laumis, mikä se on

eipyrreäenää

Joo kertokaahan millainen on kunnollinen laumanvartija. Ai se joka pitää vieraat pois pihalta ja suojelee perhettään. Joo, no ainoat taitavat olla kaukkarit ja keskarit sekä mastiffit. Pyreneittenkoirilta on taidettu se taito jalostaa jo pois. Tai sit jossain kohtaa on epäonnistuttu. Pyrret on niiiiin ihania ja ootas kun alkaa ikää tuleen, niin pyrrellä egokin kasvaa. No niin arkajalka kun on, niin eipä tohi sitä egoaan sit esitellä muille ku lapsille. Tiedän monta tapausta jossa pyrre on lasta purrut, vieraita ja jopa oman perheen muksuja. Joo joo tiedän, ei kaikki pure, mutta monta tapausta kyllä tiedän. Jotenkin tuntuu et pyrre on niin nössö pelkuri, ettei tosiaan uskalla uhotella kuin lapsille! Tämmöstä!!!Kommailkaa että tulee kunnon keskustelu aikaiseksi ja kertokaa omista kokemuksista.
Niin ja jossain vähän pantiin sakemannia halvalla ja vertailtiin laumiksiin. Täytyy sanoa että 2 aivan eri rotua, ihan tyhmää verrata edes. Milloin on laumanvartija ollu suojelukoulutuksessa puremassa maalimiehiä.......

10

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laumanvartijan omist

      Omistan keskiaasianpaimenkoiran ja menin kerran muina miehinä katsomaan kun sakuja koulutettiin suojeluun.

      Tulipa siinä sitten puheeksi minkä rodun omistan,niin kouluttajilla nousi karvat pystyyn kun änkyttivät että pitää kouluttaa ja olivat vaivaantuneita kun en pitänyt minään suorituksia mitä he tekivät.

      Kerran olin poliisikoirien suomenmestaruus kisoissa katsomassa tilannetta kuinka homma toimii ....tuolloin itselläni oli sakemanni rocky 60-65kg ja tuntui kuin olisin ollut lasten leikki tarhassa katselemassa käyskentelyä.


      Sakemannilla on se ero se ei mene transsiin vaikka taisteleekin.


      Olin hyvin yllättynyt kuinka pehmoja on poliisikoirat tositoimissa,kun omamme oli erimaata ,riippuiskohan se olosuhteista missä asuu.


      Oma sakumme ei pelänyt mitään vaikka kerrankin keskellä pihaa oli kolme suurta hirveä niin se tarttui suoraan kurkkuun kiini ja roikkui jalat ilmassa kun hirvi heitteli päätään laidasta laitaan niin koira piti kiini.

      Kunnes sanoin irti ja vierelle.taas kokeilin menisikö kiini vielä käskyllä kiini niin meni hypyllä kurkkuun ja sama ralli.

      Lopulta käskin irti ja seurasimme kuinka hirvet lähtivät tontilta noin 10m päästä taloa.


      Erään kerran olikin taistelu metsän reunalla josta en nähnyt kun puiden heilumisen,silloin en tienyt mitä sielä oli,otin kirveen mukaan ja kävelin pellon puoleen väliin kunnes tajusin että kyseessä ei ole hirvi.

      Käskin koiran vierelle ja tuli heti,kokeilin vielä menisikö se vielä sinne ja sehän meni heti kun sanoin kiini.

      Tilanne oli sama matsin otto alkoi jota en nähnyt koska koska itsesuojelunkannalta päätin olla menemästä metsään.


      Käskin koiran pois ja seuraavana päivänä naapurimme tuli meille kysymään onko teillä koira huomannut mitään viimme aikoina ,sanoin että on se tuolla käynyt eilen matsia ottamassa metsässä.

      Naapuri räväytti sanoa että eilen ui karhu tähän rantaan ja meni tuohon teidän metsään.

      Silloin tajusin että kyseessä oli karhu jonka kanssa rocky temmelsi.

      Onneksi oma vaistoni vaistosi,tilanne oli pelottava koska nuoret koivut vain taipuili siinä temmelleksessä.

      Tämä tietenkin on vain poikkeus ,mutta luulen että kasvu olosuhteet ja geenit muokkaavat koirasta melkoisen menijän.

      Mutta missään tapauksessa ei voi verrata laumanvartijaan kuten keskari tai kaukkari nämä koirat on useita asteita kovempia.

      • Hurjaa

        Tingi kuule pikkuisen tästä tarinasta, koiran painosta ja "taistelukohtaiksista".
        Jonkun asteinen lieventäminen tekisi tarinan edes hiukan uskottavaksi.


    • Onnea uralle

      Kivoja tarinoita lapsille, opettele kirjoittamaan sanat oikein ja tee lastenkirja.

    • ihmistenkin uhka

      Kunnollinen laumanvartija on sellainen, joka tappaa kaikki reviirilleen tunkeutuneet villipedot ja muukalaiset. Sellainen liian vaarallinen, jota ei edes uskalla käyttää karjavahtina, koska se tappaa kaikki lähistöllä liikkuvat ihmiset. Sellainen laumis on luonnevikainen, joka hyökkää vain villieläinten kimppuun, eikä piittaa vieraista ihmisistä. Laumanvartijakoirista ei pidä jalostaa nyky-yhteiskuntaan sopivia karjavahteja (aggressiivinen villieläimille,muttei vieraille ihmisille), vaan historiallisen alkukantaisia vartioijia (aggressiivinen paitsi villieläimille myös vieraille ihmisille).

      Poliisit ja valvontakamerat voidaan unohtaa, kun on mahdollisuus saada koira raatelemaan kaikki pihaan änkeneet muukalaiset. Tällaisen tapahtuminen on rikos, mutta muukalaisten ruumiit voi aina haudata kenenkään huomaamattomiin. Laumiksilla on hauskaa leikkiä historiaa.

      • Huumoriako?

        Idioottien mielestä on hauskaa puhua paskaa!


    • kuten myös?

      Idioottien mielestä on hauskaa leikkiä laumanvartijakoirilla historiaa, jolloin ei ollut poliiseja, valvontakameroita ja varashälyttimiä. Nyt surraan, kun laumanvartijarodut ovat menettämässä vartiointiviettiään ihmisiä kohtaan, vaikka laumanvartijakoiria tarvitaan nyky-yhteiskunnassa suojelemaan karjalaumoja vain villipedoilta. Laumanvartijarotujen säilyttäminen >>tarkoituksella>> ylisuojelevina ei ole käytännöllisesti kuinkaan hyödyllistä, mutta tekee laumanvartijakoirien käytön karjalaumojen vartioinnissa liian vaaralliseksi. Ne eivät tätä ymmärrä, joilla ei ole karjalaumaa koiran vartioitavissa.

      • ja tämä

        ... vastaus oli siis keskustelijalle Huumoriako?


    • Omsk

      Minä en henkilokohtaisesti ymara miten te suomalaiset pilata meidän kansallis koira rotu? Meila "Kaukasianpaimenkoira" on tyokoira.

      Mina itse kunnioitta Kaukasialaista enempi,kuin mitan muuta koira. Mina kun olin pieni asuin isolla maatilala. Meila oli 15 "kaukkista" ikina ne eivat kayneet meila sisalla vaan olivat ulkona. He saivat ruoaksi vain raaka liha. Kerran pienena tyttona olin leikkimassa laheisessa metsassa "meillapain oli susia paljon" ja Susi lauma tulla siihen lahelle. Ne sudet oisivat voinu tappa minut jos meidan koirat eivat oisi tulleet siihen. Hetkeakaan eparoimatta he kaydä susien kimppu ja ajaa ne pois.

      Taala te otatte tyokoiran kerrostalo tai lahelle asutusta ja riistatte samalla heilta niiden elaman tarkoituksen ja kehtaatte vaittaa,että ne on onnellisia.
      Teidan kaikkien pitaisi kayda kotimaassani katsomassa, kun kaukkis tyoskentele. Suomessa asuesani en ole tormannut samanlaisen kaukkiksen,kun venajalla. Te olette onnistuneet pilaamaan sen kaunin rodun, mita me rakasta. Mina melke itkea joka kerta,ku nahda kaukkis jonkun talon pihassa kiini! ne ei olla onnellisia,kun eivat saa tehda tyota ja olla vapaana. haluan kysya miksi te tehda nain? miksi te haluatte "raakata" tuota ihanaa ja villia koiraa, joka on meidan maan ylpeys? miksi te riista silta sen kayttotarkoitus.

    • Omsk

      viela haluan sanoa,etta te jalosta koira taala sen ulkonaon mukan me jalosta luonteen mukan, Te kutsuisite meidan koiria luonnevikasiksi. Me kun ota laumanvarija, me ei vieda sita vieraiden ihmisten luo. Vaan ne pysya meidan aluela. Meita ei kinosta onko koira miten kaunis van luone ratkaisee. Ne kyla paasta vieraat meille jos me se sallita.
      Siksi en tajua miksi te taala otta laumanvartija ja vieda se nayttely? Ottaka ennemmin seurakoira ja vieda se sitten nayteltavaks ja antakaa tyokoirien olla niilla ketka sita toihin tarvita.

      Hyvaksyn niila ihmisilla laumanvartijan joilla olla sille kaytto. Maatila jossa saada olla vapaa ja suojella.

      olen yllattynyt,kun taala jotkut rodun kasvattajatki asuvat asutusalue eivatka anna koiran toimia vaistojen mukan. eiko kasvattajan pitaisi tieta,etta se koira on vain yhta tarkoitus varten? Pitaman pedot ja tunkeilijat poissa. Miten se koira voi puolusta mita jos se olla hakissa tai ketjussa? Jos te menisitte venajalle ja kertoa,etta teilla Kaukkikset on koriste "esine" teita ei arvosta siela yhta. Teidat haukkua iha pysty.
      Ja nyt joku luulla,etta me olla tunteeton,kun koiria kuolla puolusta laumansa. Joka koira joka on "taistelussa" kaatunu on saanu kunniallise hautajaiset.

    • diipadaipaa

      Oletkohan sinä Omsk oikeasti venäläinen? vaiko suomalainen joka matkii venäläistä? jokatapauksessa, olen kanssasi samaa mieltä asiasta. Itse olen kanssa venäjällä syntynyt ja muuttanut suomeen 10vuotiaana. Meidänkin perheessä kaukkiksia oli ja vain yhtä tarkoitusta varten. Venäjällä Kaukkikset on vähän erilaisia,kun täälä suomessa. Täälähän ne ei tosiaan pääse tekemään sitä "oikeaa työtään" vaan joutuvat valitettavan usein olemaan seurakoirina ja näyttelyssä pyörimään, mihin ne ei todellakaan ole tarkoitettu. Venäjällä ne on työkoiria ja täälä sitten enempi seurakoiria, siis maassa maan tavalla! Vaikka joo Suomessahan Venäläisiä laumanvartijoita pidettäis luonnevikaisina, koska ovat TODELLA agressiivisia niinkuin kuuluukin olla, mutta eihän ne tääläkään kärsi? jotenka ollaanpa nyt aivan hiljaa tästäkin asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe