Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

vinkkejä

siirtonurmi

Laitamme siirtonurmen pienehkölle pihallemme, paljonko aikaa varattava pohjatöineen kaikkineen. Alla vanha huono nurmi. Paljonko maksaa jos palkkaa firman laittamaan?

3

1280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivi

      eli samalla tavalla kuin perustaisi uuden nurmikon. Hinnaltaan siirtonurmi tulee paljon kalliimmaksi kuin siemenestä kylvettävä nurmi. Siirtonurmi maksoi kotiin tuotuna joitakin vuosia sitten noin 1500mk (vajaa 40m2)sekä lisäksi maanparannukset ym kulut (1500mk lisää). Rahaa paloi, mutta maksaa vaivan, kun on heti valmis nurmikko ja hyvälaatuinenkin vielä (ei rikkaruohoja). Meillä ainakin siirtonurmi on menestynyt ja kasvanut hyvin, eikä talvituhoja ole esiintynyt.

    • Juliet

      Meille tuli siirtonurmi uuteen taloon, ja olemme olleet tyytyväisiä. Nurmi tuli n. 40-50cm leveinä kaistaleina rulliksi käärittyinä. Pohjaksi reilusti multaa, jota jyrättiin vähän tiiviimmäksi (näin meille suositeltiin juurtumisen edistämiseksi) ja sitten vain nurmikonkaistaleita asentamaan. Asennus onnistui tällaisilta uusavuttomiltakin, sen kun vain pyöritteli rullat auki.
      Varsinainen työ alkoi sen jälkeen, sillä nurtsia piti kastella 1 mielummin 2 kertaa päivässä ihan litisevän märäksi. Kastelun yhteydessä levitimme myyjän suositteleman määrän kalkkia (aika monta säkkiä..) pikkuhiljaa nurmikolle. 2 vk kuluttua nurtsi oli jo hienosti kasvamassa tasaisena ja tuuheana ja sitä joutui jo leikkaamaankin. 2 vk istutuksesta oli myös ensimmäinen lannoitus.

      Saimme heti kättelyssä hienonnäköisen tuuhean nurmikon, tosin piti välttää turhaa tallomista ekan kk:n ajan (ei futismatseja lasten kanssa)
      Niin, ja itse siirtonurmikon hinta oli siinä 3-4 euroa neliö.

      • uudisrakentaja

        Moi!

        Mekin ollaan mietitty siirtonurmea, kun piha on paritalokohteessamme aika pieni (rakennus kangasmetsän rinteessä) ja tavallisen nurmen hidas kasvu "vaivaa mieltä".

        Ei vaan ollut tietoa siirtonurmen kustannuksesta!
        Voisitko ystävällisesti vielä kertoa, kuinka suureen pihaan siirtonurmen istutitte, kuinka kauan istutustyö kesti ja paljonko oli kokonaiskustannukset, kunnes nurmi oli "leikkuu- ja käyttökunnossa" ?

        Kiitos ja aurinkoista kesää! :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe