Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MMA vs. kaikki.

MMA))

Mikään japsilaji ei pärjää MMAlle.

17

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • japsilajin edustaja

      Ei niin.
      Eikä mikään palloilulaji pärjää yleisurheilulle.
      Eikä mikään soutulaji pärjää hihdolle.
      Eikä mikään ammunta pärjää painonnostolle.

      Syö paskaa provopelle - MMA perustuu pitkälti BJJ:hin (eli siis Jujutsuun = ns. "Japsilaji")

    • No Matto

      Kun mennään ilman sääntöjä taistelulajit kuten Ninjitsu, Jujutsu, krav maga, ovat vahvoilla, mattomiehet, pärjää sääntöjen kanssa matossa, mutta kun tulee ne likaiset temput ja pystyottelun osaaminen niin selvä peli, Mma-mies on lyöty.

      Ps-siellä matossakin voi tehdä likaisia juttuja, kadulla e kauaan matossa olla, kun joku oi tulla ja potkaist päähän Mma-säännöillä pelaavaa.

    • MMA2

      Joo sellaiset karatepellet niinkuin Georges Saint Pierre eivät pärjää MMA:ssa, eikö?

    • 4y646y43

      Perustelisit nyt edes väitteesi, vai onko niin ettet tiedä lajeista mitään?

    • Shot-A-Kan

      Kisalajeja (esim. MMA, BJJ, SW jne jne jne) harrastetaan kuntoilun ja voittojen takia. Japsilajeja (Ju-Jutsu, Bujinkan Budo Taijutsu, Karate jne jne) harrastetaan kuntoilun, huvin ja itsepuolustuksen takia.

      - Miksi MMA ja muut eivät mahdu itsepuolustus-kategoriaan?
      - Nämä lajit ovat mattolajeja. Pääset kadulla mattoon vain siinä vaiheessa kun hyökkäys- tai puolustustilanteessa keräilet hampaitasi tai ehkä asettelet niveliasi paikoilleen.

    • Selvä.

      Olen jo matkalla MMA salille. Tulipahan tämäkin kerralla selväksi. Kiitos sinulle.

      • hyvä päätös

        Tuuliviirille onnellista matkaa.


    • mmatoveri

      BJJ=brasilian jiujutsu,eli jotku tääl o kelannu et se on japsista? japseil o kans joku oma jiujutsu mut se ei oo BJJ. jah "no matto" on oikeassa

      • evoluutiota

        Luepas hieman kamppailulajien historiaa uudelleen niin huomaat, mistä BJJ on peräisin: japanin jujutsusta.

        Kamppailulaijien hienous on juuri siinä, että otellessa tekniikat kehittyvät. BJJ on vienyt matossa lukkotekniikat hienosti eteenpäin, eri painilajeista ympäri maailmaa on tullut judoon useita uusia heittotekniikoita ja tyylejä jne. Aina kun pannaan ottelijat tosissaan matsaamaan niin syntyy hienoa uutta oppimista ja tekniikkaa.

        Kehityksen kulku on selkeästi seuraava: sääntöjen puitteissa voidaan otella -> ottelussa parhaat tekniikat menestyvät ja huonot karsiutuvat -> seuraava tekniikkaperhe ja ottelijasukupolvi on taas hieman kovempi ja parempi.

        Käymättä oman tasoisen ja saman verran treenanneen vastustajan kanssa kehässä/matolla et ikinä tule tietämään, osaatko paskaakaan ja toimiiko tekniikkasi aidossa kovassa tilanteessa.


    • JEEE!!#

      paras itsepuolustus on krav maga siitä ei pääse mihinkää defendo on sit toinen vaihtoehto millään mma tai nyrkkeilyllä yms ei pärjää aseita vastaan ja krav magassa on painia ja kaikki lyönnit ja potkut ja lukot

      • evoluutiota2

        Siteeraan itseäni: "Käymättä oman tasoisen ja saman verran treenanneen vastustajan kanssa kehässä/matolla et ikinä tule tietämään, osaatko paskaakaan ja toimiiko tekniikkasi aidossa kovassa tilanteessa."

        Monessakin IP-lajissa kovasti on opittu potkimaan munille ja tökkimään silmiä ja lyömään nenärustoa aivoihin asti - vain realismi puuttuu. Käypäs hakemassa sitä hieman lajeista, joissa aidosti voidaan vetää täysillä ja loppuun saakka.

        Kokeile mitä tahansa "full contact" lajia ja häkellyt. Trikkikokoelman sijaan tarjolla on kokonaisvaltaista kamppailun ymmärrystä ja osaamista.


    • nyrkkeilijä0001

      Totta...

      ei ymmärrä ennen kuin tosissaan taistelee käsilukkotilanteessa voitosta tai tappiosta... tai kun kuristat vastustajan tajuttomaksi tai se kuristaa sut...

      Tai kun oot viime minuuteilla puhki ja hapoilla ja keräät itsesi hyökkäämään uudestaan ja uudestaan.

      Vähän eri juttu kun jossain krav maga trikoissa mattopainihikoilu :) tositilanteen simulointi onnistuu vain taistelemalla tosissaan, ja se onnistuu vain ottelemalla tosissaan täyskontaktilajissa (judo, nyrkkeily, bjj... jne.)

      • jep jep

        Jep. Ja viedäänpä tositilanteen simulointi loppuun saakka: unohda painoluokat. Vähän eri juttu kuin hikoilla jossain kisakehässä voitosta tai tappiosta.


    • jep jep kakkonen

      Judossa perinteisesti ei ole painoluokkia. Japanin avoimissa alle 60kg ja yli 150kg voi olla vastakkain. Tai sitten judon avoimen painoluokan mm-kisat. Niissä ratkaistaan planeetan kovin jätkä. Siinä on simulointia loppuun saakka.

      • exmaxjensen

        Suomessa järjestettiin aikaisemmin kerran vudoessa avoimen painoluokan SM-kisat Max Jensenin muistokisana. Olen katsonut vieretä kun noin 65 kiloinen seurakaveri Hessu mätti noin 130 kiloista ottelijaa oikein olan takaa tatamiin. Voittajat olivat yleensä sitten noin 90-100 kiloisia, siellä oli voima, massa, nopeus ja tekniikka oikeassa balanssissa. Nykyisin alkaa jo olla yli 100 kiloisiakin, joilla on vielä nopeutta ja koordinaatiota kylliksi voittamaan avointa sarjaa.


    • avoinsarjaonparas

      Japanin avoimissa Koga (-71kg) eteni kerran finaaliin voittaen matkalla pari ainakin 150kg vastustajaa. Finaalissa sitten raskaan maailmanmestari Ogawa runttasi osotogarilla selälleen.

    • MMAAMMA

      Kukaan ei osaa MMA:Ta niin kuin japsilajeja osataan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe