3-vuotias mummulassa

väsynyt vierailuun

Tämä on ongelma. Näemme harvoin mummua ja mummia välimatkan vuoksi. Kun menemme kylään (viimeksi olimme viikon), tyttäreni käyttäytyy todella huonosti. Uhmaa koko ajan, kiukuttelee, huutaa, ei ole mihinkään tyytyväinen yms. Mummu yrittää kovasti keksiä kaikenlaista, mutta ja hetken tyttö jaksaa kiinnostua ja leikkiä, mutta koko ajan pitäisi olla leikittämässä joko äidin tai mummun, jos ei niin sitten alkaa loputon kiukuttelu, kitinä. Syömiset, nukkumaanmenemiset kaikki on yhtä uhmaa.

Kotona homma menee eritavalla. Kotona ollaan todella kiltisti ja nuo kaameat uhmapäivät ovat yhä harvemmassa ja harvemmassa..tyttö tottelee ja jäähyt tai muut keinot auttavat yleensä heti. Mummulassa jäähyt yms. heittävät tytön hysteeriseksi ja uhmakohtauksesta ei osaa toipua nopeasti.

Mummu on hyvä mummu, mutta alusta asti arvostellut kasvatustyyliäni, koska itse on vanhankannan tukkapöllyn yms. kannalla. Meillä ei ole tarvinnut oikeasti koskaan kotona antaa tukkapöllyä, kun tyttö on saatu tottelemaan muilla keinoin ja vielä suht. helposti. Mummu myös ilmaisee helposti mielipiteensä kesken episodin esim. "tuollainen käytös ei ole normaalia ym ym." ja tämä tyttöhän sen kuulee. En kyllä saa tässä suhteessa äidilleni mitään. Tämä on mielestäni johtanut siihen, että tyttäreni on jotenkin todella stressaantunut, kun olemme molemmat paikalla. En tiedä, en tiedä. Kun olen poissa, niin mummu kuulemma pärjää hyvin ja tyttäreni käyttäytyy hyvin. Näitä tilanteita on kuitenkin äärimmäisen harvoin.

Tää on tosi raskasta kun nähdään harvoin ja tuntuu, ettei mummu jaksa kuunnella kiukuttelevaa lasta ja osittain omalla lapsellisella mutinallaan ja käytöksellään provosoi tytärtäni tunnekuohussa. Minä siis olen hoitanut ojennuksen, mutta hän siellä takapiruna kommentoimassa milloin minulle milloin tyttärelleni vasten tahtoani...

Onko siis ongelma minussa, tyttäressäni vai mummussa? Olisi hyvä jos joku asiantuntija osaisi vastata minulle, miksi 3,5 vuotias tyttäreni kiukuttelee aivan valtavasti kun olemme mummulassa yhtäaikaa kaikki? Ja vielä kertauksena, homma toimii kotona. En koe olevani kauhean uhmiksen kanssa päivät pitkät vaan ihanan pienen tyttäreni. Meillä on myös alle vuoden ikäinen vauva, jota sitten mummu menee kehumaan uhmakohtauksen sattuessa ihanaksi kiltiksi yms...minusta tämä on väärin, mutta en voi dominoivalle äidilleni sanoa, koska loukkaantuu muutenkin joka asiasta ja näemme niin harvoin, että pidän laihaa sopua parempana kuin lihavaa riitaa.

Anyone? Help.

Ongelma myös ilmenee valitettavasti pääsääntöisesti vain juuri oman äitini luona, ei niinkään toisessa mummulassa...sielläkin sitä oli, mutta jotenkin saimme sen hallintaan nopeammin - jo ajat sitten.

3

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilkeänainen?

      Jaa-a, meillä ainakin pikkuisilla on hauskaa, itsellä ei ole lapsia, mutta veljen pikkuiset käyvät monesti mummolassa yökylässä, ja sitten niitä itkettää kun pitää mennä pois..

      Pappa tekee hyvää aamupuuroa niille jne..

    • ap

      Ei nyt ehkä ihan sellainen kannanotto, jota odotin. Tiedän, että meillä on ongelma, koska noinhan sen kai pitäisi mennä.

    • vanhaäiti

      Ohimenevä vaihe lapsen elämässä, kun hän on neljän alkaa uhmaikä olla muisto vain. Juuri nyt hän koettelee rajoja ja oman tahtomisensa vaikutuksia. Laskekaa kymmeneen, välillä olkaa noteeraamatta kokonaan riiviötä, pysykää fiksuina, varmoina aikuisina sortumatta juupaseipäs-tyylisiin vedätyksiin.
      Muistelkaa kuinka kiva vauva tyttö oli ja luottakaa siihen, että hänestä tulee tomera, normaali leikki-ikäinen. Ei mitään syytä paniikkiin, mummullakaan.
      Vauvan tulolla perheeseen on myös osuutta asiaan. Lähes kaikki lapset heittäytyvät jotenkin hankalaksi, ja ehkä sinun äidilläsi on ainoa tila ja tilaisuus jossa lapsi saa ja uskaltaa ilmaista negatiivisia tunteitaan sinua ja vauvaa kohtaan.
      Miksi pitää mummolassa pakottaa koko ajan johonkin, miksei anneta lapsen olla vapaammin, valvoa vähän myöhempään jne. Minusta sinun pitäisi nyt äitisi kanssa sopia ihan selkeästi, oletko se sinä vai onko se mummu joka päättää asioista mummulassa. Ja ehdotan, että talossa talon tavalla, anna äitisi päättää miten kolmivuotiaan kanssa menetellään, pysy sinä passiivisena vieraana äitisi talossa. Ristiriita sinun ja äitisi yritysten välillä stressaa lasta. Etkö voisi antaa hänen olla rauhassa mummolassa ilman sinua ja vauvaa, vaikka useita päiviä.
      Kyllä kolmivuotias itsekin osaa jo kertoa, miksi hänellä on paha mieli jossakin tilanteessa, kun asiaa rauhallisesti ja ystävällisesti jutellen lähestytään. Joku muu kuin sinä voisi kysellä lapsen mielipiteitä asiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      165
      6911
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4087
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2065
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1591
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      20
      1564
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe