Kivuton migreeni

Kesapuu

Terve.
Kyselisin onko kellaan kokemusta tallaisesta migreenista kuin mita mnulla on ollut muutaman kerran. Elikks olen vajaa 40 vuotias mies ja minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut kovaa paansarkya. Minulla on kuitenkin ollut niin kauan kuin muistan sellaista huimausta tai sellaista syketta korvissa autolla ajamisen tai istumisen jalkeen.

Eli kun nousen autosta niin korvissa alkaa hirvittavsti jyskyttaa ja ei oikein kuule mitaan vahaan aikaan. Huimausta on myos. Tata kestaa muutaman minuutin ja se menee yleensa ohi.

Nyt muutaman kerran on tullut tuossa tilanteessa migreenin tapaisia aura kuvioita silmiin ja on tullut aika epatodellinen olo. Puutumista on myos ollut ympari kehoa. Tata on kestanut muutamia tunteja, tai siis ne aura kuviot ovat kestaneet kymmenisen minuuttia. Puutuminen ja epatodellinen olo muutamia tunteja.

Mutta minulla ei ole ollut ns. oikeaa migreenia missa on hirvittavaa kipua tms.

Onko teilla kellaan kokemusta taman tyyppisesta migreenista tai osaako kukaan kertoa jotakin.

Kavin laakarissa ja han vain sanoi etta migreenia se on ollut...

23

5229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • migraine19v.

      Aika jännä. Itelläni on erittäin kivulias migreeni ja näköhäiriöt yms pahoinvoinnit löytyy. En oo ennen törmännyt tapauksiin joilla olisi kivuton migreeni.

      • Aurallinen tms. näköhäiriöita sisältävä migreeni voi olla joskus kivutonkin.
        Vanhetessamme migreenin "luonne" voi muuttua.
        Neurologin kertomaa, kun aiheesta vastaanotollaan kävin.


    • mimmy75

      Mun migreeni alkoi kivuttomana. Juurikin sahalaitaa, puutumisia, huimausta kohtauksittain. pelottavaa. menin kerran päivystykseenkin ja jonotin kahdeksan tuntia vain kuullakseni että vaikuttaa migreeniltä mikä ei ollut tullut mieleenikään. mutta pian tuli, päälle iski erittäin klassinen migreeni jossa todellakin on päänsärkyä. tätä nyt pari vuotta kestetty,välillä parempia kausia mutta esim. alkohli laukaisee aina

    • sama täällä

      Hei!
      Kuulostaa aivan minulta! Olen 27v nainen ja minun migreenini (en ole käynyt lääkärissä, mutta oletan sen olevan sitä) alkoi noin 2vuotta sitten. Aluksi se oli pieniä näköhäiriöitä ja epätodellisuuden tunnetta. Myöhemmin on tullut puutumiset, pahemmat auralliset näköhäiriöt ja puhekyvyn hetkellinen katoaminen.

      Nykyään kohtaukset ovat hyvin selkeitä enkä pysty esim tekemään töitä niiden aikana. Näkökykyni katoaa, myöskin kuulossa tapahtuu heikkenemistä ja olo on todella outo (ei pahoinvoiva). Varsinaisia kipuja ei ole. Pahimmassa kohtauksessa koin hetkellistä puhekyvyn katoamista ja oikea puoleni puutui. Otan heti kun näössäni alkaa ilmetä oireilua buranaa 600. Se vie yleensä kohtauksen pois. Kohtaus kestää noin 0,5h. Silti epätodellisuuden tuntu voi jatkua muutaman päivän. Olen alkanut pitämään migreeni päiväkirjaa. Mietin voisiko tämä omalla kohdallani olla hormonaalista vai tuleeko se stressistä. Olen huomannut, että ainakin äkkinäinen kova stressi laukaisee helposti kohtauksen. Ilmeisesti näitä migreenejä on monenlaisia. Ja voivat kestää vaikka viikon kerrallaan.

      Toivotan onnea migreenin kanssa ja kannattaa varmaan käydä alan asiantuntijalla jos mietityttää liikaa. Itse olen menossa kunhan saan vähän kerättyä aineistoa.

    • Voi olla näinkin

      Huimaus ja syke korvissa voi liittyä myös alhaiseen verenpaineeseen. Jos siis oireet tulevat pitkän istumisen jälkeen kun lähdet liikkeelle. Puutumiset ja näköhäiriöt kuulostavat migreeniltä.

      • Kesapuu

        Juup. Tätä verenpainetta lääkärikin epäili ja ostin kotiin kunnollisen verenpainemittarin. Kuukauden mittailin ja keskitulos oli kuitenkin osapuilleen kohdillaan. Lääkärit myös epäilivät stressiä kun huimasi ja määräsivät rauhoittavia :). Noh vähän se rauhoitti mutta tuo huimaus ja verenkohina kuitenkin jatkuivat korvissa...

        Hieronnassa kävin ja jumppasin ohjeilla kotona niskoja ja kaulalihaksia, mutta sanottavaa apua niistäkään ei ollut.

        Itse olen huomannut että minun istuma asento vaikutta aika paljon tuohon huimaukseen. Olen aika kovasti etukenossa koneella ja autolla ajaessa.

        Tänään tulin töistä kotiin noin 10 kilometriä ajoin ja kun nousin autosta niin vähän aikaa piti seisatella ennenkuin tulin sisälle. Siis kun huimasi. Mutta tätä on jatkunut jo vuosia että olen jo tottunut siihen. Nyt vaan tullut nuita migreenikohtauksia.

        Paskamaista kyllä.

        Nimimerkki: Seuraavaa kohtausta odotellessa. :(


      • Menieerikko
        Kesapuu kirjoitti:

        Juup. Tätä verenpainetta lääkärikin epäili ja ostin kotiin kunnollisen verenpainemittarin. Kuukauden mittailin ja keskitulos oli kuitenkin osapuilleen kohdillaan. Lääkärit myös epäilivät stressiä kun huimasi ja määräsivät rauhoittavia :). Noh vähän se rauhoitti mutta tuo huimaus ja verenkohina kuitenkin jatkuivat korvissa...

        Hieronnassa kävin ja jumppasin ohjeilla kotona niskoja ja kaulalihaksia, mutta sanottavaa apua niistäkään ei ollut.

        Itse olen huomannut että minun istuma asento vaikutta aika paljon tuohon huimaukseen. Olen aika kovasti etukenossa koneella ja autolla ajaessa.

        Tänään tulin töistä kotiin noin 10 kilometriä ajoin ja kun nousin autosta niin vähän aikaa piti seisatella ennenkuin tulin sisälle. Siis kun huimasi. Mutta tätä on jatkunut jo vuosia että olen jo tottunut siihen. Nyt vaan tullut nuita migreenikohtauksia.

        Paskamaista kyllä.

        Nimimerkki: Seuraavaa kohtausta odotellessa. :(

        Tuo kuulostaa vähän menieren taudiltakin, mutta ehkä ei sentään ihan sitä ole. Siihen pitäisi liittyä myös kuulon alenemista kohtausten aikana. Se on kuitenkin hyvin yksilöllisesti etenevä tauti ja jää joillakin melko lieväksi. Itselläni on ajoittain hyvin voimakkaita kohtauksia ja se on kyllä todella ärsyttävä sairaus. Luepa lisää täältä: http://www.suomenmeniereliitto.fi/index.php?sivu=5747


    • voiko olla

      päänsärytöntä migreeniä? Ei varmaan. Minulla ei ole melkeen koskaan päänsärkyä, mutta inhottavaa painetta ja sahalaitaa joskus.

    • Arvailu ei auta

      Ihmisen päässä voi olla monenlaista vikaa. Aina ei ole kyse migreenistä, jos näkö häröilee ja olo on sekava, mutta ei sen silti tarvitse olla mitään vakavaa. Aivoinfarkti ja -verenvuoto ovat tietysti mahdollisia ja erilaiset kasvaimetkin.

    • Hyi -.-

      On se niin veemäinen sairaus... -.- Itellä ollut monta kertaa...

    • Summer_

      Hyihyihyi...

      • Kesäpuuu

        Tässä olen muutaman viikon joka aamu ja muutaman tunnin välein työssäkin venytellyt niskaa erilaisilla liikkeillä. Ainakin tunnustaa että sellainen leuka rintaan/kaksoisleuka liike ehkä autttaisi tuohon huimaukseen. Tietenkin venyttelen muutenkin hartioita/niskoja. Samaten autolla ajaessakin venyttelen kaulaa...heh mahtaa vastaantulijat katsoa että mitä se kuikuilee :)

        Jotenkin sellainen tunne itsellä että minulla menee istuessa jotenkin verenkierto jumiin ja kun nousee niin se pumppaa vertaa päähän hirveellä paineella ja siitä johtuisi nuo huimaukset ja migreenivaivat.

        Mutta se nyt on vain minun spekulaatiota.


    • miggressiivi

      minulla on usein huimauksen tunnetta, joka tulee esiin mm. kun nousee hissillä kerroksiin; hissistä ulostultuani tunnen kuin keinuisin --tasaisella kiinteällä alustalla. Laivat ja veneet ovat ehdottomasti kokemusmaailmani ulkopuolella, koska huimaus vain pahenee niissä. En pysty kiipeämään talousjakkaran ylimmälle tasolle, kun jo vippaa. Migreeni on minulla ollut aina, 40vuotta päänsärytön mutta muita neurologisia oireita roppakaupalla. Puutuminen, halvauksen omainen tila, puheen tuottamisen vaikeutta, sahalaitaa, kaikkea yököttävää. Sanovat aivorunkomigreeniksi.

    • 17 vuotias

      Itsellä yleensä särkyä on ja usein pelkkää särkyäkin auraa on toisinaan ja näkö tummenee todella usein.

      Itsellä särytöntä migreeniä tulee usein auringonvalosta tai kirkkaasta valosta sisälle mentäessä. yleensä ei paljoa haittaa mutta usein tunne on sama kuin kovan säryn aikana vaikka ei koskisikaan. Valo itsellä laukaisee melko usein migreenin jolloin se yleensä on särytöntä lyhytkestoista näön tummenemista ja huimausta. Joskus Alkaa säryllinen, aurallinen pahempikin migreeni. Elikkä valon äkillinen välähdys lamauttaa usein näön ja aiheuttaa myös pientä huippausta suurimmalta osalta ilman särkyä. (nälkä ym. saattaa altistaa näille)

      Äänen (yleensä korkeataajuuksisiset) laukaisemat oireet ovat sitten toista sarjaa: tinnitystä ja särkyä, toisinaan myös sitä huimaustakin.

      Autosta noustessa jos alkaa niin huomioihan paine (esim. tuuletus, ikkuna auki?)

      istuma asento...valo, äänet...

    • Satunnainen vieras

      Saatuani tänään (olen 48 vuotias mies, kohtauksia ollut kymmenisen kertaa, ensimmäinen n. vuonna 1994) taas kohtauksen eli näköhäiriö, sahalaitaa näkökentässä ja epätodellinen olo, näköhäiriö kesti noin puolisen tuntia, outo olo hiukan kauemmin, jonka jälkeen väsymys ja ei päänsärkyä. Olen käynyt edellisen kohtauksen (n. 2 vuotta sitten) jälkeen lääkärissä mitään kummempaa ei todettu.

      Eli aluksi pelottavaa (sairastan myös paniikkihäiriötä - vuodesta 1996) eli laukaisi aiemmin paniikkikohtauksen. Nyt ei enää, kun tietää mistä todennäköisesti kyse. Jos näin harvoin tulee, ei hätää. Mutta tässä iässä kannattaa kyllä tarkkailla ja käydä tarvittaessa lekurilla.

      Tsemppiä kaikille ja hyvää joulua ja tulevaa uutta vuotta.

    • Helmi L

      Tervehdys

      Ei ole kokemusta, en voi auttaa.

      Ystävällisin terveisin

      Helmi L

    • Moikka! Minulla itselläni (olen 26 v. nainen) on migreeni jossa saan myös ilman kipua niitä kohtauksia, epätodellinen olo, näköongelmia, tai ei varsinaisesti ongelmaa näössä vaan tuntuu että silmät eivät toimi tai pysy perässä.... tunnottomuutta kasvoissa ja joskus myös käsissä ja lähiseudulla käsiä. Joskus minulla on koviakin päänsärkyjä mitkä eivät mene ohi särkylääkkeillä tms.... mutta silloin kun on kipua ei välttämättä ole näitä kohtauksen tuntemuksia.... olen käynyt magneettikuvassa, löytyi leukoaraioositäpliä.... kukaan ei osannut selittää mitä ne ovat mutta migreeni-ihmisillä yleisiä. Mutta syy miksi nyt otan yhteyttä itse kirjoittajaan on siinä että miehelläni (30-vee) oli pari vuotta sitten jatkuvaa päänsärkyä ja migreenin kaltaisia oireita, oksentelua, huimausta ja kovaa kovaa särkyä päässä, hänellä selvisi että kivut päässä johtuivat verenpaineesta, se oli ihan huipussaan 257/157, huh! Tyks hoiti tuolloin viikon, nyt lääkitys kohdallaan ja paineet normaalit, mies ei ole kärsinyt päänsärystä sen koommin kun aloitti verenpainelääkityksen.... joten, mittaapas verenpaineesi ennen kuin on liian myöhäistä.... ei ole pelleilyä tuon verenpaineen kanssa jos menee liian korkeaksi, tekee pahaa tuloa elimistössä. Toivottavasti tästä oli apua sinulle!

    • mulla päänsärytön

      Moi!
      Minulla on päänsärytön migreeni, diagnoosi saatu neurologilta. Oireinä näköhäiriöt, nimimuisti saattaa kadota kohtauksen ajaksi (tiedän silloin vain oman nimeni ja perheenjäsenten nimet), joskus kuulo "terävöityy" kohtauksen ajaksi ja joskus ensimmäisenä oireena voi olla vain se että esim. tutun tietokoneohjelman käyttäminen ei vaan suju ja vasta hetken kuluttua alkaa raajojen ja kasvojen puutuminen...
      Kohtaukset tuntuivat pelottavilta silloin, kun ei tiennyt mistä on kyse.
      Minkäänlaisia huimauksia ei kohtauksissa ole esiintynyt. Omalla kohdallani stressi tuntuu pitävän oireet loitolla, mutta kun stressi helllittää (esim. loman alussa) niin silloin migreenikohtaus tulee.

    • Miksuliin

      Hei!

      Minulla on ollut sekä tosikipeää migreeniä että kivutonta migreeniä. Ennen se kipeä migreeni alkoi siten, että puutui poski, suupieli, saman puolen käden pari sormea ja saman puolen jalkaterä. Myös huimausta, näkö tuntui huonolta, kuulo liian hyvältä. Puutuineisuus lähti kun kipu alkoi. Oli siis ennakoiva auraoire.

      Viime aikoina on ollut enemmän kivutonta migreeniä, eli muuten samat oireet kuin ennen auraoireessa nuo puutumiset. huimaus, oksettava olo, järki ei luista jne.

      Mietin vain, että kauanko teillä muilla saattaa kestää tällainen kivuton, halvaustyyppisen oloinen migreeni? Itselläni kestää päiväkausia, kuten ennen kipumigreenikin kesti 2-6 päivää, useimmiten 3.

      Olen liikunnallinen, enkä millään malttaisi olla levossa kun ei ole kipuakaan, mutta tuntuu, että liikkuminen vain pitkittää oireilua. Aika masentava vaiva on tämäkin, vaikka maailmassa on toki paljon pahempiakin vaivoja.

      Joillakin tulee alkoholin käytön jälkeen - ehkä kannattaisi jättää alkomahoolit muille. Itse en uskaltaisi ajatellakaan ottavani. Muutaman kerran olen kokeillut alkoholia elämäni aikana ja ei kiitos sen vuoksi migreeniä enää.

      Tsemppiä kaikille kivulaille tai muuten oireileville ihmisille!

    • nainen 22v

      Minulla oli nuorempana (joskus 15-vuotiaana) aika paljonkin migreenikohtauksia ilman pääkipua. Pelkkiä näköhäiriöitä, täysin samanlaisia, kuin "nomaalissa" migreenikohtauksessakin. Mutta ei muita oireita.
      Nykyään tulee aina myös päänsärky.

    • kummitus

      Hei! Onko kukaan löytänyt lääkitystä, jolla auraoireen saa pysäytettyä? Itselläni kaksi kertaa tullut kivuton tai lieväkipuinen migreeni, jonka aurana näköhäiriöitä, puutumista ja epätodellista oloa. Työni on sellainen, että tällainen kohtaus kesken työsuoritusta olisi todella vaarallinen, jos ei tuota auraa saa kuriin ja kohtaukset jatkuvat niin voi olla pahimmillaan alan vaihto edessä...

    • Lttix

      Oletteko saaneet päälle jäänyttä auraoiretta laukeamaan esim. saunomalla, liikkumalla, lääkkeellä tms?

      Kiitos vihjeistä.

    • Anonyymi

      Kannattaa googlettaa
      Vestibulaarinen migreeni
      ja
      Hemipleginen migreeni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe