Keksittäisiinkös vaihtelua päivälliseemme?

Satu*

Minä söin tänään jotain hyvin tavanomaista. Olisi mukava kun kertoisit tarkkaan valmistuksen.

Herkkusienimunakas
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~Herkkusienirasiallisen viipaloin poistaen mahdolliset multanokareet
harjalla, joka on sieniveitsen toisessa päässä.
Niitähän ei suositella pestävän, vaan kuivana pidetään.
Sipulisilppu ja sieniviipaleet pienessä öljytikassa paistetaan miedolla lämmöllä
kunnes neste pannulta on kuivunut. - Otetaan lautaselle.

Kolme munaa, rakenne rikki ihan vain lusikalla
, pari isoa ruokalusikallista vettä, suolaa, pippuria, hiukan juustoraastetta
kaadetaan kuumalle pannulle.
Hyytymisen jälkeen käännetään.
Laitetaan herkkusienet sisään, käännetään kaksinkerroin, liu'utetaan lautaselle.

Nautitaan runsaiden parsakaalien, tomaattilohkojen ja kurkkuviipaleiden kera.

Bon appétit!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

20

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinisirkku-ejk

      Mikäpä ettei voi kertoa:

      Lippstikkakeittoa pakastimesta.

      Uusia sipuleita 3-4 varsineen pienitään ja kuullotetaan kattilassa öljyssä.

      1 litra kananlientä johon silputaan noin 4 dl tuoretta lippstikkaa.

      2 dl kermaa lisätään ja suurustetaan vehnäjauholla.

      Lopuksi lisätään Koskenlaskijajuusto pieninä paloina, ja sauvasekoittajalla soseutetaan.

      Poikani oli valmistanut samettisen keiton jota jäi vielä 1 annos pakkaseen.


      PS. Jopen ruisleipätikut kuivattuina sopii tosi hyvin keiton kera:) moikka!

    • Katleija

      Helppo ateria hetkessä: (4 annosta)
      Laita paistopussiin1,5 dl keittämätöntä riisiä, 1 paprika paloina, pari porkkanaa ohuina viipaleina, sipuli pieninä paloina, ripaus curryä ja pippurisekoitusta, 3 dl vettä johon 1 kanaliemikuutio. Päälle pari broileri rintafilettä ohuina viipaleina.
      Sulje pussi ja paista uunissa 200 asteessa puoli tuntia.

    • SADZXC

      MINUN MIEHENI YLLÄTTÄÄ ITSENÄ LANTTUKUKOLLA.

    • Satu*

      Kerro tarkemmin lanttukukon valmistus, - please!

      Omaan reseptiini lisään herkkusienten pienet mausteet mukaan, hiukan suolaa ja pippuria myllystä.

    • Katleijakarjalainen

      Kukoista puheen ollen, "perunakukko" vai rusupiirakkako tämä onkin.

      Kauli Myllyn paras ruistaikinasta kaksi ohutta neliötä. Tee pieniä perunakuutioita, mausta suolalla ja kuutioiduilla Amerikanpekonilla. Voit maustaa pekonin sijasta voilla tai öljyllä. Joukkoon vielä sipulisilppua.

      Levitä täyte n. 2-3 cm paksuisesti toiselle levylle ja laita toinen kanneksi rypyttämällä reunat. Töki haarukalla höyryreiät piiraaseen.
      Paista n. 30 min 225 asteessa uunin alaosassa.

      Paistamisen jälkeen voitele maidolla ja peitä piirakka voipaperilla ja laita vielä pyyhkeen sisään hautumaan.

      herkullista, ruokaisaa syötävää lämpimänä.

    • SADZXC

      Oikea taikina pohjaksi piimää hiivaleipä jauhoa suolaa ,ripaus öljyä hiivaa. kohota taikina . Sen jälkeen kaaviloi matalareunaisen vuokaan pohja levy reunojen korkeudelle ,sitten lanttu viipaleet puolikypsät sekä sianlihaa kuutiona ja kerros lanttuja ,Kauli kansi ,jonka ummistelet reunojen alle ,.EI VUODA. HERKUTTELE! PS 2 TUNTIA 175 astetta, hauduta pettjen alla. Ennen äiti laittoi tyynyn alle..

    • Lantun ja possun maut sopivat yhteen,
      ja tuo kuori pitää ne hallussaan.
      Nyt on pakko opetella tuo hieno ruokaohje minunkin!
      Houkan jouluinen tunnelma, sillä joulukinkun äitini aina paistoi ruiskuoren sisällä, ja lanttulaatikkoa sitten lautaselle viereen.

      Minä laitoin tänään risottoa ( kolmeksi päiväksi).
      Lihasuikaleet (400 gr) ja sipulisilppu ensin pariin lusikkaan ruokaöljyä pannulle, kypsytin ne siinä, sitten riisiä 3dl sekaan, kuullotin sitäkin siinä ja sitten lihalientä, tomaattimurskaa ja mustapippuria myllystä, sekä oreganoa.
      Nyt saa ruoka kypsyä melkein tunnin, lopuksi lisään vielä oliiveja sekaan.

      Alkaa jo kohta ollakin nälkä.

      • Korjaan: Hiukan oli muuttunut vahingossa muotoon 'houkan', se ei ollut tarkoitus.
        Tuohon edelläolevaan lanttukukko-viestiin vastasin.


    • Lahnanpiäkeittoa keitin ja ihan lapsuus tuli mieleen.Lahnaa saa nyt hyvin,kun kutupaikkojaan katsastaa noi kalat.
      Viisi kalaa perkasin aamulla,suomustin ja fileerasin.Päät ja maksat sekä kylkipaloja muutamia laitoin kattilaan,pari kalanliemikuutiota,voita,kokonaista maustepippuria,perunanlohkoja,kermaista maitoa,tilliä lopuksi ja ruohosipulia.
      Lahnanpäiden imeskely on taitolaji ja minä sen asian osaan,kun lapsuudessa niistä oikein kilpailtiin serkun kanssa.
      Lanttukukkoa aion kyllä syksyllä yrittää kyhätä,siemeniäkin on omasta takaa,siis lantun.Lanttu vain on vaikeasti kasvatettava,kun noi kirvatkin haluis sitä lärviinsä vetää ja myrkkyjä en oikein dikkaa.
      Toivottavasti ihana kasvukesä edessä,että muutkin kasvavat,kuin rikkaruohot

      • sinisirkku-

        Vesi tuli kielelle kun muistin kuinka hyviä on lahnanpäät! Appiukkohan se opetti niitä syömään. Isossa lasipurkissa olivat keitettyinä ja yhdessä niillä herkuteltiin!

        Kukaan muu ei rohjennut maistaa, saatiin kylliksi syödä niitä:D Lahnaa ei vaan ole näkynyt kalatiskeillä, vaikka arvostan uunilahnaa kovasti, ne kylkipalat! namsk...


    • katleija

      Nyt ovat nokkoset parhaimmillaan. Itse en ole niitä koskaan käyttänyt, mutta kiinnostunut olisin. Niissähän on paljon hivenaineita ja rautaa.
      Niitä voisi kai pinaatin tavoin käyttää ja silputa sämpylätaikinan joukkoon. Onko kellään kokemusta miltä nokkoset maistuvat.
      Voisi tehdä vaihteeksi nokkoskeittoa.

      • sinisirkku-

        Maistuvat miedolle kuin pinaattikeitto, on vaan paljon arvokkampaa raudan lähteenä. Sämpylöissä ei edes huomaa makua, täytyy vaan ryöpätä ja valuttaa ennen taikinaan sekoittamista!
        Perjantaina löytyy mökiltäkin nokkosta, pitääpä laittaa keitto.

        Tänään olen uunissa paistanut jauheliha sipulipihvejä mökille mukaan otettavaksi. Siellä en viitsi hellan äärellä olla, eri asia on grillaamiset jos vieraita tulee. Puutarhassa riittää vielä hommia tarpeeksi.

        Vasta laitan ilmoitustaululle myynti-ilmoituksen, enkä aio koko kesää siellä olla.
        °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

        Turkkilaiseen jugurttiin tein tsatsikia, tuota kreikkalaista, tuoreen kurkun ja valkosipulin ryydittämää leivänkin päällä maistuvaa. Tuota turkkilaista kun ei tarvitse valuttaa.
        Ai jaa kaksi riviä pihvejä tein Biff a la Lindström punajuurella ja kaprismarjoilla höystettyinä.


      • sinisirkku- kirjoitti:

        Maistuvat miedolle kuin pinaattikeitto, on vaan paljon arvokkampaa raudan lähteenä. Sämpylöissä ei edes huomaa makua, täytyy vaan ryöpätä ja valuttaa ennen taikinaan sekoittamista!
        Perjantaina löytyy mökiltäkin nokkosta, pitääpä laittaa keitto.

        Tänään olen uunissa paistanut jauheliha sipulipihvejä mökille mukaan otettavaksi. Siellä en viitsi hellan äärellä olla, eri asia on grillaamiset jos vieraita tulee. Puutarhassa riittää vielä hommia tarpeeksi.

        Vasta laitan ilmoitustaululle myynti-ilmoituksen, enkä aio koko kesää siellä olla.
        °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

        Turkkilaiseen jugurttiin tein tsatsikia, tuota kreikkalaista, tuoreen kurkun ja valkosipulin ryydittämää leivänkin päällä maistuvaa. Tuota turkkilaista kun ei tarvitse valuttaa.
        Ai jaa kaksi riviä pihvejä tein Biff a la Lindström punajuurella ja kaprismarjoilla höystettyinä.

        Kiitos Satu,tää on kyllä hyvä avaus ja suussasulavia herkkuja osaatte laittaa,sanoo Ama,jonkä äityli laivaemäntä ja tytär kokki ja minä tällainen tuhannentunari,että kaikki palaa pohjaan


    • Satu*

      Grillaamiset olen itse jättänyt väliin kerrostaloon muuttamisen jälkeen, mutta lähipiirissäni vieraillessani sain maukkaita grillattuja broileripihvejä poikani valmistamana äitienpäivän lounaalla, ja kun sää oli lämpimän aurinkoinen, terassin ruokapöydän miniä kattoi kauniisti.

      Turkkilainen jugurtti on hyvää, rasvaistahan se kyllä on, mutta maku on mainio. Kreetalla olen siihen muutamina kertoina tykästynyt.

      Tämän päivän menu on risottoa, eilen valmistettua.
      Mutta lähipäivinä laitan ikivanhalla reseptilläni herkkusienikastikkeen, joka on hyvää pihvien / tai ihan vain
      perunoiden kera.
      Laitan ohjeen kuitenkin nyt.

      °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
      Herkkusienikastike

      1 iso tai 2 keskikokoista purjoa
      2 rasiaa (á 200 gr) herkkusieniä
      2 rlk voita
      1-2 valkosipulinkynttä
      1 tl timjamia
      1 kasvisliemikuutio hiukan vettä
      4 dl kuohukermaa
      mustapippuria myllystä
      valkopippuria
      suolaa

      Tässä aineet, valmistuksen jokainen osaa.
      Muistatte vain halkaista purjon ja huuhdella sen hyvin
      ennen viipaloimista.


      .

      • Puskasuleima

        Meitillä on simmottinen ruakalista, et joka toinen päivä syärään eilistä ainakis sillon, ku meitin keittiömestari Juuso on olluk kokkina. Se ku ei meinam millään oppii, et mei ollaan kahrestaan oltu vuarest yhyreksäntoistsataa kahareksankymmentkuus.

        Se eilinev valmistetaan simmottis, et eiliset ylijäämäpernat (=potaatit) kuaritaaj ja pilkotaam piäniksi ja paistetaa sipulin kans. Sit voiraal lorauttaa erimerkiks eilistel lihapulliem päälle vähä kermaa ja eilisen salaatin loput.
        Jonsei saalaattii oj jääny, pilkotaan soosin sekaan kurkkua ja tomaattii ja paprikaa.
        Sit koko soosi roiskataam paistimpannuun niirem pernojem päälle, ja niin on eilinen valamis ja maharottoman hyvää.

        Jos eilisestä jää lättyjä, ruskistetaaj jauhelihaa ja sipulii ja rullataam paistos eilistel lättyjen sisään. Jos oj jääny eilist salaattii, se sotketaam paistoksen kanssa ja rullataan koko seos niirel lättyjen sisään. Juustoraastettaki voiraan nihil lättyrulliim panna.
        Ja taas on eilinen tosi hyvää.

        Erilaisii salaattei mei syärää iham maharottomasti. Miä kyl olin alakuuv vastaan, et tuareisiiv vihanneksii ei passa sotkee keitettyy etikkapunajuurta tai maustekurkkui
        mut hyvii neet salaatitki aina on.

        Ja oikee hyvää yätä ja kiitos resepteist.


    • herkkusienilleni

      Woihan witsi, huomenna aion syödä juuri noita paistettuja herkkusieniä.
      Kuola meinaa nyt jo valua pitkin leukaa.
      Maiskis ja moiskis!

    • Olen kyllä hyvän ruuan ystävä ja usein kokkaankin. Lempiruokani on Lasagne "omalla tavallani" valmistettuna.

      Tarveaineina ovat voi, "punainen maito" , hyvä tomaattikastike, vaikkapa Raguletto sekä runsas juustoraaste pinnalla.

      Palautan mieliinne vanhanajan läskisoosin valmistusohjeen. Joiltakin saattaa tuo vanhan, herkullisen soosin teko-ohje saattanut unohtua:

      Kas näin:

      Leikkaa kylkisiivut noin sentin kokoisiksi paloiksi. Paista lihat omassa rasvassaan rapean ruskeiksi.

      Tiristä hienonnettu sipuli samassa rasvassa ja heitä sen jälkeen joukkoon vehnäjauhot. Kun jauhot ovat saaneet väriä, lisää vesi koko ajan sekoittaen.

      Lisää lihat ja maustepippurit kastikkeeseen ja anna hautua 2 tuntia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla.

      Perunamuusi, maustekurkku ja etikkapunajuuri ovat sopivia "seuralaisia" läskisoosille.

      Edellisen ohjeen sain arvonsa tuntevasta lihakaupasta kun valitin tarkan valmistusohjeen puutetta. Onkohan hyvinkin muistissa teillä tytöillä?

      Lopuksi tieto, joka ainakin minulle on selvinnyt vasta tässä vanhuusvuosina. Mummun lihapullien maku on puhuttanut ja ihmetyttänyt. Minusta maun taustalla on maustepippuri, se ainoa käytössä ollut.

    • ei huono muisti

      Johan nyt olisi kumma jos ei tämänikäiset osaisi, ja muistaisi läskisoossia. Eipä sitä ennen muuta edes ollutkaan. Ei olisi reseptiä tarvittu.

      • Satu*

        Kyllähän se oli tosi hyvää lapsena niitten ihanien perunoiden kera!
        Eräs työkavereistani, agronomi-mummeli, sanoi, että vaikka kuinka hän sen laittaisi, niin hyvää ei enää saa kuin lapsena.

        Olisiko 'luomu' siinä lapsuuden kastikkeessa ollut 'se jokin'?

        Ihmisen keholla ei oikein ole keinoja tehdastekoisiin lisäaineisiin, keho ei pysty niitä edes poistamaan!

        Ja toinen asia oli se vanhempien läheisyys. Istuin pitkään isän sylissä ruokapöydässä, sitten vieressä, sillä nuorin sisko sai äidin sylin ja vieruspaikan synnyttyään, sitä ennen sain minä olla siinä.

        Joskus mietin näin nyt vanhana, miten itestäänselvinä otimme äidin ja isän huolenpidon. Ne kuuluivat meille.

        Milloin he söivät ruokansa lämpimänä?

        Ja sitten isoina jouduimme avioliiton ja työn takia pois heidän läheltään. Toki kävimme usein katsomassa, mutta silti. Helppo ei ollut heidän elämänsä täällä maan päällä!


    • Näinhän se on mennyt

      mutta nyt päivällisen tekoon. Oikein hyvä kreikkalainen salaatti on valmisteilla. Risottoa myös vielä jäljellä. Ja jälkiruuaksi iso, punainen, mehevä omena. Iloista perjantai-iltaa, ystävät! t. Satu*.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkähän takia ns. persuille ei tunnu työ maistuvan?

      Vaikuttavat olevan joutoväkeä syystä tai toisesta  – työttömiä tai työeläkeloisia. Muiden rahoilla pötköttelevää väkeä,
      Maailman menoa
      88
      4525
    2. Olit ihan

      Kiihkona silloin. Sen näki ja lähes tunsi. Ei tainnut olla kaukana et olisit vetänyt lähellesi jos siihen olisi hetki tu
      Ikävä
      26
      3314
    3. Kaipaamasi miehen nimi?

      Ja maakunta tai kaupunki?
      Ikävä
      20
      3065
    4. Miksiköhän vasemmistossa on niin paljon ns. tapatyöttömiä ja muita köyhiä?

      Tokihan Minja Koskela oli sitä mieltä, että ei terveenkään ihmisen ole pakko tehdä töitä, sitä neuvoa moni vassu noudatt
      Maailman menoa
      41
      2936
    5. Oletko keskustellut kaivatustasi muiden

      Kanssa lähiaikoina? Jos, onko keskustelu ollut positiivista tai negatiivista? Vaikuttaako keskustelut mielipiteeseesi ka
      Ikävä
      49
      2777
    6. Trump huonommassa kunnossa kuin Usasta virallisesti sanotaan?

      "Terveys on vakaa mutta ei normaali".Uskallan melkein sanoa,että Trumpin terveydentilaa kaunistellaan.Myös se että se nu
      Maailman menoa
      117
      2767
    7. Kyllä on Vasemmistoliitosta Koskelan johdolla tullut todellinen ääripuolue

      se on niin tulipunainen kuin olla voi, ja selvästi haluaa jatkuvasti eripuraa, ja repiä kansaa kahtia. Siinä on jo vuod
      Maailman menoa
      17
      2569
    8. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      113
      2305
    9. MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa

      TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,
      Suomalaiset julkkikset
      14
      2115
    10. Vornanen ja oulainen

      Voi voi Ville mihin sekaannuit🥶
      Oulainen
      7
      1841
    Aihe