Olen mustasukkainen/vainoharhainenmiehestäni ;/!

merily.

Olen seurustellut nykyistäni ennen miehen kanssa joka oli sairaalloisen mustasukkainen ja vainoharhainen. Silloin itse en ollut siinä suhteessa ollenkaan! Kait en "kerennyt" olla exäni muastasukkaisuuden takia? Minulla oli silloin myös hyvä itsetunto ja exäni ei minun silmieni nähden kiinnitänyt kehenkään muuhun huomiota kuin minuun? Selän takana hän oli sitten tehnytkin kaikkea muuta, mutta siitä nyt ei sen enempää..
Nykyinen mieheni on todella luotettava. Tai ainakin näin järkeni sanoo ja näin haluan uskoa ja muutkin ovat sanoneet kun ovat kysyneet päin naamaa häneltä että voisitko pettää naistasi? Ja mieheni on vastannut ettei ikinä voisi.

Olen nyt kuitenkin viimeaikoina alkanut pikkuhiljaa olemaan miehestäni todella mustasukkainen ja vainoharhainen!! Tämä tunne stressaa ja tuhoaa minua. Ja kun todellisuudessa minulla ei ole mitään syytä. Olen langennut hänen yksityisasiohinsa kuten kännykkään ja sähköpostiin jne!
Mieheni on kova flirttailemaan muiden naisten kanssa. Tai oikeastaan hän ei itse edes tajua flirttailevansa. Hänen katseensa on vain niin "flirtti" pelkästään että naiset jo siitä alkaa itse flirttailemaan miehelleni. Mieheni on kova katselemaan muita naisia. Hän tykkää katsella kauniita naisia. Minulle iskee heti tämä vainoharhaisuuskohtaus kun mieheni kommentoi fb.ssä jotain naista kauniiksi tai tykkää hänen kuvastaan. Tämä toistui samalle naiselle parikin kertaa. Ensin kehui ja sitten kun tuli taas uus kuva niin tykkäsi hänen kuvastaan. Onko toi nyt sitten niin paha? Ei. Olisin mäkin tykännyt ja kehunut.. Sen verran kaunis nainen. MUTTA kun mulle alkaa tulee heti päähän kaikkea iha älytöntä! Ja VAIN näiden kommenttien perusteella. Okei kaikenlisäks nainen on sinkku. Alan ajatella että nonni.. Nyt mieheni on iskenyt silmänsä tuohon kyseiseen naiseen. Hän katselee jatkuvasti hänen kuviaan ja on tykkäilemässä yms. Ajattelee päässänsä että ompas kaunis nainen, mutta tuota en varmastikaan ikinä saisi. Alan kuvittelemaan että nainen on samoin iskenyt silmänsä mieheeni ja nyt he jossain kohtaa alkavat jutella toistensa kanssa YMS. Päähäni alkaa tulla mitä typerämpiä ja oudoimpia ajatuksia. Alan ajatella että nyt he selkäni takana säätävät toistensa kanssa ja ihastuvat!Todellisuudessa kun ajattelen järjellä niin tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Ei mieheni vaihtaisi naista kuin kalsareitansa. Hän vain tykkää katsella ja joskus kommentoida näitä naisia. Ja ennää siinä järjellisesti mitään pahaa! Miksi ei saisi kommentoida muitakin naisia hyvännäköseks kun vaan minua? Miks ei vois tykätä jonku kuvista..? Mitä pahaa juttelussa on? Ei mitään. Tätä ei siis tapahdu minulle skilloiun kun kyseessä on mieheni joku ihan frendi jonka minäkin olen nähnyt. Mutta heti kun kyseessä on joku puolituttu, tuttu muttei mikään kaveri muutakun fb-kaveri tms.
En ole miehelleni näyttänyt tätä tunnettani, koska järkeni tulee eteen ja estää sen. Pilaisin vain suhteemme jos alkaisin samalla tavalla epäilemään häntä kaiken maailman naisista niinkuin exäni teki minulle.
Mutta kun tämä kohtaus sisäisesti välillä iskee, tuntuu kuin lankeaisin tupakkaan ja minulle tulisi tyyliin vatsahaava stressistä ja ruokahaluni lähtee. Enkä saa epäilyjäni pois. Ne vaan kiusaa minua päivästä toiseen.. Ennen kuin tilanne on rauhottunut. Kun taas kerran tulee joku juttu vastaan kun mieheni on kommentoinut jotain naista hyvännäköseks tjtn.. Se taas iskee! Onko ideoita millä saisin itsestäni pois tämän turhan vainoharhaisuuden ja mustasukkaisuuden :(!

3

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaapajaapa

      Saanko antaa vinkin.(HUOM!) ei välttämättä toimi kaikilla, mut mulla kun sattuu olemaan vähän sama juttu, mutta lievemmässä mittakaavassa ( tosin ei se lievempänäkään herkkua ole).Ja mulle tää toimi.

      Yksinkertaisesti poista hänet kaverilistalta..Eipähän tule niin herkästi kurkittua että ketäs se nyt on käynyt kehumassa ja kehitellä siitä itselleen paha mieli ja mieltä rassaavia kuvitelmia hänestä ja jostain toisesta.

      Kyllä se päätös oli hankala itselläkin, mutta nyt en voi muutakuin kiittää itseäni että päädyin siihen ratkaisuun. Eihän se alkuun helppoa ollut, mutta sitten siihenkin tottui ja mielikin on tasaantunut huomattavasti, kun huomaa että kyllä se mies tuossa rinnalla pysyy ilman fb:täkin.

    • inhimillinen

      Mitäpä jos vaan sanoisit miehellesi, ettet nyt oikein tykkää kun hän käy kehumassa toisten naisten kuvia. En itsekään haluaisi miestä, joka pommittaisi muita naisia ihailevilla viesteillä. On ihan luonnollista, että suhteessa oleva pitää muitakin kuin omaa kumppaniaan puoleensavetävinä - kaikkea ei kuitenkaan tarvitse sanoa ääneen (tai kirjoittaa ruudulle). On luonnollista olla mustasukkainen, jos kumppani flirttailee muille avoimesti. Ja onko teillä suhteessa samat säännöt molemmille, hyväksyykö miehesi, jos sinä tykkäät muiden urosten kuvista?

    • merily.

      jaapajaapa; Joo no mä oon itseasiassa itsekin suunnitellut tuota että poistaisin mieheni kaveri listaltani. Mutta mitä kysymyksiä se taas herättäisi muilla? Ja miten mieheni reagoisi tilanteeseen että yhtäkkiä poistan hänet kaveri listaltani? NO olen myös miettinyt että pitäiskö mun laittaa miehen profiililla estot itseeni. Näin en pääsisi katsomaan mieheni tilapäivityksiäkään tms kommentteja... Mieheltäni nimittäin jää joskus hänen profiilinsa auki ja pystyisin näin ollen laittamaan estot minulle. Tämä vaihtoehto olisi tosi hyvä etten pahoittaisi mieltäni sillä kun hän on kehunut jonkun naisen kuvaa tjtn... En tiedä... Tai sitten jos yritän kuitenkin ensiks vain sitä että en käy mieheni sivulla vaikka kuinka minun tekisi mieli.

      inhimillinen; Keran sanoinkin miehelleni tästä asiasta. Sanoin että miltä susta tuntuis jos mä kommentoisin kaikkia muiden miesten kuvia? Mieheni vaan että senkus kommentoit. Hän on todella erilainen kuin minä .. paljon avoimempi ja näin.. En haluaisi enää sanoa hänelle tästä asiasta kun puhuttiin viimeks että mua ei häiritse jos se kehuu jonkun naisen kuvaa kauniiksi kunhan se muiden naisten kommentointi ei mee yli tyyliin että kommentoi jonkun kuvaa jollain panisin kommentilla tms.. En haluaisi nimittäin myöntää olevani mustasukkainen niin pienestä asiasta kun että on kehunut jonkun naisen kuvaa kauniiksi ;o! Koska kyl mäkin kehun naisten kuvia. Itse en taas pahemmin miesten kuvia kehu tai katsele, koska harvoinpa näkyy semmosta hyvännäköstä miestä jota vois kehua :-D!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      533
      3786
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3697
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2866
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2559
    6. 301
      2391
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1633
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      118
      1548
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe