Vistan tietoturvapäivitykset loppuvat? Mitä tämä tarkoittaa?

vistaa käyttävä

Kadotin jo tällä palstalla olleen alkuperäisen keskustelun, jossa joku käyttäjä mainitsi tämmöisen (lainaus oli irrannollinen alkuperäisestä aiheesta keskustelussa):

"Windows Vista Home Premiumin asennuksessa ei ole enää mitään järkeä. Sen pakolliset tietoturva päivitykset loppuu alle vuoden kuluessa, että vaihto on edessä Windows 7:n jos haluaa käyttää Windows -merkkistä käyttöjärjestelmää."

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Vuoden kuluttua Vistaan ei tule enää päivityksiä "windows update"n kautta lainkaan? Onko vistan käyttäminen sitten joku tietoturvariski? Eikö asiallinen virustorjunta ja päivitetyt ohjelmat turvaa konetta tuon jälkeen enää? Ja eikös kone kumminkin toimi normaalisti, vaikkei päivityksiä tule?

Kysymykseni kuulostaa ehken erittäin tyhmältä, mutta enpä muuten kuin kysymällä opi.

47

677

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Vistan elinkaari on suunniteltu kestämään vuoteen 2012. Microsoftin mukaan Vistan myynti lopetetaan vuonna 2011.[22] Vistan yritysversioille tarjotaan kuitenkin turvapäivityksiä ja maksullista tuotetukea vuoteen 2017. Tätä suunniteltua aikataulua ei kannattane kuitenkaan pitää luotettavana tietona, sillä Windows 98 -käyttöjärjestelmän tuotetuki pidennettiin suunnitellusta viidestä vuodesta kahdeksaan vuoteen.[23] Vistaa ei tueta enää, jos siihen ei ole asennettu mitään Service Pack -päivitystä." By Wikipedia. Eli Home edition käyttiksen päivitykset loppuvat ensi vuonna......

      • Sen jälkeen Vistan käyttäminen on tietoturvariski, vaikka sinulla olisi virustorjunta/palomuuri käytössä ja päivitetyt softat.


    • Höpö löpö..

      Taitaa olla M_Kar-nimimerkin höpinöitä. On totta, että Vistan tuki loppuu keväällä 2012, mutta se ei tarkoita sitä, että tietoturvapäivitykset loppuisivat.

      Mitään uuttaa ei kehitetä, eikä mitään esim. ServicePackejä tule, mutta havaitut tietoturva-aukot kyllä paikataan, ja ne on saatavissa Updaten kautta ihan normaalisti.

      Linkeissä lisätietoja:

      http://support.microsoft.com/gp/lifeselectindex#W

      http://support.microsoft.com/gp/lifepolicy

      • Tuo tarkoittaa Windows Vistan normiversioita. Eli Business ja Enterprise. Niillä mennään vielä vuoteen 2017 asti.

        Leluversioilla tilanne on eri, eli jos on jotain Home Premiumia, Ultimatea tai vastaavaa niin niiden päivitykset loppuvat kyllä.

        http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=11712

        Kysymys on siitä, että onko kysyjä ostanut normiversion vai lelun.


    • vapunen

      Mutta ei enää vuoden 2012 jälkeen...... Eihän Win 2000 käyttikseen ole tullut tietoturvapäivityksiä sen jälkeen kun sen tuki loppui....

    • vistaa käyttävä

      Minkä tasoinen tietoturvariski olisi kyseessä? Jos asia on noin, niin voiko viruksilta, hakkereilta ja muilta kumminkin välttyä, mikäli toimii fiksusti netissä ja yleisesti tietoturvan suhteen? Itse en tälle vista-koneelle ole saanut kohta neljään vuoteen ainuttakaan virusta taikka virushyökkäystä, niin mitkä ovat mahdollisuuteni käyttää vistaa vuoden 2012 jälkeen, turvallisesti siis?

      • Turvallisesti se ei ole mitenkään mahdollista kun ohjelmat on reikäisiä. Nettijohto irti vaan tai uusi käyttöjärjestelmä.


    • Ei voi välttyä. Esimerkiksi Windows 95 käyttiminen on vaarallista, koska sen tietoturva aukkoja ei ole paikattu. Samoin Vistan päivitysten loppumisen jälkeen. Siihen ei virustorjunta auta.....

    • propagandaa vain

      Melko vainoharhaista sävyä vastausviesteissä. Vistassa taikka muussa windows-käyttiksessä ei ole niin suuria tietoturva-aukkoja, että heti tuon vuoden 2012 jälkeen joku "aukko" päästäisi viruksia tonneittain koneellesi. Eikä kukaan konettasi kaappaa noin vain huomaamatta, vaikkei käyttiksellesi olisi enää päivityksiä.

      Käytä huoleta vistaa normaaliin malliin jatkossakin, niin kyllä toimii. Ei netti ole täynnä über-hakkereita, jotka iskevät välittömästi jos näkevät jossain päin intterwebsiä yhdenkin koneen pienien aukkojen kera, kuten monet antavat ymmärtää.

      Tietysti tulevaisuudessa viruksien tekijät pyrkivät hyödyntämään aukkoja joita ei tulla vistassa paikkaamaan (mikäli sellaisia jää edes), mutta kun et ole viruksia lainkaan saanut moneen vuoteen, et tule varmaan jatkossakaan saamaan.

      • it-mies ja nainen

        Joo tää vapunenhan on varsinainen pelle! ei hajuakaan koko asiasta!


      • Tietokoneohjelmoijilta jää yleensä kymmeniä virheitä jokaista tuhatta riviä kohden valmiiseen tuotteeseen. Windows Vistassa on koodirivejä ehkä 100 miljoonaa, että ne virheet ei tosiaankaan lopu sieltä. Windows Vistasta paikataan joka kuukausi uusia reikiä joiden kautta saa ajettua tonneittain haittaohjelmia, eli niiden päivittäminen on kriittistä kun rikolliset tehtailee samaa tahtia haittaohjelmia uusiin löydöksiin.


      • 32233w
        M-Kar kirjoitti:

        Tietokoneohjelmoijilta jää yleensä kymmeniä virheitä jokaista tuhatta riviä kohden valmiiseen tuotteeseen. Windows Vistassa on koodirivejä ehkä 100 miljoonaa, että ne virheet ei tosiaankaan lopu sieltä. Windows Vistasta paikataan joka kuukausi uusia reikiä joiden kautta saa ajettua tonneittain haittaohjelmia, eli niiden päivittäminen on kriittistä kun rikolliset tehtailee samaa tahtia haittaohjelmia uusiin löydöksiin.

        Http portin kauttako ne sun madot tulee vai onko sun firewallissa kaikki portit auki;-)

        http portin kautta tulevat haitalliset cookiet saa positettua vaikka selaimien omilla toiminoilla. Muita portteja normikäyttäjä ei tarvitse ulkoiseen nettiin.


      • 32233w kirjoitti:

        Http portin kauttako ne sun madot tulee vai onko sun firewallissa kaikki portit auki;-)

        http portin kautta tulevat haitalliset cookiet saa positettua vaikka selaimien omilla toiminoilla. Muita portteja normikäyttäjä ei tarvitse ulkoiseen nettiin.

        Kyllähän siitä HTTP portin kautta tulee vaikka mitä tiedostoja. Esimerkiksi jos Windowsin fonttirenderöijässä on vika niin mikä tahansa selain on silloin reikäinen kun niillä voidaan ladata saastutettu fontti kun klikkaa saastutetun sivun. Saastutettu sivu voi olla vaikka tämä suomi24 jos rikolliset korkkaavat sen palvelinpään. Ja tuotahan tapahtuu kyllä.

        Tuo oli vaan esimerkki. Sama koskee kuvia, ääniä, videoita, Windowsin selaimen omia bugeja, Windowsin postiohjelmaa jne.


    • Hmm vai niin..... Päinvastoin! En kuitenkaan ala enää väittelemään.

    • Siis Win Vistaa voi käyttää turvallisesti vaikka 10 vuotta, jos se ei ole kytketty verkkoon.

      • 13+1

        Joo, siis , jos et osaa näiden trollien kanssa pelata, kannattaa olla ihan hiljaa.


    • 21+0

      Virtuaalikoneella voi käyttää kaikkia mahdollisia käyttöjärjestelmiä iso- tiedoston tai poltetun levyn kautta maailman tappiin saakka vailla viruksia ym. ;)

      Lapsisukupolven aivopesu tapahtuu jo päiväkodissa ja koulussa pelottelemalla kaiken päivän turhilla asioilla.
      Uutisointi ja Media viimeistelee asian perille menon.

      • 5

        voi toki käyttää, mutta kyseisen istunnon aikana olet alttiina mille tahansa tietoturvauhkalle joka ko. systeemiin on löydetty eikä paikattu.....


    • Päivitysten loppuminen koskee vain Windows Vistan leluversiota, eli Home Premium, Home Basic, Ultimate ja Starter -versioita. Ja se tarkoittaa sitä, että päivityksiä ei tule Windows Updatesta ja sitten tietokone pitää kytkeä irti verkosta. Päivitysten loppuminen tarkoittaa sitä, että se on hyvin äkkiä täynnä haittaohjelmia.

      Virustutka ja sovellusten päivitys ei riitä, sillä virustutka ei tunnista kuin murto-osan liikkeellä olevista haittaohjelmista ja ohjelmat taas käyttävät yhteisesti Windows Vistan rajapintoja, eli Windows Vistan tietoturvareikä koskeekin sitten helposti joka ikistä ohjelmaa.

    • 4+7

      Enpä usko tuon olevan niin vaarallista. Eihän xp saa enää lainkaan tietoturvapäivityksiä, ja tuota käytetään ties kuinka monessa paikassa vieläkin käyttiksenä. Omassakin taloudessa on yhdellä koneella säännöllisessä käytössä xp. Eipä ole mikään virus vielä sitäkään valloittanut. En tiedä miksi vistasta on nyt suuri haloo.

      Ja AINA on käyttöjärjestelmissä ollut aukkoja. Onko yksikään virus ikinä ottanut konettani valtaansa huomaamatta? Ei. EIvät virukset toimi niin, että jos se on verkkoon kytketty, niin virukset tulevat itsestään koneellesi, vaikket lataisi mitään epämääräisiä paketteja, tiedostoja sivustoja yms.

      • Windows XP saa vielä alle 3v tietoturvapäivityksiä. Windows Vistan normiversiot saa vuoteen 2017 asti päivityksiä mutta Windows Vistan leluversioiden päivitykset loppuu alle vuoden kuluttua.


      • keskustelua seurannu
        M-Kar kirjoitti:

        Windows XP saa vielä alle 3v tietoturvapäivityksiä. Windows Vistan normiversiot saa vuoteen 2017 asti päivityksiä mutta Windows Vistan leluversioiden päivitykset loppuu alle vuoden kuluttua.

        Mistä tiedän onko oma vistani "leluversio"???

        Ohjauspaneelissa olevissa järjestelmätiedoissa lukee:"Windows vista home basic sp2". Onko syytä huolestua??


      • keskustelua seurannu kirjoitti:

        Mistä tiedän onko oma vistani "leluversio"???

        Ohjauspaneelissa olevissa järjestelmätiedoissa lukee:"Windows vista home basic sp2". Onko syytä huolestua??

        Onhan ne Vistan kuluttaja- eli "lelu"mallit lueteltu jo edellä, Home Basicin kuuluessa siihen joukkoon, jonka päivitykset ja tuki loppuu keväällä 2012.

        Uuden käyttöjärjestelmän hankinta ja asennus on siis edessä.


      • Kollimaattori kirjoitti:

        Onhan ne Vistan kuluttaja- eli "lelu"mallit lueteltu jo edellä, Home Basicin kuuluessa siihen joukkoon, jonka päivitykset ja tuki loppuu keväällä 2012.

        Uuden käyttöjärjestelmän hankinta ja asennus on siis edessä.

        Tai uusi tietokone, jos vanha kone on joku nuhainen ja haluaa käyttää Windows -merkkistä käyttöjärjestelmää.


      • tiedänparemmin..
        M-Kar kirjoitti:

        Tai uusi tietokone, jos vanha kone on joku nuhainen ja haluaa käyttää Windows -merkkistä käyttöjärjestelmää.

        Se Windows ei ole mikään käyttöjärjestelmän "merkki" senkin paska-aivo.


      • U. Puntu
        M-Kar kirjoitti:

        Tai uusi tietokone, jos vanha kone on joku nuhainen ja haluaa käyttää Windows -merkkistä käyttöjärjestelmää.

        Riittääkö jos ostaa paketin nenäliinoja ja varaa kaappiin C-vitamiinia, aspiriinia ja pullon yskänlääkettä?


      • tiedänparemmin.. kirjoitti:

        Se Windows ei ole mikään käyttöjärjestelmän "merkki" senkin paska-aivo.

        Tottakai on. Muita merkkejä on esimerkiksi Android, Red Hat Enterprise, CentOS, Suse, Ubuntu, Mac OS X, Debian, Solaris jne. Brändistä niitä eri tuotteita erotetaan.


      • keskustelua seurannu kirjoitti:

        Mistä tiedän onko oma vistani "leluversio"???

        Ohjauspaneelissa olevissa järjestelmätiedoissa lukee:"Windows vista home basic sp2". Onko syytä huolestua??

        Kyllä. Se on leluversio. Business/Enterprise on ne normaalit, työkäyttöön tehdyt versiot Windows Vistasta. Windowsin leluversiot uusitaan noin 3v välein, ja niitä on niissä markettien koneissa.


      • w.doze
        U. Puntu kirjoitti:

        Riittääkö jos ostaa paketin nenäliinoja ja varaa kaappiin C-vitamiinia, aspiriinia ja pullon yskänlääkettä?

        Ei.


    • Heh, Windows Xp tulee vielä päivityksiä... sen tuotetuki ei ole vielä läheskään loppunut.

    • fundamentalist

      Sanoisin (vaikka ehkä saankin muutaman vainoharhaisen kimppuuni) että
      kunhan et seikkaile liian huolettomasti epämääräisillä sivustoilla ja
      muutenkaan et lataile mitään piraatteja sun muita pahiksia niin käytä
      vaan huoletta Vistaasi niinkauan kun kone kestää.
      Uuteen koneeseen ei tietty enää kannata Vistaa asentaa.

      • Eikä vanhaan koneeseen seiskaa, mikäli ei ole 4Gt muistia ja tuplaydin prossua.

        Melkeinpä vaihtoehdot on uusi kone Windows 7 SP1 64-bit Professionalilla NYT, tai sitten vaihtaa ohjelmistot nyt vastaaviin mitä seuraavassa käyttöjärjestelmässä olisi ja suunnittelee käyttöjärjestelmän uusimisen tässä vuoden aikana sitten kun seuraavasta käyttöjärjestelmästä tehdään uusi julkaisu.

        Vähän riippuu siitä minkä merkkistä käyttöjärjestelmää haluaa käyttää jatkossa. Vanhalla käyttöjärjestelmällä kituuttaminen ei ole turvallista, eikä siinä säästä yhtään mitään kun ne ohjelmistot on ajastettuja. Jos Windowsia haluaa käyttää jatkossa niin Windows 7 on pakkohankinta, ja siinä ei säästä yhtään, että lykkää hankintaa mahdollisimman pitkälle kun se ohjelmistojen ajastus lähtee ohjelmiston julkaisusta, ei hankintapäivästä.

        Vanhalla asennuksella kituuttamisella tekee vain muutostyöstä vaikeata.


      • Eikä ubuntua.
        M-Kar kirjoitti:

        Eikä vanhaan koneeseen seiskaa, mikäli ei ole 4Gt muistia ja tuplaydin prossua.

        Melkeinpä vaihtoehdot on uusi kone Windows 7 SP1 64-bit Professionalilla NYT, tai sitten vaihtaa ohjelmistot nyt vastaaviin mitä seuraavassa käyttöjärjestelmässä olisi ja suunnittelee käyttöjärjestelmän uusimisen tässä vuoden aikana sitten kun seuraavasta käyttöjärjestelmästä tehdään uusi julkaisu.

        Vähän riippuu siitä minkä merkkistä käyttöjärjestelmää haluaa käyttää jatkossa. Vanhalla käyttöjärjestelmällä kituuttaminen ei ole turvallista, eikä siinä säästä yhtään mitään kun ne ohjelmistot on ajastettuja. Jos Windowsia haluaa käyttää jatkossa niin Windows 7 on pakkohankinta, ja siinä ei säästä yhtään, että lykkää hankintaa mahdollisimman pitkälle kun se ohjelmistojen ajastus lähtee ohjelmiston julkaisusta, ei hankintapäivästä.

        Vanhalla asennuksella kituuttamisella tekee vain muutostyöstä vaikeata.

        Se olisi jo katastrofi. Kannattaa pitäytyä vain ja ainoastaan Windowsissa, vaikka M-Kar sitä niin kovasti suosittelee, ongelmavyyhti on silloin valmis!

        Windows-Seiskan voi sitävastoin asentaa hyvinkin, vaikkei olisikaan tuplaydin prosessoria. Minullakaan ei ole ja keskusmuistiakin vain 2 Gt, niin silti toimii hyvin ja Anttilan 300€ koneella.


      • ubulubutubuhubuu
        Eikä ubuntua. kirjoitti:

        Se olisi jo katastrofi. Kannattaa pitäytyä vain ja ainoastaan Windowsissa, vaikka M-Kar sitä niin kovasti suosittelee, ongelmavyyhti on silloin valmis!

        Windows-Seiskan voi sitävastoin asentaa hyvinkin, vaikkei olisikaan tuplaydin prosessoria. Minullakaan ei ole ja keskusmuistiakin vain 2 Gt, niin silti toimii hyvin ja Anttilan 300€ koneella.

        Joopa joo, näinhän se oikeasti menee. M-Kar saisi jo vihdoin malttaa pysytellä inside Kotka area ja pitää suunsa xxxxxxxxxxxxxxxxx kii!


      • Eikä ubuntua. kirjoitti:

        Se olisi jo katastrofi. Kannattaa pitäytyä vain ja ainoastaan Windowsissa, vaikka M-Kar sitä niin kovasti suosittelee, ongelmavyyhti on silloin valmis!

        Windows-Seiskan voi sitävastoin asentaa hyvinkin, vaikkei olisikaan tuplaydin prosessoria. Minullakaan ei ole ja keskusmuistiakin vain 2 Gt, niin silti toimii hyvin ja Anttilan 300€ koneella.

        Sangen mielenkiintoista, että ensimmäiset, jotka mainitsivat Ubuntun Windowsin päivityksestä -keskustelussa, ovat juuri Windows-trolleja. : )


      • Eikä ubuntua. kirjoitti:

        Se olisi jo katastrofi. Kannattaa pitäytyä vain ja ainoastaan Windowsissa, vaikka M-Kar sitä niin kovasti suosittelee, ongelmavyyhti on silloin valmis!

        Windows-Seiskan voi sitävastoin asentaa hyvinkin, vaikkei olisikaan tuplaydin prosessoria. Minullakaan ei ole ja keskusmuistiakin vain 2 Gt, niin silti toimii hyvin ja Anttilan 300€ koneella.

        Minä en ole suositellut kyllä mitään. Windows 7:lle 2Gt ei riitä mitenkään järkevästi, pitäisi käyttää 32-bittisenä mutta siinähän ei ole mitään järkeä kun Windows 7 Professional on riittävän ajanmukainen vielä seuraavat 6v, ja päivityksiä tulee vuosikymmenen loppuun saakka. Nyt jo ei kaikkia ohjelmia saa 32-bittisenä, ja tuossa ajassa muistin tarve kasvaa ja 32-bittisten ohjelmien saatavuus heikkenee.

        Äärimmäistä typeryyttä suunnitella noin lyhytnäköisesti asioita.


      • junzee
        Eikä ubuntua. kirjoitti:

        Se olisi jo katastrofi. Kannattaa pitäytyä vain ja ainoastaan Windowsissa, vaikka M-Kar sitä niin kovasti suosittelee, ongelmavyyhti on silloin valmis!

        Windows-Seiskan voi sitävastoin asentaa hyvinkin, vaikkei olisikaan tuplaydin prosessoria. Minullakaan ei ole ja keskusmuistiakin vain 2 Gt, niin silti toimii hyvin ja Anttilan 300€ koneella.

        Se muistin ja prossun tarve kun riippuu ihan käytöstä, mutta en itse ainakaan käyttäisi Winukkaa kahdella gigalla ja ilman tuplaydintä.


      • jäykkä virtanen
        junzee kirjoitti:

        Se muistin ja prossun tarve kun riippuu ihan käytöstä, mutta en itse ainakaan käyttäisi Winukkaa kahdella gigalla ja ilman tuplaydintä.

        Haloo! Jääkausi ei uhkaa vaikka käyttääkin winukkaa kahdella gigalla ja tuplaprossulla. Itsellä Vista Home Prenium 32-bit SP2, joka vaihtunee Win 7 Home Preniumiin tai sitten odottelen vielä milloin hinnat alkavat tippua alle 100 mummon.

        Näin toimien pärjää pitkälle ja sitten on aika vaihtaa kone (mukanahan tulee myös uusi käyttis sitten aikanaan).


      • jäykkä virtanen kirjoitti:

        Haloo! Jääkausi ei uhkaa vaikka käyttääkin winukkaa kahdella gigalla ja tuplaprossulla. Itsellä Vista Home Prenium 32-bit SP2, joka vaihtunee Win 7 Home Preniumiin tai sitten odottelen vielä milloin hinnat alkavat tippua alle 100 mummon.

        Näin toimien pärjää pitkälle ja sitten on aika vaihtaa kone (mukanahan tulee myös uusi käyttis sitten aikanaan).

        Kyllä 32-bittisellä vielä pärjää 2Gt muistilla vielä jonkin aikaa.


      • junzee
        jäykkä virtanen kirjoitti:

        Haloo! Jääkausi ei uhkaa vaikka käyttääkin winukkaa kahdella gigalla ja tuplaprossulla. Itsellä Vista Home Prenium 32-bit SP2, joka vaihtunee Win 7 Home Preniumiin tai sitten odottelen vielä milloin hinnat alkavat tippua alle 100 mummon.

        Näin toimien pärjää pitkälle ja sitten on aika vaihtaa kone (mukanahan tulee myös uusi käyttis sitten aikanaan).

        Itselläni oli myös Vista Home Premium (eikös se ole Premium, eikä Prenium), mutta alkoi juuri kyseisellä kahdella gigalla jopa tuplaytimellä hidastelemaan, joten vaihdoin jo. Omenaan.


      • Kotkan Linuks
        M-Kar kirjoitti:

        Minä en ole suositellut kyllä mitään. Windows 7:lle 2Gt ei riitä mitenkään järkevästi, pitäisi käyttää 32-bittisenä mutta siinähän ei ole mitään järkeä kun Windows 7 Professional on riittävän ajanmukainen vielä seuraavat 6v, ja päivityksiä tulee vuosikymmenen loppuun saakka. Nyt jo ei kaikkia ohjelmia saa 32-bittisenä, ja tuossa ajassa muistin tarve kasvaa ja 32-bittisten ohjelmien saatavuus heikkenee.

        Äärimmäistä typeryyttä suunnitella noin lyhytnäköisesti asioita.

        Kuka sun suosituksista piittaa s-tanan pelle!


      • granny smith
        junzee kirjoitti:

        Itselläni oli myös Vista Home Premium (eikös se ole Premium, eikä Prenium), mutta alkoi juuri kyseisellä kahdella gigalla jopa tuplaytimellä hidastelemaan, joten vaihdoin jo. Omenaan.

        Joo heh heh hee..!!! tervetuloa kauppa aukeaa klo 10.


    • dvt

      asenna windows 7 tai odota 8

      turhaa taistella tollasen käyttöjärjestelmän kanssa joka on samaa tasoa kun SUSE. microsoft oli kai itsekin myöntäny sen epäonnistuneeksi. suorituskyky paranee huomattavasti kun vaihdat OS vaikka XP tai 7.

      - xp, vistaa, susea, ubuntua ja 7 käyttänyt

      • Suse on kyllä ihan hyvälaatuinen käyttis. Oletko oikeasti käyttänyt Susea vai sekoitatko johonki kehitysversioon (openSuse).


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe