Ihme touhua!

Hannahia

Tätä palstaa kun lukee niin tulee surullinen olo. Tulee sen takia, että suomenkielisistä suomalaisista saa kuvan, että me haluamme tappaa ja hävittää ruotsinkieliset suomalaiset maan päältä.

Häpeän tuollaista puhetta. Ruotsinkieliset suomalaiset ovat aivan samaa jengiä suomenkielisten suomalaisten kanssa ja jos joku nyt puhuu raumaa, savoa tai ruotsia niin ei sen pitäisi olla sellainen asia, että aseita aletaan kaivamaan. Miksi joillakin on niin hämärä asenne elämään ylipäätään, että vihataan milloin turkulaisia milloin ruotsinkielisiä. En voi jumankauta ymmärtää tuollaista. Katsokaa nyt vaikka entistä Jugoslaviaa, jossa pienet kielipoliittiset riidat aiheuttivat hirvittävän sodan. Kuka muu kuin psykopaatti haluaa tuollaista.

Nyt pitää kaikkien suomalaisten- puhuipa kieltä mitä tahansa- ottaa homma ojennukseen ja lopettaa kaikenlainen kielipoliittinen paskanjauhaminen. Suomi on pieni maa, ja täällä ei tarvita Jugoslavian kaltaisia sotia johtuen kielistä. Suomenkielisten suomalaisten pitää opettaa lapsilleen muuta kuin vihaamaan "hurreja" ja ruotsinkielisten suomalaisten pitää opettaa lapsilleen samaa asiaa käännettynä. Emme me voi vihata toisiamme sen takia, että puhumme eri kieltä.

Minä ainakin haluan asua yhteiskunnassa, jossa elämme yhdessä. Ei ole minulta pois jos toinen puhuu eri kieltä kuin minä. En halua vihata ketään enkä jaanata iänikuista kielipolitiikkaa. Jokaisen suomenkielisen suomalaisen, joka haluaa tappaa "hurrit" on mentävä peilin eteen ja mietittävä vähän mitä elämä oikein on.

6

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 228w

      På den här debatten är det ändå "mjuk














      På den här debatten är det ändå "mjuk" text,på RKPpalstan är svenskhatet så starkt att man nästan bränner sig.Ibland får man ju nog som svenskatalande finländare känslan av man borde försvinna härifrån oberoende hur många hundra år ens släkt har funnits här.Tack Hannahia för en fin kommentar.

      • De flesta som hatar oss svenskatalande har aldrig personligen ens träffat någon.Det hör bara till saken att hata alla hurrit.


    • Hannahia

      Jag vill säga en sak till... ja kun en osaa kirjoittaa ruotsiksi niin teen sen suomeksi. Suurin osa suomalaisista tykkää. että ruotsinkieliset suomalaiset kuuluvat aivan samaan kastiin kuin kaikki muutkin.

      Esim isoisäni, tuli suomenkieliseltä pohjanmaalta tekemään kauppaa Oravaisten miesten kanssa. Meidän suvussa kulkee legenda, kun kielirajat ylitettiin ja Oravaisissta oli miehiä jotka tiesi merenkulusta lahden yli Uumajaan. Oli pakkotilanne ja oravaisten miehet tiesi miten mennään paatilla yli Uumajaan. Venäjä paahtoi ylle ja jostain oli saatava aseita lisää.

      Silloin lähdettiin soutamaan Rajan yli Uumajaan. Tiedossa oli, että jotain tussareita saadaan rajan takaa, mutta soutumatka kesti sen päivän. Miehet souti ensin päivän, pääsi Uumajaan ja hyvä kauppa tarkoitti 30 asetta. Niiden aseiden hinta oli nykyrahassa yli 3 omakotitaloa.

      Koko matkan soutajina ja purjemiehinä oli ruotsalaisia suomalaisia Vanhoja äijiä, jotka ei enää sotaan kelvannut. Asekauppaa varten oli laittanut pantiksi useita pohjanmaalaisia miehiä talonsa.

      Takaisintullessa Oravaisten silloisessa satamassa oli vastassa monta herraa. Kysyttiin, että mistä aseet tulee, onko saksan hyväksyntä. Sanottiin, että on ja kylmänviileästi vietiin nuo 30 asetta maihin ja taas rintamalle.

      Tuossa on meidän suvun tarina ja joka tulee selittään jotain hurripaskaa niin tuohon eteen vaan.

      • Iida07

        I den lilla småstad där jag bor har vi alltid levt tillsammans,jobbat och gift oss över språkgränserna.Nu när sannfinnländarna har kommit till makten ,så piskas hatet mot svenskatalande upp på alla forum.Det är cool att önska hurrit till platsen där det är varmt.Tack och lov finns det ändå finskatalande som helt tar avstånd från sannfinländarnas politik.


      • HIANO TARINA

        Päihittää kertomukseltaan melkein nuo salaliittoteoriatkin, totuusarvo täysi 0!


      • ingolf
        Iida07 kirjoitti:

        I den lilla småstad där jag bor har vi alltid levt tillsammans,jobbat och gift oss över språkgränserna.Nu när sannfinnländarna har kommit till makten ,så piskas hatet mot svenskatalande upp på alla forum.Det är cool att önska hurrit till platsen där det är varmt.Tack och lov finns det ändå finskatalande som helt tar avstånd från sannfinländarnas politik.

        Tack och lov finns det ännu förnuftiga människor i Finland.Man blir nog mörkrädd när man läser vissa av sannfinländarnas uttalande.Hur har folk kunnat rösta på någon som Hakkarainen t.ex?Bra är han i allafall på att få rubriker.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe