Mikä jyrsijä ensimmäiseksi lemmikiksi?

Om nom nom

Eli millainen jyrsijä sopisi minulle kun minulla ei ole aikaisempaa kokemusta jyrsijöistä.

Olen 19-vuotias ja minulla on antaa aikaani eläimelle useita tunteja päivässä.
Hinnallakaan ei ole väliä. Mielellään sellainen joka on suht terve (ei synnynnäisiä sairauksia tms). Ikäkään ei ole ongelma, jyrsijäthän elävät lyhyen elämän (osaan antaa mennä). Olen tosi halipulainen, tykkään pitää sylissä ja helliä ja olen valmis myös opettamaan lemmikkiä tekemään jonkinlaista temppua. :)

Mietin kesyrottia mutta kesyrotathan ovat taipuvaisia saamaan ainakin syöpää ja hengitystieinfektioita joten voivat kuolla todella nuorena? (Korjatkaa jos olen väärässä)

No mutta asiaan! Mitä jyrsijää suosittelisit minulle? :)

14

2118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syrkki:)

      Mä suosittelen syyrialaista hamsteria :) Gerbiilit ovat myös kivoja, mutta pienempiä ja vilkkaampia ja siksi mulla on muutama hamsu myös koska ne viihtyvät mielestäni paremmin sylissä ja kädessä.

    • kkiller

      Jos olet halikavereita vailla, niin suosittelen ehdottomasti marsuja. Elävät pidempään kuin hamsterit, hiiret yms. Ovat todella seurallisia ja niiden touhuja on mukava seurata, etenkin kun kyhnäävät ja juttelevat toisilleen (marsut ovat siis laumaeläimiä).

      • hay

        Marsut ovat vaativampia hoidokkeja kuin esim.rotat.Suosittelen ensimmäiseksi jyrsijäksi rottia tai hamsteria.Marsut voivat elää jopa kymmenen vuotta eli hoitoon tulee sitoutua pidemmäksi aikaa.


    • Suosittelen :)

      Suosittelisin hamsteria. Koska hamsteri ei tarvitse kaveria. Mutta gerbiilit ja marsut tarvitsee aina kaverin. Siis jos haluat esim. gerbiilin tai marsun, joudut hankkimaan sille kaverin (mieluiten samasta "pesueesta") koska ne ovat helpompi totuttaa. Hamsteri elää n.2-3 vuotta. Gerbiili 3-5 vuotta. Marsu 6-10 vuotta :) Hamsteria suosittelen eniten, koska se sopii ensi jyrsiälemmikiksi. :) Onnea jyrsiän etsintään. :)

    • Hamsu11

      Hamsteri. Hamsterit ovat hyvin siistejä ja käyttävät tiettyä kulmaa vessanaan toisin kuin kesyrotat, jotka yleisesti merkkaavat/ pissivät omistajan päällekin ja ympäri huonetta vapaana ollessaan.

      Hamsteri ei ole toisaalta niin seurallinen kuin rotta, mutta ei sairasta kasvaimia, jotka ovat todella surullinen tapa kuolla. Omistamani hamsterit ovat kaikki kuolleet vanhuuteen omaan pesäänsä ja eläneet sitä ennen terveen elämän (2v).

      Hamsteri on jyrsijä eli voit varautua vahingontekoihin puuosille kotona. Rotatkin jyrsivät, mutteivat niin paljon kuin hamsterit ja gerbiilit.

    • Rottiu

      Sanoisin hamsteri, koska hamsu pystyy elämään melkolailla täysin itsenäisesti ilman omistajaakin (kunhan saa vettä/ruokaa/häkin siivousta). Rotta vaatii kuitenkin aina joka päivä käsittelya ja leikittämistä ja halittelua ja pusuttelua

    • uniikki_

      ^ Hamsteri kaipaa joka päivä ihan samalla tavalla käsittelyä. Seuraa se ei kaipaa, mutta käsittelyä kyllä.

      ------

      "Hamsteri ei ole toisaalta niin seurallinen kuin rotta, mutta ei sairasta kasvaimia, jotka ovat todella surullinen tapa kuolla."

      Hamstereilla kasvaimet todella yleisiä.

    • miten ois

      Itse ehdottaisin paria kania, vaikka ei olekkaan jyrsijä ;). Ainakin omani tykkäävät kovin hellittelystä, ja kun katselen sohvalla telkkaria hyppäävät myös sohvalle röhnöttämään. Temppujen opettamisesta en tosin tiedä, kai kanit voivat oppia mutta itse en ole mitään opettanut, tosin jos esteiden hyppely lasketaan tempuksi niin sitten kyllä ;P

    • entäpä nämä?

      Jos haluat sylissä viihtyvän lemmikin, unohda hamsteri ja gerbiili. Oletko miettinyt marsua tai chinchillaa? Chinchilla tosin saattaa elää jopa 20 vuotta, mutta siitä tulee tosi kaveri, varsinkin jos hankit kaksi. Ne ovat melko terveitä, mutta hoitoon täytyy perehtyä kunnolla. Marsu on näistä kahdesta helpompi ensimmäiseksi lemmikiksi.

    • millielsanakkikakki

      jos haluat touhuta lemmikkisi kanssa esim. rakentaa sille kiipeily ratoja suosittelen hiiritä tai degu tai rottaa mutta jos haluat sylitetellä niin marseeni:)

    • F

      Marsua suosittelin. Siinä on kiva sylikaveri, eikä se hoito niin vaikeaa ole ettei aloittelija siitä selviytyisi. Lukee vain huolella hoito-ohjeet jostain ASIALLISELTA sivulta. Ei kirjoista.

      Rotta olisi myös kiva, mutta saavat tosiaan helposti syöpää ja mycoa (hengitystie sairaus). Sille voi opettaa rajattomasti temppuja, se on sosiaalinen (ainakin jos hankkii luotettavalta kasvattajalta).

      Hamsteri ei ole sylikaveri, eikä sen oppimiskyky on rajallinen. Kiva kaveri minusta, mutta ei taida olla sinulle oikea lemmikki.

    • yheksäntoistta

      Marsua minäkin ehdottaisin :)

    • marsu vie sydämen

      Ensimmäinen lemmikkini oli marsu, jota usein suositellaan ensimmäiseksi lemmikiksi nimen omaan helppohoitoisuuden takia. Hoito ei ole vaikeaa, sillä ala-asteikäisenäkin siitä selvisin. Minulla oli monta vuotta ainoastaan yksi marsu, ja seurallisuuden ansiosta se otti minut "laumaansa" eikä selvästikään tarvinnut toista marsua kaverikseen, sillä kun toinen marsu tuli, ei ensimmäinen välittänyt tästä yhtään niinkuin minusta.

      Tähän tulokseen tosin pääsin viettämällä marsun seurassa lähes koko vapaa-aikani, ja kirjoitit että sinullakin olisi monta tuntia aikaa päivässä. Marsuni eli onnellisena lähes kahdeksan vuotta, eikä onneton marsu eläisi niin kauaa, joten uskallan sanoa että väitteessä "marsu tarvitsee aina toisen marsun kaverikseen" on yksi "aina" liikaa :) Saattaa toki olla että oma urosmarsuni oli harvinainen poikkeus, mutta kumoaa silti säännön.

      Marsu on aivan ihana halittava lemmikki, jonka kanssa voi vaikka nukkua päikkärit pelkäämättä että se tunkeutuu johonkin pieneen rakoon (toisin kuin hamsu tai hiiri ym), mutta koulutuksesta se ei oikein välitä. Minulla on ollut marsujen lisäksi hamstereita ja deguja, mutta marsut vievät todellakin voiton.

    • F

      ^Kyllä marsua pystyy kouluttamaan jos tietää mitä tekee. Ei se ehkä rotalle toki vedä vertoja, mutta ehdottomasti helpoimmin koulutettavasta päästä kumminkin. Marsu kun on AHNE, joten motivointi ei ole ongelma eikä mikään :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      261
      2651
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1735
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      79
      1563
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1363
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1259
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1202
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1116
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      88
      1053
    9. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      113
      1021
    10. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      962
    Aihe