Pikaista apua astutukseen!

lissu12345

Voisiko joku ystävällinen sielu auttaa astutusasiassa, neuvoilla tai omilla kokemuksilla?

Yritämme ystäväni kanssa astuttaa saksanpaimenkoiriamme ja sekä koirat että me olemme ensikertalaisia asian kanssa. Olemme nähneet juoksun 7nnestä päivästä lähtien joka tai joka toinen päivä. Tänään on nartun 15. juoksupäivä eikä vieläkään onnistunut. Uros kyllä yrittää astua narttua ja narttu on halukas, mutta aina kun uros on melkein päässyt nartun päälle, narttu lähtee karkuun. Siinä ei ikinä ehdi pitämään narttua paikallaan kun se on jo hävinnyt. Kuitenkin kaikki muut merkit pitävät paikkansa oikeasta ajasta: Nartun veri on "marjapuuron" väristä, nartu sukuelimet ovat turvonneet ja molemmat ovat halukkaita. Voiko siis olla mahdollista että on vieläkin liian aikaista? vaikea uskoa että olisi liian myöhäistä sillä kuitenkin koirat ovat lähes koko juoksun saaneet mahdollisuuden astumiseen. Kutenkin uroskin "väsyy" astumiseet välillä ja syö vain keppiä metsässä, onko sekään normaalia? sillä olen kuullut että kun on oikea aika, uros ei pysty ajattelemaan mitään muuta ja yritys on koko ajan? KUitenkaan kaikilla uroksilla ei ole yhtä suuret halut. Kummallakaan ei ole kokemusta astutustilanteesta ja alkaa jo huolestuttaa ettei tästä mitään tulekkaan. Eli siis suurin ongelmamme on että nartt "karkaa" ja ettei urosta aina "halutakkaan". Mikä avuksi?

Olisimme tosi kiitollisia neuvoista tai avusta asian suhteen!

20

8691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sulli

      Koko koirien lisääntyminen perustuu luonnon vaikutuksiin, koiralla se vain näkyy selkeämmin kuin ihmisellä, joka lisääntyy jopa ei toivotuissa tapauksissa. Koira elää "hetkessä", se ei ajattele tulevaa, eikä mennyttä, toki sen kokemukset muokkaavat käytöstä johonkin suuntaan.

      Jos koirilla ei onnistu astuminen, niin luulpenpa silloin syyn olevan ihan oikeasti luonnon sanelema. Luonto ei tahdo tämän yhdistelmän onnistuvan.

      Tuntuu jotenkin pahalta, että koira pakotettaan sukupuoliseen kanssakäymiseen, eli raiskataan. Koira on kuitenkin ihmisen vastuulla ja raiskauksen hyväksyminen on moraalisesti hieman arveluttavaa, mitähän tämän asian eläimillä hyväksyvät voivat saada aikaan ihmisten yhdyskunassa.

      Siis, jos koirapari ei saa mitään aikaan, antakaa sen olla, luonto hoitaa asian parhaimmalla tavalla, joka ei ole välttämättä ihmisen mielestä paras.

    • eipakkoliittoa

      Koira haluaa monesti itse päättää ,kenen kanssa pennut tekee..
      Jännä miten aina karannut narttu tulee kylällä tiineeksi,kun kukaan ei näe tai ole sille puolisoa valitsemassa =)
      Se vois olla ihan toisen rodun edustaja, jolle narttu on suostuvainen,jos se sais itse valita... karata kylille
      Eihän sitä voi väkisinkään astuttaa ,jos kumpikaan ei ole toisistaan kiinostunut !

    • tyttö1234

      Aivan tuttu tilanne. Meilläkin parin nartun kanssa ollut ja olikin samanlaista ongelmaa. Minkä ikäinen narttusi on?
      Tiedän montakin n. 5 vuotiasta narttua jota eka kertaa yritettiin pennuttaa, niin eipä onnistu. Vingahtaa ja juoksee alta. Ei se uros sitte jaksa monesti yrittää. Ja kyllä luonto hoitaa hommat jos on onnistuakseen. Mihinkään pakkoraiskauksiin ei kannata ruveta, jo koiraakin ajatellen.
      Parhain astutusjakso on omien kokemuksien mukaan n.12-18 vrk vuodon alkamisesta, joten ajankohta on teillä varmaankin oikea. JOS EI ONNISTU, NIIN KOKEILKAA SEURAAVAAN KIIMAAN UUDELLEEN.

    • 17+5

      toiset urokset ei astu jos on ihmisiä paikalla.. kai sama voi olla nartulla.. kokeilkaa laittaa samaan huoneeseen ja kun "riehuminen" hiljenee niin ilmeisesti ovat nalkissa..

    • eipäkyylätä

      Kuka nyt haluaa toisten nähden alkaa hommiin...?
      Yksityisyys se pitää olla koirallakin,antaa niiden keskenään touhuta jossain
      huoneessa tai piharakennuksessa...

    • Yasmin 13

      Jos vanhempi narttu, sillä voi olla immenkalvo paksuuntunut niin ettei senkään takia onnistu. uros ei vaan pääse sisään. Sen voi käydä eläinlääkäris puhkaisuttamas. Mut tosiaan, monesti luontokin hoitaa asian niin että toisilleen sopimattomilla ei vain astutus onnistu.

      • Ei ikinä

        Kiva, kiva ! Tämäkö on sitten sitä jalostusta vai määrän lisäämistä
        Kannattaako lisätä rotua jota on muutenkin aivan tarpeeksi että saisivat oikeanlaiset omistajat.


      • Metsämiehenmuna
        Ei ikinä kirjoitti:

        Kiva, kiva ! Tämäkö on sitten sitä jalostusta vai määrän lisäämistä
        Kannattaako lisätä rotua jota on muutenkin aivan tarpeeksi että saisivat oikeanlaiset omistajat.

        Mene sinä muualla valittamaan, pentuja saa tehdä jos siltä tuntuu. Hyvä että tekevät.


    • yhdeksän sakua

      Kun astutus on koiralle ensimmäinen kerta, on luonnollista, että narttu on hieman epävarma. (Tämäkin on toki yksilöllistä.) Astutin sakunarttuni maaliskuussa, ja päästin sekä nartun että uroksen vapaaksi suureen tarhaan. Nartulle astutus oli siis ensimmäinen, kuten minullekin. Uroksen omistaja on kuitenkin kokenut ihminen, ja sen johdolla astuminen siis onnistui. Toki on hyvä jättää koirat ihan kahden kesken, sillä ihminen usein haluamattaan häiritsee ja huolestuttaa entisestään jo epävarmaa koiraa. Sovimme urossakun omistajan kanssa, että jätämme koirat kolmeksi päiväksi keskenään. Uroksen yrittäminen oli kovaa, ja seuraavana päivänä molemmat nukkuivat kahdestaan vierekkäin, eli astutus oli luultavasti tapahtunut yön aikana. (Rauhallisin aika.)
      Voihan olla, että uros on jo luovuttanut tässä vaiheessa, koska 7. päivä juoksun alkamisesta on hyvin varhainen aika, ja kun narttu on päivittäin näyttänyt, ettei ole valmis, niin uros turhautuu. Suosittelisin astutusyritysten ajankohdan hieman myöhempään.

    • yhdeksän sakua

      Ja lisään vielä edelliseen viestiini, että pentulaatikossa nyt tuolla makailee onnellinen narttu kahdeksan pentunsa kanssa!:)

    • 14+9

      jos nartulla vuoto "marjapuuron" väristä nii elukka tohtoriin ja sassiin. Vuoto muuttuu normaalista tummanpunaisesta vaalean punaikseksi ja astutus hetkellä vuoto lähes kirkasta jos enään jotain vuotaa.
      marjapuuron väri voi kertoa märkäkohdusta.

      • huomenta kaikille :)

        marjapuuro on kyllä vaaleanpunaista, taidat tarkoittaa ruismarjapuuroa :)))))))))


    • uroksenomistaja

      täältä ei kannata kysyä neuvoja, tää palsta on ihan peestä, ota yhteyttä johonkin kasvattajaan ja kysy nevuoa!

    • talonmiehenkoira

      Miksi teette pentuja? Ovatko koirat terveystutkittuja? Kai tiedät,että spk:lla pitää olla lonkka,selkä ja kyynärniveltutkimukset,samoin kuin sydänkuuntelu tehty? Lisäksi pitäisi olla luonnetesti ainakin ja vähintään yksi näyttelytulos.Paperittomia pentuja ei kannata tehdä,ne ovat sekarotuisen arvoisia.Sakemanneja on muutenkin liikaa.Eli jos et ole kasvattaja niin unohda koko asia.Lisäksi pentue tulee kalliiksi,voit joutua laikkauttamaan emän jos synnytys ei suju,hinta n.tonnin vähintään.Pennut syövät paljon ja niille pitää antaa todella hyvää ruokaa matolääkkeet 3 kertaa.Ja sitä paskaa riittää loputtomiin eikä niitä missään vajassa saa pitää vaan ihmisen lähellä.Mitä jos tulee 10 pentua ja saat 2 myytyä ja jää siis 8 vintiötä vaikka kuukaudeksi kotiin? Mitä teet niiden kanssa? Jokainen tarvitsee opetusta ja omaa aikaa.ELi en kehottaisi tekemään pentuja jos ei oikeasti ole valmistautunut hommaan sekä rahallisesti että ajan ja osaamisen kautta.

      • alibabababa

        Er saa täältä mitään järkeviä neuvoja, vain kateellisten paskaa.


      • ye57e547

        Maailma ei tarvitse yhtäkään koiraa lisää. Kodittomia koiria on valtavasti, sellaisen adoptointi olisi järkevämpää ja koiralle upea juttu


      • spkn
        alibabababa kirjoitti:

        Er saa täältä mitään järkeviä neuvoja, vain kateellisten paskaa.

        Kuka nyt sitten on kateellinen paskaa suoltaville idiooteille?Sun kaverit?


    • Oyp

      Meillä isäntä astuttaa koirat, siinä saa pidettyä nartut paikallaan. Raision ssossu vieraannutti lapset tarkoitushakuisesti omasta isästään peröttömin
      "viranomais"lausumin, selvityksin mitä oikeasti
      on tapahtunut ja lapset, "viranomaiset" selvitys-
      työssään oikeasti lausuneet..työttömyys-
      korvaustakaan ei makseta, eikä asumistukea ym. korvauksia.. Suomi on paska maa, ainakin "viranomaisten" tarkoitushakuisesti vieraannutetuille isille ja lapsille.. "viranomaissairaudessa"!

    • homojenpalsta

      juu ei täältä kannata kysyä mitään, paskaa niskaan ja pottuilua....

    • tuosta_

      Suomi ON paska maa, mutta pysytäänpä asiassa silti. Kukin voi miettiä mitä kirjoittaa ja mihin sävyyn. Aikuiset ihmiset. Paskana maana Suomi tunnetaan, juuri näiden idioottien vuoksi, joilla ei ole kykyä miettiä, mitä suoltavat jonnekin keskustelufoorumille. Aivan sama jokin Facebook, en ole koskaan kirjautunut enkä kirjaudukaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe