Vanhan kissan ravinnontarve?

Hoitajaksi joutunut

Kuinka paljon pitää antaa iäkkäälle noin 14-16 vuotiaalle kastroidulle kollille ruokaa jolla on myös selvästi runsaasti ylikiloja eli se ei saisi enää lihoa vaan mieluummin jopa laihtua?
Kissa on sisäkissa joka ei liiku juuri lainkaan.
Kissan ruokavalioon kuuluu markettien märkäruuat (pussit ja rasiat), raaka naudanliha, raaka possunsydän, keitetty kala (yleensä seiti) mutta ei lainkaan kuivamuona.
Ruuan laatu on siis selvillä, mutta kuinka paljon sille saa päivittäin ruokaa antaa? Kissalla itsellään tuntuu olevan aina nälkä joten se söisi jatkuvasti ja kuinka paljon vain sille antaa.

3

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H

      Tarkkaa ruokamäärää on vaikeaa sanoa, siihen vaikuttaa niin moni asia (kissan paino, energian kulutus, ikä ja ravinnon laatu mm.) Eläinlääkärin kanssa kannattaa laatia kissalle "dieetti", painoa kun ei saa tiputtaa radikaalisti vaan pikkuhiljaa, eikä ruokintakertoja sinänsä kannata vähentää.
      Kananliha on myös vähärasvaista ja laadukasta kissanruokaa, ja lisäisin sen tuohon listan jatkeeksi, muuten se melko hyvältä vaikuttaa. Märkäruoista kannattaa vältellä viljapitoisia (turhia lihottavia hiilihydraatteja). Kannattaa suosia paljon proteiinipitoista lihaa (jos kissan munuaiset o.k), sillä se pitää nälän paremmin loitolla.
      Oletko kokeillut saada kissan liikkumaan saalistusmielessä? Jos on nälkä niin saa tehdä töitä ravinnon eteen niinkuin luonnossakin;)
      Kissaan saattaa tulla kummasti vauhtia kun laitat sen itse juoksemaan/hyppäämään saaliin (vaikka lihapalan) perään tai piilotat ruokaa jonnekin, aktivointipallostakin sitä voi metsästellä, tosin raksut sopisivat siihen parhaiten. Pienikin puuhastelu ja ruoan saaminen vähän kerrallaan saattaa auttaa laihtumisessa, hitaasti syödessä vatsa täyttyy vähemmästä:)

    • gaffild

      kissaa ei saisi nälässä pitää, vaan pitäisi vain satsata ruoan laatuun. Ruokaa joka sisältää vähemmän energiaa kuin tavalliset ruuat... Juu
      kannattaa eläinlääkärin kanssa keskustella siitä.

    • 18+9

      viekää aina kun on mahollisesti ja semonen kuukauden välein on hyvä käyttää kissaa eläinlääkärillä kuulemassa samat jorinat. jos kissa juo vettä paljon. vie lääkäriin. jos kissa ei juo vettä paljoa. vie se siis lääkäriin. jos kissalla ripuli. vie lääkäriin ja jos kovana niin ei ku lääkäriin. sieltä se apu löytyy ihan mihin vaan. AINA LÄÄKÄRIIN.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe