Länsisiperianlaika kerrostaloon/metsästämättömälle?

Olen kovasti ihastunut laikoihin ja nyt harkinnut länsilaikaa. Siinä on vain se, että en harrasta metsästystä ja asun kerrostalossa. En asu kaupungissa, vaan kunnassa ja ulkoilen paljon. Länsilaikaa haluaisin pitää harrastuskoirana näyttelyissä, tokossa ja retkeilisin ja ulkoilisin sen kanssa.
Pentuaikana se ei joutuisi olemaan paljon yksin, satunnaisesti muutaman tunnin päivässä, mutta aikuisena luultavasti sen työpäivän (8h?) ajan.

Kaiken kaikkiaan voisin tarjota sille tällaista aktiviteettia:
Lenkitys kävellen n. 1,5-2h päivässä, LISÄKSI (pentuajan ohitettua) pyörän tai potkurin vierellä juoksuttamista n. 30 min - 1h. Jos ei jonain päivinä tätä mahdollisuutta, korvautuisi samalla määrällä lenkkeilyä. Yhteensä siis vähintään 2h liikuntaa päivittäin.
Jokaiseen päivään kuuluisi useita tottelevaisuusharjoituksia, yhteensä arviolta 30 min.
Jonkinlaisia leikkejä/muuta oleilua ulkona mahdollisuuksien mukaan, tai sisällä, siihenkin aikaa n. 30 min.
Kun en olisi kotona, jättäisin koiralle luun (mielellään siis oikean elukan luun), tiedä sitten kuinka kauan sitä kalvaisi.
Silloin tällöin pidempi retkeilyreitti, ehkä n. kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa.
Tykkäisin myös opettaa koiralle hakua/jäljestystä leikin varjolla ja ottaa sen syksyisin mukaani marja- ja sienimetsään, voisi kokeilla etsisikö tuo sieniä puolestani :D Tähän tietysti tarvitaan harjoitusta mutta aktiviteettia sekin.

Onko liian aktiivinen verrattuna siihen mitä voisin tarjota? En ole länsilaikoja paljon tavannut, itälaikoja vain, enkä oikein osaa sanoa onko niissä paljon eroja..
Pitääkö heittää haaveet tämän ihanan rodun suhteen ja hankkia joku vähemmän käyttökoira...? Mielipiteet tervetulleita, vaikka luulen että suurin osa ei tykkää ajatuksesta kerrostalo metsästyskoira..
Ilmoita


Mikä ettei ...
Ilmoita
Eli juu..ei? :D
Ilmoita
missäs päin asustelet? täällä ois pentuja.
Ilmoita
en yhtään suosittele metsästyskoiran ottamista jos et itse metsästä. mielestäni se on vain eläimen kiusaamista kun ei pääse toteuttamaan itseään siinä asiassa mihin se on tarkoitettukin. tuut vaan hulluksi sen kanssa kun se vinkuu kaikkien elukoiden perään. älä ota koska se on metsäkoira jolla on riistavietti.
Ilmoita
Meillä on 2-vuotias laikanarttu ja asumme rivarissa ja kaupungissa..ja Doriksemme voi hyvin vaikka ei metsästä työkseen,toki saa jäljitää hieman ja kaivella juuria ynm.. pentuna vaati paljon aikaa ja jouduimme oppia johtajiksi koska laikat hieman erilaisia kuin tavanomaiset seurakoirat!Kyllä sopii pienempään kaupunkiin,mutta suosittelen asiantuntevan koirakouluttajan tueksi pari ensimmäistä vuotta ja jäljityskoulutus olisi sopivaa työtä vuoden ympäri!!Meidän Doris on onnellinen city-lady ja koirakouluttajamme mukaan huomattavasti onnellisempi kuin koiratarhassa elämiseen ja saisi metsästään.2kk/vuosi!Monipuolinen koira ja valtavasti mahdollisuuksia harrastaa...kunhan pahin pentuvaihe ohi..on sellainen durasellpuppy!!Mutta suosittelen jos vain osaat olla laumanjohtaja;rakastava,rauhallinen mutta päättäväinen!
1 VASTAUS:
Eläinten on päästävä toteuttamaan luontaisia taipumuksia. Metästyskoira vain metsästävälle. Eikä paksukarvaista koiraa sisälle. Voitte valehdella itsellenne ja lieventää omaatuntoa, mutta nuo ovat faktoja.
+Lisää kommentti
Kyseessähän on monipuolinen metsästyskoira, joten suosittelen etsimään jonkun muun rodun, vaikka paljon pystyisit toimintaa järjestämäänkin:)
Ilmoita
älä ota hienoa koiraa ei niin hienoon ympäristöön
2 VASTAUSTA:
Ai "ei niin hienoon ympäristöön?" :DD

Misääs ne neliöhinnat olikaan korkeimmat, kaupungeissa vai landella?
koirien puolesta,aah, rwerwet++

Olen kaikkien kanssa samaa mieltä, rotu ei sovi kerros-eikä rivitaloon. Tarvitsee tarhan, jossa viihtyy pakkasöinäkin.
Todella utopistinen haave, luultavasti kukaan ei edes myy teille pentua, jos kerrotte rehellisesti koiran tuevista oloista.
+Lisää kommentti
Tärkeintä on, että vaikutat itse aktiiviiselta, ja jäljestys yms .koulutus kiinostaa niin uskon, että valpas, energinen, etenkin PSYYKKISESTI TERVE, ja mahtavan metsästysvietin omaava länsisiperian laika sinulle menettelee.

Ainakin rodun monipuoliset ominaisuudet riittävät.melkeinpä mihin vaan koiria voi käyttää.

Toivottavasti länsisiperian laikasta, joka kuuluu pystykorvaisten metsästyskoirarotujen ehdottomaan eliittiin ei kuitenkaan tule "seurakoira trendiä",
Ilmoita
Laikoilla ei kyl oo hirveetä metsästys viettiä.. luonteeltaan ihana! meillä on ollut laikoja seurakoirina ja oikeat koirat sitten metsään
Ilmoita
Siinäpä meillä palstan oikea rotuhygieenikko ja provokaattori tollo, Luuletko tosiaan, että joku uskoo moisen "koiralauman elättäjän" kirjoituksia ?

Ajattele edes hieman syvällisemmin mitä täällä tarinoit ja perehdy hieman koirien genetiikkaan ja tule sitten tälle foorumille viisampana, ,mutta ainoastaan lukemaan, jotta foorumin taso ei laske.
Ilmoita
Tietysti koirat ei kuuluisi kerrostaloon, mutta mikäs siinä jos sitä käyttää paljon ulkona ja lenkillä. Pentuna muista leikkiä sen kanssa jossain metsässä noutoleikkejä ym. Metsästyskoirat on hurjan energisiä (ainakin pentuna) ja siksi niille täytyy olla aktiviteetteja ettei koira pura energiaansa vaikkapa haukkumalla. Kokemuksesta tiedän että metsästyskoirilla on kova ääni! :) Ota koira ja nauti sen kanssa olosta!
Ilmoita
Meillä on 6 vuotias länsisiperialainen rivitalossa ja myönnän että tarvitsee kyllä paljon liikuntaa ainaki meijän veijari muuten se tulee hulluks.... mettä tos lähellä mut metsästetty ei olla ja voi hyvin kun saa paljon lenkitystä ja tekemistä mut lenkillä on kyl kovin kaikkien elukoitten perään... metsälle kyllä suosittelen jos laikan hankitte
Ilmoita
myynnissä olisi 2010 syntynyt, 4v leikattu malamutti/ länsisiperianlaika mix. tulee toimeen muiden koirien kanssa ja tykkää ihmisistä. Saalisviettiä on, että voi kouluttaa vaikka metsälle. Sopii ulko asutukseen tai omakotitaloon missä iso piha. Asuu Tampereella, hinta 150 . Torissa ilmoitus.
Ilmoita
Lukekaa Vladimir Beregovoyn kirja:Hunting Laika breeds of Russia,Laika on ihan muuta kuin sohvakoira.
Ilmoita
Mulla on uros länsilaika ja ajattelin hiukan kertoa laikan ostoa suunnitteleville,koira on kovaluonteinen,pariin eri otteeseen on koittanut ottaa isännän roolia,useaan kertaan oli kunnon paini ja useasti se minua puri,oikein hyvinkin,nyt kun koira hyväksyi että minä olen isäntä niin ei ole purrut sen jälkeen.Vieraita ihmisiä se ei lähelle päästä,kulkijat pihalla ja omassa metsässä se pysäyttää niille sijoilleen,karvat pystyssä,hampaat irvessä ja murinallaan se on sellanen näky että yksikään ihminen ei ole liikahtanut ennen kuin olen hätiin kerinnyt,pihalla se pysyy vahtimatta,omissa oloissaan,ei ole karannut kertaakaan,pysyy isännän lähellä,joka paikkaan pitää mukaan päästä,autoon,traktoriin,saunaan ym,metsällä liikuttaessa pitää aina selvillä missä isäntä on,jos lähtee elukan perässä niin jättää ajon kesken kun komennan ja palaa takaisin luokseni,liikuntaa tarvitsee paljon,muuten on raivona jos ei saa juosta vapaana joka päivä,säännöstelee itse ruokansa,vaikka on kuppi täys ruokaa niin syö vaan hiukan ja jättää loput,ei ahmi kaikkea,syö raakaruokansa jäisenä,jättää syömättä jos annan sulanutta,mitä kovempi pakkanen niin sen mielummin on ulkona,talvikarva kun lähtee niin sitä on kaikki paikat täynnä,ohutta pohjavillaa riittää maailman tappiin saakka.Tässä nyt jotain tietoa..
Ilmoita
Meillä on 9kk vanha länsi-siperian laika ja kyllä ihmettelen tän ketjun kommentteja. Meiän poika ei satuta kärpästäkään vaikka riehaantuisi, on kaikkien kaveri ja kuka tahansa saa häntä rapsuttaa, energiaa löytyy mut normaalilla kävelylenkillä jo rauhottuu ja osaa olla. Osaa temppuja mm istu, maahan, kieri ja osaa myös esittää kuollutta ja heittää läpyä. Mahdottoman fiksu koira. Ja kyllä me asutaan rivitalossa ja on ihan elämästään nauttiva koira kun saa löhöillä sohvalla ja katsoa telkkaria. Ulkona lenkillä kyttää eläimiä mutta ei lähde perään sillä hänelle on opetettu että ei saa kiskoa vaikka olisi mikä tahansa elukka tiellä. Rakastava, ihana, kiltti ja helppo koira kaikinpuolin, tosin ainoa miinus on toi karvanlähtö, mut furminaattorilla sekin kuriin.
1 VASTAUS:
Länsisiperianlaika ei kuulu kerrostaloon tai rivitaloon. Ne ovat todella hyviä metsästyskoiria. Ne eivät kerrostaloon kuulu eikä rivitaloonkaan ja se on fakta.
+Lisää kommentti
Mulla on venäjänajokoira-itäsiperianlaikanarttu. Nyt 8 v. Tuli mulle (kaupungissa) omakotitaloon pellonlaitaan opiskelijayksiöstä. Ihana koira, vähän arka. Nyt asutaan kerrostalossa ihan Ok menee mutta kyllä mä unelmoin tolle metsämaita. Sama koira pohjosessa Iijoen maisemissa ja kerrostalossa Treella siinä erottaa millon tuo koira on oikeasti ”elossa”. Kyllä se vaan kuuluu metsään eikä kerrostaloon.
Ilmoita
kaikissa metsästyskoira roduissa on yksilöitä, joista ei vaan tule metsästyskoiraa, ne yksilöt viihtyvät paremmin ihmisten seurassa kuin riistatyössä. hanki semmoinen yksilö. laika tosin on aika paksu karvainen, se viihtyy paremmin ulkona. suosittelen jotain lyhytkarvaisempaa rotua sisäkoiraksi.
Ilmoita
Jos on masokistiluonnetta niin toki kannattaa ottaa laika hirvikoiraksi, kyllä siinä verenpaineet kohoaa, kun laittaa koiran tuoreelle hirvenjällelle niin ei muuta kuin kusee jäljelle ja ei muu kiinnosta kuin orava.Sopii erittäin hyvin seurakoiraksi, mutta kuten joku edellä totesi koirasta löytyy luonnetta, kannattaa varustaa pesäpallomaila nuorelle koiralle opetusvälineeksi jolla opetellaan talon pelisäännöt.
1 VASTAUS:
pidäppäs nulukki suus kiinni kun et mitään tiedä!
+Lisää kommentti
No meille tuli koiratarhalta ja rivarissa asutaan, ihan mieletön vahtivietti kun tuli 2V. Ei kumminkaan pure vieraita mutta haukkuu ja näyttää komeat hampaansa, mökillä tuonut supikoiran ja siilille exsodus heti. Makaa sohvalla ja öisin sängyssa jalkojen välissä
Ilmoita
Täytyy kyllä ihmetellä kuinkä itänaapurissa on onnistuttu jalostamaan näin onnettomia (metsästyskoiria, laikoja ja venäjän ajokoiria) kuitenkin lääniä ja miehiä riittää hommaan ,riistaveret molemmissa onnettomat jos vertaa norskiin tai jämptiin, videoiden mukaan viedään laikat 10-20 kpl karhun talvipesälle rohkeimmat uskaltaa haukkua ja käydä kiinni sitten kehutaan niitä niin helvetisti.Kyllä venäläisillä on paljon opittavaa suomenajokoiran, norjanharmaan ja jämtlännin pystykorvien jalostuksesta. Eestiajokoirakin on parempi mitä venakko, kokemusta on.
1 VASTAUS:
kuulostaa kokemukset puuttuvan. meijän äiskällä on isompi ku teiän äiskällä...
+Lisää kommentti
Koira ei kuulu kerrostaloon. Valitset jommankumman.
Ilmoita
siliäkarvanen koira kerrostaloon. suomenajokoirissa on paljon pelaamattomia yksilöitä eikä sillä kasva paljon karvakaan, se sopii hyvin sohvakoiraksi!
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Länsisiperianlaika kerrostaloon/metsästämättömälle?

Olen kovasti ihastunut laikoihin ja nyt harkinnut länsilaikaa. Siinä on vain se, että en harrasta metsästystä ja asun kerrostalossa. En asu kaupungissa, vaan kunnassa ja ulkoilen paljon. Länsilaikaa haluaisin pitää harrastuskoirana näyttelyissä, tokossa ja retkeilisin ja ulkoilisin sen kanssa.
Pentuaikana se ei joutuisi olemaan paljon yksin, satunnaisesti muutaman tunnin päivässä, mutta aikuisena luultavasti sen työpäivän (8h?) ajan.

Kaiken kaikkiaan voisin tarjota sille tällaista aktiviteettia:
Lenkitys kävellen n. 1,5-2h päivässä, LISÄKSI (pentuajan ohitettua) pyörän tai potkurin vierellä juoksuttamista n. 30 min - 1h. Jos ei jonain päivinä tätä mahdollisuutta, korvautuisi samalla määrällä lenkkeilyä. Yhteensä siis vähintään 2h liikuntaa päivittäin.
Jokaiseen päivään kuuluisi useita tottelevaisuusharjoituksia, yhteensä arviolta 30 min.
Jonkinlaisia leikkejä/muuta oleilua ulkona mahdollisuuksien mukaan, tai sisällä, siihenkin aikaa n. 30 min.
Kun en olisi kotona, jättäisin koiralle luun (mielellään siis oikean elukan luun), tiedä sitten kuinka kauan sitä kalvaisi.
Silloin tällöin pidempi retkeilyreitti, ehkä n. kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa.
Tykkäisin myös opettaa koiralle hakua/jäljestystä leikin varjolla ja ottaa sen syksyisin mukaani marja- ja sienimetsään, voisi kokeilla etsisikö tuo sieniä puolestani :D Tähän tietysti tarvitaan harjoitusta mutta aktiviteettia sekin.

Onko liian aktiivinen verrattuna siihen mitä voisin tarjota? En ole länsilaikoja paljon tavannut, itälaikoja vain, enkä oikein osaa sanoa onko niissä paljon eroja..
Pitääkö heittää haaveet tämän ihanan rodun suhteen ja hankkia joku vähemmän käyttökoira...? Mielipiteet tervetulleita, vaikka luulen että suurin osa ei tykkää ajatuksesta kerrostalo metsästyskoira..

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta