Millaisia kokemuksia Forssan AA-ryhmistä

k

Kertokaahan kokemuksianne Forssan AA-ryhmistä ja esittäkää parannusehdotuksia niiden nykyiseen toimintaan.

Onko kaikilla esimerkiksi siitä tieto, ettei AA ole mikään pultsareiden ja kassialmojen kokoontumispaikka, kuten usein luullaan?

33

2108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diipa78

      Oon käynyt kirkon vieressä perjantain ryhmässä. tykkäsin kyllä! :)

    • Minkkimari

      4H. Kerhossa olen joskus käynyt.

      • 4h

        Mitäs luulet AA-kerhoissa tehtävän?


      • ohikulkija..........
        4h kirjoitti:

        Mitäs luulet AA-kerhoissa tehtävän?

        kai......? sitä samaa kun muuallakin ja kodissa,
        eli ei oikeastaan mitään, ollaan vain porukassa.

        kuullan päivän ja viikon tapahtumia yms.


    • tenukeppi36

      odotellaan kun aamun "kirkas"aurinko nousee..... ja viimeinen lähtijä sammuttaa valot.shciiiilllälaillla.

      • ts

        Hyvä juttu. Kärsivät tukevat toisiaan. Alkoholismi on sairaus, jota hoidetaan olemalla juomatta ja iloitsemalla raittiina elämästä. On turha luulla, että alkkiksen ilo on aitoa - ei ole - mutta holistin on, jos on vaan juomatta pysynyt. AA auttaa pysymään raittiina.


      • repesor
        ts kirjoitti:

        Hyvä juttu. Kärsivät tukevat toisiaan. Alkoholismi on sairaus, jota hoidetaan olemalla juomatta ja iloitsemalla raittiina elämästä. On turha luulla, että alkkiksen ilo on aitoa - ei ole - mutta holistin on, jos on vaan juomatta pysynyt. AA auttaa pysymään raittiina.

        Aina samaa vaan: lukuosuus (ei jää mitään päähän), puheenvuorot (joskus ok, yleensä samaa jankutusta AA:n voimasta). Olisipa jotain muutosta, niin vois vaikka taas alkaa käydäkin. Ihan hyvin pärjää raittiina ilmankin, mutta ryhmässä on kiva harrastaa ja sitähän se palaverointi jo on niille kääköille, jotka samaa tarinaa jankuttavat vuodesta toiseen.


    • L.J.

      Viäläköhän siäl käy se nuija portsari, mikä ajelee mopol ja käy kirkol leipäjonos? Ahne paska.

    • Anonyymi

      Itse olen alkoholisti monen vuorikymmenen takaa ja vasta kohdatessani vertaiseni AA-ryhmässä kykenin ymmärtämään , että en ole yksin maailmassa(ni) eikä myöskään mitään sellaista ole minulle tapahtunut , mitä joku toinen ei olisi kokenut jo minua ennen. Oudointa oli se , että Forssassa karjalainenkin (alkoholisti) pystyi samaistumaan länsisuomalaiseen "veriveljeen" ja vieläpä pohjalaiseen , mitä minulle ei missään aikaisemmin ollut tapahtunut. Kiitos Forssan Ryhmälle. Yhdistävät kokemukset ovat tärkeämmät kuin erottavat ... uskoo karjalainen hölmöläinen.

    • Anonyymi

      Olen tissutellut 30v välil ottanu kunnollakin. Ja ollu muutaman kerran 3kk ottamatta. Nyt ollu vuoden ottamatta, ollu juhlissakin mis toiset juonu, itse juonu kokista ja alkoholittomia juomia. Tää oli alussa hiukan hankalaa, mut kyl se siitä sitten lähti menemään. Olen päättänyt että en juo enään. Ilman tupakkaa olen ollu 30v.olen sitä mieltä, että ei semmoset kerhot mitään auta, itsestään se on kiinni. Pitää purra hammasta vaan, kun tekee mieli. Ulos ja kävelemään kun tekee mieli, se helpottaa, ja saa hyvän olon sen jälkeen. Koittakaa kyl se siitä sitten lähtee pikkuhiljalleen,

    • Anonyymi

      Onko AA sinua varten?
      Vain sinä itse voit päättää, haluatko yrittää AA:ta; arveletko sen voivan auttaa itseäsi.

      Me, jotka olemme AA:ssa, tulimme mukaan, koska olimme lopulta luopuneet yrityksistä säännöstellä juomistamme.

      Silti meitä kirveli myöntää, että emme koskaan voisi juoda vaaratta. Sitten kuulimme toisilta AA-jäseniltä olevamme sairaita. Olimme itse asiassa jo vuosia olleet samaa mieltä. Havaitsimme, että monet ihmiset kärsivät samoista syyllisyydentunteista, yksinäisyydestä ja toivottomuudesta. Totesimme näiden tunteiden johtuvan siitä, että olimme sairastuneet alkoholismiin.

      Päätimme yrittää selvittää, mitä alkoholi oli meille tehnyt. Esitämme tässä muutamia kysymyksiä, joihin itse yritämme vastata rehellisesti. Jos vastasimme kyllä neljään tai useampaan kysymykseen, olimme vakavissa vaikeuksissa juomisen vuoksi. Kokeile, miten sinun käy. Muista ettei ole häpeällistä selvittää ongelman todellisuutta.

      1. Oletko koskaan yrittänyt lopettaa juomista viikoksi, mutta päässyt vain pariin päivään?

      Useimmat meistä AA:ssa olemme tehneet kaikenlaisia lupauksia itsellemme ja perheillemme. Emme kyenneet pitämään niitä. Sitten tulimme AA:han. Siellä sanottiin: "Yritä olla juomatta vain tämä päivä". Jos et ota ryyppyä tänään, et voi tulla humalaan tänään.

      2. Toivotko, että ihmiset huolehtisivat omista asioistaan ja lakkaisivat neuvomasta sinua juomisen suhteen?

      AA:ssa emme pyydä ketään tekemään mitään. Kerromme vain omasta juomisestamme, vaikeuksista, joihin jouduimme ja miten lopetimme. Olemme iloisia voidessamme auttaa, jos haluat sitä meiltä.

      3. Oletko koskaan vaihtanut juomasta toiseen siinä toivossa, että se estäisi sinua juopumasta?

      Me yritimme kaikkia tapoja. Laimensimme juomamme. Joimme vain olutta. Emme sekoittaneet eri laatuja keskenään. Joimme vain viikonloppuina. Kysy mitä vain, me olemme yrittäneet sitä. Mutta joimmepa mitä tahansa missä oli alkoholia, me tulimme tavallisesti aina lopulta humalaan.

      4. Oletko viimeksi kuluneen vuoden aikana ottanut aamuryyppyjä?

      Tarvitsetko ryyppyä päästäksesi liikkeelle tai vapinan lopettamiseksi? Tämä on aivan selvä merkki siitä, että juomisesi on tavanomaista poikkeavaa.

      5. Oletko kateellinen ihmisille, jotka voivat juoda joutumatta vaikeuksiin?

      Aika ajoin monet meistä ovat ihmetelleet, miksi emme ole kuten useimmat muut ihmiset, jotka todella voivat ottaa tai jättää.

      6. Onko sinulla ollut ongelmia juomisen vuoksi viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana?

      Ole rehellinen! Lääkärit sanovat, että jos sinulla on alkoholiongelma ja jatkat juomista, se on tuleva pahemmaksi – ei milloinkaan paremmaksi. Lopulta kuolet tai päädyt johonkin laitokseen loppuiäksesi. Aino toivo on juomisen lopettaminen.

      7. Onko juomisesi aiheuttanut vaikeuksia kotona?

      Ennen kuin tulimme AA:han useimmat meistä sanoivat, että juuri kotiväki tai ongelmat kotona saivat meidät juomaan. Emme huomanneet, että juominen vain pahensi kaikkea. Se ei milloinkaan ole missään ratkaissut ongelmia.

      8. Oletko koskaan yrittänyt saada ylimääräisiä ryyppyjä tilaisuuksissa, joissa ei ole tarjottu kylliksi sinulle?

      Useimmat meistä tapasivat ottaa muutaman ennen lähtöä, jos arvelimme sen osoittautuvat "sellaiseksi" tilaisuudeksi. Ja ellei juomia tarjoiltu kyllin nopeasti, saatoimme lähteä muualle saadaksemme lisää.

      9. Sanotko itsellesi, että voit lopettaa juomisen milloin vain haluat, vaikka tulet jatkuvasti humalaan silloin kun et ole aikonut?

      Monet meistä jujuttivat itseään ajatellen, että juomme koska niin haluamme. Kun olimme tulleet AA:han totesimme, että kerran aloitettuaan emme voineet lopettaa.

      10. Oletko menettänyt työpäiviä juomisen vuoksi?

      Monet meistä myöntävät nyt, että usein ilmoitimme olevamme sairaita, kun tosiasiassa olimme krapulassa tai humalassa.

      11. Onko Sinulla ollut muistinmenetyksiä?

      Kun tulimme AA:han totesimme, että tämä oli erittäin varma merkki alkoholistisesta juomisesta.

      12. Oletko milloinkaan tuntenut, että elämäsi saattaisi olla parempi, ellet joisi?

      Monet meistä aloittivat juomisen, koska se helpotti elämäämme, ainakin hetkeksi. Olimme loukussa, kun tulimme AA:han. Joimme elääksemme ja elimme juodaksemme. Olimme sairaita ja väsyneitä olemaan sairaita ja väsyneitä.

      AA ei lupaa ratkaista elämäsi ongelmia, mutta voimme näyttää sinulle, miten olemme oppineet elämään ilman ryyppyä "päivä kerrallaan". Pysyttelemme erossa siitä "ensimmäisestä ryypystä". Ellei ole ensimmäistä, ei voi tulla kymmenettä. Kun vapauduimme juomisesta, totesimme voivamme hallita elämää paljon paremmin kuin ennen.

      https://www.aa.fi/index.php?type=0&id=14&pageid=14

    • Anonyymi

      AA-kirjallisuutta
      Nimettömät alkoholistit

      Nimettömät alkoholistit -kirja, jota kutsutaan myös AA:n isoksi kirjaksi, on AA:n perusteos. Sen alkuperäinen englanninkielinen ensimmäinen laitos Alcoholics Anonymous julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 1939. Kirjan ensimmäisen laitoksen esipuheessa sanotaan: "Tämän kirjan päätarkoitus on kertoa muille alkoholisteille täsmälleen miten me olemme toipuneet".

      Kirjan katsotaan myötävaikuttaneen miljoonien ihmisten raitistumiseen. Varsinainen toipumisohjelma on esitetty kirjan ensimmäisessä osassa. Kirjaan on koottu lisäksi toipumiskokemuksia ja eräiden AA:n ulkopuolisten tahojen lausuntoja.

      Kirjan 4. amerikkalainen laitos ilmestyi vuonna 2001. Kirja on käännetty nykyisin lähes 100 eri kielelle ja myytyjen kirjojen lukumäärä on ylittänyt 35 miljoonaa. Kirja on myös luettavissa useilla eri kielillä internetissä.

      Ohessa muokattu lukunäyte, lyhyt kooste kirjasta (klikkaa auki)

      Kaksitoista askelta ja kaksitoista perinnettä

      Kirja käsittelee AA:n kahtatoista askelta ja kahtatoista perinnettä. Kirja selventää niitä perusteita, joilla AA:n jäsenet voivat elää päivä kerrallaan alkoholitonta elämää ja miten yhteisömme toimii.

      Vaikka Kaksitoista askelta ja kaksitoista perinnettä -kirja on kirjoitettu lähinnä AA:n jäsenille, se herättää kiinnostusta ja sen sisältämille ajatuksille löytyy käyttöä myös AA:n ulkopuolella.

      Opimme uskomaan

      Kirja kertoo hengellisistä tapahtumista AA:ssa juuri kuten yksityiset AA:n jäsenet ovat ne kokeneet. Opimme uskomaan -kirja on tarkoitettu purkamaan sitä vakaumuksen rikasta moninaisuutta, mikä sisältyy AA-ohjelman lauseeseen "Jumala, sellaisena kuin Hänet käsitimme".

      Päivä kerrallaan

      Päivä kerrallaan -kirja on AA-toveriseuran käyttämä mietekokoelmaan, joka seuraa kalenterivuoden kulkua nimensä mukaisesti päivä kerrallaan.

      Kirja keskittyy kolmeen perintöömme, toipumiseen, yhtenäisyyteen ja palveluun. Se noudattaa AA-määritelmää, jonka mukaan "AA ei ole liittoutunut minkään lahkoon, uskontokunnan, poliittisen suuntaukseen, järjestön tai laitoksen kanssa".

      AA elämäntapana

      AA elämäntapana teos sisältää perustajajäsenen Billin kirjoituksia ja AA:n alkujäsenten kirjoituksia sekä kokemuksia siitä, miten he ovat soveltaneet AA-ohjelmaa elämäänsä.

      Tri Bob ja hänen aikalaisensa
      AA:n perustajajäsenen tohtori Bobin elämänkerta: lapsuus, nuoruus, juoma-ajoilta sekä toipuneena AA: laisena. Teoksessa on myös muistelmia AA:n alkuajoista USA:n Keski-lännessä.

      Anna sanan kiertää

      Bill Wilsonin elämänkerta ja tarina siitä, kuinka AA-sanoma saavutti maailman. "Tämä on yksityiskohtainen uusintakertomus iltasadusta".

      Eläminen raittiina

      Menetelmiä, joita AA:n jäsenet ovat käyttäneet pysyäkseen raittiina.

      AA tulee täysi-ikäiseksi

      AA:n lyhyt historiikki. Kuvaus AA-liikkeen synnystä, 12 askeleen ja 12 perinteen sekä AA:n kolmen perinnön: yhtenäisyyden, palvelun ja toipumisen kehittymisestä.

      Tervetuloa - opas AA:han

      Tässä uudessa kirjasessa esitellään lyhyesti AA:n ohjelma ja se mitä AA on ja miten se toimii. Se sisältää hyviä vihjeitä myös mm. kummitoiminnasta ja uuden raittiin elämäntavan aloittamisesta. Kirjanen on tehty korvaamaan entinen ns. "Tulokkaan kansio".

      https://www.aa.fi/index.php?type=0&id=21&pageid=21

    • Anonyymi

      Miksi olemme tänään täällä?

      Ennen AA:han tuloamme emme kyenneet hallitsemaan elämäämme. Emme kyenneet elämään ja nauttimaan elämästä muiden ihmisten tapaan. Alkoholista uskoimme löytäneemme ratkaisun kaikkiin elämän ongelmiin.

      Asetimme alkoholin käytön perheidemme, puolisomme ja lastemme hyvinvoinnin edelle. Meidän oli juotava mihin hintaan hyvänsä. Vahingoitimme monia ihmisiä, mutta kaikkein eniten vahingoitimme itseämme. Koska emme kyenneet ottamaan vastuuta omista asioistamme, aiheutimme todellisuudessa itse ongelmamme. Olimme kyvyttömiä kohtaamaan elämää sen omilla ehdoilla.

      Useimmat meistä huomasivat tekevänsä hidasta itsemurhaa, mutta alkoholismi on niin ovela elämän vihollinen, että olimme menettäneet kyvyn tehdä asialle mitään.

      Etsimme apua lääketieteestä, uskonnosta ja psykiatriasta. Mikään näistä ei ratkaissut yksin ongelmaamme. Sairautemme puhkesi aina uudestaan ja paheni jatkuvasti, kunnes viimeisenä keinona haimme apua toinen toisiltamme AA:ssa.

      Päästyämme AA:han huomasimme olevamme sairaita ihmisiä. Kärsimme sairaudesta, johon ei ole mitään tunnettua parannuskeinoa. Sen eteneminen voidaan kuitenkin pysäyttää ja silloin toipuminen on mahdollista.

      https://www.aa.fi/index.php?type=0&id=76&pageid=76

    • Anonyymi

      Tietoa AA:sta
      Nimettömät Alkoholistit eli Alcoholics Anonymous on kansainvälinen yhteisö, jonka jäsenten päämääränä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius.

      AA-liikkeen perustivat Bill W. (William Griffith Wilson) ja "Dr. Bob" (Robert Holbrook Smith) Yhdysvalloissa vuonna 1935. He huomasivat, että keskustellessaan yhdessä juomisestaan ja sen aiheuttamista haitoista sekä toimiessaan muiden alkoholiongelmaisten kanssa he pysyivät raittiina ja alkoivat toipua.

      AA-kokousten henkisenä perustana toimii kahdentoista askeleen toipumisohjelma. Kokouksissa käsitellään myös ryhmätoiminnan yhtenäisyyttä määrittäviä 12 perinnettä. Lisäksi käytössä on muuta AA-aineistoa, kuten Nimettömät Alkoholistit -kirja, joka on samalla koko AA-liikkeen pääteos.

      Kahdentoista askeleen ohjelma perustuu ensimmäisten alkoholistien kokemuksiin siitä, miten he olivat pysyneet raittiina. Kaksitoista perinnettä muodostuu puolestaan kokemuksista, kuinka ryhmien olisi parasta toimia ja miten AA-yhteisö voi säilyttää yhtenäisyytensä. AA:ssa on myös kolme perintöä: toipuminen, yhtenäisyys ja palvelu.

      AA-liike on saanut alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 1935. Toiminta on levinnyt noin 180 maahan. Tämänhetkiseksi jäsenmääräksi arvioidaan maailmanlaajuisesti 2,3 miljoonaa. Suomessa Nimettömät Alkoholistit ovat toimineet vuodesta 1948. AA-ryhmiä on maassamme noin 600 lähes jokaisella paikkakunnalla.

      AA ei uskonnollinen liike, mutta uskomme että on olemassa jokin meitä korkeampi voima. Oheisesta liitteestä lisätietoja tästä Jumala-käsitteestä (klikkaa auki).

      AA-infoa

      Mitä AA on

      https://www.aa.fi/tietoa

    • Anonyymi

      Mitä AA ei ole?

      ei pidä jäsenluetteloa

      ei kirjaa jäsenten juomakokemuksia

      ei tue tai osallistu tutkimuksiin

      ei osallistu lautakuntiin tai toimikuntiin.

      ei seuraa tai rajoita jäsentensä tekemisiä.

      ei kiellä kenenkään juomista.

      ei tee diagnooseja, eikä määrittele ketään alkoholistiksi.

      ei anna lääkärin tai psykiatrin apua

      ei toimita taloudellista apua jäsenilleen.

      ei pidä yllä hoitolaitoksia.

      ei tee kirjelmiä tai anomuksia työpaikoille, puolisoille, oikeuteen tai muuta vastaavaa.

      ei ota vastaan taloudellista tukea

      https://www.aa.fi/index.php?type=0&id=36&pageid=36

    • Anonyymi

      12 askelta

      Kaksitoista askelta muodostavat henkilökohtaisen toipumisohjelman ytimen. Ne esitetään ehdotuksina ja ne perustuvat AA:n varhaisimpien jäsenten kokemuksiin.

      Askeleet kuvaavat sitä asioihin suhtautumista, minkä AA:n ensimmäiset jäsenet uskoivat ensi sijassa auttaneen heidän pyrkimyksiään kohti raitista elämäntapaa.

      Kahdentoista askeleen hyväksyminen ei ole pakollista. Kokemus osoittaa kuitenkin, että ne AA:laiset, jotka rehellisesti pyrkivät noudattamaan noita ehdotuksia ja soveltavat niitä jokapäiväiseen elämäänsä, näyttävät saavan enemmän irti AA:sta kuin ne, jotka noudattavat niitä epäsäännöllisesti.

      On sanottu, että on mahdotonta noudattaa sananmukaisesti kaikkea, mitä askelissa on sanottu. Vaikka tämä on totta, ovat hyvin monet AA:laiset kuitenkin sitä mieltä, että he jo käytännöllisistä syistä tarvitsevat välttämättä askelia voidakseen pysyä jaloillaan, sillä edustavathan kaksitoista askelta elämänkatsomusta, joka on ollut täysin vieras useimmille alkoholisteille.

      Kaksitoista askelta, jotka ensi kerran julkaistiin AA:ssa saatuihin kokemuksiin pohjautuvassa Alcoholics Anonymous -kirjassa, ovat seuraavat:

      1. Myönsimme voimattomuutemme alkoholiin nähden ja että elämämme oli muodostunut sellaiseksi, ettemme omin voimin kyenneet selviytymään.

      2. Opimme uskomaan, että joku itseämme suurempi voima voisi palauttaa terveytemme.

      3. Päätimme luovuttaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan -sellaisena kuin hänet käsitimme.

      4. Suoritimme perusteellisen ja pelottoman moraalisen itsetutkistelun.

      5. Myönsimme väärien tekojemme todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekin toiselle ihmiselle.

      6. Olimme täysin valmiit antamaan Jumalan poistaa kaikki nämä luonteemme heikkoudet.

      7. Nöyrästi pyysimme häntä poistamaan vajavuutemme.

      8. Teimme luettelon kaikista vahingoittamistamme henkilöistä ja halusimme hyvittää heitä kaikkia.

      9. Hyvitimme henkilökohtaisesti näitä ihmisiä milloin vain mahdollista, ellemme näin tehdessämme vahingoittaneet heitä tai muita.

      10. Jatkoimme itsetutkistelua ja kun olimme väärässä, myönsimme sen heti.

      11. Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla kehittämään tietoista yhteyttämme Jumalaan, sellaisena kuin hänet käsitimme, rukoillen ainoastaan tietoa hänen tahdostaan meidän suhteemme ja voimaa sen toteuttamiseen.

      12. Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman alkoholisteille sekä toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme.

      https://www.aa.fi/index.php?type=0&id=38&pageid=38

    • Anonyymi

      Alkoholiongelma? Haluamme auttaa!
      Jos tiedät että sinulla on alkoholiongelma tai juomisesi huolestuttaa sinua, saatat olla kiinnostunut AA:sta ja 12 askeleen toipumisohjelmasta.

      Luettuasi tämän esittelyn voit kuitenkin ajatella, että AA:lla ei ole mitään tarjottavaa sinulle.

      Jos päädyt siihen tulokseen, ehdotamme kuitenkin että suhtaudut asiaan ennakkoluulottomasti.

      Harkitse juomistasi tarkkaan näiltä sivuilta löytyvän tiedon valossa. Päätä itse onko alkoholista tullut sinulle ongelma.

      Muista että olet aina tervetullut AA:n tuhansien miesten ja naisten joukkoon. Nämä ihmiset ovat ratkaisseet alkoholiongelmansa ja opettelevat nyt ”normaalielämää” päivä kerrallaan raittiina.

      Jos olet jo päättänyt, että haluat apua, ota yhteyttä meihin Auttavan puhelimen kautta ( 09- 750 200 ).

      https://www.aa.fi/alkoholiongelma

    • Anonyymi

      Alkoholismin tavalliset kasvot: Anders & Maria Salakari

      https://www.youtube.com/watch?v=XJCu73ZOh7c

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nonni oliko tässä kirjoituksessa yhtään FORSSAN aa ryhmiin liittyvää asiaa?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe