Keliakiaako?

apua_???

Mitkä ovat keliakian oireet?
Itselläni on ripulia syönnin jälkeen, turvotus, ilmavaivat, ihorakkulat/näpyt, ajoittainen kuumeilu (ei löydy syytä, vaan leukkarit korkealla). Voisiko olla keliakiaa? Oireet ovat olleet pitkään.

Mites apteekin testi?
Miten se tehdään?
Kannattaako ottaa ja onko helppo?

Mites tässä pitäisi menetellä?
Laktoosi-intoleranssia se ei ole koska oireet eivät tule kun syö pelkkää maitotuotetta, kuten jäätelöä. Ja kyseinen on testattu nuorempana myös.

6

994

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Keliaakikko vuodesta

   Apteekin kotitestiä on helppo käyttää ja on aika luotettava. Ihokeliakian rakkulat kutiavat niin kovasti, että niitä ei voi olla raapimatta.

  • apua_??

   Näpyt naamassa kutiavat ajoittain, kyynerpäissä olevat useasti. Niitä sitten raavin ja ne ovat aika karun näköiset.. Pitää ostaa se keliakia testi huomenna. Jos se sitten on positiivinen (miten se näkyy testissä?) puhun lekurin kanssa ke. Aika hälle muusta asiasta silloin.

  • kelikeikeliaakikko

   oletko laihtunu ja miten paljon,huono imeytyminen laihduttaa,onko uloste norm väristä jos se on vaalean kellertävää olet keliaakikko,oireet kyllä vaihtelevat yksilöittäin mutta yleisin vaikutus on laihtuminen "räjähtävä"ripuli,hb veren rauta putoaa kokoajan(itel hb 69 pahimmas vaihees.normaali 146),kokeile sitä että olet pari kolme pv ilman viljoja,oireet pitäisi kadota 3pv:ssä kokonaan glut.diet aloittamisesta,tässä olis oltava pikkutarkka ja katottava kaikki tuoteselosteet ja selvitettävä tarkoin mitä missäkin ruoassa on,esim ulkona syöminen jonka kanssa on oltava tarkkana,vehnää,ohraa,ruista löytyy melk joka paikasta ihan yllättävistäkin,t.omia kokemuksia

  • apua_??

   En ole laihtunut. Ripuli on juuri sitä "rähjähtävää" sorttia... Eli äkkiä vessaan... Väristä en tiedä... Enpä ole katsellut.
   Kun olin vähähiilarisella dieetillä tossa puoli vuotta sitten, näpyt hävisi, olo oli parempi jne. En kyllä silloin osannut miettiäkään että se olisi keliakiaa.. Hm. Saa nähdä onko. Apteekithan ovat auki huomenna..

  • apua_???

   Apteekin testi oli negatiivinen...
   Mikä ihme minua voisi vaivata?
   Ei laktoosi, ei keliakia. Ääääh...?

   • -minä vaan

    Sinulla voi olla keliakia, vaikka apteekin testi normaali. Miehelläni on hoidossa oleva ihokeliakia, verikokeessa ei näkynyt mitään merkkejä siitä. Kutiavia näppylöitä ilmaantui kyynärvarsiin, pakaroihin, nivusiin. Terveyskeskuksessa ei keliakiaa tunnistettu, kokeita otettiin ja antibiootteja syötettiin.Eräänä aamuna turposivat huulet aivan mahdottomasti.Ihotautilääkäri tunnisti näppylöistä heti ihokeliakian. Vatsaoireita ei ollut. Ihokeliakiassa on vielä tarkempi ruokavalio. Älä lopeta kotimaisten viljojen syöntiä ennen lääkärin diagnoosia, kun pitää se oikea diagnoosi saada.
    Hoitona gluteeniton ruokavalio loppuelämäksi. Näppylöihin saa aluksi liuosta, jolla näppylöiden kutina hellittää. Ruokavalioon tottuu pian, mutta tarkkana saa olla, gluteenia voi olla sellaisissa tuoteissa, jois ei osaisi arvatakaan. Eli tuoteselostukset joutuu lukea. Lääkärissä asia selviää, näppylöistäkin voidaan tutkia koepalalla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   313
   2460
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   30
   2097
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   214
   811
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   311
   737
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   40
   714
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   682
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   44
   652
  Aihe