Clomifen-alkuiset kaksosraskaudet

*Pirre*

Moikka!

Olen 24 vuotias nainen ja ensimmäinen lapsi toiveissa. Epäsäännöllinen kierto taustalla, mutta ei kuitenkaan mitään PCO:ta diagnosoitu.

Nyt käytössä eka kirtoa Clomifen, annoksella 1tbl/pv, kp 3-7. Eilen kävin kp12 ultrassa. Siellä todettiin kohdun limakalvo 6mm paksuiseksi, ja molemmissa munasarjoissa rakkulat, toinen 1,5 mm ja toinen 2.0 cm.

Gyne epäili, onko toinen oikee rakkula, vai mikä. Siinä näky himmeesti jotain väliseinää. Ei se kuitenkaan osannu selittää, mitä muuta se ois, jos ei rakkulaa. Tähän luuloon siis jäimme, et kaks rakkulaa siellä ois.

Jännittää kovasti, miten tässä nyt käy. Ei millään malttais odottaa kahta viikkoa, enne kuin jotain vois selvitä.

Toivoisinkin teidän kokemuksia raskautumisesta clomifenilla. Kirjoitelkaapa, jos tää helpottais vähä mua. :)

20

2645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murmeli-

      Minä söin aikoinani monen kierron ajan clomifenia. Hoidot aloitettiin clomeilla insseillä, sitten myöhemmin kun ivf-hoitojen välissä oli jopa puolen vuoden taukoja niin kerran halusin niiden välissä kokeilla clomeilla. Itsekin mietin hoitojen alussa clomien mahdollisuutta kaksosraskauteen, mutta ajattelin, että anti tulla vaan jos on tullakseen. Clomien kanssa meitä ei kuitenkaan onnistanut. Meillä vasta viimeinen ivf-hoito tuotti tulosta, nyt onnellisesti odotellaan kaksosia sitä kautta :)

    • MahDollista_Kyllä

      Minulla onnisti tasan vuosi sitten ekasta clomikierrosta ja kaksoset tuli. Meillä oli selittämätön lapsettomuus. Että voi olla hyvinkin mahdollista!

    • *Pirre*

      voi kiitos teille tsemppaavista viesteistä!

    • MahDollista_kyllä

      Kirjotin tossa yllä että onnisti vuosi sitten. En nyt muista omien rakkuloitteni kokoa (niitä oli peräti kolme hyvänkokoista) oisko ne ollu jotain 19-20mm kaikki ja lääkäri sano, et nyt sit vaan hommiin ja sit stressasin, et millon on h-hetki. En osaa sanoa kuukautisten venymisestä kun en tosiaan ikinä saanu kuukautisia niiden kanssa! Ilmottele kuinka kävi :-)

    • *Pirre*

      eikö sua hirvittäny yhtään, et ois tullu kolmoset? :) Nää tuntuu kyllä niin pitkiltä päiviltä oottaa siihen asti, et jotain edes selviää. Toisaalta ajattelin etukäteen, et näin ekasta clomikierrosta en vielä oota paljon mitään, et seuraavasta varmaan jo enemmän, mut nyt tuon kp12 ultran jälkeen on huomannu, et odotukset alkaa olla vähä vaarallisenkin korkeella, sitä ajatellen, et jos täältä taas tipahdetaan... Tänään siis vasta kp 18. Ei nää päivät kulu millään!!! Teidän kaksoset on siis jo minkä ikäsiä? :)

    • Tuplaekat

      Odotan Clomifeneillä alkuun lähteneitä esikoiskaksosia. Kontrolliultrassa näkyi kaksi follikkelia ja siksi kiertoon suunniteltu inseminaatio peruttiin (julkisella puolella ei haluta ottaa monikkoriskiä). Saimme siis luennon kaksosraskauden riskeistä ja kehoituksen päättää itse tahdommeko yrittää "luomusti" k.o. kierrosta - ja kuinkas sitten kävikään... Ovulaatiotestissä oli todella musta viiva ja myös raskaustesti näytti plussaa jo joskus viikoilla 3 5. Kaksosraskaus todettiin varhaisultrassa viikoilla 7 2, nyt menossa jo 17 3.

      Aika hurjaa tämä tuplaodotus on kaikkine vaivoineen ja riskeineen, vaikkei missään nimessä mahdotonta. Ymmärrän kuintenkin hyvin miksi suomessa suhtaudutaan nihkeästi monikkoraskauksien tahalliseen tekemiseen lapsettomuushoidoilla. Luin jotain amerikkalaisia ohjeita joissa neuvottiin että yhdynnästä tulee pidättäytyä vasta kun clomit saa aikaan 6 tai enemmän follikkeleita... Aika hard corea.

    • *Pirre*

      Mukava kuulla tällaisista kokemuksista. :) Onko sun vointi ollut kuitenkin ihan hyvä, vaikka tupla-onni potkaisikin? Jotkut meinaa, et raskausoireet olis voimakkaammat kahta odottaessa... Missä vaiheessa sulle tuli ekat oireet? Mietin, et voikohan ne havaita aikaisemmin, kun yhtä oottaessa?

      En mä yhtään malttamaton oo... en ;) Tekis vaan jo mieli hypätä kalenterissa parin viikon päähän, et vois olla jo jotain tietoa...

      Lääkäri piti aika todennäköisenä, et tulisin raskautumaan noiden Clomien aikaan (ne nyt määrätty 4 kiertoon, jos tarveetta). Epäili, ettei me enää tavata tämän merkeissä. Itellä tää tietenkin nostanut odotuksia, ja pelottaa, jos tässä joutuu taas pettymään...

    • MahDollista_kyllä

      Heippa, Joo kyllä lääkäri meillekin sanoi, että tässä on nyt riski sitten kolmosiinkin ja kaksosiin, mutta koska oltiin toista vuotta yritetty tuloksettomasti, tuntui siltä, ettei ne clomitkaan voi mitään ihmeitä saada aikaan! Mutta toisin kävi. Ja siis sanottiin, että seksiä omalla riskillä. Mullakin testi näytti tosi aikasessa vaiheessa plussaa ja sit tuli väsymys ja pahoinvointi heti perään tai ehkä jo ennen testin tekoa. Vauvelit nyt 4kk ja kieltämättä aika rankkaahan tää on yhteen verrattuna. Raskaus meni tosi hyvin muuten, mutta lkuten tavallista jäin pois töistä jo 26 viikolla ja painoa tuli 25 kiloa, verenpaineer kohos loppua kohden ja en loppuajasta tehnyt mitään muuta kun kasvatin vatsaa sohvalla. Vatsan sf-mitta meni ihan omilla käyrillään koko ajan. Tsemppiä ja tuu ilmottelemaan sitten miten kävi!

    • *Pirre*

      kuulostaa kyllä olevan ihmeellisiä vauvapillereitä. :) Nähtäväksi jää, miten käy mun kohdalla. Kyllä mä käyn tänne huikkaa, kun selviää. Nytki jo tätä ketkua tiiviisti käynyt kurkkimassa, kun olo on niin malttamaton! :)

    • Mahdollista_kyllä

      Mites kävi Pirre?

    • *Pirre*

      tänään mennään kp 30 (26-35), eikä menkkoja vielä näy. Lauantaina testasin ja nega tuli. Itellä tosi varma olo, et en mä kuitenkaan raskaana oo, ja mieli sen vuoski ihan maassa...

    • Mahdollista_kyllä

      Höh. Ei se vielä oo sanottu. Tiedän monta jolla kuukautiset ollut myöhässä ja testi näyttäny negaa mutta silti raskaana. Ilmoittele vielä!

    • *Pirre*

      en mä siihen jaksa uskoa. Jotenkin sitä on jo ihan pessimistinen, kun on tottunut noihin negatiivisiin testeihin. Kävin viime viikolla antamassa verinäytteenki, sillon kyllä vasta kp 25, ja se oli sillon ainaki vielä negatiivinen. En jaksa enää ite uskoa mihinkään...

    • Mahdollista_kyllä

      Kauanko olette yrittäneet? Muistan, että en itsekään jaksanut uskoa raskautumiseen kun niin kauan yritettiin, enkä voinut uskoa testiä todeksi sitten kun vihdoin onnistui.

    • *Pirre*

      ei me olla vasta ku reilu vuos, ja tää on vasta eka clomikierto. Tiiän, et tää on vielä lyhyt aika, eikä kannattais vielä nurista, mut kyllä se itelle tuntuu jo pitkältä ajalta oottaa, et tulis tärppi. Ihmeen monta negatiivista testiä voi keretä tuossakin ajassa tekee, varsinkin kun kierto herkästi venyy pitkäksi ja toiveet kerkee nousta ennen kuukautisia...

    • Mahdollista_kyllä

      Joo kyllä mä muistan että tossa vaiheessa ei ikinä uskonu raskautuvansa...tuntui ikuisuudelta. Toivottavasti teillä tärppää! Ilmottele jos jaksat tuliko ne kuukautiset vai ei....

    • *Pirre*

      kyllä ne sitten alko, tuolloin kp 30. Nyt siis tänään alotettu toinen clomikierto. Kiitos sulle, ihana et joku jaksaa tsempata!

    • Mahdollista_kyllä

      No voi höh. Älä täysin masennu. En mäkään uskonu ennen kun sitten puolemtoista vuoden jälkeen se tapahtu. Oikeesti uskoin vasta sitten kun sain vauvat syliin. Tsemppiä vielä.

    • *Pirre*

      kiitos kiitos. Eiköhän tää taas tästä... Kierron puoliväliä siis taas odotellessa ;)

    • Tml02

      Mulla clomit takana, söin 2tbl 3-7pvän kiertona. Ekassa kierrossa ei näkynyt yhtään, gyne oli sitä mieltä että en ovuloinut juuri sinä kuukautena. Nostettiin annostusta 3tbl 3-7pvän aikana. Seuranta follikkeleissa löytyi molemmista munasarjoista 2,1mm ja toisesta 2,4mm follikkelit. Alkuoireet alkoi jo hiukan ennen plussaa, ihan hirveä väsymys ja huimaaminen! Töissäkään en voinut olla! Saimme tietää rv 6 3 ( yks) että 2 ruskopussia näkyy, toivotaan että molemmat selviäisivät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3423
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      10
      2060
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1545
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1404
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1371
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1285
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1198
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1125
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 22
      1057
    Aihe