voiko koiralle antaa

valkoista suklaata?
Ilmianna
Jaa

11 Vastausta


Suklaassa koiralle vaarallista on kaakao, eli mitä tummempi suklaa sen enemmän siinä on kaakaota ja sen vaarallisempaa se koiralle on. Valkoisessa suklaassa ei luullakseni, ihan varma en oo, ole kaakaota, joten periaattessa sitä kai voisi koiralle antaa.

Kysyisin kuitenkin miksi sitä, tai ylipäänsä mitään ihmisten makeita herkkuja koiralle pitäisi antaa? Niistä kun ei ole koiralle kuin haittaa (sisältävät paljon sokeria, rasvaa jne). Koirille on olemassa omat naminsa, jos jotakin sille haluat antaa, anna niitä.
Ilmianna
Jaa
ei koirille saa antaa suklaata!
Ilmianna
Jaa
koirille on omat suklaat myynnissä eläinkaupassa jos tarttee jotain tollast antaa..
Ilmianna
Jaa
Aiit, kyllä koiralle saa antaa valkoista suklaata, jopa maitosuklaatakin pieni määrä isolle koiralle ei haittaa terveydellisesti. Talous (tumma) suklaa taas on se vaarallisin.

Eri asia sitten on tarviiko niitä antaa, se on asia erikseen.... mutta saa siis valkoista antaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos tiedosta :) Mun kämppis on aivan hiilenä mulle kun joskus multa on unohtunu suklaa pöydälle tai taskuun niin että sen sakemanni on päässy pöllimään sen. Oon sanonu sille ettei valkonen suklaa oo haitallista mut se on vaan huutanu et kaikki suklaa on hengen vaarallista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
voiko koiralle antaa läskiä kun meil ois joulukinkku jos ois läskiä?
Ilmianna
Jaa
MIKSI MUKA PITÄÄ ANTAA IHMISTEN SUKLAATA!!!!!!!!!!!!!!

KOIRILLE ON OMAT SUKLAAT!!!!!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Saamaa mieltä.

http://www.ess.fi/?article=353882
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Valkoisessa suklaassa on kaakovoita, mikä sisältää minimaalisia määriä metyyliksantiinia, joka on vaarallista koirille.Tummemmassa suklaassa on kaakaopapuja, joissa pitoisuudet ovat korkeat, eli kemialliselta näkökulmalta valkoisesta suklaasta ei ole sen suhteen haittaa, muuten ravintoarvoltaan sitten..kaikkea kohtuudella! :)
Ilmianna
Jaa
Koirille ei tartte antaa mitään suklaata, ei tummaa, ei valkoista ei edes koirien suklaata sen sisältämän sokerinkaan takia.
Ilmianna
Jaa
Meillä oli lapsuuden perheessä sakemanni joka sai nuorena päähänsä tyhjentää 2 kertaan pöydälle jääneen sokeriastian. Sillä todettiin n.4-5 vuotiaana haimanvajaatoiminta, jota kyllä hoidettiin päivittäin ja koira eli yli kymmenvuotiaaksi. Älä anna koiralle mitään sokeria sisältävää, suklaata, rusinoita tai vastaavia.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

voiko koiralle antaa

valkoista suklaata?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta