oranssi leijona

God Jul

Löysin työmaalta seinien välistä pienen kortin, jossa oranssi postimerkki, leijonan kuva ja lukee ylhäällä suomi ja alhaalla finland 1,25. Oikealla sivulla lukee markkaa. Merkissä on vaaleat pitsireunat. Onko merkillä arvoa? En osannut löytää googlettamalla kyseistä merkkiä.

8

488

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • onhan se siellä
  • utelias uuno

   Eikö leimasta saanut selville sen postituspäivää? Tuota pitsireunustaa käytettiin ilmeisesti joskus 70-80-luvulla?

   • huomioitsija

    Aivan, kysymys on mitä ilmeisemmin m-75 leijonamerkistä. Kyseinen arvo kyllä yleensä on ollut enemmänkin keltainen kuin oranssi. Eli järin vanhasta ja arvokkaasta kohteesta ei liene kysymys. Vastaavia kortteja löytyy esim. kirppiksiltä parilla eurolla jo aika paksu nippu.
    http://193.93.133.158/index.php?sivu=2&avaatuote=1&t=1&tt=37&id=16147


  • God Jul

   Tuossa ekassa linkissä oli samannäköisiä, muttei samanlaista minkä löysin. Löysin seinän välistä 20 luvulla rakennetusta talosta.

  • vanha kerääjä

   Ainut merkki Suomessa arvolla 1,25mk on ilmestynyt v.1932.(vanha leijonamalli) Virallisen värin mukaan väri on keltainen. Väri lienee muuttunut aikojen kuluesa ulkoilman vaikutuksesta.Merkin arvo LaPe 2005:n mukaan 0.50cnt.. Loistoleimaisena lähetteellää 4€ elikkä todellinen arvo lienee 0,1-0,5 €.

   • alan harrastelija

    Mutta eihän niissä yleensä pitsireunusta ole näkynyt. Rosohammasteisia näkee joskus, muttei sekään pitsiltä näytä, koska on niin epätasaista ja epäsäännöllistä. Tuossa ylemmässä linkissähän on myös tuo M-30 sarjan keltainen 1,25 markan merkki, kun tarkkaan katsoo. Rosohammastettakin löytyy ainakin yhdestä merkistä.


   • em.
    alan harrastelija kirjoitti:

    Mutta eihän niissä yleensä pitsireunusta ole näkynyt. Rosohammasteisia näkee joskus, muttei sekään pitsiltä näytä, koska on niin epätasaista ja epäsäännöllistä. Tuossa ylemmässä linkissähän on myös tuo M-30 sarjan keltainen 1,25 markan merkki, kun tarkkaan katsoo. Rosohammastettakin löytyy ainakin yhdestä merkistä.

    Onhan sekin totta, vaikka talo olisikin 20-luvulta, kortti on voinut päätyä seinänrakoon vasta paljon myöhemmin.


  • Tarja Kasurinen

   Minulla on postikortti, joka on postitettu Sotkamoon Antrea kk:sta (kirkonkylästä?). Postileiman päiväys on epäselvä, mutta kuukausi näkyy selvästi, se on VII. Vuosiluvun toinen numero on selvä 2, mutta toisesta ei saa mitään selvää. Merkki on oranssi, siinä on leijona, ylhäällä teksti SUOMI ja alhaalla FINLAND. Oikeassa laidassa lukee penniä ja oik. alakulmassa on ilmeisesti lukema 50. Luku ei näy, sillä merkkiin on lyöty leima, jonka kaksi mustaa palkkia peittää penniluvun ja merkin keskellä, hiukan puolivälin yläpuolella on 1,25 MK. -leima, lyöty samalla mustalla kuin pennien päällä olevat palkit.

   Itse kortti on kuin mustavalkokuva männikköisestä rannasta, olisiko maisemakuva Antreasta. Sekä kortti että merkki ovat hyväkuntoiset ja kortin osoite ja viesti on kirjoitettu vanhan ajan mustekynällä. Minkähän arvoinen kortti ja merkki mahtavat olla?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   22
   2741
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2271
  3. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1680
  4. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   15
   1633
  5. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1222
  6. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   985
  7. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   218
   924
  8. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   55
   734
  9. Ihan sekaisin susta taas

   Miksi piti näin rakastua, jos en sua (miestä) koskaan voi saada?
   Ikävä
   83
   726
  10. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   45
   695
  Aihe