanko kuljettajalle vai mikä on tapana bussissa? Osaako Hanian päässä jäädä sopivasti pois ja sitten taas takaisin bussiin? Onko bussilla jokin numero vai lukeeko niissä mihin on menossa?

        Olimme kihlattuni kanssa viime elokuussa kyseusessä hotellissa ja tykkäsimme todella paljon! Soveltuu myös lapsettomille. Altaaltakin vain valitsee aurinkotuolit syvemmältä puolelta.

        Busseilla oli todella helppo kulkea. Bussissa luki Chania, ja eikun kyytiin. Sielä oli sisällä sitten kuskin lisäksi lipunmyyjä, mutta ostettiin välillä pysäkin viereisetä kojusta liput valmiiksi. Pysäkki on noin 200-300m hotellista.

        Olemme menossa elokuussa jälleen tuonne, mitä sitä hyvää vaihtamaan. Hyvät yhteydet lähteä vuokra-autolla kiertelemään saarta, ihana ja viihtyisä hotelli, rauhallinen sijainti mutta lyhyt matka plataniakseen ja MIELETÖN ruoka!
        Suosittelen!


    • Uuno Epsaniassa

      Morjesta!
      Olimme perheen kanssa juuri tuolla Atlantica Caldera Beach hotelilla ja aivan loistava paikka on.Busseista kyselit elikkäs numerot 142 ja 143 menevät ainakin siitä hotellin läheltä tieltä Haniaan.Bussiin istumaan vaan ja rahastaja tulee keräämään lipun hinnan sinulta..olikohan jtn 1.50e/nenä..plataniakseen jos menette niin ota hotlalta taksi ja menkää sillä matka maksaa 7-8e ja riittää kun sanoo platanias square kuskille niin jättävät samaan kohtaan aina...aikalailla kauppakadun päätyyn josta lähtee sitten käppäilee takaisinpäin vain...Haniaan mentiin bussilla ja sujui loistavasti mutta kun tultiin takaisin asemalle päivällä"ruuhka aikaan niin oli aivan hirveä härdelli päällä ja mistään et tiedä mikä numero menee ja mistä laiturilta mutta muista ne bussit 142 - 143 ,kulkee n.20-30 min välein ja takaisin tullessa painaa nappulaa siinä Lidl kohdalla suunnilleen.Hei jos haluat maistaa ihan super hyper hyvää pitsaa plataniaksessa ollessa menkää ravintola Symposium ja volcano pitsa.tuovat odotellessa ihanan tuoreet sämpylät ja maustevoit pöytään ..muista tinkiä jos meette ostamaan näitä perus t-paitoja bikineitä ym aika ylihintaisia ovat. itse menimme yhteen kojuun josta poitsu keräsi futis paitoja ja shortseja itse jtn paitaa ja vyötä ja vaimo bikineitä yht hinta oli 68e sanoin että 50e ja tein kaupat heti.
      Mutta tässä pientä vinkkiä ..ja tosiaan ruoka on hyvää ja laadukasta! hotellin marketista saa tuoreet leivät joka aamu ostettua jotka ovat hyvän makuisia 0,40e kpl..ja edam juusto hyvää myös..
      kirjoittele jos tulee kysyttävää.

      • olli pajalta

        kiitoksia uunolle!
        oliko teillä minkälainen huone?
        meillä on varattuna olympus puolelta desinghuone parvekkeella,mitä mieltä?
        näyttivätkö hyviltä huoneet yleensä?


    • Uuno Epsaniassa

      Hei!
      Meillä oli myös Olympus puolelta ja taisi olla designhuone ja oli ihan super mahtava..siis huoneet on paremmat mitä esittely videossa näkyy..vaatekomerossa muuten tallelokero kannattaa se ottaa ja laittaa passit ym .15e maksaa respaan siitä..en siis tarkoita,että jotenkin pitää varoa mutta ainahan "varuiksi kannattaa ottaa.Huoneessa oven luona mihin kortin laitatte on nappula dnd (dont disturb)eli jos et halua jonain päivänä siivoojaa niin paina se päälle...jos otat siivoojat jätä kolikoita tai vaikka 5e pöydälle niin näet kun pyyhkeistä tehdään taideteksia ,astiat pestään ym..yhden ainutta torakkaa ym viikon aikana ei näkynyt..mutta pieniä murkkuja välillä..ilmastointi toimii kun kortti on kiinni ovenluona ja ovet sekä ikkunat kiinni makuuhuoneessa oli meillä se pieni kaukosäädin josta vain painelet kuinka viileätä haluat ja päälle vain.
      kirjoittele jos tulee kysymyksiä

      • mnbzxc

        kyllä ne siivoojat tiskasivat ja taittelivat pyyhkeet hienosti ihan ilman lahjuksiakin :) eli tekivät työnsä.


    • vielä kk...

      meillä myös elokuussa caldera beach olympus kohteena. otettiin huone parvekkeella. oliko ko. hotellissa vakuusmaksu, joka piti antaa majoituksen alkaessa (avoin luottokorttilasku 100€ tms)?
      Jollakin sivulla oli maininta rakenteilla olevasta kävelytiestä Gerani-Platanias, onko tämä jo käytössä vai vieläkin rakenteilla?

    • Uuno Epsaniassa

      Hei!
      Ei pyydetty mitään vakuusmaksua
      ,Hotellin pääravintolassa kysyvät haluatteko maksaa käteisellä vai huoneen laskuun vaikka siis ei ole jättänyt vakuus maksua ..näin ainakin meillä kävi
      Gerani -Platanias välillä aika huonot kävelytiet..välillä joutuu kävelee lyhyen matkaa autotiellä en kyllä huomannut että olisi mtn uutta rakenettu tai edes aloitettu rakentaa..meilläkin oli rattaat mukana mutta hyvin päästiin...taksi otettiin kyllä muutamaan kertaan ..7-8e.
      Paikanpäällä huomaatte ja olette kyllä iloisia ettei hotelli ollut plataniaksessa ..tuo Gerani ihan paras paikka hotelille..
      ..vastailen parhaanimukaan aina kun tulee kysyttävää

    • ss

      Mukavaa, kun täältä löytyi vinkkejä ko. hotellista. Sinne meilläkin on suunta alkusyksystä.

      Ilmeisesti hotellista hiukan Plataniakseen päin on Lidl? Löytääkö sen helposti? Olisi kyllä näppärää, kun sieltä löytäisi lapsille helposti välipalat ym.

      Oliko muuten altaiden vedet lämpimiä? Ne ei taida olla lämmitettyjä. Entä kävikö joku naapurihotellin altailla? Mikä oli paras allas.

      • skom

        Lidlistä ei oikein ohi voi eksyä, matkaa vajaa kilometri.


    • Uuno Epsaniassa

      Hei!
      Uima-altaat olivat ihan ok..ja kyllä ne taisi lämmitetyt olla heh en muuten niin kiinnittänyt huomiota kun siinä 30 asteen helteessä niihin pulahdin..Olympus puolella on 3 allasta jotka olivat yleensä aika täynnä lapsia..sitten siellä pääalueella oli se iso allas joka sekin ihan hyvä...tosin jos aamulla siinä 6-8 aikaa heräät ja katsot parvekkeelta näet kun vähän väliä joku kävelee altaille päin pyyhe sekä halpis kirja kädessä ja hetkenpäästä tulevat takaisin...näin käyvät aurinkotuolin varaamassa itselleen ..kävin aamulla altailla kurkkaamassa niin jokaisella tuolilla oli pyyhe ja kirja mutta ketään ei näy missään..teki kyllä mieli heittää ne sinne altaaseen mutta me otimme aina tuolit siitä viereltä rannalta jossa tilaa on ihan riittävästi...Joo hotellilta kun 10-15min kävelee tietä suoraan plataniakseen päin tulee lidl vastaan ..kävimme pari kertaa ostamassa sieltä pastaa ,tomaattia kurkkua salaattia ja hyvää feta juustoa ja salamia :)..siitä sai hyvän aterian...jogurttia sai myös mutta hotellin marketin jogurtit olivat maukkaampia...
      ainiin hotelli huoneet ovat mukavan näköisiä kun kaikki huonekalut ovat Ikeasta ,pöydät tuolit lipastot kaapit ym ..keittiövälineetkin ovat ikeasta.
      Hotlan marketissa 0,5l vesi 0,50e ,limutölkki 0,70e,leipä 0,40e..siellä oli myös myytävänä fazerin sinistä ,geishaa ym.. pampers vaippoja...kaikki mitä tarvitsee.

    • ss

      Kiitos!

      Miten muuten hotellin väki suhtautui tuohon pyyhkeillä paikan varaamiseen? Se ei kaiketi liene sallittua, mutta silti niin kovin yleistä.

      Miten hotellissa toimi allaspyyhkeiden panttisysteemi? Oliko sama pyyhe koko viikon vai pystyikö aina aamulla ottamaan uuden ja illalla palauttamaan.

    • Uuno Epsaniassa

      Hei!
      En huomannut kenenkään henkilökunnasta siihen puuttuvan,pyyhkeiden pantti systeemistä ei mtn tietoa ,minulla oli käytössä oma pyyhe.

    • Uuno Epsaniassa

      Hei!
      Niin meille oli jätetty aina karamelleja pyyhkeiden päälle jotka sängyllä odottivat siivouksen jäljiltä,en tiedä sitten oliko siitä kun kolikkoja jätimme vai oliko muutenkin kaikille...ja tuossa yhydessä kirjoituksessa siis ihan oikein eli ei siis tarvitse mitään "lahjuksia jättää kyllä he hyvin työnsä hoitavat siellä..sain vain itse kaverilta tuohon vinkin ja niin tein...

    • ss

      Matka lähestyy...
      Me ollaan yleensä laitatettu pikkuisille hiuksiin pikkuletit lomilla. Siis sellaiset pienet letit otsalta alkaen, ihan päässä kiinni. Ei tule hiukset silmille uidessa. Olikohan tässä hotellissa ko. palvelua? Tai jossain lähistöllä?

    • Uuno Epsaniassa

      Hmm no kampaamo palveluista ei ole tietoa,luulisin kuitenkin siinä Plataniaksessa sen onnistuvan ..

    • ss

      Nyt on reissusta palattu. Oli kyllä ihana loma.

      Muutamia huomioita ketjun aiempiin keskusteluihin liittyen:
      - Bussi Haniaan oli tosiaan helppo ja maksoi aikuisilta 2€ (lapsi 5v ei maksanut mitään). Takaisinpäin tultiinkin sitten taksilla (20€).
      - Plataniakseen kävelimme kerran. Hyvin jaksoi 5v:kin kävellä. Ei tosin käyty ihan ääripäässä, mutta monta ravintolaa ja kauppaa kuitenkin ohitettiin.
      - Huone Olympys Design kaksio parvekkeella oli siisti ja toimiva. Siivous toimi moitteettomasti ja puhtaiden pyyhkeiden päällä oli aina karkit (ilman rahaa).
      - Allaspyyhkeet oli hyvä juttu, niitä pystyi vaihtamaan kesken päiväkin kuivaan ja puhtaaseen pyyhkeeseen.
      - Auton vuokrasimme päiväksi ja kävimme Elafonisilla. Oli hieno retki.
      - Kävimme myös lelukauppa Jumbossa autolla. Tämä oli erityisesti lasten mieleen.
      - Vesipuistossa vierailimme minijunalla.
      - Pikkuletteja sai laitettua Creta Paradisen Spassa. Jonkun verran niitä näytti tytöillä olevan.
      - Säät näin syyskuussa oli loistavat. Hiukan pilviä kyllä oli, mutta katosivat iltapäivään mennessä. Tuuli oli kovaa ja vain yhtenä päivänä oli vihreä lippu rannassa.
      - Ruokailu toimi hyvin ja tykkäsimme myös illan ohjelmanumeroista.

      Voisimme kyllä lähteä uudestaankin.
      Gerani oli ehdottomasti mukavampi paikka meidän väelle, kuin mitä Platanias olisi ollut.

    • Kreeta-fani

      Olimme Caldera Beach -hotellissa viikon matkalla kesäkuun 2012 alussa. Ensimmäistä kertaa kyseissä hotellissa, mutta Hanian rannikolla olemme olleet aikaisemmin useita kertoja.
      Olin varannut tilavamman kaksion, jossa oli alakerran makuuhuoneen ja olohuoneen lisäksi yläkerta / parvi. Meitä siis vanhemmat kaksi esiteiniä. Huone oli Olympus -osan puolella, kolmikerroksissen rakennuksen ylimmässä kerroksessa. Huone oli hienoinen pettymys odotuksiin nähden, parvekkeelle käynti oli epäkäytännöllisesti makuuhuoneesta eikä olohuoneesta. SÄilytystilaa vaatteille vähän eikä matkalaukuille olleenkaan. Huoneesta piti olla merinäköala, mutta puut ja rakennukset peittivät meren. Tilaa oli sinänsä riittävästi ja siivouksen taso oli hyvä. Kylppäri ok, puhdas ja jopa viihtyisä. Parvella oli parivuode yksi erillinen vuode ja makuuhuoneessa parivuode. Patjat kovahkot joustinpatjat eikä petauspatjoja tietenkään ollut, kuten ei missään aikasemmassakaan Kreikan hotelllissa. Parvella oli matalat ikkunat lattianrajassa, joita ei saanut verhoilla peitettyä, verhon leveys oli ikkunaa kapeampi, huvittavaa sinänsä. Huoneistossa oli kaksi ilmastointilaitetta, toinen parvella ja toinen makuuhuoneessa.
      Keittonurkkaus on erittäin basic, siinä voi juuri keitttää teetä ja laittaa voileipää, eipä juuri muuta. Emme laittaneet itse ruokaa, meillä oli puolihoito johon olimme tyytyväisiä. Kahtena päivänä saimme vaihdettua illallisen tilalle lounaan ja kävimme sitten illalla syömässä muualla. Lounaan söimme hotellin ravintolassa tai sitten retkillä.
      Vuokrasimme auton kolmeksi päiväksi ja teimme ihania päiväretkiä Haniaan, Kato Stalosin pikkurannalle, lentokentän takana olevan niemimaan rannoille ja Falassarnaan. Viimeksimainittu oli unohtumaton paikka, valtava hienohiekkainen ruuhkaton ranta, ilta-auringossa polskimme Välimeren mainingeissa ja ihailimme auringonlaskua. Falassarnaan on lyhyempi ja helpompi ajomatka kuin tunnetumpaan Elafonissiin, jossa olemme aikaisemmilla Kreetanmatkoilla käyneet. Tosin elafonissin ranta on ehkä vieläkin kauniimpi ja eksoottisempi. Kovalla länsituulella kumpikaan ranta ei ole suositeltava.
      Caldera beachin viereisessä hotelissa Creta Paradisessa on ihana SPA-osasto, jossa kävin kahdesti hartiahieronnassa. Voin suositella, hintataso tosin on kovahko.
      Kävimme myös kahdessa eri paikassa kalajalkahoidossa, joka oli hauska kokemus. Myös lapset tykkäsivät kovasti.
      Plataniaksen keskustaan (keskusaukiolle) on hotellista noin 2 km matka ja taksi sinne taisi maksaa 7 eur ja kesti 5 min, takseja oli koko ajan saatavilla hotellin edustalla. Matka ei ole mahdoton kävelläkään hyväkuntoiselle aikuiselle mutta lapsille kuumuudessa liian rasittava.
      Rannanpuoleisen osan uima-allasalue on iso ja välittömästi vieressä on merenranta. Aurinkotuolit allasalueella olivat mukavat mutta patjat niissä likaiset. Eivät taida pestä riittävän usein. Rannan puolella oli vaaatimattomammat aurinkotuolit. Vesirajassa hiekka muuttuu pikkukiviksi jotka luistavat jalan alla ja satuttavat varpaita. Uimatossut ovat välttämättömät mereen mennessä eikä ranta sovellu pikkulapsille lainkaan.Ranta myös syveni nopeasti.
      Kaikenkaikkiaan voin suositella Caldera Beachia, jos ei koe sijaintia ja kivistä syvähköä rantaa ongelmaksi. Olen varannut samaan hotellliin matkan ensi kesällekin, mutta tällä kertaa hotellin Afrodite-osaan ja remontoituun huoneistoon. Jospa siellä olisi ne kaivatut petauspatjat sängyissä!

    • Kalimera

      Caldera beachissa oltiin elokuussa perheen kanssa. Huone oli Olympia puolella. Allasalue oli hyvä mutta pienemmille lapsille tarkoitettu häkki oli liian pieni. Ruokailusta hotellissa on kokemusta vain yhden illallisen osalta, joka kaikesta huolimatta oli pettymys. Buffet oli kallis ja lisäksi saimme huomata ettei ruokajuomat kuulu edes hintaan. Siivous toimi vaikkei "don't disturb" valo toiminutkaan :) Kerran olisimme halunneet olla rauhassa huoneessa ja sytytimme ko. valon mutta siitä huolimatta siivooja tuli.
      Hotellin iltaohjelma oli tarkoitettu ruotsalaisille eikä suomenkieltä juurikaan esityksissä käytetty. Samoin Bamse-paraati oli tarkoitettu ainoastaan ruotsalaisille vaikka suomenlippu paraatissa olikin.
      Loma kuitenkin oli onnistunut ja ruokailimme pääasiassa Geranin kylässä olevissa tavernoissa joista Bossa Nova ansaitsee kiitokset mahtavasta ruuasta ja hyvästä palvelusta. Samoin Geranin pääkadulla oleva Elizabethin pitämä taverna jäi mieleen loistavasta palvelusta ja joustamisesta, omistaja otti lapset hienosti huomioon.
      Auton vuokrasimme Speedwheels firmalta. Hinta oli kallis mutta ehdottomasti kannattava ostos, sillä vuokra-autolla tehty päiväreissu Elafonissiin oli upea. Finnmatkojen oppaan käytös vuokrauspisteessä tosin oli vähällä karkottaa meidät toisen vuokrausfirman palveluiden piiriin mutta se on sivuseikka.
      Vuokra-autolla ajoimme ensin Jumboon Haniaan, josta löysimmekin kaikki tuliaislelut lapsille ja vähän aikuisillekkin. Kärryllinen leluja / vaatteita maksoi 83€ ja veikkaan että suomessa tuo kuorma olisi maksanut vähintään 200€.
      Jumbosta ajoimme sisämaareittiä Elafonissiin. Paikka oli hieno mutta ammuttu täyteen ihmisiä. Paluumatkan ajoimme rantareittiä.
      Hotellin yhteydessä olevat 2 markettia olivat positiivinen yllätys. Niistä löytyi kaikki tarvittava, myös nuuskaa oli Vikingmarketissa myynnissä.
      Rannalla kävimme muutamana päivänä ja kuten aiemmin todettu, ranta ei sovellu pikkulapsille kivien ja äkkisyvän vuoksi. Loman kruunasi viimeisen päivän kova aallokko, jota oli rannalla punaisten lippujen alla ihastelemassa paljon ihmisiä.
      Allasalueesta vielä muutama sana. Aurinkotuolit tosiaan oli varattu heti aamusta.

    • teletappi1

      Löytyisikö keltään tuoreempia kokemuksia samaisesta hotellista?
      Matka varattuna pääsiäisestä viikko. Onko liian kylmää silloin? Tarkeneeko uimaan mereen yms? Matkalla mukana pieniä lapsia, jotka eivät helteestä välitä.

      • gerani5

        Hei, kerrotko kokemuksenne matkasta! Olemme lähdössä pienten lasten kanssa elokuussa...


    • Pircco

      Hotellissa on ollut kuulemma vatsatautiepidemiaa, varokaa!! Alkoholikin on ollut loppu monta viikkoa.

    • Hotel paradise

      Olimme Atlantica Paradise-hotellissa syyslomalla lokakuussa. Lämpöä riitti ja hotelli oli mielestämme aivan mahtava. Jos ruhtinaallisen aamupalan söi, ei tarvinnut mitään ruokaa, kuin vasta ehkä illalla. Altaan Thean kahviosta saa ihan tosi hyviä salaatteja yms., jos nyt jotain tarvitsee.Hotellin ympärillä pyörivät eläimet (kissat ja koirat) olivat ilmainen ohjelma lapsille ja muutenkin tekemistä riitti lukuisilla allasalueilla, bamset ym. Jumpat supertehokkaita, joogaa en ehtinyt kokeilla. Meillä mukana 10v. tyttö, joka olisi tahtonut jäädä asumaan sinne! Huone oli siisti, mutta aika ahdas.Parisängyssä yhteispatja, joten kun toinen liikahti, toinenkin heräsi.Olympus-puolen alueella ihan hiljaista ja rauhallista, vain joskus siivoojat kolisteli aamulla.Lidl kävelymatkan päässä, bussilla helposti ihanaan Haniaan(käykää satamassa syömässä illalla- hyvää ruokaa on tosi kaunista!)Elafonissin ranta elämys (oma pieni poukama, jossa jopa isoja rapuja, vaaleanpunainen hiekka ja turkoosi meri).Mentiin sinne helposti paikallisbussilla, joka lähti hotellin läheltä ja maksoi muistaakseni 8e. Omat eväät mukaan- ihana retkipäivä!Kreikkalaiset olivat superystävällisiä, eikä edes lapsen keliakia ollut ongelma, sillä aamiaisella omat leivät ja murot myös heille. Meillä oli aivan upea loma, suosittelen varsinkin lapsiperheille!!

    • Kreikkahullu

      Kuinka monta leikkipaikkaa kyseisellä hotellilla on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe