Iso pulma vieroituksessa.

väsynyt isä.

Eli meillä on 10kk tyttö, joka nukkuu samassa sängyssä kanssamme, eikä suostu nukkumaan tuntia kauempaa ilman tissiä, saatika sitten rauhoittumaan kiukkukohtauksesta ellei saa tissiä. Vaimoni äiti piti muutamia öitä lasta kotonaan, että saimme hieman vapaa-aikaa. Nyt hän ei enää halua pitää tyttöä yöllä siellä, koska hän ei jaksa työssäkäyvänä valvoa koko yötä huutoa kuunnellen, ja ymmärrän kyllä häntä. Vaimoni ei itsekään jaksaisi kokoaikaa pitää tissiä esillä, muttei halua lopettaakaan kun ei kuulemma jaksa kuunnella sitä huutoa. Lapsi on parikertaa pudonnut unissaan sängystä, vaikka olisi pinnasänkykin täysin tyhjän panttina. Vaimoni haluaisi myös lähteä käymään toisella puolella Suomea, mutta itse en edes ajattele asiaa, koska taas minä en jaksa kuunnella sitä huutoa koko automatkaa. Lapsi on omasta mielestäni liian kiintynyt äitiin, sillä alkaa vieläkin jumalaton huuto, jos ei saa puoleen minuuttiin huomiota, jos sattuu olemaan jotain muuta tekemistä. Osaisitteko sanoa vinkkejä mitä tehdä, että lapsi voisi alkaa nukkua omassa sängyssään, sekä luovuttaa siitä imemisestä (tuttipullo ei kelpaa, sen on pakko olla tissi). Parisuhde nimittäin alkaa tässä kärsiä mm. seksin puutteesta, ja rakkaan lapsen takia en todellakaan halua huonontaa suhdettamme. Silti mielestäni vanhemmillakin on oikeus edes parin tunnin vapaa-aikaan ilman lasta. Ps. Itse olisin valmis kuuntelemaan lapsen huutoa yöllä vieroituksen takia, naiseni ei edes suostu ajattelemaan asiaa.

13

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dippadai456

      Vauva on jo sen verran iso, että voisitte pitää hänelle lempeän unikoulun, jossa totuttaisitte vauvan nukkumaan omassa pinnasängyssä. Löydät tuosta unikoulusta lisätietoa googlettamalla. Yösyömisistä ainakin noin tiheistä pääsisitte myös varmaan samalla eroon. Joitakin öitä, jopa viikkoja se tosin vaatii ja pitkäjänteisyyttä, mutta kuulostaa siltä, että jotain tuolle tilanteelle tosiaan pitäisi tehdä.

    • väsynyt isä.

      Hyvä ehdotus, pitääkin googlettaa. Vielä kun tietäisi, että miten jääräpäisen vaimon saa suostumaan samaan. No, yrittänyttä ei laiteta :)

      • dippadai456

        dippadai456 jatkaa. Tässä linkki MLL:n sivuille, jossa tuosta unikoulusta, jota tassuhoidoksikin kutsutaan http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/uni_ja_ravitsemus/uni/kotiunikoulu/
        Hieman ihmettelen tuota vaimosi suhtautumista tuohon vauvan uniasiaan, koska uskon, että perhe-elämänne helpottuisi huomattavasti jos vauvan öihin saataisiin jotain tolkkua.

        Mutta etköhän sinä keinot keksi, jolla saat vaimosi suostuteltua kokeilemaan tuota unikoulua, sillä ei siitä ainakaan mitään haittaa ole.


    • tutu+rätti

      Juu hyviä hermoja se tissistä luopuminen vaatii kaikilta-jopa naapurustoltakin..:) Me annoimme aikanaa tämmöiselle tississä roikkuvalle pojalle unikoulua noin 8.5kk iässä ja reilu viikko oli kiukkua ja huutoa..ja vähitellennse huutoaika väheni ja sitten eräänä yönä pallero nukkuin 12h! Miten ihana hetki...juu LAPSET heräilee kun ovat sairaina tai peloissaan yms mutta kyllä ne kunnon yöunet auttaa jaksamaan koko perhettä..ps se poika nukkuu jo omassa huoneessa eikä roiku mamissa enää..on 17v ja 197cm..että aika aikaa kutakin...

    • mie vaa

      Aikoinaan tein rajun vieroituskuuriin tisusta... lapsi (1v2kk) isin kans vkl:ksi mummolaan... Pärjäsi hyvin ilman tissiä. Pulloa ei suostunut syömään.
      Kotiin tullessa heti hinkusi tissiä, roikkui puseron rinnuksis. Pidin pääni ja tissi jäi. Piti itseä hieman kovettaa ettei helly, mutta univelkaa alko oleen jo aika paljo kasas...

    • väsynyt isä.

      Täällä taas. Itellä palo hermot viimeisen kerran kun erittäin huonon päivän, kahden tunnin unien jälkeen ipana oli kontannut sängyssä mun ja vaimon väliin, ja potki mut sitten hereille eikä oikeen enää nukuttanut sitten. Sanoin että joko ipana vaihtaa sänkyä, tai sitten minä. Nyt neljättä yötä sohvalla.. Alkaa keinot loppua, eikä vaimollakaan ole näköjään mitään tätä järjestelyä vastaan.. Hermot kivan piukalla.

      • rauhoitu nyt

        hyvä mies.Nuku muutama yö sohvalla ja kerää voimia sitten vaimo sohvalle ja nukut lapsen kanssa ja vierotatte tissistä.


    • väsynyt isä.

      Olisikin noin helppoa, kun lapsi ei suostu nukkumaan ilman äitiään, ja jos keksit keinon että vaimo läksisi sohvalle yksinään nukkumaan, niin lupaan sulle ikuisesti kultaa ja kunniaa.

      • no laittakaa

        lapsi seinän ja äitin väliin niin saat itse nukkua vaimon vieressä.Ahdasta toki voi olla mutta oletpa lähellä rakastasi:)


    • väsynyt isä.

      Näinhän tässä on tehtykin alusta asti, mutta tyttö tykkää ilmeisesti vaihdella tissiä yöllä ja konttaa meidän väliin, taikka sitten suoraan yli sängyn laidan.

      • jospa sitten

        antaisit vain ajan kulua.Vaimosi varmaaan vaan ahdistuu lisää jos painostat,ei tilanne kuitenkaan loputtomiin kestä.Yritä muuttaa omaa ajattelua ja nauti pienestä lapsesta vierellä.


    • väsynyt isä.

      No, eilen sitten juteltiin asiasta, sovittiin että kokeillaan :) Ei kuulemma ollut vain vaimo tajunnut vinkkiä (: No, kävi miten kävi, ainakin on yritetty :)

    • mie vaa

      onnea koitokseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      630
      22599
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      134
      22193
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      120
      12052
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      395
      9887
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      272
      6985
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      25
      5861
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      152
      3104
    8. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      13
      2385
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      68
      1834
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      117
      1641
    Aihe