Apua tarvitsisi teiltä.. Kreikan saarista!

raidalliset_sukat

Olisi ihanaa jos viitsisitte kertoa jotakin saarista, joissa olette käyneet.
Ensinnäkin, toivoisimme lomalta ihanaa rantaa, kenties snorklailuakin ja muuta nähtävää. Vilkas yöelämä kohteessa EI anna plussaa.. Emmekä kaipaa mitään hirveän suuria turistirysiä eikä suomibaareja. Ei lapsia matkassa. Vielä yksi kriteeri on: pakettimatka. Muutenhan tulee kalliiksi?

kiitos!

10

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yiannis

      Naxos.

      • raidalliset_sukat

        Jep.. Naxosta ajateltiin kans, mutta ongelma on tämä (Apollomatkojen sivulta):
        " Matka Santorinin lentokentältä satamaan tai satamasta lentokentälle kestää noin 25 minuuttia. Laivamatka Santorinista Naxokselle kestää noin 3–4 tuntia riippuen laivan tyypistä. Laivamatka tehdään joko suurella lautalla tai pienemmillä veneillä. Lauttayhteyksistä riippuen Santorinilla voi joutua odottamaan (enint. 6 tuntia) tai yöpymään sekä saavuttaessa että lähdettäessä. Alueella esiintyy voimakkaita tuulia. "


      • kesaska
        raidalliset_sukat kirjoitti:

        Jep.. Naxosta ajateltiin kans, mutta ongelma on tämä (Apollomatkojen sivulta):
        " Matka Santorinin lentokentältä satamaan tai satamasta lentokentälle kestää noin 25 minuuttia. Laivamatka Santorinista Naxokselle kestää noin 3–4 tuntia riippuen laivan tyypistä. Laivamatka tehdään joko suurella lautalla tai pienemmillä veneillä. Lauttayhteyksistä riippuen Santorinilla voi joutua odottamaan (enint. 6 tuntia) tai yöpymään sekä saavuttaessa että lähdettäessä. Alueella esiintyy voimakkaita tuulia. "

        Samos! Votsalakia ainakin rauhallinen, toisaalta helposti pääsee autolla ainakin joka puolelle.


    • Mees tänavalt

      Kalymnos, Kosin varjoon jäänyt pienempi saari jonne pääsee helposti lautalla Kosilta. Halpaa asumista löytyy vaikka omatoimimatkallekin. Rauhallinen ilmapiiri, vähän turisteja.

      • SE

        Hei! Tiedättekö pääseekö Kosin saarelle Turkin kautta esim. Bodrumista?


    • NaxosNr1

      Naxos!
      Hki-Ateena n 200 eur menopaluulennot ja siitä laivoja useita päivässä Naxokselle. Hinta n 30 eur / suunta.

    • raidalliset_sukat

      Hei mutta siitä Naxoksesta: jos ei varaa pakettimatkaa, lienee reilusti kalliimpaa?

    • Liinatar

      Hei!

      Suosittelen ehdottomasti Kefaloniaa, pakettimatkoja löytyy ainakin Finnmatkojen kautta. Meillä oli viime kesänä tukikohtana Skala, mutta viikon aikana ehti hyvin huristella kutakuinkin koko ihanan saaren läpi vuokra-autolla. Maisemat ovat aivan uskomattomat ja nähtävää riittää pienistä valkohohtoisista rannoista vuoristoihin ja oliivilehtoihin ja eri näköisistä kylistä luostareihin.

      Saarelta löytyy yksi kauneimmista rannoista, jonka olen koskaan nähnyt, Myrtos Beach. Myös romahtaneessa luolassa sijaitseva Melissani-järvi oli kiva nähdä. Saaren kylistä Poros (n. 10 km Skalasta), Agia Efimia ja Assos olivat ehdottomat suosikkini. Kannattaa todellakin vuokrata auto, saarella on rauhallinen liikenne ja helppo ajella. Eksymisen vaaraa ei juurikaan ole. Jos ajaminen ei ole mahdollista, niin järjestettyjä retkiäkin löytyy joka makuun (melontaa, sukellusta, viinitiloja, saarikierroksia jne.) Myös läheiselle Zakynthoksen saarelle suuntautuva veneretki kannattaa kokea, Shipwreck beach on huikea paikka.

      Skala itsessään on suht turistimesta, tosin paikallisiakin asuu tässä pienessä kylässä. Skalan hiekkaranta on todella pitkä, ruuhkaa ei pahemmin siis ollut. Itse kuitenkin innostuin enemmän pitkin rannikkoa sijaitsevista pienistä valkoisista kivirannoista, joista voi pulahtaa turkoosiin veteen autoilun lomassa. Aitoja kreikkalaisia ravintoloita on Skalassa kaikille sormille ja varpaille ja enemmänkin. Iltaelämääkin löytyy tarvittaessa, mutta mielestäni Skalassa oli ennemminkin kypsempää väkeä kuin rellestävää nuorisoa. Mitään örvellysmeininkiä en nähnyt koko matkan aikana kertaakaan. Nyt kun muistelen matkaa niin melkein pystyn aistimaan helteisen pinjametsän tuoksun Skalan rantakadulla ja kuulemaan kaskaiden huumaavan sirityksen :)

      Kerron toki mielelläni lisää, mikäli vaan kiinnostuit tästä!

    • NaxosNr1

      Itse en ikinä lähtisi pakettimatkalle, paljon miellyttävämpää valita matkan eri etapit itse ja tehdä muutoksia ja päätöksiä vaikka vasta ed iltana, ja yleensäkin paikan päällä. Kreikassa on niin paljon esim hotellivalikoimaa ettei kaiken tarvítse olla valmista mennessä. Mielestäni 9 pvän reissu lennot majoitus lauttamatkat vajaa 600 eur / hlö ole paljoa. Majoituimme 3 tähden hotelleissa. Kukin tieten tavallaan..

    • hdirif

      Santorini on maanpäällinen paratiisi,kunhan hotelli kalderan reunalla.Aikuisten kohde.Symi (pieni saari,Kosilta ei kaukana) om kanssa upea.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe