Hei!

Eräs ihminen

Hei! Haluaisin kirjoittaa elämäntilanteestani ja ongelmistani. Ehkä joku myös osaisi antaa viisaita vinkkejä.

Eli jäin tänään pois työharjoittelusta, koska koin oloni niin uupuneeksi. En aio mennä lääkäriin, koska en usko että vaativat yhden päivän poissaolosta lääkärin/terveydenhoitajan todistusta, koska kyseessä on vaan työharjoittelu (en ole työsuhteessa). Huomenna pyrin menemään takaisin harjottelupaikalle, tänään yritän kerätä voimiani.

Jäin todellisuudessa pois sen takia, että minulle ja aviomiehelleni tuli aamulla paha riita (en yleensä jää pois työharjoittelusta riidan takia, mutta tämä oli poikkeustilanne, koska se vei voimavarojani niin paljon, ja minun olisi ollut todella vaikea keretä harjoittelupaikalle). Olin niin itkuinen ja uupunut (aviomieheni sanoi riidan aikana haluavansa erota, mutta ei luultavasti erotakaan..). Jotenkin ihmettelin miten puolisoni jaksaa haukkua minua riidan aikana, vaikka itkin todella paljon ja minulla oli tosi paha olla. Hän alkoi jopa haukkumaan minua, kun itkin, niin turhasta asiasta kuin talouspaperin käytöstäkin, kun niistin nenääni ja otin ilmeisesti liian monta palaa paperia. Joskus tuntuu, että koen henkistä väkivaltaa. Minä pelkään sitä, milloin puolisoni keksii taas jotakin valitettavaa, en haluaisi hänen valitustaan.

Varmaan hänellä joskus onkin syytä valittaa, esim. kotimme ei aina ole hirveän siisti, koska en uupumukseni takia jaksa aina siivota hirveästi. Toisaalta mielestäni kotimme on kuitenkin ihan kohtalaisessa kunnossa, ja teen kuitenkin yleensä melkein joka päivä jotain kotityötäkin.

Haluaisin vinkkejä siihen, että miten parantaa jaksamista arjen keskellä (en haluaisi poissaoloja työharjoittelusta jaksamisongelmien takia). Olen viime aikoina ollut yleensä joka arkipäivä työharjoittelussa 9-17. Herään normaalisti aamulla kuuden maissa, ja tulen kotiin illalla noin kuuden maissa tai myöhemmin. Sen jälkeen olen yleensä aika uupunut ja väsynyt. Miten jaksaa sitten kotityöt tai miten saada koti pysymään siistinä (jotta aviopuolisoni ei tarvitsisi valittaa minulle). Ja miten vielä löytää arkipäivänä aikaa liikunnalle/ystäville/harrastuksille? Mitä keinoja olisi parantaa henkistä jaksamista? Haluaisin olla hyvä puoliso ym. ja pitää kotimme siistinä, mutta tuntuu että voimat on todella vähissä iltaisin.

1

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihminen täälläkin.

      Osallistuuko miehesi kotitöihin? Tuntuu aika hurjalta, että sinun vielä klo 18 jälkeen pitäisi tehdä toinen työpäivä kotona. Sinulla on oikeus myös lepoon. Voitteko jutella miehesi kanssa asioista rauhallisesti?

      Toivon sinulle jaksamista ja parempaa päivää :) Tiedän, etten voi paljon auttaa, mutta yritän miettiä muitakin keinoja jaksamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe