En jaksais enää edes elää tän kanssa.. :(

kyllllästynyt

OOn 16v tyttö, mua on pari vuotta vaivannut ärtynyt suoli tai jotain. Maha saattaa olla ihan kunnossa vaikka 4kk tai vaikka 6kk, kunnes tulee kauhee monen päivän ripuli ja vatsakipu:( Esim mulla ei ole ollut vatsa sekaisin melkeen 5kk!! Jee! Niin sitten yhtäkkiä viikon jälkeen jona olin syönyt aika paljon suklaata, vatsa meni ihan sekasin. Siis että
suolet saatto yhtäkkiä 2 vuorokautta putkeen alkaa kouristelemaan ja ripuli noin tunnin välein ja niin kauhee vatsakipu että rukoilin kuolemaa :(
Viikon ton jälkeen mun maha oli tosi ärtynyt ja satunnaisesti useimmin oli ripuli. Luulen että johtui liiasta sokerista. Mutta mikä sokerissa on että suolet ei sulata sitä?
Nyt tosta on jo 2 viikkoa hyvällä mahalla, ilman mitään kipua. Söin vielä viime viikolla vohveleita joissa oli valkoista vehnäjauhoa ja kermaa, maha ei sattunut yhtään!! En tajua miksi se ei sattunut ton jälkeen ollenkaan? kunnes taas eilen yhtäkkiä. Olin menossa nukkumaan ja söin banaania, kunnes yhtäkkiä vatsaa vaan kouristi >(tai pikemminkin suolistoa) Ja kauhee vatsakipu ja noin puolentunnin ripuli. Sitten kaikki ohi ja tänään normaali maha. Siis en uskalla enää käydä kouluakaan! Ihan tosi ärsyttävää että yhtäkkiä voi vaan iskeä tollanen!! En ollut syönyt tota edeltävinä päivinä mitään herkkuja enkä mitään "pahaa"

Syön siis terveellisesti, en karkkia ja sipsejä, perunaa, joskus oon syönyt täysjyväpastaa viime viikolla, muttei maha alkanut sattumaan. En mitään valkosia vehnäjauhoja.

Eniten siis syön banaania, salaatteja, hiivatonta ruisleipää, joskus jossaan ruoissa laktoositonta ruokakermaa ja luomu laktoositonta maitoa. Sitten syön juustoa. Hedelmiä. Voin oikeesti syödä melkein mitä tahansa, ei se välttämättä satu vaikka söisin mitä tahansa, sitten joku ilta yhtäkkiä kauhee ripuli ja vatsakipu:( Eikä oo keliakiaa. Esim voisin nyt hakea ruisleipää eikä vatsa sattuisi lainkaan. Syön päivittäin molkosania ja maitohappopillereitä.

Mun siskoni sanoi että sen maha oli nuorena myös tälläinen ja hän eli pari vuotta tyyliin kaurapuurolla.

Mitä tässä pitäisi tehdä?

7

3093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylllästynyt

      Niin että voisin mennä juomaan vaikka lasin öljyä, syömään vehnäjauhoja ja sokeria päälle, ja nyt ei sattuisi maha.

      Mutta 2 viikon päästä voisin syödä vaikka vaan banaania ja maha mennä vesiripulille.

    • ärtynyt.suoli

      Se vain on tosiasia, että suolesi on mennyt yhtä huonoon kuntoon jo nyt kuin useimmilla vasta keski-iässä. Mutta ei hätää, ruokavaliolla se paranee ja on ihan helppoa!

      Sokeri on suolelle myrkkyä, koska väärä bakteerikanta siellä suolessa rakastaa nopeita hiilihydraatteja, ne elävät niillä! Hiiva myös ja sitä sinulla onkin runsaasti. Lisäaineita sisältävä ruoka kuormittaa myös. Myös pienet loiset rakastavat sokeria! (Ja lisäksi vielä jopa syöpäsolu rakastaa sokeria!)

      Valkoiset vehnäjauhot sisältävät lektiinejä, jotka tekevät kropassa hallaa, mutta toisaalta vehnä puuduttaa suolta, joten vaivat tulevatkin viiveellä! jätä viljat, ota sitten vähitellen täysjyväruisleipä takaisin, testaa. Mutta testaa pitkän aikaa, pari kuukautta, ei mitään päivän testejä.

      Lisää hyviä rasvoja ruokavalioon, ei yhtään kevyttuotetta! Niissä on vain lisäaineita ja väärennettyjä ruoka-aineita eikä yhtään hyviä rasvoja. Voitakin voi käyttää, mutta ei mitään margariineja! Ei mitään. Kylmäpuristettuja öljyjä, niitä ihan ruoka-annoksen päällekin.

      Hedelmiä vain max yksi päivässä. Ei xylitolia eikä makeutusaineita.

      Kun ymmärrät, että ne onkin bakteerit ja hiiva (hyviä suolistobakteereja pitääkin olla melkein kilo!), jotka paisuttavat suolta ja kramppaavat, huomaat, että sokerit on myrkkyä ja että kestät niitä vähän, mutta seuraavalla kerralla ne bakteerit ovat lisääntyneet ja ovat valmiina, sitten tulee se kramppi! Ja tosiaankin, vehnä puuduttaa, mutta tekee silti tuhojaan.

      Lue VHH-ruokavaliosta, hiivadieetistä, scd-ruokavaliosta jne. VHH on helppo eikä tarvitse kiduttaa itseään, saa syödä monia ihania ruokia, rasva ei ole pannassa.

    • tsemppiä!

      Hei! Olethan käynyt lääkärissä tuosta? On ihan totta, että ruokavaliolla on merkitystä, mutta en usko että olet mennyt "suolesi pilaamaan" sillä. Kerron vain oman kokemukseni ärtyneestä paksusuolesta. Vastaavia oireita oli minullakin ja lääkäriin menin vasta kun tuli ulosteen mukana verta. Suoli tähystettiin ja tulehdus todettiin, jota aina vähän väliä joudun peräpuikoilla hoitelemaan. Pahinta kivun lisäksi tietenkin on tietämättömyys. Se, että saisit diagnoosin vaivaasi, helpottaisi sen hoitamista. Ei ole reilua, että joudut kärsimään tuollaisesta!

    • kakkapeppu

      Täältä löytyy kohtalotoveri vuosimallia -76! Lohdutukseksi voin sanoa, että ajan kuluun opit tunnistamaan olostasi jo etukäteen, milloin voit syödä banaania ja milloin todellakaan et. Itselläni ei juuri tänä aamuna ole ripulia ja vatsa on ihan ok, mutta tiedän, että banaanin syöminen juuri nyt olisi suuri virhe. Ehkä huomenna...tunnustelen tilannetta uudelleen. Banaani on yllättävän "kova" vatsalle. Jos vatsan hapot käyvät muutenkin ylikierroksilla, ei sekaan kannata tällätä banaania. Oma vatsani ei perinteisiä terveysruokia juurikaan siedä. Ruisleipä on pahinta myrkkyä jolla vatsani saan takuuvarmasti useamman päivän ripulikuurille! Maitotuotteita vatsani sietää "vähän" kerrallaan. Eli tänään voin syödä jäätelön, ehkä huomennakin, mutta jos vedän jätskejä viikon putkeen, alkaa laktoosisokeri pilkkoutumaan jo huonommin ja seurauksena on ripuli. Karkit kovettavat vatsaa sisältämänsä sokerin vuoksi, samoin tee, johon laitan reippaasti sokeria. Keinotekoiset makeutusaineet pistävät pakin sekaisin. Samoin hapolliset juomat. Kaikki "helposti" sulava mössö on kaikista parasta ainakin meikäläisen vatsalle. Liiat kuidut aiheuttavat ripulin. Kasviksia ja hedelmiä siis varovasti. Ihan ärsyttää kun aina keuhkotaan siitä, että vatsalle on hyväksi kuidut ja ruisleipä ja kasvikset ja hedelmät. Sellaisella ruokavaliolla olisin itse hengiltä viikossa! Ja, minullakin diagnoosina ärtyvän suolen oireyhtymä. Vaivannut ihan pikkulapsesta saakka.
      Aikoinaan apteekista sai ilman reseptiä piparminttukapseleita, jotka rauhoittivat vatsaa aivan taivaallisella tavalla! Eräs iäkäs gastroenterologi (vatsalääkäri) niitä minulle silloin suositteli ja niillä eteenpäin kitkuttelinkin teini-iän ja opiskeluajan. Sitten ne vedettiin markkinoilta vähäisen kysynnän vuoksi! Voi pers*le!
      Yritä jaksaa ja ole huoleti. Koskapa vatsasi on välillä "normaali" ei varmastikaan mistään "pahemmasta" ole kyse. Jos muutoksia tilassa tapahtuu, tai alkaa tulla veristä ulostetta, kannattaa toki käydä lääkärissä ihan mielenrauhan vuoksi. Nuorella ihmisellä kuitenkaan harvoin on ehtinyt ruoansulatuskanavaan mitään ihmeellistä häikkää kehittyä.

      • kakkapeppu

        Niin, ja käsilaukkuun vessanraikastussuihke! Kavereille kannattaa myös kertoa ihan avoimesti, että pakki on kertakaikkiaan arvaamaton peli, ja pahoitella etukäteen mahdollisesti aiheuttamaansa biohazardia veeseen alueelle. Huumorilla selviää melko pitkälle. Kaikki kakkaa joskus. Meikäläinen välillä vähän reippaammin. ;)


    • Samat Probiootit

      käyttöön kuin Nokian vesikriisissä! Lue linkin tekstit.

      "" .....jatkuu.
      Probiootti=hyödyllinen-tarpeellinen bakteeri(mhb). Mitenkä saan immuunipuolustuksen perustan muodostavat tärkeimmät probiootti bakteerit?:
      1.(1.)Lactobacillus asidophilus - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
      2.(2.)Lactobacillus bulgaricus - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
      3.(7.)Bifidobacterium - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
      - Joita on saatava limakalvoille jatkuvasti päivittäin vähintään 3x1(suositus on 3x2)-miljardia bakteeria, tai enemmän/vrk muut Probiootit => joten tee näiden bakteereiden saannista elämäntapa. Se miksi limakalvojen parantaminen on tosi hidasta puuhaa, selviää kun suhteutat nämä kaksi asiaa:
      1. Mikroskooppisen pienillä bakteereilla parannetaan;
      2. Elimistön valtavaa-lievästi tulehtunutta (CRP=

    • Anonyymi

      Banaanin syönnin lopetin kokonaan.
      Ei edes pientä palaa siedä syödä.
      Oli kamalat kivut ja ripuli jopa vuorokauden. Ja astma paheni.

      Viinirypäleet ok, luumut myrkkyä.

      Vain pieni patukka glut suklaa.

      Makeutusaineet ja sokerin käytön lopetin jo 10v sitten.
      Aakkoset karamellit yms on pahinta myrkkyä.

      Minulla on gluteeniton ja laktoositon ruokavalio.

      Vatsa ei temppuile, jos pysyn kohtuu kokoisissa annoksissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2052
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      55
      1924
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe