Hei,
Onko täällä kenelläkään mitään kokemusta taikka tietoa grad schooliin hakemisesta ja myöskin pääsemisestä USA:ssa? Itseä kiinnostais kovasti lähteä sinne jatkamaan opintoja, mutta oon melko pihalla, että miten lähteä etenemään asiassa. Omasta koulusta ei oikein tietoa heru, koska ei kuulemma ole kukaan koulun kautta ainakaan tällaista siirrosta tehnyt. Itse valmistun tässä toivottavasti vuoden sisään maisteriksi ja ymmärtääkseni ainakin maisterin paperit ulkomaalaisilta vaaditaan, jotta voi grad schooliin USA:ssa hakea.
Grad-schooliin USAan
4
271
Vastaukset
- foeswpkpew
Eikös grad school vastaa suomalaista maisteritasoa? Näin minä sen olen ymmärtänyt, sillä ensinhän suoritetaan undergraduate, eli kanditutkinto ja sitten haetaan grad schooliin. Esimerkiksi law school on graduate-tason oppilaitos ja sinne on siis pääsyvaatimuksena kanditutkinto ihan miltä tahansa alalta sekä LSAT.
Minusta sinun kannattaa ryhtyä ulkomailla opiskelun "asiantuntijaksi", eli tutkia asiaa netissä. Suosittelisin sinulle myös seuraavaa neuvontapalvelua, eli Fulbrightia: http://www.fulbright.fi/ He opastavat hakemisessa USA:an ja Kanadan korkeakouluihin.
Suomalaisissa oppilaitoksissa tiedetään kovin vähän ulkomailla opiskelusta ja saatat helposti saada jopa väärää tietoa, joten kannattaa ensin ottaa selvää asioista, olla yhteydessä Fulbrightiin sekä myös ihan paikallisiin korkeakouluihin. USA:ssa ollaan jo hyvin tottuneita kansainvälisiin opiskelijoihin ja saat varmasti apua yliopistojen admissions officesta. Vaikeinta sinulle tuleekin olemaan se, että osaat valita runsaasta tarjonnasta sopivan ja sovittaa omat rahavarasi USA:n koulujen maksuihin ja muihin kuluihin. Mieti siis jo nyt omaa budjettiasi ja sen rajoituksia. - dippis
Periaatteessa joo, mutta yleensä grad schoolissa on yhdistetty myös sitten se PhD vaihe. Lisäksi Grad schooliin on mahdollista päästä ns. töihin eli koulu maksaa sinulle opiskelusta. Ja oishan tuo jo pelkästään kokemuksena aika mahtava, jos tuonne pääsisi. Kiitokset vinkeistä. Pitää alkaa ottamaan selvää tuosta hakuprosessista ja mahdollisista tuista.
- 3663643643
Grad school ei eroa mitenkään jatko-opiskelusta suomessa. Kannattaa mieluummin tehdä väitöskirja suomessa ja lähteä postdoc-vaiheessa ulkomaille. Vaikka haluaisitkin professoriksi USAssa, niin sillä ei ole väliä missä opiskelet vaan sillä mitä julkaiset.
- P2
Jos vielä aloittaja kaipailee tietoja...
Itse olen hiljattain käynyt itsenäisesti läpi USAn grad-schooliin hakemisen ja aloitan opinnot alokuussa Virginia Techin Interdepartmental Microbiology linjalla. Kyseessä on siis väitöskirjaan tähtäävä koulutus/tutkimustyö.
Homman aloitin ihan valitsemalla kiinnostavat yliopistot itse. Käytin apuna Carnegie -listing tietoja (etsin siis korkean tutkimusaktiivisuuden kouluja) ja kontaktejani USAn puolella.
Hakuprosessi ei loppupeleissä ole kauhean monimutkainen. TOEFL on pakollinen ja samoin GRE. TOEFL on kohtuullisen helppo, mutta GRE onkin haasteellinen. Harjoittelu ja sanastojen tankkaus kannattaa aloittaa todellakin ajoissa. Itse luin GREtä varten yli 6kk ja puhuin hirveästi englantia natiivien puhujien kanssa sanavaraston täydentämiseksi. Lisäksi analyyttiseen osuuteen kannattaa harjoitella oikeita laskutekniikoita ja laskunopeutta.
Hakemusprosessit korkeakouluihin vaihtelee hiukan. Kaavakkeet on sähköisiä ja kattavat todella laajasti opiskeluhistorian ja alan kokemuksen. GPA eli keskiarvo opiskelluista aineista merkkaa jonkin verran myös, mutta suositukset sitten enemmän. Eli suosittelijoita tarvitaan useimmiten kolme. Omista suosittelijoista yksi oli USAsta (masiterivaiheessa työharjoittelun ja gradun käytännön vaiheen ohjaaja), yksi Australiasta (työharjoittelulabran johtaja) ja yksi Suomesta (nykyinen pomo).
Esseiden kirjoittaminen kuuluu kaikkiin hakemuksiin ja niihin kannattaa oikeasti panostaa. Application fee tulee maksaa hakemuksen käsittelykuluista. Transkriptit/opintorekisteriotteet pitää oman yliopiston lähettää hakukohteeseen.
Omalla kohdallani haastattelu tehtiin puhelimitse konferenssipuheluna. Kaksi haastattelijaa tenttasi perinteisiä työhaastattelukysymyksiä ja kokemukseen liittyviä juttuja.
Minulla rahoituksen hoitaa Virginia Tech graduate assistant -pestin varjolla. Jatko-opiskelijoille on tapana maksaa ihan OK summa rahaa, koska kyseessä on tutkimustyö. Ei sillä kyllä herroiksi elä, mutta ei nälkään ainakaan kuole.
Onnea opiskelupaikan etsintään!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä962005Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2861827Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3201644Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1971520Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931081- 291036
- 511027
- 57994
Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤56988- 67964