Rikkakasveille kyytiä

sinking_rose

Ongelmanamme ovat kaikenkarvaiset rikkakasvit. Olen yrittänyt tehdä kasvimaata ja kukkapenkkiä monella tapaa, mutta turhakkeet onnistuvat aina livahtamaan lannotteiden kimppuun.

Muovieristeet eivät ole pitäneet rikkakasveja loitolla eivätkä sovi pidempi-ikäisille kasveille.

Onko hyviä neuvoja?
Sopiiko jonkkin sortin myrkky kukkamaahan, jossa on myös herkkiä kukkia joiden ei toivo kuolevan?

8

579

  Vastaukset

  • Ite yritin round up:illa päästä niistä eroon. Mutta en tiä mitä ne mulle myi. Ei TEHONNU koiranputkeen nokkoseen eikä juolavehnään. Epäilen että purkiini oli tullu liikaa vettä! Se oli valmis´seos jonka piti tehota 24 h... Osa vähä kellastui, jäi silti vihertämään.

   Round up on glyfostaatti, ja maailman tehokkaimpia rikkaruohomyrkkyjä. Luulen että ne huijas mua liian laimeella litkulla. Pitäs varmaan soittaa sinne kiukkunen puhelu!

   Kun myrkytät kukkapenkkiä tms, suojaa niitä kasveja jotka ei saa kuolla esim. pahveilla.

   • ok, kiitos
    pitää kokeilla nyt ennen kun mitään kalliimpaa lähtee istuttamaan :D


  • kasvimaan multa on lähes ''myrkkyä'' kukkasille laita ainakin muutamapussi kukkamultaa sekaan jos et tarvi niin paljon että lastin tilaisit. Niistä monivuotisista rikoista ei pääse muuten kuin kääntämällä ja kääntämällä sitä maata ja aina kun juurenpaloja näkee niin poimii pois. Itse putsasin vuohenjuuren saastuttaman suuren alueen näin. Yhtään uutta vuohenjuurta ei ole noussut, aikaa on kulunut jo reilusti yli 15vuotta.Vaatii kovaa halua päästä eroon, mutta toimii. RoundUp toimii myös mutta vaatii useampia käsittelykertoja.Älä osta sitä käyttövalmista suihkupullossa, on kallein vaihtoehto. Sensijaan osta se litran ''maatalouskoko, se on itse lantattava oikean vahvuiseksi, mutta hinta on sama,n,20e. Siitä suuresta pullosta saat kymmeniä litroja sen suikhupullon hinnalla.Suojaa muita kasveja vaikka pahvinpalalla samallakun suihkuttelet, tuuli vie osan sumusta mukanaan muiden päälle.

  • Uutta rikkaruohotonta multaa tilalle! Jopa sitkeästä savimaasta pääsee voitolle pressulla peittämällä vuodeksi pariksi, kuolee kaikki kasvit.Tai jos ala on pieni, ostomultaa toivottoman rikkaruohoisen tilalle.

   Kukkapenkkiin/kasvimaalle kate: kitke hyvin varsinkin "oikeiden" kasvien ympäriltä, peitä kaikki paljas multa sanomalehdellä/katteen aluskankaalla ja päälle n. 5 cm puuhaketta tai muuta hitaasti maatuvaa.

   Myrkkyjen käyttöä en kannata.

  • Minäkään en myrkkyjä kannata ja on myös vanha sanonta, että rikkaruoho on puutarhurin uskollisin ystävä/vihollinen.

   Olen omassa pihassani käsin nyppinyt kaiken ja koska se menee iltalenkin sijaan hyvänä hyötyliikuntana, niin en koe rikkaruohoja ongelmaksi. Etenkin alkukesällä kitkeminen on päivittäistä. Kaupan on monenlaista apuvälinettä ja eikun ämpäri käteen saalistamaan uusimmat viholliset.Ja mikäs mukavampaa kun saa kiskottua voikukan juurineen pois.

   Vuosien saatossa rikkaruohot vain alkavat vähenemään, koska ilman valoa juuret eivät jaksa elää ja sitähän varten niihin ne varret kasvavat.Vuohenjuuri antaa niin periksi.

   Yksi hyvä kikka on tosin tulikuuma, juuri keitetty vesi. Sen parempaa tuhoajaa en ole laattojen väliin kasvaville voikukille, peltokorteille ja muille vastaaville sitkeäjuurisille löytänyt. Ei valitettavasti toimi ruohotupsuille, jotka pelastuvat aina joltakin osin omalla sitkeydellään.

   • P.S. Unohdin mainita, että ehdottomasti paras aika hävittää hurjimmat rikkakasvit on syksy. Silloin maa on kosteaa, pehmeää ja vuohenjuuri irtoaa pitkinä juurinauhoina. Samoin hävitin kurtturuusut kiskomalla ne juurineen ja helposti pois joskus lokakuun lopussa, marraskuun alussa.


  • Roundup on tehokas myrkky, mutta sen tehoon vaikuttaa olennaisesti mm. ilmankosteus sekä kasvuvaihe. Useasti sitä laitetaan liian pienille kasveille, jolloin se ei tehoa tarpeeksi hyvin. Kannattaa tututustua käyttöohjeeseen tarkoin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   528
   3937
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   142
   2671
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   351
   1646