Aihe

Seuraakvaan

Kääppäririhmat

Akvaariossani on miljoonakaloja.

Testien mukaan vesi on kovahkoa.
Ph seitsemän paikkeilla.
Lämpötila 26.
Litroja on 140.

Toiveenani olisi saada jokin isompi pariskunta?, joka luonnollisesti estäisi milliksiä lisääntymästä liikaa. Näin raa`asti sanottuna söisi poikasia.

Olen miettinyt kääpiörihmoja. Onko ajatus tuhoon tuomittu ?
Millaisia kaloja tuonne voisi ottaa?
Kalojen tulisi olla rauhallisia ja ystävällisiä.

5

114

  Vastaukset

  • Kääpiörihmat tykkäävät happamasta ja erittäin pehmeästä vedestä rihmakalojen tapaan, ne eivät sinun akvaarioosi mene. Miten olisi jokin rapu esimerkiksi? Partamonniakin pidetään usein poikasten syömiseen syyllisenä, en kyllä tiedä todenperäisyyttä. Tosin millikset itsekin syövät poikasia aika tehokkaasti, jos kovin suojaavaa kasvustoa ei ole ja on vähänkin nälkä. Suosittelisin kyllä jättämään milliksiä pelkän poikaporukan, näin ei poikastulvaa tule.

  • Partamonni ei syö poikasia. ( sekin löytyy )
   EI RAPUA / RAPUJA ! Syö kasvit ja lisääntyy itsensä kanssa tuhoon asti.
   Vanhemmat eivät syö kaikkia poikasia...

   Jotain isompaa tässä nyt tarvittaisiin. Mutta mitä ???

   Luonnollinen tasapaino olisi paras. Pidän sekä naaraista, että uroksista...

  • Rapuja on muitakin kuin marmorirapu ja pienet sukaravut, esimerkiksi aurinkorapu ja sinirapu. Tosin jälkimmäiselle akvaariosi on liian pieni, mikäli pohjaa ei ole paljon. Että ei yleistetä rapuja. Itselläni on tosiaan 540 litraisessa rapuina mm. harjarapuja ja sukarapuja, eivätkä saksettomilla raajoillaan mitään aikaan saa. Nämä tosin eivät poikastulvaankaan auta.

   En jaksa selailla tähän sen enempää, mutta tässä on listaa kovan veden kaloista:
   http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=41&t=134281&start=0&st=0&sk=t&sd=a

   Etsi mieleinen ja katso, sopiiko noihin litroihin. Ei mielellään synnyttävää hammaskarppia, olet toisen poikastulvan syövereissä.

  • Kiitos !
   Tuo sinisateenkaari oli aika kiinnostava, mutta litrat eivät varmaankaan riitä parveen kun on noita milliksiä.
   Joskus minulla oli jokin sateenkaarikala pariskunta mitkä viihtyivät hienosti kunnes akva meni rikki ja jouduin laittamaan ne sankoon hetkeksi... :( RIP.

   Parasta kait mennä kauppaan ja kertoa suoraa oman akvaarion olosuhteet ja mitä haluaa. ( faunassa - vaikka kallis onkin - on kai asiansa tuntevaa porukkaa, eivätkä ainakaan aikaisempien kuulopuheiden perusteella ole edes myyneet sopimattomia kaloja.) Toivotaan siis, että suosittelevat jotain kalaa.
   Tietysti otan itse ensin selvää mahdollisista vaihtoehdoista.

  • Kultasinisilmä on ihan älyttömän kaunis kala, sitä itse himoitsen. Mutta pehmeään veteen se ei tule kysymykseen. Varmaan faunattaressa osaavat sanoa, jos on aiemmin hyviä kokemuksia. Itse olen aina kriittinen kaupan tietojen suhteen huonojen kokemusten takia.

   Olisiko mahdollista vähentää poikasten piilopaikkoja/niukentaa emokalojen ruokintaa hieman? Millikset kun rajoittavat usein itse hyvin omaa kantaansa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   5228
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3940
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2896
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1922