Lihastenpalauttajat ja proteiinit

Mitä urheilujuomia käytätte treenatessanne? Olen koittanut gainomaxia, dexalia ja muita vitamiini juomia. Parhaiten on minun mielestäni toiminut gatorade ja powerade, tunti taikka kaks ja vois vetää saman treenin heti perään! Ja noista jauhomaisista proteineista? onko paljon vaikutusta ja miten?

10

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jauhoja kannattaa suosia. Paras tapa saada proteiinia salitreenin jälkeen.

    • Joo, näin oon itekkin aatellu. Että tarpeeksi proteineja ei ihan ruuasta saa. Ja lihaksetkin palautuvat nopeammin proteinien käytöstä. Pitänee kokeilla!

    • kbjfvkbfvv

      Noi urheilujuomat on ihan mehua. Ei niillä ole mitään tekemistä lihasten kanssa, vaan ne on tarkoitettu nopeaan energiatankkaukseen urheilusuorituksen aikana. Siis jos on esim. jossain kilpailussa, jossa ei voi levätä tai palautella kesken kaiken, tai muuten tekee niin pitkäkestoista treeniä, että elimistön energiavarastot nollautuu, niin niistä saa nopean sokeripiikin kroppaan ja jaksaa taas hetken painaa. Jonkun tavallisen 1,5h punttisalitreenin kannalta se on pelkkää rahanhukkaa ja ylimääräistä sokeria kroppaan juoda niitä litkuja. Ammattibodarit pärjää sen oman treeninsä pelkällä vedellä niin niin pärjäät kyllä sinäkin. Sitten jos lähdet puolimaratonia juoksemaan niin voit harkita elektrolyyttitankkausta.

      Lisäproteiini taas on ihan eri asia. Lihakset tarvitsevat proteiinia ja mielellään vielä tehokkaassa muodossa heti treenin jälkeen. Sen takia jengi käyttää niitä jauhoja ja yleensä juurikin heraproteiinia, joka on kaikkein nopeiten imeytyvää proteiinilisää. Siis palautusjuoma treenin jälkeen, jossa on heraprotskua ja vähän maltoa (=tärkkelystä) niin sillä pärjää. Ja aina ei tarvitse edes sitä hiilaria, vaan nykyään moni vetää pelkällä protskupalkkarilla ja on todennut sen hyväksi ja toimivaksi ratkaisuksi.

      Siis lyhyesti: unohda nuo mehut, sokerit ja mainospuheet. Hyvää perusruokaa, vähän lisäproteiinia ja kunnolla lepoa harjoitusten lisäksi niin kroppa kasvaa.

    • 18jäbä

      Hehheh... Tekisi mieli sanoa jotain, mutta jätänpä sanomatta tälläkertaa...

      Sen verran kuitenkin vois sanoa, että itse käytän vettä urheilujuomana ja kunnon ruokaa pääasiallisena proteiinilähteenä.

      Et kertonut mitä urheilumuotoa treenaat, mutta jos salilla käyt niin heraproteiinia voit ostaa jonkin halvan säkin konsentraattia (eli ns. pieruhera), mutta älä viitsi mitään kalliita proteiineja ostaa. Jos aerobista harrastat niin nämä hiilihydraattiurheilujuomat voi oikeastaan jättää maratoonareille ja muihin pitkiin matkoihin.
      En jaksa mitenkään vittuilla, mutta kannattaa käydä vaikka pakkotoisto.com sivustolla. Sieltä löydät paremmin kaipaamaasi tietoa, täältä sitä et kyllä taatusti löydä.

    • Salilla että juoksemista tulee harrastettua ja pitkiä pyöräily matkoja. Kävin jutustamassa eräässä urheiluliikkeessä myyjää. Ja sanoi että vettä kannattaa normaalisti käyttää ja mainosti niitä vitaamini systeemeitään että nää ei oo pelkkä vesi et siinä on muutakin mitä elimistö tarvii treenaamisen aikana, ja palauttaa kaikki voimat treenin jälkeen takaisin. Kokeilin kuitenkin mutta aika huiputusta :D Powerade on kyllä palauttanut aika hyvinkin, jaksaa loppupäivän tehä vaikka ja mitä. Normaalisti ihan kuollut, kun vedellä mennyt. Toki vesi on terveellisempi ja loppujenlopuksi se parempi vaihtoehto! Ja lisäravinteista vielä että, lähes joka päiväiseen treeniin ei kuulemma pelkkä ruuasta saama proteiini riitä. Eli silloin ois suositeltavaa käyttää lisäravinteita. Et elimistö saa sen mitä tarvitsee lyhyemmässä ajassa. Ku yleensä tulee joka toinen päivä käytyä salil ja sit joka toinen pyöräiltyy ja juostuu. Rasittaa kuulemma hyvin lihaksia jos ei saa tarpeeks proteeinia ja muita ravinteita. Että sitä varten on lisäravinteet.

    • lksndklnaf

      Poweraden ainoa hyöty sulle on sen sisältämä maissisiirappi, joka on siis sokerin halvempi korvike (kiitos jenkkien maataloustukien). Siinä ei ole mitään mikä auttaisi sun palautumista. Toisaalta sä et tarvitsekaan mitään koska et varmasti treenaa niin kovaa, että sun elektrolyyttitasapaino ehtisi mennä vituralleen (ja vitamiineista nyt ei kannata edes puhua...). Tai no, jos joudut lenkin aikana juomaan 3-4 litraa nestettä niin sitten, mutta kuvauksesi perusteella epäilen. Onhan se tietysti kiva, jos uskot siitä olevan apua, mutta placebovaikutuksesta on kyse.

    • fhghfghfghf

      Itse tapaan treenin aikana juoda vettä. Mutta jos vedät lähinnä aerobista treeniä niin kannattaa joka tapauksessa ruveta ihan lihaskuntoakin kasvattamaan. Proteiinina tulee käytettyä Fastin hera80 yms.

    • testosika.

      Ennen kuin tuhlaatte rahanne noihin heraproteiineihin ja maltoihin niin ottakaa selvää yleisesti ruokavaliosta, mitä kannattaa syödä ja mitä ei. Todennäköisesti aloittajankin tarkoitus on saada lihasmassaa. Massaa saat, kun syöt yli kulutuksen ja vähintään 2g/kg proteiinia. 5-7 ateriaa pävässä ja 20g prodee kerralla 2-3 tunnin välein.

      Ja sitten hankkikaa joku treeniohjelma, harvemmin niillä omilla sätöksillä kauhean pitkälle pääsee. Kaikki kehon lihakset läpi jotta ei paikat mene paskaks ajan mittaan.

      Noista lisäravinteistakaan ei kauheasti irti saa, jos mennään miinuskaloreilla tai ei saada tarpeeksi proteiinia. Eli syökää sitä lihaa, kanaa, kalaa, rahkaa, raejuustoo ja muuta proteiinirikasta ruokaa ja sitten treenin jälkeen palautusjuoma (mahdollisesti) niin hyvää tulee. Itse olen tähän mennessä pärjännyt mainiosti ilmankin palkkaria, painoa tullut 15kg lisää neljän kuukauden aikana (tietysti läskiä nesteitä mukana). Tosin kesäksi vois ihan plasebo mielessä jonkun säkin ostaa.

      Ja vielä noista poweradeista sun muista juomista sen verran, että aika turhia ovat. Maksaa vitusti ja eikä niissä taida proteiiniakaan olla (?), pelkkää sokeria.

      Että sellasta, eipä nuo lihakset natuna kauhean nopeasti kasva. Steroideilla ja syntholeilla onnistuu, muttaa se onkin sitten ihan toinen tarina se. :D

    • ldknä

      Up.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe