Mitä lääkkeitä migreeniin??

tonttu77

Mitä lääkettä käytätte estohoitoon? Entä täsmälääkkeenä??

Itsellä todettu migreeni ja hankala tilanne lääkkeiden kannalta, triptaaneja en voi käyttää muun lääkityksen vuoksi, myöskään triptyl ei sovi estolääkkeeksi koska muita masennuslääkkeitä käytössä. Ja beta-salpaajia en voi käyttää koska lamaa hengityksen (astmaoireilun vuoksi..) Mistään perussärkylääkkeistä ei ole mitään hyötyä, on kokeiltu kaikki eri valmisteet..

Lamictalia olen syönyt jo usean vuoden ajan muuhun vaivaan, joten siitäkään ei apua migreeniin ole. Tällä hetkellä estolääkettä ei ole vaan otan täsmälääkkeenä panacodia, jonkun verran osaan jo ennakoida tulevaa kohtausta, joten saan panacodista hyödyn.

Tosin aiemmin panacodia syöneenä tiedän, että menettää tehonsa aika nopeasti ja siihen kehittyy riippuvuus ja sen myötä muita ongelmia. Ja nyt jo huomannut, että jo näin heti alkuun aiheuttaa vatsaoireita :(

Olisin todella kiitollinen vastauksista, että kertoilisitte, millä lääkkeillä olette saaneet migreenin kuriin.

21

2754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Et tiennyt tätä!

      Rupee syömään 3-tärkeintä mh-bakteeria:

      Kahden tärkeimmän probiootti-bakteerin:
      1.(1.) Lactobacillus asidophilus ja
      2.(3.) Bifidobacterium luonnollisin saantilähde on lehmän raakamaito (=käsittelemätön maito).

      Mutta mihin ovat kadonneet hyvät/tarpeelliset Probiootti bakteerit vuosien saatossa:
      - Ennen vanhaan juotiin vasta lypsettyä lehmän raakamaitoa, jossa oli tärkeimmät Probiootti bakteerit Lactobacillus asidophilus ja Bifidobacterium. Eikä silloin sairasteltu niin valtavasti kuin nykyisin, ei ollut allergioita, eikä ollut vatsa, eli suolisto sekaisin, jne.
      - Olette varmaankin kuulleet tämän mystisen lauseen, jonka on esittänyt laktoosi-intoleranssia tai migreeniä sairastava henkilö:
      "Kun käyn hakemassa suoraan maatilalta lehmän raakamaitoa niin voin juoda sitä ongelmitta, mutta kun ostan kaupasta meijeriltä tullutta maitoa, niin laktoosi- ja migreeni-ongelmat alkavat heti".
      >>>>Eli syy mm laktoosi-intoleranssi- ja migreeni-ongelmiin on Probiootti bakteereiden puutteessa! .............

      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Elamaa_yllapitavat_probiootti_bakteerit&homeantibiootti.html

    • Lisätään tietoa
    • tonttu77

      Ok, lisäravinteiden käyttö ihan ok, itse popsin lääkityksen lisänä magnesiumia, e-epaa ja d-vitamiinia. Ei noi maitohappobakteerit ainakaan pahaa tee. Niilläkö itse saat avun??

      Mutta jospa palataan tähän lähtöasetelmaan, eli mitä lääkkeitä estohoitoon, mitä täsmänä??

      • Immuunipuoluksen

    • todella

      Minulla kaikki kokeiltu ja epilepsianakin hoidettu. Tulin siihen tulokseen,ettei mikään lääke auta. Elikä mun migreeni ei lopu ennenkuin on 2 metriä maata pään päällä.
      Toivottavasti saat apua!

    • Näin myös

      Sama kuin edellinen. -Toivottavasti sinä saat avun. Meitä kaikkia ei vissiin voi hoitaa. Ja panacodia ei todellakaan suositella migreeniä sairastavalle.

    • Nainen 30

      Estolääkettä ei ole. Täsmälääkkeenä aiemmin Almogran, nykyään Relert. Molemmat olleet hyvät (eli poistaneet säryt), Almogranista sain kuitenkin sivuvaikutuksena kova väsymys, joten lääke vaihdettiin toiseen.

      Yleensä kohtaus alkaa aamuyöstä, jolloin en ehdi ottaa mitään "tavallista" särkylääkettä ennen kohtausta. Jos migreeni kuitenkin poikkeuksellisesti iskee esim. iltapäivällä, saatan koittaa estää kohtauksen tulon Burana 600:sella.

      Panacodia olen kokeillut vuosia sitten selkäkipuihin, enkä siihen lääkkeeseen enää koske pitkällä tikulla. Ikäviä sivuvaikutuksia oli, olo oli kuin krapulassa, puutunut ja väsynyt, hyi olkoon!

    • migreeni19v.

      Käytän Miranaxia. Se on tosin aika tehoton, ainoa lääke mulla on nukkuminen.

    • Ehdotus

      Kokeile parasetamolin ja Aspirinin yhdistelmää. Siis jos pystyt astmasta huolimatta käyttää asetyylisalisyylihappoa. Parasetamoli on mielestäni yksinään melko hyödytön lääke migreenin hoidossa, mutta otettaessa Aspirinin kanssa tulos on ainakin mulla hyvä.

    • qd

      estolääkkeenä beetasalpaaja, oirelääkkeenä sumatriptan, norflex ja miranax. 46 v mies olen.

      • qd

        unohtui että on astma ja sopiva beetasalpaaja on metoprolol .


    • tonttu77

      Nyt ollaan jo aikalailla hyvällä mallilla särkyjen hoidossa, tosin montaa päivää ei vielä ole kulunut, mutta sain valmisteen nimeltä clotam 200mg ja sitä nyt popsinut ja ei ole särkenyt mitään paikkaa laisinkaan.

      Voi kun tää nyt tärppäis kerralla ja nopeasti, särkyjen kanssa on todella raskasta elää.

    • tonttu77

      Jep, piti tulla tilittää, että aika lyhyeen jäi ilo sitten ton clotamin kanssa. Vatsa ei tykännyt siitä ollenkaan, vaikka söin somacia siinä rinnalla, alkoi tulla verta ulosteen mukana ja siihen loppuis sitten clotamin syönti. Ja vaivat loppui siihen. Aika paljon noi kyllä tuppaa käymään vatsan päälle noi tulehduskipulääkkeet :(

      Nyt menossa sitten sitten topimax nostovaihessa, tuntuis sopivan hyvin, kivut helpottaneet ja sivuvaikutukset pysyneet loitolla. Tosin kun näin sen pakkauseselosteen sivuvaikutusluettelon, en halunnut sitä edes lukea. Luulen, että näinollen pääsin vähemmällä vaivoilla :)

      Jos oikein inhottavan särkykohtauksen heittää, otan panacod poreen x 2. En tiedä, auttaako se oikeasti migreeniin yhtään mitään, mutta kun tiedän sen olevan vahva kipulääke, niin ainakin sillä on lumevaikutus...

      Mutta topimaxin myötä säryt ovat helpottaneet, kiitos siitä. Hienoa, jos näin vähillä kokeiluilla saa sen oikean estolääkityksen. Yleensä joudun käymään sata valmistetta läpi, ennenkuin oikea valmiste löytyy, joka oikeasti autaa.

      Toivotaan teillekin särytöntä kesää ja aurinkoa päiviinne!!!

    • tonttu77

      Moikka taasen... Onhan ollut hakua noiden lääkkeiden suhteen, ei todellakaan voinut lähteä kaikkea edes kokeilemaan, yllätyin TODELLA noiden lääkkeiden hinnoista, voi hirvitys, miten voi migreenilääkkeet olla kalliitta, huh!!!!

      Nyt saatu aika hyvin kohtaukset kuriin topimaxilla, annos nyt sen 100mg/vrk, eli 2x 50mg ja tuntuu sopivan myös kukkarolle. voi kun pärjäis nyt tällä, lamictalia ei nyt puretakaan pois, sillä saattaa sittenkin olla jotain vastetta migreeniin.. No, ainakin mielialaan..

      Ja kun kela-korttiini olen saanut 112-merkinnän, lamictal ei maksa mulle kuin 3 €. Ehkäpä tämä tästä.

      Oikein hyvää kivutonta kesää kaikille ja toivotaan, että saatte nauttia kesäisistä päivistä ilman migreeniä!!!

      Terkuin, Tonttu

    • Hei HERÄTKÄÄ JO!

      Pilleriä lisää, lisää!

      Ei ihminen ole kone jolle pitää syöttää kemiallisia myrkkyjä. Migreeinikin on pystytty parantamaan elokuu 2006 jälkeen ja on helppoa kuin syöminen!

      ............................jatkuu.
      Esimerkki-tapaus 1.
      - Puoleeni kääntyi v.2007 äiti, jonka kahdeksan(8) kuukauden ikäinen vauva oli pahasti altistunut kosteusvaurio-homeiden toksiinille vakavin seurauksin. Lääkäri oli syöttänyt tälle vauvalle jo kuusi(6) antibiootti kuuria ilman korvaavaa maitohappobakteeri hoitoa! Tällaiselta lääkäriltä pitäisi poistaa lääkärin-oikeudet välittömästi!

      Esimerkki-tapaus 2.
      - Tapasin v.2007 noin viisikymmentä(50) vuotiaan pillerihumalassa olleen naishenkilön, jolle lääkäri oli määrännyt neljäkymmentäkolme(43) pilleriä/vrk!? Edellä mainittu henkilö näytti lääkkeensä ja kertoi oikein ylpeänä pillerihumalassa; lääkäri on määrännyt nämä lääkkeet hänelle!? Tällaiselta lääkäriltä pitäisi poistaa lääkärin-oikeudet välittömästi!

      Esimerkki-tapaus 3.
      - Törkeyden huippu:
      Törmäsin 9/2010 kaikkien aikojen törkeimpään tapaukseen: Potilas oli pahasti altistunut kosteusvaurio-homeiden toksiinille vakavin seurauksin. Lääkäri oli määrännyt ko potilaalle KOLMEN VUODEN (36 kuukauden!) antibiootti(!)-kuurin ilman korvaavaa maitohappobakteeri hoitoa! Eli lääkäri hoiti potilaan sairautta antibiootilla, jonka oli aiheuttanut home-antibiootti!!
      Ko potilas ei olisi selvinnyt menehtymättä 3-vuoden antibiootti-kuurista!
      Herää kysymys: Onko tällaisella lääkärillä itsellään yhtään aivotoimintaa!!? Tällaiselta lääkäriltä pitää poistaa lääkärin-oikeudet välittömästi enenkuin hän tekee ruumiita!

      MIELENKIINTOINEN:
      Julkisen terveydenhuollon heitteille jättämät potilaat-ei ole ihme kun he hädissään hakevat apua netissä(linkki)!
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Turhat_synteettiset_laakkeet.html

    • kemiat sekaisin

      Niin kyllähän se tuntuu oudolta nuo lääkemäärät yleensä. Jos ajattelee esim.migreeniäkin,niin onhan siinä jo muutenkin ihmiskropassa kemiallisesti jotkut aineet sekaisin ja sitten pitäs vielä lisää tunkea vieraita aineita,niin siitähän se soppa syntyy.Ei se ainakaan asiaa paremmaksi tee.

    • mig17v

      Kukahan täällä leikkii ja pistää miinusta jokaselle ihan normaali kommentille.

      • Normaali.

        Lainaus: Kukahan täällä leikkii ja pistää miinusta jokaselle ihan normaali kommentille.


      • fjkdsöl
        Normaali. kirjoitti:

        Lainaus: Kukahan täällä leikkii ja pistää miinusta jokaselle ihan normaali kommentille.

        Hän tarkoitti varmaan sitä, että monesti miinuksia heitetään silloin kun jonkun kielenkäyttö on törkeää tai provosoivaa. Tällä palstalla ihmiset kertoivat vain kokemuksiansa. Ihan sama juttu laihdutuspuolella: kun kerron, että karppaaminen ei sovi ruoansulatukselleni, ihmiset laittavat miinusta, vaikka kyseessä on vain se, miten minun kehoni reagoi asiaan. Ihan kuin minut pitäisi lynkata sitä varten, että kehoni on erilainen kuin heidän. Miksi miinustellaan asiallisia vastauksia?


    • wd

      mulla on Beetasalpaaja estolääkkeenä, Sumatriptan kohtauslääkkeenä ja joskus kohtaus vaatii vielä norflexin ja miranaxin ottamista. citalopramia syön masennukseen ja se lisää migreeniherkkyyttäni.

    • fjkdaö

      Aluksi kokeilin Triptyliä. Hillitsi migreeniä jonkin verran, mutta aiheutti hampaiden reikiintymistä ja pysäytti aineenvaihdunnan. Lisäksi kokeilin jotain täsmälääkettäkin, mutta ei toiminut ollenkaan. Meni hermot.

      Nyt olen hylännyt migreenin osalta koululääketieteen, lukuun ottamatta satunnaisia särkylääkkeitä, ja kokeilen homeopatiaa. Tämä vaikuttaa lupaavalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe