Paikkoja, jonne turistit ei eksy

AH

Hei Masseur taas!

Tuleeko Azoreilla mieleesi paikkoja, joihin turistit eivät yleensä eksy, mutta jotka olisivat mielestäsi näkemisen tai kokemisen arvoisia? (Ehkäpä vastauksesi jälkeen eksyvätkin.)

5

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • São Miguelin harvimmin asutuimmat kunnat ovat Povoação ja Nordeste. Furnasia lukuunottamatta muualla Povoaçãossa ei monikaan matkailija käy. Kaikista vähiten matkailija eksyy São Miguelin koilliskulmassa sijaitsevaan Nordesteen, jota usein on hitaiden yhteyksien vuoksi nimitetty Azorien 10. saareksi. Yhteydet parantuvat tämän vuoden loppuun mennessä, kun uusi tie Nordesteen valmistuu, mutta mitään ruuhkaa matkan lyhentyminen Ponta Delgadaan tuskin merkitsee.

      Nordesten valtti on luonnollisesti luonto, etekin Serra da Tronqueiran vuoristo, jossa sijaitsee São Miguelin korkein huippu, 1105 metrin korkeuteen kohoava Pico da Vara. Serra da Tronqueiran vuoriston jylhissä mutta vehmaissa maisemissa (komeaa japaninseetrimetsää) kulkee hiekkatie, joka ainakin kesäaikaan on liikennöitävässä kunnossa. Helppo ratkaisu on ostaa valmisretki jeepillä paikalliselta yritykseltä. Nordestessä on majoitustiloja, yksi hotelli (Estalagem dos Clérigos) ja muita pienempiä majoitusliikkeitä, kuin myös maatila- ja mökkimajoitusta (turismo rural, casas açorianas).

      Se on mikä on näkemisen tai kokemisen arvoista on kovin henkilökohtainen asia. Serra da Tronqueiran vuoristo maisemiensa pinnamuotojensa ja floransa ja faunansa puolesta on varmasti sellainen. Harva Povoaçãossa eksyy yksinäiseen Faial da Terran kylään tai Ribeira Quenten kalastajakylään, jonka ranta-alueella (Praia do Fogo) on lämmin lähde.

      Azorit ovat paikka, jossa pieni on kaunista, sillä oikeastaan mitään suurta ei ole. São Miguelin erikoisviehätys on tuliperäisyys, kuumat lähteet, uinuvat tuluvuoret ja niiden kraatterit laaksoineen ja järvineen.

      Azorit ovat paitsi luontoa myös ihmisiä, kulttuuria, tapahtumia ja ruoka ja juomaa.

      Matkailu São Miguelilla on vähäistä verrattuna moneen muuhuun lomakohteeseen. Keväällä ja syksyllä Ponta Delgadassa poikkeaa risteilyaluksia, jotka tuovat yhdeksi päiväksi kerrallaani vilskettä saaren tunnetuimpiin matkailunähtävyyksiin. Muulloin on hiljaista. Azorien matkailun kipeänä ongelmana onkin, miten saada saariryhmään lisää matkailijoita.

      • Round Trippi

        Tuon itäpään lenkin ajaa vuokra-autolla (nähtävyydet, näköala-/maisemapaikat käyden) päivässä ja ehdimme sen lisäksi käydä vielä samana päivänä kokeilemassa pätkän Tronquieran hiekkatietä ja Ribeira Quentessa sekä aikaa jäi vielä näidenkin jälkeen Furnasissa pyörimiseen, josta jatkettiin seuraavana päivänä uudelleen saareen tutustumista.
        Faial da Terraan ja varsinaiseen Tronqueiraan ei lähdetty, koska etukäteistutkimisen tuloksena niiden seutujen "nähtävät" paikat olisivat vaatineet patikointia ja se ei taas ollut omassa scoopissa.

        Faial da Terran ranta-aue oli maaliskuussa "autio", mutta parkkipaikka maksullinen ilm. kesäkaudella, jos asian oikein ymmärsin. Ei sen puoleen, hiljaista oli Ferrarian lähde-altaalla ja kylpylässäkin, jossa ulkoaltaat tyhjänä.


    • Minulla ei ollut mielessä päivän kierros Nordestessä, vaan pitempi oleskelu. Siksi kirjoitin mm. majoitusmahdollisuuksista sudulla. Matkailu, jonka tavoitteena on pelkkä paikkojen näkeminen, ei vie paljon aikaa. Kunnioitettakoon kuitekin jokaisen matkailijan henkilökohtaisia tavoitteita.

      Niille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan tietoa saariryhmästä omien havaintojensa lisäksi on tarjolla opastettuja niin yleis- kuin erikoisretkiäkin. Mm. Nordesten Serra da Tronqueiran alkuperäismetsään ja São Miguelin tuliperäisiin ilmiöihin voi tutustua alaan liittyvän yliopistokoulutuksen saaneiden oppaiden opastuksella. Näitä retkiä tarjoaa Ponta Delgadassa pari asiantuntevaa yritystä, joiden yhteystiedot ovat kotisivujeni linkkikokoelmassa. Tarvittaessa avustan.

      Kokemuksesta tiedän, että matkailija, joka Azoreilla liikkuu pelkästään omin päin, menettää jonkin verran arvokasta kokemusta ja tietoa. Onko tällä menetyksella sitten merkitystä, mene tiedä.

      • Caide

        Mistäs löytäisin kotisivusi? Sinulla ollut paljon asiantuntevaa kommenttia ja mielellään tutustuisin.

        Nimimerkillä maaliskuun alussa Sao migueliin :)


    • Kotisivuilleni pääsee näpäyttämällä nimimerkkiäni masseur, jonka jälkeen avautuvalla sivulla näkyy kotisivujeni osoite. Suomi24:n ylläpito ei hyväksy kotisivujeni osoitteen julkaisemista tällä palstalla. Monet löytävät kotisivuilleni erilaisilla hauilla, esim. masseur azorit. Minulle voi myös kirjoittaa suoraan kotisivuillani näkyviin osoitteisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe