Aihe

Paljonko on minimi sairauseläke?

mietiskeleväinen

Siis jos nyt pääsisin pysyvälle eläkkeelle, paljonko se mahtaisi olla? Onko sairauseläkkeessä mahdollisuus saada se takuueläke, vai maksetaanko eläke aikaisemmin kertyneiden eläkkeiden perusteella? Jos eläkettä on kertynyt alle minimin, niin mikä se pienin eläke on?

18

3379

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Iso sota pian...

   Pitää olla melko pitkä ja yhtäjaksoinen työhistoria niin saa edes jonkinlaisen eläkkeen n.1000e/kk.
   Jos olet ollut työttömänä tai muuten pois työelämästä niin periaatteessa ihan sama oletko eläkkeellä vai saatko sossun luukulta rahasi.Minimieläke kun on takuuelääkkenkin jälkeen 600-700e/kk ja sillä ei elä pakollisten menojen jälkeen edes velaton.Sossu sitten maksaa erotuksen mutta se on työlästä touhua joka kuukausi tehdä anomuksia.
   Valitettavasti Suomen asiat on ajettu päin helvettiä ja EU:hun liitymisen jälkeen olemme vain maksamassa ja rikkaat rikastuu/köyhät köyhtyy...:(

  • Katainen

   Riippuu siitä, miten olet ollut töissä ja mitä tienannut. Siis jos olet töissä ollut, niin silloin lasketaan ns. tulevan ajan eläke, eli entisten tienestien mukaan lasketaan siihen asti kun olisit vanhuuseläkeiässä. Ite olen 32v ja nettoeläke n. 1060€ Asumistuki vielä päälle niin n. 1180€ kaikkiaan.

  • ap

   Itselläni on työhistoriaa vain noin parisen vuotta. Tällä hetkellä saan kuntoutustukea 940e. Olen ollut sairauslomalla ja kuntoutustuella yhteensä yli 4 vuotta ja jatkoa on haettu taas vuodeksi eteenpäin. Sitä ennen olin kolme kertaa eri pituisilla sairauslomilla samasta syystä kuin mistä minulle myönnetään nyt kuntoutustukea.

   Työkokeilua ei ole päästy aloittamaan prosessin käsittelyä alkua pidemmälle. Olen kaksi kertaa yrittänyt kuntoutustuen aikana palata työelämään huonoin tuloksin. Opiskelemaankin olen yrittänyt, mutta psykologin testit menivät päin mäntyä. Kyllä ne ammattilaiset osaavat akanat jyvistä erottaa. En olisi edes varasijaa saanut, vaikka yksikään oppilas ei olisi paikkaa ottanut vastaan.

   Taas on pääsykokeet edessä. Jos sattumalta hyvällä tuurilla saisin paikan, siirtäisin aloitusta vuodella. Tällä hetkellä en kykenisi opiskelemaan tai käymään töissä. Pelottaa vaan, mitä siitä opiskelusta tulisi, kun on bibo2 ja tällä hetkellä psykoottisesti masentunut kera ahdistuksen ja paniikkikohtausten.

   Ihmettelen, että eräs ikäiseni nuori nainen sai Kelalta paperit, että pääsisi pysyvälle eläkkeelle, jos haluaisi. Hänkin oli kummissaan. Hänen sairaushistoriansa ei kuitenkaan ole niin dramaattinen kuin minulla.

   Itselläni on kuntoutustuen aikana ollut 5 itsetuhoyritystä ja osastolla on tullut oltua ties monta kertaa. Pisimmillään 6kk.

   Jos en toivu tästä sairaudesta, joka on piinannut minua jo 8 vuotta, niin onko se vaikea prosessi saada pysyvä eläke? Pitääkö käydä yrittämässä työntekoa, opiskeluja jne. ennen kuin voivat tehdä päätöksensä?

   Kuinka kauan te eläkeläiset olette olleet kuntoutustuella ennen kuin pääsitte pysyvälle eläkkeelle?

  • Tapellut oon

   Pari vuotta kuntoutustuella ja sen jälkeen kolmas eläkehakemus meni läpi.Yleensä aina ensimmäinen ja toinenkin hylätään ja kai ajattelevat siellä,ettei valita ja tyytyy päätökseen...

  • BIBO

   Kuntoutustuella 3 vuotta ensimmäinen eläkehakemus meni läpi..työhistoriaa...noin 5 vuotta ja eläke noin 1300e kk

   • toll..

    ei pidä paikkaansa, mulla 18v työtä ja eläke 840kk pysytään totuudessa tollot..


   • Tsöge
    toll.. kirjoitti:

    ei pidä paikkaansa, mulla 18v työtä ja eläke 840kk pysytään totuudessa tollot..

    Miten ihmeessä voi olla kun mulla 15v ja eläke 1380? Mitä olet tehnyt?


  • EEmeli_2

   Kuntoutustuella 2 vuotta, työelämässä 30 vuotta. Eläke kuussa 1250 e.

  • Rekku321

   Kuntoutustuelta eläkkeelle, 2800 kk. Ei hyvä, joutuu rrajoittamaan kulutusta. Onneksi on velaton kämppä ja auto.

   • hunajaaa..

    syöppä perse..


  • Litomummo

   Tykyvyttömyyseläkkeellä eläke on n 750 € ja lisäeläke kelasta noin 150€. Huom olin työelämässä tai työelämän käytettävissä noin 40 vuotta. Työssäoloa oli noin 30 vuotta, työttömyyttä 4 vuotta, äitiyslomilla 2 vuotta ja opiskelua 4 vuotta. itku meinasi tulla kun selvisi eläkkeen suuruus. Tosin viimeinen työputki 11-vuotta oli erittäin pienipalkkaista, mutta sitovaa hoitotyötä. Jos ei olisi ukkoa, kusessa olisin. En käsitä miten nuoret ihmiset voivat saada jopa 1300 € ,ilmeisesti palkka on ollut todella hyvä. En silti sure, monella on paljon pienempi eläke ja ovat elämään tyytyväisiä.
   Hypomaniassa ei passaa shoppailla eikä ostella mitään ylimääräistä, siinä on välillä tiukka paikka. Luottokorttia en voi ottaa, heti menee sadot täyteen. Tämmöistä tämä on pieneläkeläisen arki on. Paikallinen apteekkari saa melkoisen osan tuloista ja Liton ruokahalua lisääva vaikutus käytättää ruokakaupassa joka Jumalan päivä.

   • Kyrsiintynyt

    Jo on ihme , olin töissä 45 vuotta enkä päivääkään kortistossa.
    työeläke 600 ja kasaneläke 240€ on 840€ .
    Nyt joudun edelleen tekemään töitä jotta saan laskut hoidettua
    siitä taas seurasi se että maksan 840€ eläkkeestä veroa 30%
    Ei paljon ilonaihetta.
    Joku idoootti vielä odottaa että kun pääsisi eläkkeelle jo on Sipilän aikoihin eletty. Tekisi mieli sadatella oikein kunnolla.
    Jokin on pielessä, ja pahasti.


  • mietivielä

   Unohda nuo laskelmat, se sairaus/työkyvyttömyyseläke on verojen jälkeen niin pieni ettei sillä pysty toimeen tulemaan. Kannattaa olla vakaa parisuhde,jossa toinen käy normaalisti töissä. Yksin ja eläkkeelleä asut kaupungin vuokra-asunnossa asumistuella lopun elämääsi (moni asuu, mutta haluaisiko asua).

   • häh mitäh

    Siitä mene kuin 1% vero ja eläkkeensaajan asumistuen saa vielä päälle kun vuokralla asuu. Eikä sossusta mitään välttämättä tarvi. Yksin kelasta voi saada reilun tontun kuussa tilille siis verojen jälkeen, vaikkei olisi päivääkään ikinä ollut työssä.


   • häh mitäh
    häh mitäh kirjoitti:

    Siitä mene kuin 1% vero ja eläkkeensaajan asumistuen saa vielä päälle kun vuokralla asuu. Eikä sossusta mitään välttämättä tarvi. Yksin kelasta voi saada reilun tontun kuussa tilille siis verojen jälkeen, vaikkei olisi päivääkään ikinä ollut työssä.

    Siis täysi takuueläke eläkkeensaajan asumistuki. 1% verolla.


   • häh mitäh
    häh mitäh kirjoitti:

    Siis täysi takuueläke eläkkeensaajan asumistuki. 1% verolla.

    ja siitä asumistuesta ei mene veroa.


  • imal

   kaikki maksetaan..vuokra..ja käteenkin käyttorahaa 400e/kk.hyvin menee...t.somali

  • markovehvilainen

   Kela laskee kansanelkkeen kun työeläkelaitos on laskenut työeläkkeen jos työeläkettä on kertynyt niin vähän ett Kela alkaa maksaa kansaneläkettä. Kun lääkäri toteaa et ei oo enää kuntoutettavissa työelämään niin B-lausunto toimitetaan Kelaan ja Kelasta työeläkelaitokselle. Kun työeläkelaitos on laskenut työeläkkeen niin Kela tekee oman ratkaisunsa. Mikäli työeläkettä on vähän tulee myös kansaneläke.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   244
   18608
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   365
   6853
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2022