Haukkuu ja mahtailee

minun rahat menetti

Onkohan tämän haukkuminen ja mahtailu aivan hyvä idea portugalilta. Itse ainakin peruin 3 kuukauden matkan madeiralle. Olen tottunut näin viettämään siellä muutaman vuoden.
Onneksi Puerto de la Cruz on vastaava paikka eikä hauku suomalaisia.

14

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavallinen portugalilainen on vaatimaton ja avulias ihminen, hän ei "hauku" eikä "mahtaile". Hän elää ja antaa naapurinsakin elää. Portugali on maa, joka on Euroopassa parhaiten integroitunut siirtolaisensa

      Matkailun sanotaan avartavan, mutta avartaminen lienee rajallista, moni matkailija kun ei matkallaan opi tuntemaan ketään portugalilaista.

      On vaikea ymmärtää, mistä kirjoittaja on voinut saada sellaisen kuvan, että portugalilaiset "haukkuisivat" ja "mahtailisivat". Lieneekö suomalaisten iltapäivälehtien vaikutusta, níiden kun täytyy myydä sensaatiomaisuudellaan.Kun suomalaisten tietämys ja kiinnostus Portugaliin on vähäistä, yleiseen mielipiteeseen on helppo vaikuttaa.

      Keskiverto portugalilainen ajattelee Suomesta ja muista pohjoismaista pelkästään hyvää. Ne ovat monen mielestä maita, joiden hyvinvointitasoon Portugalin tulisi pyrkiä.

    • LissuT

      Pienen ihmisen pieni kapina. Höö-öh! Ehkäpä ei pitäisi olla noin herkkänahkainen ex-pressan lausunnoista -älä ainakaan yleistä sitä koko kansakunnan mielipiteeksi.

      Jos et pidä siitä, että EU tukee vaikeuksissa olevia valtioita, niin vie vaikeuksissa oleviin maihin lomarahasi -jotka varmaankin jossakin käytät kuitenkin. Sillä tuolloin rahasi menevät suoraan pienyrittäjille ja auttavat tavallista kansalaista (yrittäjää) ja mahdollisesti yhdessä muiden turistien rahojen kanssa nostavat maan hyvin vointia, jolloin....

    • Tunnen tapaukset, mutta ei Mário Sorasen kritiikillä tai Cascaisin kunnanjohtajan aloitteesta valmistetulla videolla ole mitään tekemistä keskiverto portugalilaisen kanssa. Turhautunut 84-vuotias Mário Soares esitti kolumnissaan kritiikkiä, ei pelkästään Suomen johtajia vaan myös muita Eurooppalaisia poliitikkoja kohtaan. Video rakentuu popularisoitujen historiallisten faktorjn pohjalle, ei sen enempää. Jos video jonkun poliitikon mielestä on mahtailua, niin hänen kommenttinsa jääköön omaan arvoonsa.

      "Tuulesta temmattu" viittaa perättömään. Kyse on lehtien populaarista uutistulkinnasta. Kauppalehdenkin täytyy myydä.

      Oli miten oli, portugalilaiset ovat lämmintä ja ystävällistä kansaa, jolla on hyvä kuva Suomesta ja joka toivottaa suomalaiset lämpimästi tervetulleeksi.

    • portugali pystyyn

      Meidän työpaikan porukka lähtee 20 hengen voimin Portoon lokakuussa. Itse matkustan samaan paikkaan viikoksi ensvuoden keväällä. toivon mukaan siis jo toista kertaa tuolloin. koitetaan porukalla paikata aloittajan madeiran reissun peruuntumisen aiheuttama tappio. ostetaan portviiniä matkalaukut täytetään ja kitataan kaljaa niin paljon kuin viralliselta matkaohjelmalta ehditään. ja syödään tietysti hyvin.

    • minä vaan

      He hee, huvittavaa...

      • minä vaan

        Siis tarkoitan tätä aloittajaa.


    • hmpphhhhh

      varmaan portugalissa luullaan et kaikki samanlaisia möllejä kuin persut. en todellakaan ole perumassa matkaa :D kaikkea sitä kuulee!!

      • kukahan möllein ?

        Taitaapa olla kaikkein möllein Katainen kavereineen. Jätkä oli kaatamassa
        Suomea verotaakan alle. Kultalusikka-Katainen kun on auttamassa vaikka
        yli varojensa eläneitä eu-maita meidän veronmaksajien rahoilla ilman
        mitään vakuuksia.Pelastukseksi tarvittiin vain yksi mies, TIMO SOINI.


      • Minä vaan
        kukahan möllein ? kirjoitti:

        Taitaapa olla kaikkein möllein Katainen kavereineen. Jätkä oli kaatamassa
        Suomea verotaakan alle. Kultalusikka-Katainen kun on auttamassa vaikka
        yli varojensa eläneitä eu-maita meidän veronmaksajien rahoilla ilman
        mitään vakuuksia.Pelastukseksi tarvittiin vain yksi mies, TIMO SOINI.

        Ja mitähän se on pelastanut....


    • hmphhhhh

      Niinpä:DD

    • Rakas Portugali

      Voi sentään ei portugalilaiset hauku eikä mahtaile. Portugalilaiset ovat hyvin vaatimattomia, mutta luottavat Angela Merkeliin ihan liikaa.
      EU:n myötä maa on vuosikymmenten aikana joitunut luopumaan monista omista kaupallisista traditioistaan, pienyrittäjyys on tukahdutettu ja tehty kannattamattomaksi.
      Portugalilta vietiin pienyrittäjyys ja silloisella 80-luvulla kun maa liittyi EU:hun. Pienet "maatilat" joutuivat lopettamaan kannattamattomina. Miten olisi ihanaa syödä pienten tilojen tuotteita, ostaa niitä pieniltä toreilta tai pienistä kylistä. Nyt on Supermarkettien aika mantereella ja sieltä saa (oikeastaan joutuu) ostamaan Keski-Euroopassa tuotettuja huonolaatuisia vihanneksia.

      Portugalilaiset ovat mahdottoman sopeutuvaisia ulkomaalaisiin omassa maassaan. Mahtailijoita maassa on, mutta ne ovat pääasiassa ulkomaalaisia, jotka odottavat erikoista kohtelua, koska pitävät itseään paremmassa asemassa kuin sikäläisiä.

    • YstävällistäPorukkaa

      Olemme jo toistamiseen menossa portugaliin opintomatkalle (eri kaupunki). molemmilla kerroilla olemme hakeneet kontaktin netin kautta ja saaneet nopeasti vastauksen, jossa meidät on toivotettu tervetulleiksi. Esim. naapurimaasta Espanjasta (kataloniasta) emme saaneet minkäänlaisia vastauksia viesteihimme. Portugalissa ihmiset ovat ystävällisiä kun taas Espanjassa, ainakin Barcelonassa, tosi tylyjä ja flegmaattisia.

    • portugali pystyyn

      tehtävä suoritettu. ei haukuttu eikä mahtailtu. heti lentokentällä oli tarjolla viiniä maistiaisiksi. kaupungilla portviinin maistelu jatkui. uusia portviinin ystäviä taisi tulla muutama ja portugalin kansantalous kasvoi. vastaanotto oli lämmin ja ystävällinen kaikin puolin. keväällä taas uudestaan pienemmällä delegaatiolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      743
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      724
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      59
      718
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      717
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      655
    Aihe