sf-mitta yläkäyrän yläpuolella

kokemuksia?

Eli rv 22 ja sf-mitta nyt 23. Toinen raskaus (esikosta samoilla viikoilla sf-mitta 18, esikko tyttö, nyt lupailtu poikaa), istukka edessä (esikosta takana), sokerirasituksessa en oo ollut kummassakaan raskaudessa, BMI esikosta ennen raskautta 25,1, nyt tästä raskaudesta 25,0.

Mitkä jutut tuohon sf-mittaan vaikuttaa?? Neuvolasta sanoi että näillä viikoilla ei vielä vauvan kokoa merkkaa tuo mitta... Sokerirasituksesta sovittiin et meen jos tulee syytä epäillä jotain, et jos sokeria virtsassa tai painoa tulee hirveästi tai sit jos tuo sf-mitta ei tasaannu. Esikosta ei ollut puhettakaa sokerirasitukseen menosta.

Pituutta mulla on yli 180. Painoa tullut tähän mennessä n. 6kg ( ja edellisestä neuvolakäynnistä paino noussut n. 500g/viikko).

Ja nyt pari viikkoa sitten oli ultra, painoarvio siellä oli 360g (esikosta samoilla viikoilla ultra ja painoarvio oli 330g), pituutta oli vähä enemmän myös mitä esikoisella samoilla viikoilla tehdyssä ultrassa.

Esikoinen oli syntyessään 3410g ja 50cm eli normaalikokoinen tyttö.

Millasia sf-mittoja teillä muilla on ollut rv 22-23? Ja onko ollut istukka edessä vai takana? Raskausdiabetes?

10

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgkhasbkjfvhb

      SF-mittaan vaikuttaa pitkin raskautta erilaisin painotuksin paitsi vauvan koko myös lapsiveden määrä, vauvan asento, kohdun asento ja sijainti (joillain ylempänä), vatsan rasvakerroksen määrä ja hyvin paljon myös mittaajan "käsiala"... SF-mitta on hyvin KARKEA seula, jolla yritetään poimia odottajat, joiden lapsella SAATTAA olla kasvussa jotain ja se kannattaa siksi tarkemmin menetelmin tarkistaa, mutta eipä se tuossa vaiheessa raskautta vielä juuri mitään kerro.

      • dhfbvkjdflksd

        LISÄYS. Se jäi listastani, että uudelleensynnättäjän johtu kasvaa raskauden alkupuolella nopeammin, eli sekin voi selittää osaltaan tuota eroa!


    • aloittaja.......

      Jep... Luinki et jotkut laitettu kontrolliultraan suuren sf-mitan takia, tai suurin osa noista kirjoittajista mitä keskusteluja löysin... Mut mulle ei siitä puhuttu viel ainakaan,´tosin siitä edellisestä ultrasta (Rakenneuä) aikaa vasta 2 viikkoa. Kaipa nuo sit myöhemmi sinne lähettää jos pysyy korkeena tuo mitta?

    • En tietä, en en

      En ole koskaan törmännyt että vielä tuossa vaiheessa vain SF-mitan vuoksi oltaisiin ultraan lähettämässä, koska se on niin hatara mittari noin alkuvaiheessa. Itse asiassa aloin just miettiä, että miksihän sitä mitataan jo tuossa raskauden vaiheessa, mikä sen informaatioarvo on :) Ehkä se, että jos se nyt olisi normaali ja seuraavalla käynnillä valtava, niin niin päin voisi herättää epäilyjä?

    • minimami

      Mulla on ollut rv 22 3 sf-mitta 24. Koko ajan ollaan menty käyrien yläpuolella.
      Mulle neuvola sano ettei oo mitään syytä huolestua isosta mitasta kunhan kasvaa tasaisesti eikä yht' äkkiä kasvu hidastu tai isone.

      Olen itse pienikokoinen joten mulla voi tuo iso mitta johtua siitä.

      Kaveri lähetettiin loppu ajasta kontrolliultraan kun sf-mitta ei ollut kasvanut parina kertana. Muutaman kerran kävi kontrollissa katsomassa että vauva kasvaa kuitenkin ja kaikki on hyvin.

    • terd

      Viikolla 23 näyttäisi olleen sf-mitta 23cm. Lopussa sitten, viikoilla 39 0 oli sf-mitta 38cm! Neljä päivää myöhemmin syntyi tyttölapsi 2.9kg ja 48cm :)) Ja esikoinen oli

    • jätti tulossa?

      Nyt rv 19 3 ja sf 27) kuulemma kaikki hyvin, mitattiin verensokerit ja muut systeemit ja kaikki oli kunnossa. Mulla on kyllä aika kivan kokoinen vatsa jo...

    • toinen mahassa

      Minullakin oli viikolla 22 Sf-mitta 23. Kauniisti yläkäyrän yläpuolella, istukka etuseinämässä. Kyseessä on toinen raskaus, esikoisen kanssa menin koko raskauden 0-käyrää, istukka myös etuseinämässä ja vauva painoi syntyessään 3,6 kg eli oli keskikäyräluokkaa.

      Aloin pelätä myös jättivauvaa, koska paino nousi hurjaa tahtia ja turvotustakin oli paljon. Rakenneultrassa vastasi viikkoja (oli päivän tai pari oletettua pienempi) ja 4D-ultrassa sanottiin, ettei isoa vauvaa tule ja että on pienempi kuin esikoinen.

      Tänään (viikko 31) neuvolassa Sf-mitta oli laskenut aavistuksen keskikäyrän alapuolelle (27). Sanottiin, että mahdotonta arvioida vielä vauvan kokoa, mutta iso ei kuulemma ole ja veikkasi myös olevan pienempi kuin esikoinen.

      Mitä siis korkea sf-mitta minulle kertoi? Ei yhtään mitään :) Ehkä kohdulla oli kiire kasvaa, kun kyseessä oli "tuttu juttu". Vauva tuntuu mahassakin suht pieneltä ja paljon on mielestäni tyhjää tilaa. Tosin nyt vähän kaihertaa työkavereiden ja tuttavien kommentit "isosta" mahasta, kun normikokoahan tämä nyt on! ;)

    • aloittaja....

      Mulla liikeet alkanu tuntua ylävatsalla... Tosin mietin et olisko kohtuki jotenki noussu ylöspäin koska virtsankarkailua oli tos yhdes välis ja se on hävinny, sit oli painontunnetta alapääs joka myöski on hävinny (enkä oo mitenkää erityisen aktiivisesti treenannu lantionpohjalihaksia viime aikoina, aina välil ku muistaa, on tullu treenattua tollasel siihe tarkotetulla "laitteella")... Sokerirasituksee varasin nyt kuitenki ajan ku alko mietityttää liikaaki tuo isokokosuus et josko on isokokonen tulossa... Liikkeet tuntuu välil melkei kylkiluissa...
      Selviääpä sitte ne sokeriarvot, ja et onko sitä diabetesta vai ei.. Esikoisesta en tosiaa käyny missää vaihees koko rasituksessa edes... kun ei kukaan sinne menosta edes puhunu... ja ite en tienny koko sokerirasituksen olemassaolostakaan sit sillo :D

    • Niinu33

      Neuvolassa sanottiin, että jos istukka etuseinässä, se kasvattaa sf-mittaa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe