Myynnissä okt Linjatie 5

Siilissä

Kokemuksia talosta 2 viimeiseltä vuokralaiselta. Viimeiset vuokralaiset asuivat talossa n. 4kk jonka jälkeen joutuivat muuttamaan talossa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Asukkaat alkoivat oirehtia heti taloon muutettuaan. Mies alkoi aivastella, jatkuva nuhaa, ja loppu vaiheessa hengitystiet menivät aivan tukkoon ja kurkkukipukin alkoi olla jatkuvaa.Vaimokin alkoi oirehtia mm. jatkuvalla kurkkukivulla. Talo alkoi epäilyttaa kun miehen oireet aluksi loppuivat kun talosta lähti pois ja palasivat taloon tultua.Tilannetta alettiin selvittää vuokralaisten puolelta homekoira.com koiralla ja tutkimus vahvisti epäilyt oikeiksi. Koira reagoi talossa useassa kohdassa. Vuokrasopimus purettiin. Muuton jälkeen oireet ovat loppuneet. Edellisten asukkaiden vaimonkin oireet jatkuva nuha ja silmien kirvely oli loppunut kun olivat muuttaneet asunnosta pois.Nyt taloa on yritetty kaupitella. Että näin.

23

2147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsotaan sanoi lääk

      entäs jalkavaimojen oireet , esiintyikö virtsan karkailua tai kutinaa... ja katosi oireet missään vaiheessa.

    • Myyjän vastuu...

      Myyjä on vastuussa myytävän kohteen tunnetuista vioista. Monet myyjät teettävät kohteesta kuntoarvion ja samoin voivat teettää ostajat. Siinä viimeistään pitäisi selvitä perusviat.
      Homeitiöiden määrää voidaan mitata kohtuullisen hyvin.

      • Kenttätutkija

        "Myyjä on vastuussa myytävän kohteen tunnetuista vioista." Kiinteistökauppaa sääntelevän Maakaaren (joka kannattaa lukea tarkasti - Maakaari on 100% ostajan puolella) mukaan:

        - myyjä on vastuussa myös salaisista virheistä 5 vuotta
        - myyjän on annettava kaikki tietämänsä tiedot ja myyjä on vastuussa tietojen oikellisuudesta ei kiinteistönvälittäjä
        - tarjous ei sido - toisin kuin asunto-osakkeen kaupassa - ostajaa vaan vasta julkisen kaupanvahvistajan vahvistama esisopimus on kiinteistökaupassa sitova

        Kuntotarkastuksessa (joka tehdään rimaa hipoen usein) mitataan kosteusmittarilla ja tarkastaja (esim. Pulkkinen) ei ota kantaa muuten kuin kirjoittamalla monta kertaa voi olla ja riskirakenne eli savolainen lausunto, jossa tarkastaja ei ota mitään vastuuta -> tarvitaan kuntotutkimus, jossa porataan aukkoja 5-10 kappaletta ja lähetetään näytteitä analysoitavaksi Kuopion yliopistoon. Maksaa noin 1.500 €. Pohjois-Savossa ei ole tehty yhtään kunnollista 5.000 -10 .000 € maksavaa laajaa kuntotutkimusta, jossa timpuri repii isosti rakenteita auki.

        Molemmissa talon rakenteita verrataan uusien rakennusmääräysten mukaisiin -> 50.000 € ei riitä minkään yli 20 vuotta vanhan talon päivittämiseksi uusien rakennusmääräysten tasalle vaan voi mennä jopa 100.000 €. Jo kunnollinen salaojajärjestelmä maksaa 10.000 - 25.000 €.

        Pohjois-Savossa on yksi omakotitalo saatu ilmaiseksi kun epärehellinen ostaja vei asian hovioikeuteen asti ja sai korvauksia korvatulehdusväittämien perusteella > 80.000 €. Mahdolllista on myös saada pimeästi isosti rahaa myyjältä uhkaamalla oikeudenkäynneillä. Ainoat, jotka varmuudella voittavat oikeudessa ovat juristit.

        Tänään pelokkaita myyjiä varten on ostajia, jotka tarjoutuvat ottamaan ilmaiseksi vastaan omakotitalon Pohjois-Savossa (yksi kävi täällä esittämässä ilmaiseksi saamista). Kuntotarkastuksen jälkeen Siilinjärvellä käypä hinta on noin tontin hinta (yksi tarjosi tästä suunnilleen tontin hinnan verran). Parhaista omakotitaloista voi saada kaksion hinnan (tuttava möi Siilin keskustasta > 2 vuotta).

        ELI: Pitää löytää akateeminen ostajapariskunta, joka ei ole koskaan Maakaaresta kuullutkaan ja on muutenkin 100% pihalla kiinteistöasioista, myytävä ilman kuntotarkastuksia/kuntotutkimuksia, esiteltävä omenapuita tms. toisarvoista ja pyydettävä niin härski ylihinta, että ostaja luulee tekevänsä hyvät kaupat.

        On 100% ostajan markkinat. Rehellinen myyjä ottaa omakotikaupoissa isosti takkiin ja voi joutua ostajan ryöstämäksikin.


    • Faktahomma

      Talo on nyt myyty ja uudet asukkaat ovat muuttamassa siihen.

    • vuokranantaja...

      En liity millään tavalla ko. taloon, joka näyttää nyt olevan aivan asiallisesti myynnissä. Ostajalle on talon kunto ihan tuon netissä olevan myyntiesitteen mukaan aivan selvä.

      Taidat kirjoittaa itse vuokraamastasi täällä netissä. Kerrostaloasunnoissani ei ole mitään ongelmia, mutta tämäntyyppisiä vuokralaisia ei niihin tule.

    • KerLos

      hyvät kaupat?

      • Oispitänytostaa

        Erittäin, h. alle 40.000 e....


    • gizzon

      Näyttää olevan myynnissä ja aika edulliseen hintaan. Ihan asiallinen myynti-ilmoitus enkä itse huomaa mitään negatiivista. Tästä saisi joku edullisesti hyvän kodin. Voisin harkita ostoa itsekkin, mutta milläpä tyhjätasku mitään ostaa niin jatkan vuokralla.

    • KaleviKulavi

      taas myynnissä. etuoven sivustolla hinta 69000 e, ei paha hinta 4 huoneen omakotitalosta. Miksipä ei tästä joku ostaisi taloa itselleen.

    • kuka_ehtii

      Halvalla lähtee, kuka ehtii ensin.

    • Voemahoton

      Tätä kävin katsomassa nyt kun oli myynnissä, jotain kosteushämmikkiä on kun niin voimakas ns. Kosteuden haju tuli. Eikä kärsinyt 15min pidempään olla talossa kun tuntui niin raskaalta ilmapiiri talossa

      • Kahtoja

        Huomasin saman, kävin nyt keväällä kattomassa. Ei voinu pitkään olla. Keittiön viereisessä huoneessa tais pahin pistävä haju olla. Jotain home/kosteusongelmaa on. Itse en kärsi homeisissa paikoissa olla montaa hetkeä.


    • Hyvä_vinkki

      Ottakaa lainaa pankista. Ja rakennuttakaa metsän keskelle joko hirsi, tai tiilitaloasunto.
      Se on paras ja ainoa oikea ratkaisu tuohon ongelmaan.

      • cabin.fever

    • Anonyymi

      Taas näköjään on vuokralle tarjottavana ja vastikään poistettu myynnistä. Jotainhan tuossa täytyy olla pahasti pielessä ettei ostajia löydy ja vuokralaisetkin viihtyvät sen pienen hetken vaan.

    • Anonyymi

      No ei ainakaan ostoa tai vuokrausta tämän suoli24 palstan kommentit edistä.

    • Anonyymi

      Tuttu talo... Jossain ulkoseinän rappauksissa jotain home- tai muuta kasvustoa, siksi mennyt halvalla kaupaksi. On käsittääkseni lähes koko ajan vuokrattuna, joten ei voine olla kummoisia sisäilmaongelmia. Ja jotkuthan ovat vain niille herkempiä kuin toiset.

    • Anonyymi

      Lainaan ylempää:

      "Kuntotarkastuksessa (joka tehdään rimaa hipoen usein) mitataan kosteusmittarilla ja tarkastaja (esim. Pulkkinen) ei ota kantaa muuten kuin kirjoittamalla monta kertaa voi olla ja riskirakenne eli savolainen lausunto, jossa tarkastaja ei ota mitään vastuuta."

      Myös erästä P. Savolaista kehotan kuntokartoittajana välttämään kuin ruttoa!

      P.S. Kuntotarkastuksessa avataan rakenteita ja yleensä tutkitaan kunnolla, kuntokartoitus on se "tarkastamisen" muoto, jolla asunnon ostajia huijataan.

      • Anonyymi

        Taitaa kilpaileva yrittäjä kirjoitella....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa kilpaileva yrittäjä kirjoitella....

        Ei vaan entinen asiakas.


    • Anonyymi

      Suosittelen pöljän kuntotarkastus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe