Valeraskaus?

Tibetti

Koirallani oli juoksut tuossa muutama viikko sitten. Nyt koiran emättimestä tulee kirkasta limaa ja se kaivaa enemmän kuin yleensä. Sillä on aina ollut tapana mennä sängyn alle lattiaa kuoputtamaan lähinnä nukkumaan mennessä, mutta nyt se tekee sitä normaalia enemmän ja aikaan katsomatta. Voisiko kyseessä olla valeraskaus vaikkei muita oireita ole? Koira on vuoden vanha.

Tutkin noita tulehduksiakin mutta siellä luki että eritteen pitäisi keltaista, ei kirkasta. En löytänyt kirkasta limaneritystä muista aiheista kuin tiineydestä. (Ja tiineenä koira ei voi olla.)

7

2283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öbonapsönbåo

      Oma viisivuotias koirani kaivaa myös lattiaa sängyn alla ja olenkin miettinyt, että miksi? Toinen outo tapa on se, että koirani ''leikkii'' pehmolelullaan eli ottaa sen suuhun ja pureskelee sitä liikuttaen samalla etutassuaan..Voisikohan kyseessä olla valeraskaus vai mitä tämä on?

    • oireista....

      Hei,
      Laitan minäkin tämän topicin alle kysymykseni, kun vähän samaa aihetta liippaa. Eli meidän puolitoistavuotiaan juoksuista on kulunut muutama viikko. Koira on muuttunut vähän apaattiseksi, ei leiki kuten ennen ja lenkilläkin laahustaa perässä. Sellainen "pilke silmäkulmassa"- meno puuttuu, innostus ja eloisuus. Ruokahalu on kyllä hyvä ja nameja vastaan temppuilee normaaliin tapaan. Onko tällainen normaalia juoksujen jälkeen vai enteileekö valeraskautta tai muuta? Pitäisikö olla huolissaan ja kuinka monta viikkoa tuollaista käyttäytymistä voi vain seurailla ja kuinka yleensä muuttuu/muuttuuko nartuilla käytös juoksuista?

    • tutkimuksiin

      Jos käytös juoksun jälkeen muuttuu apaattiseksi tai vuotoa on edelleen muutaman viikon kuluttua juoksun loppumisesta niin kannattaa uhrata rahaa ja aikaa käyttääkseen koiran lekurissa.

      • oireista....

        Kyllä lääkärille on jo soitettu ja kyselty, muttei osannut sanoa tuohon tapaukseemme oikein juuta eikä jaata. Ainoastaan, että jos jatkuu tilanne tai muuttuu huonompaan, sitten aikaa varaamaan. Siksi haluaisinkin kuulla nartun omistajilta käytöksen muutoksista juoksujen jälkeen. Juoksujen aikaan hormonitoiminta kuitenkin muuttuu ja vaikuttaa varmasti joillakin koirilla myös mielialaan....


    • ............

      meillä tulee valeraskaus noin 2kk juoksun jälkeen, on tosin yksilöllistä. valeraskauden aikana koirat on apeita, ei kylläkään hoivaa pentuja mutta pesää tekee. jos tulee märkää tuolloin, on tod.näk märkäkohtu ja koira tulee tosi kipeäksi. leikkaukseen sitten vaan mahd pian, en itse odottelis edes kahta päivää. netistä löytyy paljon märkäkohdun oireita.

    • Anonyymi

      Mikä koirallasi todettiin. Käytitkö ell?

    • Anonyymi

      Kohtutulehduksen (joka voi tulla 1-6vkoa juoksujen jälkeen) yleisin oire on jumalaton juominen. Jos ennen normaalisti juo vaikkapa 3dl, niin tulehduksen ollessa päällä juo tuplasti, ja pissaakin sit sen mukaisesti. Saattaa olla myös apaattinen ja varoa hyppimästä tai juoksemasta sekä muuttua perästä vedettäväksi. Aina ei tule selkeää vuotoa vulvasta. Kohtutulehdus tappaa kivuliaasti hoitamattomana eikä silloin odotella viikonlopun yli eläinlääkäriä.

      Omalla 35kg koiralla meinasi henki lähteä 4 päivää siitä, kun huomasin että nyt juo aivan liikaa ja pissaa jopa sisälle kun hätä niin kova. Edellisistä juoksuista oli 3 viikkoa. Puhelun jälkeen samantien ultran kautta leikkuriin jossa todettiin aikuisen miehen käsivarren paksuinen kohtu, joka pitäisi olla koiralla lyijykynän kokoinen. Ei olisi nähnyt seuraavaa aamua enää jos olisin vitkutellut soittoa pidemmälle, vaikka koira sisäänsä oli normaalin oloinen vielä ja lähti esim lenkeille normaalin innokkaasti vaikkakin hieman normaalia hitaampi vauhti, tulehdus oli niin massiivinen. Ainoastaan hurja veden juonti paljasti ettei kaikki ole todellakaan hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2754
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      9
      1975
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1433
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1325
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1300
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1221
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1131
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1075
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    10. 21
      1038
    Aihe