Onko vaikeaa tehdä

tulevaisuutenaflash

Itseäni kiinnostaa kovasti tuo flash. Olen jo monta vuotta käyttänyt html,css,java script koodeja tehdessäni sivuja, mutta flash tuntuu tarjoavan aika vapaat kädet sivun ulkoasua ja navigointia koskien. Olen kuullut, että action script on jossain määrin helppoa, mutta syvällisemmin se vaatii paljon opiskelua. Tarkoituksenani olisi tehdä valokuvaus aiheinen sivusto jossa ihmiset voisivat selata otoksiani. Sisältö tulee olemaan aika maltillinen, mutta haluaisin jotain vastaavaa kuten esimerkki: http://kkaunela.webs.com Onko siis järkeä alkaa opiskelemaan flash:ä?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

5

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Addetector

      Hirveä esimerkki. Flashia ei kannata käyttää sivujen tekoon. Siihen tarkoitukseen HTML ja vaikka Javascript ovat paljon parempia vaihtoehtoja.

      Sen sijaan jos tehdään monimutkaisia webissä toimivia ohjelmia niin Flash on usein hyvä valinta. Itseasiassa Flash on ainoa mahdollinen valinta monissa tilanteissa joihin sen kilpailijat, Java-appletit ja HTML5 Javascript eivät taivu.

      Mutta älä hyvä ihminen mene tekemään tavallisia webbisivuja Flashilla. HTML on sitä varten.

    • undergroundwebs

      Flash on täysin oikea vaihtoehto kun halutaan jotain sellaisia ominaisuuksia mitä ei voi millään perus html -koodilla tehdä ja jos ei hallita esim. java-appareita kunnolla. Jos html koodiin lisätään java script:a. yms.. voidaan sillä saada jotain ominaisuuksia enemmän, mutta flash on omasta mielestä paljon simppelimpää tehdä. Jos alkaa käyttämään paljon kaikkea erinlaisia koodeja integroituna html:ään tuloksena voi usein olla sivusto joka ei toimi kaikissa selaimissa tai laitteissa. Näin siis jos ei osaa kunnolla kyseisiä asioita. En toki sano sitä, että tulevaisuudessa flash on ehdoton, koska kaikki koodit ja formaatit päivyttyvät.

      Html 5 on sitten oma juttunsa. Kannattaa kuitenkin kokeilla tuota flash:a ja ainakin siinä oppii hiukan action scriptiä ja siitä on helppo siirtyä taas johonkin toiseen. Tuo antamasi esimerkki on aika semi html sivu, koska linkit vievät aina toiseen sivuun joka aukeaa inframeen eikä suoranaisesti samaan flash animaatioon.

      Mitä tuohon action scriptin vaikeuteen niin perusasiat ovat helppoja sisäistää. Toki action script 3 mahdollistaa jo nyt 3d ympäristöjä yms... Opeteltavaa on ja paljon, mutta tuon esimerkin sivun koodi ei ole mitenkään vaikea ollenkaan.

    • Hyiiiii

      Hirveä esimerkkisivusto. Karkotti ainakin minut heti etusivun jälkeen.

      Eikö olisi jo aika kuopata tuo Flash kokonaan? Eihän se enää edes toimi uusimmissa laitteissa, esim iPadissa ja iPhonessa.

      • lähtökuopissa

        Flash on kyllä varsin designeriystävällinen softa ja ohjelmointikielikin (as2 mutta erityisesti as3) helppoa. Jonkun (toiminnallisuuden kannalta jopa hieman monipuolisemmankin) kuvagallerian duunaaminen pitäisi luonnistua ihan googlellalöydettävissä olevien tutoriaalien avulla viikossa tai parissa vaikka kieli olisikin entuudestaan tuntematon. Yleensä suosittelenkin Flashin ja as3 käytöä melkein missä tapauksessa tahansa, mutta jos tarkoituksena on saada vain joku normigalleria cv aikaiseksi ilman interaktiivisia animaatiota ja muita erikoisefektejä, saattaa html ajaa asiansa kuitenkin parhaiten. Muutenkin jos joku erikoistekniikka kiinnostaa, kannattaa katsoa myös mitä esimerkiksi html5 tarjoaa (kieli, jota lähden tässä piakkoin myös itse tutkimaan).

        Ei sillä, as2 tai as3 kielinä ovat ainakin mukavia leikkikaluja, joiden hanskaaminen on avannut aivan uudenlaisia näkökulmia siihen millaista internettiä tulisi kyetä tekemään myös muilla tekniikoilla ja yhtä vaivattomasti. Flashilla tai tarkemmin actionscriptilla kun saa pienellä matemaattisella otteella aikaiseksi varsin näyttävää jälkeä: http://lab.mathieu-badimon.com/ jälkeä, jota muilla yhtä yleistyneillä www-tekniikoilla ei toistaiseksi vielä saa aikaiseksi.

        Flashin heikko puoli on kuitenkin se, että se kuormittaa konetta varsin tehokkaasti. Esimerkiksi Applen mobiilit päätelaiteet eivät pysy pystyssä Flashia pyörittäessään, mistä syystä Apple ei ole suostunut tukemaan Flash-sovelluksia päätelaitteissaan. Tämäkin kannattaa ottaa harkintaan kun www-sivuja lähtee tekemään.


    • Tulevaisuus on avoimien ohjelmointirajapintojen, ei kökköjen suljettujen epästandardien...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe