Kärhöpistiäiset

kärhöfanittaja

Onko kärhöpitiäisen toukat vain pienikukkaisten/lehtisten kärhöjen ongelma?

Isokukkaisissa en itse ole vielä bongannut niitä, mutta päätin nyt luopa alppi ja kiinankärhöistä toukkien takia. Karmea riesa..

4

162

Vastaukset

 • Joo, en ole minkään bongannut niitä isokukkaisissa , ainoastaan pienikukkaisissa.
  Pitää varmaan antaa kärhöille myrkkyä, ovat syyskesällä jo ruman näköisiä, vain karat jäljellä.

  • Asun Tampereen seudulla ja huomasin tänään, että kahdella CLEMATIS 'THE PRESIDENT' kärhöni lehdillä on näitä ällöttäviä vihreitä kärhöpistiäistoukkia jotka olivat jo nakertaneet reikiä lehtiin. Noukin niitä alalehdiltä pois mutta miten täytyy toimia koska enhän voi lähteä joka lehteä isoista köynnöksistä kääntämään ja nyppimään näitä otuksia yksitellen. Mitä myrkkyä niihin voi kokeilla?


  • merituuli6 kirjoitti:

   Asun Tampereen seudulla ja huomasin tänään, että kahdella CLEMATIS 'THE PRESIDENT' kärhöni lehdillä on näitä ällöttäviä vihreitä kärhöpistiäistoukkia jotka olivat jo nakertaneet reikiä lehtiin. Noukin niitä alalehdiltä pois mutta miten täytyy toimia koska enhän voi lähteä joka lehteä isoista köynnöksistä kääntämään ja nyppimään näitä otuksia yksitellen. Mitä myrkkyä niihin voi kokeilla?

   Käy joka päivä heiluttamassa kasviasi, putoilevat helposti maahan, ompahan niilläkin hommaa kun kiipeävät takas :)


 • Hei, lukaise viestini kohdasta Puutarha - yleistä puutarhasta, juttuni meni sinne kun en huomannut, että Kärhöille olisi ollut oma palsta. Artikkeli josta puhun löytyy google-haulla kärhökerho, sieltä tämä artikkeli löytyy, voit lukea tarkemmin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.