Koulukiusaajat

Napoleone

Kuinka saisi viimeiseksi viikoksi lapseni kiusaamisen koulumatkoilla loppumaan.
Asuin joskus Kotkassa ja poikani koulumatkoja häirittiin. Kun alaikäisille ei nykyään saada kuria, niin tilanne meni Kotkassa siihen että poikani henkeä uhattiin toisen koululaisen taholta puukolla. Katsoin parhaimmaksi muuttaa Rautjärvelle. Nyt on tilanne nuorimman tyttäreni kohdalla että kaksi poikaa kiusaa koulumatkoilla. Olemme aikeissa muuttaa kesäkuussa Pohjois-Pohjanmaalle, mutta kun tämän viikon lapsi saisi rauhassa koulumatkat kulkea.

4

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NainenM

      Eikö auta että Opettajalle kerrot. Miten lapsesi kulkee koulu matkan? Voisitko sinä tai tuttavasi kiusaajien tietämättä olla samalla koulumatkalla katsomassa tilanteen. Ja kun pojat kiusaa heti puuttusitte tilanteeseen ja pistäisitte pojat ojennukseen.

      Eiköhän koululla ole joku mihin voisit netin kautta laittaa opettajalle palautetta, vaikka sähköpostiin. Kehoittaa lopettaa se toisten kiusaaminen.

      Turhaa hienostella ja kohteliaisuuksia kirjoitella, sanoa suoraa asiat ja kehoittaa että tekee selväksi sen että se kiusaaminen loppuu.

      Harmi on se sitten työpaikka kiusaamista tai koulussa niin se kiusattu on se osapuoli joka joutuu lähtemään tai muuttamaan. Eikö ikinä kiusaaja joudu vastuuseen teoistaan? En ymmärrä tuota jatkuvaa kiusan tekoa. Pojat ovat luonnehäiriöisiä. Ja varmaan tulee olemaan vanhemmalla iällä viimeistään narsisteja.

      Tunnetko muuten ne poikien vanhemmat. Ilmoittaisit heille ja tehkää siitä kiusaamisesta loppu.

      Puukolla uhkaamisesta ois ollut jo viisainta ilmoittaa poliisille.

      Poliisit saisivat käydä kouluissa valistamassa kiusaajia ja kertoa että millainen rangaistus siitä tulee.

      Kun opettajat eivät uskalla puuttua kiusaamiseen, Koulua pitäisi valvoa ulkopuoliset ihmiset jotka uskaltaa puuttua kiusaamiseen. Menee kunnalta ja kaupunkilta turhempaakin sitä rahaa, että jos nyt palkkaisi muutamat vahtimaan koululla esim. Välitunteja.

      Harmi kun ei uskalleta puuttua kiusaamiseen vai onko se sitä että sitä vähätellään? kiusaaminen katsotaan lasten leikiksi?

    • ei maha mitään

      juuh,mie kun puutuin lapseni kiusaamiseen,otin yhteyttä kiusaajaan äitiin,ei se ottanut kuuleviin korviinsa,rupesi miuta haukkumaan ja syyttelemään...mie olin yhtäkkiä se syypää,vaikka lastani vuosia kiusattu,poliisille ilmoitan seuraavaksi jos jatkuu

      • miele^

        Niinpä,
        miekin otin koulunpihalla erään niistä jannuista ketkä kiusaa, puhutteluun, mutta siitäpä nousikin älinä. Ei saa mennä lapsia puhuttelemaan, vaan asia pitäisi jättää koulun hoidettavaksi. Kärjäjille joutuu se kuka yrittää lastaan puolustaa, ei se, kuka vuositolkulla kiusaa ja ahdistaa. Hurskaita puheita riittää, KIVA-koulu, mutta niinkuin monesti muuloinkin, juhlapuheet ja todellisuus ovat täysin eri asia.


    • NainenM

      On se harmi että kiusaamista tapahtuu. Kaikki kiusaamis tapaukset ja kaikkien vanhemmat kun ilmoittavat poliiseille niin eiköhän asian eteen jotain tehdä. Alkaa poliisit puuttua kiusaamisiin. Antaisivat siitäkin sakot.

      Jos opettajat eivät pysty auttamaan ja tekemään loppua kiusaamisesta niin poliisille yhteys. Ja jos kiusaajan vanhemmatkaan eivät asialle mahda mitään niin poliisille yhteyden otto. Ja sanoa että sitä on jatkunut kauan. Voisivat ensin vaikka soittaa kiusaajan vanhemmille ja jos ei auta niin sitten kovempiin toimenpiteisiin.

      Aina sille tarjotaan apua ketä on kiusattu, on kaikenlaisia terapeuttia ym...Eihän se sitä kiusattuna olemista mihinkään hävitä. Kyllä ne kiusaajat ja niiden vanhemmat saisi pistää terapeutin puheille, eikä aina se uhri.

      Kyllä tuo kiusaaminen on niin yleistä joka puolella että siihen pitäisi tehdä loppu.

      Siinä on kiusatun elämä pilalla. Voi jäädä joillekin iänikuiset traumat :( Kaikki lapset kun eivät kerro että heitä kiusataan eivät uskalla.

      Kiusaamiseen pitäisi puuttua heti. Jotkut ajattelee että se on vain leikkiä. Kyllä minä puutun jos vaan nään jossain kiusaamista niin puutun siihen. En jää katsomaan sivusta.

      Toivottavasti lapsesi saa jatkossa kulkea koulu matkan rauhassa ja olla koulussa rauhassa.

      Miten olisi kiusaaja ja hänen vanhemmat ja sitten te opettajien kanssa joku yhteinen palaveri?

      No kirjoituksistasi päätellen jos äiti käyttäytyy noin niin ei ihme että lapsikin kiusaa. Vapaata kasvatusta.

      Ilmoita!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      455
      3313
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      426
      3056
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2839
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2192
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2030
    6. 177
      1399
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      80
      1199
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe