2-3 kk vauva ja reissaaminen

Reissuun*

Miten onnistuu reissaaminen Suomessa n.2kk ikäisen vauvan kanssa? Kesälomamatkaa suunnittelemme sukulaisten luo, yövymme tosin hotellissa. Tarkoituksena on olla 3yötä yhdessä hotellissa ja sitten ajaa n. 150km ja olla 2seuraavaa yötä toisessa hotellissa. Molemmissa on ihan perushuoneet ilman mitään hienouksia (jääkaappeja tms.) Pinnasänky saadaan lainaan molemmissa hotelleissa. Mietin vaan että onko jotain hyviä käytännön vinkkejä matkan varrelle?

Peräkonttiin meinasimme laittaa viltin ja hoitoalustan että jos matkalla tarvitsee vaihtaa vaippaa niin onnistuu autossakin kun peräkontti on niin julmetun kokoinen ja onhan niitä huoltsikoitakin tietty olemassa jossa on lastenhoitohuoneet ;)

Mietin vaan tuota hotellissa oloa, että kuinka saa pestyä tuttipullot, tutit tai rintapumppun ja eikös niitä pitäisi keittääkin joka käytön jälkeen? Että mitenköhän se sitten onnistuisi? Harkitsin jo vedenkeittimen/ trangian mukaan ottamista että jos keittäisi vettä ja liottaisi siellä?! :D

Kestovaippoja meinataan rueta käyttämään, mutta niiden pesu onnistuu varmaan käsin ammeessa tai altaassa.. Tai sitten otetaan kertsit reissun ajaksi..

Kaikki varmasti tekstistä voi päätellä että esikoista odotan, eikä mistään ole mitään tietoa, joten te kokeneemmat jos on mitään hyviä käytännön juttuja niin olkaa niin ystävällisiä ja kertokaa niitä tyhmälle :)

15

1607

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kokkkkikollmonennnen

   Mitä nyt 2-3kk ikäisen orjuuttajan kanssa voi tehdä, palvella häntä, aina kun hän haluaa, loppu aika meneekin sitten hänen viihdyttämiseen, ja oma kokeminen matkalta jää tämän retaleen ansiosta kokematta.
   Matka meneekin sitten pennun tarjoamaan musiikkiin, mikä ilmenee räkättirastaan rääkymisenä, kanan huudolla tai kukon kätinällä tai kiekunnalla. Eli sitä joudutte kuuntelemaan, kaamea paskanhaju on vakio tuoksunne autossa.
   Matka on sitä, että toimitte pennun orjina ja palvelijana, ja matka menee vain hänen ehdoillaan. Hän osaa pitää "hyvästä ja etovasta" ilmastoinnista huolta ja hänestä kantautuva ruma ääni on kohdillaan :)

   joten antoisaa matkaa!
   Muistakaa, että pennunpaskassa uituja käsiänne ette hanoihin yms kahvoihin koske, tai vastuuttomuudellaan aiheutatte muille ihmisille ripulin ja paskataudin teidän paskaa levittävän pentunne ansiosta.

   • wrwer

    Story of your life, ilmeisesti...?
    Olit kamala orjuuttaja, paskanhajuinen rääkyvä taakka vanhemmillesi ja he kostivat sen kasvattamalla sinusta tuollaisen keskustelupalstoilla angstejasi purkavan räkänokan. Otan osaa.


   • äippä..reissaaja
    wrwer kirjoitti:

    Story of your life, ilmeisesti...?
    Olit kamala orjuuttaja, paskanhajuinen rääkyvä taakka vanhemmillesi ja he kostivat sen kasvattamalla sinusta tuollaisen keskustelupalstoilla angstejasi purkavan räkänokan. Otan osaa.

    Aivan näin


   • äippä..reissaaja
    äippä..reissaaja kirjoitti:

    Aivan näin

    Katkeroituneen virsiä


  • Hmm..

   Jossain luki, että puolivuotias olisi ihanteellinen ikä reissaamiseen. Noin pienelle matkustaminen ei mikään iloinen elämys varmasti ole. Eikä vauva voi itse tehdä valintaa siitä että lähteekö reissuun vai ei. Eli jos reissuun lähtee, niin mun mielestä sit lapsen ehdoilla ja niillä mukavuuksilla varustettuna, eikä aikuisen ehdoilla.

  • 14

   Ohhoh, tulipas valaiseva eka vastaus.. huoh!
   Asiaan, meidän esikoinen nyt 7kk ja paljoa emme kyllä reissanneet mutta ehkä muutamassa asiassa voin vinkata.
   Eli jos vauva on matkan aikana 2-3 kk vanha, hän todennäköisesti nukkuu aika kiitettävästi melkein koko ajan kun auto liikkuu, näin ainakin meillä. Kestovaippoja en missään nimessä käyttäisi matkoilla, kertikset mukaan! Ei hajua/pesemistä. Ja tuttipullojen kanssa ei välttämättä tarvitse "läträtä" ollenkaan, mikäli imetys onnistuu. Tuon ikäiselle riittää ruoaksi pelkkä rintamaito ja voin taata, että helpointa on imettää. Maito aina oikean lämpöistä ja steriiliä ;) Mutta vielä ei tiedä miten se onnistuu / onko lisämaidon tarvetta. Meillä oli imetyksen kanssa alussa suuret ongelmat, mutta selvittiin eikä korviketta tarvinut edes maistaa. Ja rintapumppuakin tarvitsin vain ihan alussa, eli sitäkään et ehkä tarvi (hyvä olla mukana).
   Ja hotellissa nukkumisesta en osaa sanoa, sujuu varmaan siinä missä kotonakin. Jos vauvalla on koliikki, peruisin matkan.
   Ja vaipan voi vaihtaa takapenkilläkin, varatkaa vaan pari pakettia kosteuspyyhkeitä ym. mukaan. Kakkaa voi olla melkein joka vaipassa ;)
   Hyvin se menee, ei kannata murehtia.

  • ...

   Näin me matkailimme viisikuukautisen kanssa aikoinaan viikon lapissa.

   Aina kun mahdollista, eli huoltoasemilla muutaman kerran päivässä ja aamuisin majapaikassa ja iltaisin majapaikassa keitettiin vettä termospulloon, jossa laaja korkkimuki. Mukana oli vain tuttipulloja jotka matuivat mukiin. Korviketta tarvittaessa siis sai liikkuvassa autossakin tai tunturissa vaeltaessa otettua termarista lämmintä vettä ja pullo mukiin veteen lämpeemään. Korvike kahden desin tetroissa, eli aina puolet meni hukkaan, jos ei oltu autossa, jossa oli tupakansytytinkylmälaukku. Iltasin ja aamuisin huuhtelin pullot kiehuvalla vedellä majapaikoissa, että oli neljä puhdasta pulloa kun päivän matka alkoi, noin pienen pullot tietenkin keität tai pyydät hotellin ehnkilökuntaa keittämään.

   Kestovaipat oli muuten käytössä, muttei matkalla lainkaan, vaan kertakäyttöiset. Harsoja pitää olla reilusti, että huoltoaseman vauvanhoitoalusille oli laittaa oma puhdas alunen.

   Lasta ei edes yritetty nukuttaa missään lainasängyissä, vaan nukkui vieressä majapaikkojen sängyissä. Tosin varmaan parikuukautiselle aivan sama. Oma peitto oli mukana, tosin sekin varmsti 2 kuukautiselle aivan sama mikä peitto.

  • kertispullo

   Matkalle ehdottomasti mukaan kertakäyttötuttipullo!!! Sisus on näin aina uusi ja puhdas pussi, tuttiosan voi pestä ja liottaa keitetyssä vedessä vaikka huoltoaseman teekupissa. Tuttiosiakin suosittelen ottamaan mukaan riittävän monta.
   Vedenkeitin mukana hotellissa ei myöskään ole huono ajatus.

   Ehdottomasti reissuun kertisvaipat, kuten jo edellä ehdotettiin.

  • ninin

   Oletko ajatellut imettää ollenkaan? Jos imetys onnistuu hyvin, et tarvi ensimmäistäkään tuttipulloa tai muuta juomaa/ruokaa vauvalle mukaan. Itse imetin 5kk esikoista ja liikkuminen vauvan kanssa oli tosi helppoa, kun ruoka oli valmiina mukana koko ajan. Imetys vaipan vaihto n.3-4 tunnin välein riitti.

   Tuon 150km matkan voi helposti ajaa kerralla, kun vauvan syöttää juuri ennen matkaan lähtöä. Ja kertakäyttövaipat ehdottomasti reissuun. Reissussa vauva voi hyvin nukkua vaunujen kopassakin, ei tarvita välttämättä mitään erillistä sänkyä.

   • fdsfs

    Komppaan. Tässä(kin) suhteessa imetys on näppärää, matkailu onnistuu ilman pullorumbaa ja muuta varautumista (missä korvike lämmitetään jne.).

    Meillä 3kk ikäinen matkusti 650km mökkimatkan yöllä isin ja äitin ajaessa, vaippa vaihdettiin takapenkillä, tissiä syötiin 2 kertaa matkan aikana ja kaikki meni kivuttomasti. Ja sama vielä kotiin päin. Äidin univelat oli reissun jälkeen entistä suuremmat, mutta maisemanvaihdos teki hyvää. Vauva ei osaa kertoa tekikö maisemanvaihdos hänelle hyvää, mutta eipä mikään ainakaan mennyt reissussa huonommin. Tissi kun oli mukana... :)


  • pop pop

   On teillä oksettavia vauvoja, kun orjuuttavat oikein urakalla.

   Se, mistä ihmisille ne loiset, madot ja taudit tulee, on vauvaperheen itsekäs käytös julkisilla paikoilla paskavaippojen vaihto.vanhemmat ei pese käsiään, kun ajattelee että se on vain vauva. SAMAA tavaraa siltä vauvalta tulee ku aikuiseltakin, ja vielä paljon pahemman hajusta,että on ihme ku äideille ei oo keksitty kaasunaamareita.

   ja muut ihmiset saa teidän vauvasta ne paskabakteerit sitte.
   Kerranki joku älynväläys vaihtoi vaippaa naistenvessassa, ja pesi vauvan myrkkypersettä KÄSIHANOISSA, missä MUUTKIN ihmiset pesee omia käsiään.

   Voin kuvitella ja sääliks käy ne ihmiset, jotka on kauheen mahataudin saanu jonkun itsekkään äidin epähygieenisen toiminnan johdosta paikassa, missä on muitakin ihmisiä. HALOO,äly hoi.
   Jos muut ihmiset tietäs et pesee paskassa uitetussa hanassa käsiään, ni vois varmaa oksennusta tulla riittämiin.
   HYI että, aivan kuvottavaa suorastaan!

   Miten voitte edes ajatella niin, että eihän nyt vauva mitään tartuta. AI EI VAI? kyllä kerran sain kakaroiden takia mahataudin, että bakteereita niitä teidänkin penskoilla on, ei ne mitää puhtauden jättiläisiä ole!

   Aina sanotaan, että vauvalle ei saa mitään tartuttaa, mutta vauvahan se pahin tartuttaja on, kun äidit naistenvessojen hanoissa uittaa oman vauvan myrkkyulosteita niihin. YÖK!
   Vähän vois ajatella muitakin ihmisiä, eikä tuoda saastuttamaan paskanlevittäjän kanssa koko kansaa!

  • mamma+lapsi reissuss

   Tultiin just autoreissulta 3kk pojan kanssa. Ajettiin ensin 200km ja poika nukkui lähes koko matkan - pidettiin 2h tauko ja jatkettiin 60km päähän häihin. Yöksi ajettiin takaisin tuo 60km, poika nukkui matkan eikä havahtunut, kun nostettiin turvakaukalosta petiin, vaikka oltiin vieraassa paikassa. Kaava: "imetys -> turvaistuimeen -> seurustelua -> nukahtaminen" -toimi joka matkalla. Meidän kaveri huolii tutin, joka sekin antaa peliaikaa tai rauhoittaa, jos on muutamasta minuutista kiinni, että päästään pysähtymään.

   Alettiin harjoittelemaan automatkailua semmosista 15min. ajoista pikku hiljaa tunnin ajomatkoihin. Meillä on myös sellaiset vaunut, joissa on kantokoppa. Se on toiminut hyvänä sänkynä yönylimatkoilla. Ja jos on ollut jotain kitinää, niin olen ottanut pojan viereeni - äidin tuoksu rauhoittaa (useimmiten).

   Joku vinkkasikin jo kosteuspyyhkeet, meillä on lisäksi hoitolaukun mukana tullut matkavaihtoalusta, joka on tosi kätevä.

   Rintapumppua tuskin tarvitset enää tuossa vaiheessa, jos lapsi on täysimetyksellä ja imetys sujuu normaalisti. Mä en ole keittänyt tutteja joka päivä, vain pessyt ne ja n.jokatoinen pvä keittelyt. Ja noi kertaalleen vinkatut kertakäyttötuttipullot on kyllä kätsät. Hotelleissa varmasti löytyy palvelua, jos haluat jotain keitellä/lämmittää.

   Nyt ollaan lähdössä lentämään - saas nähdä kuinka se sujuu :) Mutta uskoisin, että kun lapsi on tottunut liikkumaan ihmisten ilmoilla ja selvästi pitää ihmishälinästä, reissaaminen sujuu ok. Tärkeää on kuitenkin pitää tietty rytmi yllä, jos lapselle on muodostunut sellainen. Meidän jässikkä on alusta asti ollut melko tarkka. Tietty lapset - kuten aikauisetkin - on erilaisia, toiset tykkää vaan olla kotona.

   Oma mielipiteeni on, että esikoisen kanssa suurin juttu on aikuisen tottuminen liikkumaan ja olemaan lapsen kanssa eri paikoissa. Itse päätin, että liikkeelle on lähdettävä heti, etten itse jää kotiin nyhjöttämään. Kynnyshän vain kasvaa. Toki täytyy tässäkin asiassa kuunnella lapsen ja itsensä jaksamista. Kun tottuu liikkumaan lapsen kanssa, lapsi kokee vaihtuvatkin paikat turvallisiksi, koska vanhempi pysyy rauhallisena ja turvallisena ja tutut rutiinit pitävät rytmin samanlaisena kuin kotona.

  • miksi ei reissuun???

   heippati hei!!

   sehän on kiinni vauvasta millainen on.
   meillä lähdettiin 3kk-4kk vanhana jo lentämään ja lääkäri sanoi voi lähteä koska vauvoilla ei lento ja sen paine tunnu korvissa niin kuin aikuisilla,koska on ollut kohdussa suojaisessa paikassa niin ei satu korviin. ja ensin menimme 3h autolla helsinkiin ja sieltä sitten 4h matka jatku määränpäähän. ja meidän vauva nukku ajomatkassa oikein hyvin.keskellä matkaa pysähdyttiin,syötiin ja vaippa vaihdettiin ja matkaan taas.ja nukkui loppu matkan. sitten siirryttiin lentokentälle ja siellä myös syötiin ja vaippoja vaideltiin. sitten seuraavaan laskuun eli 3h päästä vauva heräsi ja nukkui melkein koko matkan. siellä siirrolla sitten taas syötiin ja vaippoja vaihdettiin. ja sitten oli vielä edessä 1h matka ja sekin meni nukkuessa. joten kyllä voi huoletta lähteä matkaan varsinkin suomeen pienen kanssa.ei tarvitse miettiä miksi ei.mutta vauvan ehdoillahan sitä mennään sitten. ja siinä vaiheessa riippuu tietty vauvasta nukkuuvat aika hyvin ja pitkiä unia:D. kannatan reissaamista ja siinähän se oppii että ei aina vain kotona olla. ja ei pääse tulemaan matkapahoinvointia kun reissaa autolla :D.ja ai niin oltiinhan me hotellissa helsingissä kun meidän vauva oli 3viikkoa ja matka meni todella hyvin. nukkui ku tukki:D. suosittelen... ei pelkoa eteenpäin vain. ei niitä tarvitse joka käytön jälkeen desinfioida pulloja.ota harja mukaan ja siellä peset ne pullot aina. :D

  • vauvan äiti

   Mun vauva (2,5kk) on jotenkin niin herkänluonteinen, ettei oikein ala nukkua vieraassa paikassa, paitsi jos on omat vaunut mukana. Eli suosittelisin että vauvalla olisi joku oma peti tms. Jos me ollaan päiväseltäänkin kyläilemässä, vauva ei nuku kyläpaikassa. Eilen valvoi 12 tuntia putkeen, koska oli kyläreissun jälkeen niin kiukkuinen ettei alkanutkaan nukkumaan ja päikkärit oli jääneet väliin.
   Autossa kyllä viihtyy useimmiten.

  • ytufgkhjkl

   Onnistuu hyvin, kun asenne kohdallaan. Minä jouduin omaisten vuoksi reissaamaan pitkiä matkoja (400 km) suunta ja ei siinä ongelmaa ollut. Auto parkkiin vaan ja tisua suuhun. Välillä pysähtelimme ja vauva oli pois istuimesta ettei selkä väsy. Vauva kyllä ilmoittaa jos on paha olo!

   Kun tisuttelusta oli siirrytty pulloon, niin reissuun otin aina sellaisen "kertakäyttötuttipullon" Siis pulloa käytettiin miljoona kertaa, mutta sinne laitetaan puhdas pussi, jonka sisään maito. Pussi vaan roskiin ja uusi pussi tilalle. Tuttiosia sitten oli kasa irtonaisena mukana. Nuoremman kanssa ei imetys onnistunut, joten reissussa jouduin niitä vielä keittämään. Pesin ne ensin hotellihuoneessa ja sitten menin respaan kysymään, että voisiko nämä tuttiosat keittää jossakin. Koskaan en saanut kieltävää vastausta.

   Ei kestovaippoja missään nimessä ainuttakaan mukaan!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   24
   3187
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   2807
  3. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   20
   2376
  4. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   2021
  5. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   1510
  6. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   279
   1495
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1302
  8. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   65
   972
  9. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   56
   850
  10. Ihan sekaisin susta taas

   Miksi piti näin rakastua, jos en sua (miestä) koskaan voi saada?
   Ikävä
   83
   806
  Aihe