Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hei!

Eräs ihminen

Hei! Haluaisin kirjoittaa elämäntilanteestani ja ongelmistani. Ehkä joku myös osaisi antaa viisaita vinkkejä.

Eli jäin tänään pois työharjoittelusta, koska koin oloni niin uupuneeksi. En aio mennä lääkäriin, koska en usko että vaativat yhden päivän poissaolosta lääkärin/terveydenhoitajan todistusta, koska kyseessä on vaan työharjoittelu (en ole työsuhteessa). Huomenna pyrin menemään takaisin harjottelupaikalle, tänään yritän kerätä voimiani.

Jäin todellisuudessa pois sen takia, että minulle ja aviomiehelleni tuli aamulla paha riita (en yleensä jää pois työharjoittelusta riidan takia, mutta tämä oli poikkeustilanne, koska se vei voimavarojani niin paljon, ja minun olisi ollut todella vaikea keretä harjoittelupaikalle). Olin niin itkuinen ja uupunut (aviomieheni sanoi riidan aikana haluavansa erota, mutta ei luultavasti erotakaan..). Jotenkin ihmettelin miten puolisoni jaksaa haukkua minua riidan aikana, vaikka itkin todella paljon ja minulla oli tosi paha olla. Hän alkoi jopa haukkumaan minua, kun itkin, niin turhasta asiasta kuin talouspaperin käytöstäkin, kun niistin nenääni ja otin ilmeisesti liian monta palaa paperia. Joskus tuntuu, että koen henkistä väkivaltaa. Minä pelkään sitä, milloin puolisoni keksii taas jotakin valitettavaa, en haluaisi hänen valitustaan.

Varmaan hänellä joskus onkin syytä valittaa, esim. kotimme ei aina ole hirveän siisti, koska en uupumukseni takia jaksa aina siivota hirveästi. Toisaalta mielestäni kotimme on kuitenkin ihan kohtalaisessa kunnossa, ja teen kuitenkin yleensä melkein joka päivä jotain kotityötäkin.

Haluaisin vinkkejä siihen, että miten parantaa jaksamista arjen keskellä (en haluaisi poissaoloja työharjoittelusta jaksamisongelmien takia). Olen viime aikoina ollut yleensä joka arkipäivä työharjoittelussa 9-17. Herään normaalisti aamulla kuuden maissa, ja tulen kotiin illalla noin kuuden maissa tai myöhemmin. Sen jälkeen olen yleensä aika uupunut ja väsynyt. Miten jaksaa sitten kotityöt tai miten saada koti pysymään siistinä (jotta aviopuolisoni ei tarvitsisi valittaa minulle). Ja miten vielä löytää arkipäivänä aikaa liikunnalle/ystäville/harrastuksille? Mitä keinoja olisi parantaa henkistä jaksamista? Haluaisin olla hyvä puoliso ym. ja pitää kotimme siistinä, mutta tuntuu että voimat on todella vähissä iltaisin.

1

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihminen täälläkin.

      Osallistuuko miehesi kotitöihin? Tuntuu aika hurjalta, että sinun vielä klo 18 jälkeen pitäisi tehdä toinen työpäivä kotona. Sinulla on oikeus myös lepoon. Voitteko jutella miehesi kanssa asioista rauhallisesti?

      Toivon sinulle jaksamista ja parempaa päivää :) Tiedän, etten voi paljon auttaa, mutta yritän miettiä muitakin keinoja jaksamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe