Kaanaankoiria Suomessa?

Kaanaankoira

Onko kellään kokemuksia Kaanaan koirasta ja sen kouluttamisesta. Kyseessähän on erittäin vanha israelilainen rotu. Ilmeisesti aika vaativa pidettävä mutta maailman parhain vahtikoira, joka varoittaa kaikesta vieraasta jo siinä vaiheessa kun mikään muu rotu ei älyä yhtään mistään mitään

15

3638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • canis.familiaris

      "joka varoittaa kaikesta vieraasta jo siinä vaiheessa kun mikään muu rotu ei älyä yhtään mistään mitään"

      Aika paljon luvattu ja mihin mahtaa perustua. Ehkä siihen "arkuuteen".
      Ihme että ei ole sen yleisempi, jos on paljon parempi vahti kuin:
      Keskiaasianpaimenkoira ja kaukkari sekä spk ja pussilline muitakoiria myös.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaanaankoira

    • Kysyä kannattaa

      Kaikkea tietoaja vähättelyä, vaan ei vastausta kysymykseen, tietenkään.

      Luultavasti ei ole, mutta soita kennelliittoon ja kysy, luulisi asian sieltä selviävän.

      • Anonyymi

        Asiasta voi kysellä Israelin armeijalta. Ei kuulemma ole lelu. On aika tappava olento.


    • canis.familiaris
      • ristiriitaista?

        Ensin väität sen olevan arka ja siksi hyvä vahti. Sitten väitätkin että on hyvä sotakoira. Sotakoirana ei arkajalka pärjää. Onko jotain ristiriitaa?


      • canis.familiaris
        ristiriitaista? kirjoitti:

        Ensin väität sen olevan arka ja siksi hyvä vahti. Sitten väitätkin että on hyvä sotakoira. Sotakoirana ei arkajalka pärjää. Onko jotain ristiriitaa?

        Ei yhtään ristiriitaista. Kyse on yksilöstä ,koulutuksesta, ohjauksesta. Nämä yhdistettynä koirasta saa sen edut ja kyvyt valjastettua käyttöön.
        En tiedä mitä sotakoiralla tarkoitat, mutta sen sanon, ett se ei ole sotaa käyvä koira.

        Näin suomessa:
        "Sotakoiria on lähes joka varuskunnassa ja varikolla. Koirat osallistuvat joukko-osastojen ja varikkojen vartiointiin ohjaajiensa mukana. Sotakoiraa käytetään sotilaspoliisin apuna vartiotehtävissä, kadonneiden henkilöiden etsinnässä ja varusmieskoiranohjaajien koulutuksessa. Sotakoira on sotilaspoliisipartion olennainen apu ja ystävä. Erikoisetsintään koulutetut sotakoirat voivat etsiä aseita taikka räjähteitä."


    • Ei ole,eikä tule.Yksi kohtaaminen ainoastaan,eikä ko.itseäni miellyttänyt pätkääkään.
      Arka,stressaantuneen oloinen koira.

      Noista jutuista luin pk-oikeuksista.Tuloksia en löytänyt,kuin yhden lt:n,joka ei kovin kummoinen.
      Sinänsä mielenkiintoista,jos oikeuksia on joskus haettu,jos kuitenkaan ei kukaan koirilla mitään tee,tai niistä ei siihen ole.

      Parhaimmasta vahtikoirasta voidaan olla montaa mieltä :D,tai mikä sellaisen tekee.

      Sen laatuinen rotu,että hyvä ettei ole kovin yleinen.

    • canis.familiaris

      joo. Kaikesta saadaan tekemällä, mutta harrastuskoiraa ei tuosta tule.

      Luin jostain ulkomaisen artikkelin aikanaan ja siinäkin tuli esille, että yksilöitä karsimalla ja oikein kouluttamalla (ammattikouluttajat) niistä saadaan se mitä haetaan..(kuten kaikista) yksi syy miksi noita pidettiin israilin armeijassa oli sen reaktionopeus ja toinen aistit (alkukantaisuus) Ne ovat myös koiran heikkous(mm.varauksellisuus). Oli tilanteista jotain kuvia, missä "erikoisjoukon" mies sitä demonstroi.

      Samassa artikkelissa oli myös maininta (huoli), että koira ei tule menestymään, kuin tietyissä oloissa. En muista kun siitä luetusta on aikaa.

    • Kanukista

      Aloittajalle: missä päin asustelet, Joensuussa olis useempikin kanukki johon tutustua :) Ja varmasti muuallakin suomessa on näitä joihin saa tutustumassa käydä.

      Krhm...kaanaankoira ei ole arka vaan varautunut uutta kohtaan. Itselläni on yli 12v kokemus kaanaankoirista ja mikä upea rotu se onkaan! Tokihan kanukilla on huonojakin puolia..mm. karvanlähtö aikaan karvaa todella lähtee paljon ja välillä turhat vahtihaukut saavat ärtymään.

      molossille: jenkeissä kaanaankoirien kaa harrastetaan aika pirusti enemmän (esim.agility tulee ekana mieleen) kuin suomessa, johtuneeko siitä ettei täällä niitä kovinkaan ole. Suomessa lähinnä kanukki ihmiset käy näyttelyissä mutta harrastus sekin ;)
      Missäs tapasit tämän kaanaankoiran?

    • Tapasin sen koiran täälläpäin maailmaa (etelä-Suomessa).Tapasin vanhassa asunpaikassa monta vuotta sitten.Oli käymässä jonkun luona siellä päin.Ei siis asunut.
      Monta vuotta sitten.
      Juteltiin tovikin,kun kummallakin oli harvinaiset koirat ja kumpaakin erilaiset koirat kiinnosti :) .
      Sanoi ko.yksilön olevan suht tyypillinen.
      Luinkin sitten rodusta,ja aika sinnepäin rotumääritelmä meni.Tosin tuon koiran käytös oli mielestäni sen verran "laitaa",että toivottavasti ei nyt ihan rotumääritelmä tuota oleta.

      Harrastuksista vielä sen verran,että ei rodun määrä estä harrastamista.Se,ketä haluaa harrastaa tai jos rodusta on harrastamiseen,niin sitten harrastaa.Kyllä se jotain kertoo,jos ei ole ainuttakaan tulosta missään lajissa.Niin rodusta,kuin rodun harrastajistakin.
      Itsellänikin on ollut/on harvinaisiakin rotuja.Ja plakkarissa on myös koetuloksia ;)
      Katsoin myös mahdolliset lt:t.Löysin 2 tulosta ajalta 2002-2012.
      Vähän on testattu ja ei tulokset kyllä puhu hyvän harrastuskoiran puolesta.

    • KaMiVaRI

      Sotkempa minäkin lusikkani soppaan kahden Kanukin omistajana. On harmi että rotu mielletään araksi, vaikka todellisuudessa koira on varautunut oudossa paikassa, tai vaikka vieraita ihmisiä tavatessaan. Mutta todistetusti tästäkin rodusta saa sosiaalisen, kun vain jaksaa pennusta asti tehdä töitä asian eteen.

      Meillä harrastetaan Kanukeilla vain näyttelyitä. Metsästyskoirat ovat meillä toisenlaiseen harrastamiseen. Sakemanni ajaa meillä palveluskoiran virkaa ja en todellakaan halua Kanukeista samanlaisia "ei omilla aivoilla ajattelevia" koiria.

      Juuri siinä piileekin rodun viehätys, mistä minä tykkään. Ollaan tottelevaisia (koirakoulussa käyty opettelemassa meille tarpeelliset tavat) ja kuitenkin koira osaa olla omaa mieltä ja puuhastella omatoimisesti, ei kulje takapuolen takana odottamassa uutta käskyä siitä, mitä nyt pitäisi tehdä!

      Vahtikoirana todella valpas. Siinä missä sakemanni miettii pitäiskö haukkua, on Kanukeilta tullut jo ensimmäinen varoitus vieraasta. Kanukki nauttii oman äänen kuulemisesta, haukku melko herkässä. Mutta naapurin harmailla leuat loksuu vielä tiuhempaan.

      Meillä jokaisella on omat mieltymykset koirien suhteen. Kanukit vaan ei osaa edustaa rotuaan kun tutuissa ympyröissä ja näyttelykehässä (ei aina sielläkään). Rotu ei ole käytökseltään "itsestäänselvyys", omistajan on omattava roppakaupalla maalaisjärkeä, hitusen savolaista kieroutta ja huumorintajua sekä pidettävä haasteista! Siinä tämän rodun viehätys piileekin:))

      • kaanaan kaupunki

        Haukku herkässä? Asutteko maalla, missä koirat on ulkona? Meillä on kaanaankoira kaupunkikoirana, eikä hauku koskaan. Voi huoletta jättää kotivahdiksi, ei hauku naapureita sekapäisiksi. :) Muutenkin olen ollut siinä käsityksessä, että rodun edustajat nimenomaan EIVÄT hauku turhia.

        Mun täytyy kyllä myöntää, että en ole tarpeeksi hyvä kouluttaja että olisin tuosta omasta murusta saanut irti normaalia tokoilua kummempaa. Motivointi on pirun hankalaa, kun koira ei ole ahne herkkupaloille, etenkään pihalla ei kouluttamisesta tahdo tulla mitään. Ehkä vika on minussa, mutta vaatii kyllä omistajalta/kouluttajalta kokemusta.

        Ihana perhekoira kyllä, luonteeltaan ihana ja kilti. Tykkää lapsista, oppii nopeasti kodin säännöt. Ainoa painajainen on karvanlähtö, joka tuntuu jatkuvan vuoden ympäri. Rotumääritelmän mukaan kestää 2 viikkoa kerrallaan. No, ehkä, jos on tosi monta 2-viikkoista vuodessa, vaikka 26.... :DD


    • karkuri kotiin

      Kaanaankoira? löytynyt Harjavallasta

      Karkurit.fi sivustolla on kauniinvärinen kaanaankoiraa muistuttava koira talteenotettuna. Kukakohan kaipailee?

      Kokeilaanpa linkkiä
      http://www.karkurit.fi/ilmoitus/20266

    • KaMiVaRi

      Asutaan omakotialueella pienllä paikkakunnalla. Koirat sähköaidassa melko isolla tontilla. Ja kyllä nämä haukkuu ja minulla on taas päivastainen käsitys haukkumisesta. Ainakin minulle on myyty ja omia pentuja olen myös myynyt varoituksella: Haukkuvat herkästi:)
      Mutta rotuhan on sellainen, ettei kaikkia yksilöitä voi samaan muottiin laittaa.
      Koulutus on kieltämättä hankalaa, oppii nopeasti mutta viimekädessä luottaa omaan vaistoon. Esim. agility kisoissa ei varmaankaan Kanukkeja tulla näkemään.
      Koulutuksessa en ole käyttänyt makupaloja, kun ne ei kelpaa ja muutenkin olen todennut tehokkaammaksi tavaksi keskinäisen kontaktin luomisen. Yhdessä mennään ja tehdään, kehut ja rapsutukset parasta kiitosta! Meillä tosin käydään vain näyttelyharkoissa, aika ei oikein riitä muuhun.
      En usko että vika on kouluttajassa, jos koira ei toimi ohjeiden mukaan. Tämä on vain niin varauksellinen, ALKUKANTAINEN rotu, ettei varsinkaan ryhmässä toimiminen onnistu ohjeiden mukaan, koska ympärillä on niin paljon muuta seurattavaa:)
      Tottelevaisia näistä saa. Pidän omia koiria irti metsässä, tulevat kutsuttaessa. Kotona omat säännöt, mikä on kerran kielletty, on aina kielletty! Kilttejä nämä todellakin on, ei mitään luupäitä niinkun esim. Dreeverit, joita myöskin meiltä löytyy.
      Joka kevät ja syksy saa kyllä hämmästellä karvan määrää mikä näistä lähtee. Pohjavillaa on uskomaton määrä! Meillä onneksi karvanvaihto tapahtuu 2xV. Oliskohan syynä se, että ovat ulkona niin paljon. Kesällä meillä on ovi auki aina ja saavat kulkea oman mielen mukaan sisälle ja ulos. Pääasiassa kuitenkin viihtyvät ulkona.
      Minkä kennelin koira teillä on? Itse olen etsiskellyt urosta tuolle vanhemmalle nartulle, jos vaikka astuttaisi sen seuraavasta juoksusta.

    • Jellonapoika

      Minulla oli Kaanaankoira Israelissa 1960 luvulla. Uskollinen ja rohkea. Ikävä sitä jäi. Olen nyt harkinnut hankkia uudestaan. Ikää minulla vain on vähän liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe