Rikkakasveille kyytiä

sinking_rose

Ongelmanamme ovat kaikenkarvaiset rikkakasvit. Olen yrittänyt tehdä kasvimaata ja kukkapenkkiä monella tapaa, mutta turhakkeet onnistuvat aina livahtamaan lannotteiden kimppuun.

Muovieristeet eivät ole pitäneet rikkakasveja loitolla eivätkä sovi pidempi-ikäisille kasveille.

Onko hyviä neuvoja?
Sopiiko jonkkin sortin myrkky kukkamaahan, jossa on myös herkkiä kukkia joiden ei toivo kuolevan?

8

3001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • s.t

      Ite yritin round up:illa päästä niistä eroon. Mutta en tiä mitä ne mulle myi. Ei TEHONNU koiranputkeen nokkoseen eikä juolavehnään. Epäilen että purkiini oli tullu liikaa vettä! Se oli valmis´seos jonka piti tehota 24 h... Osa vähä kellastui, jäi silti vihertämään.

      Round up on glyfostaatti, ja maailman tehokkaimpia rikkaruohomyrkkyjä. Luulen että ne huijas mua liian laimeella litkulla. Pitäs varmaan soittaa sinne kiukkunen puhelu!

      Kun myrkytät kukkapenkkiä tms, suojaa niitä kasveja jotka ei saa kuolla esim. pahveilla.

      • sinking_rose

        ok, kiitos
        pitää kokeilla nyt ennen kun mitään kalliimpaa lähtee istuttamaan :D


    • juurakon hulda

      kasvimaan multa on lähes ''myrkkyä'' kukkasille laita ainakin muutamapussi kukkamultaa sekaan jos et tarvi niin paljon että lastin tilaisit. Niistä monivuotisista rikoista ei pääse muuten kuin kääntämällä ja kääntämällä sitä maata ja aina kun juurenpaloja näkee niin poimii pois. Itse putsasin vuohenjuuren saastuttaman suuren alueen näin. Yhtään uutta vuohenjuurta ei ole noussut, aikaa on kulunut jo reilusti yli 15vuotta.Vaatii kovaa halua päästä eroon, mutta toimii. RoundUp toimii myös mutta vaatii useampia käsittelykertoja.Älä osta sitä käyttövalmista suihkupullossa, on kallein vaihtoehto. Sensijaan osta se litran ''maatalouskoko, se on itse lantattava oikean vahvuiseksi, mutta hinta on sama,n,20e. Siitä suuresta pullosta saat kymmeniä litroja sen suikhupullon hinnalla.Suojaa muita kasveja vaikka pahvinpalalla samallakun suihkuttelet, tuuli vie osan sumusta mukanaan muiden päälle.

    • katetta

      Uutta rikkaruohotonta multaa tilalle! Jopa sitkeästä savimaasta pääsee voitolle pressulla peittämällä vuodeksi pariksi, kuolee kaikki kasvit.Tai jos ala on pieni, ostomultaa toivottoman rikkaruohoisen tilalle.

      Kukkapenkkiin/kasvimaalle kate: kitke hyvin varsinkin "oikeiden" kasvien ympäriltä, peitä kaikki paljas multa sanomalehdellä/katteen aluskankaalla ja päälle n. 5 cm puuhaketta tai muuta hitaasti maatuvaa.

      Myrkkyjen käyttöä en kannata.

    • Carree

      Minäkään en myrkkyjä kannata ja on myös vanha sanonta, että rikkaruoho on puutarhurin uskollisin ystävä/vihollinen.

      Olen omassa pihassani käsin nyppinyt kaiken ja koska se menee iltalenkin sijaan hyvänä hyötyliikuntana, niin en koe rikkaruohoja ongelmaksi. Etenkin alkukesällä kitkeminen on päivittäistä. Kaupan on monenlaista apuvälinettä ja eikun ämpäri käteen saalistamaan uusimmat viholliset.Ja mikäs mukavampaa kun saa kiskottua voikukan juurineen pois.

      Vuosien saatossa rikkaruohot vain alkavat vähenemään, koska ilman valoa juuret eivät jaksa elää ja sitähän varten niihin ne varret kasvavat.Vuohenjuuri antaa niin periksi.

      Yksi hyvä kikka on tosin tulikuuma, juuri keitetty vesi. Sen parempaa tuhoajaa en ole laattojen väliin kasvaville voikukille, peltokorteille ja muille vastaaville sitkeäjuurisille löytänyt. Ei valitettavasti toimi ruohotupsuille, jotka pelastuvat aina joltakin osin omalla sitkeydellään.

      • Carree

        P.S. Unohdin mainita, että ehdottomasti paras aika hävittää hurjimmat rikkakasvit on syksy. Silloin maa on kosteaa, pehmeää ja vuohenjuuri irtoaa pitkinä juurinauhoina. Samoin hävitin kurtturuusut kiskomalla ne juurineen ja helposti pois joskus lokakuun lopussa, marraskuun alussa.


    • ex-puutarhuri

      Roundup on tehokas myrkky, mutta sen tehoon vaikuttaa olennaisesti mm. ilmankosteus sekä kasvuvaihe. Useasti sitä laitetaan liian pienille kasveille, jolloin se ei tehoa tarpeeksi hyvin. Kannattaa tututustua käyttöohjeeseen tarkoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe