Holhouksen alle vai miksi sitä nykyään kutsutaan...

aivot narikassako?

Hei.

Äitini on 80v. Hänellä on 55-vuotia poikaystävä. Noin kuukausi sitten hän sai omituisen kohtauksen, hänet löydettiin kotoaan parvekkeelta alastomana aivan sekavana. Hän puhui sekavia mutta johtavana ajatuksena oli että poikaystävä oli yrittänyt tappaa hänet. Hän kertoi menneensä siksi parvekkeelle piiloon. Hän kertoi poikaystävänsä sormeilleen dosettia ja lääkkeitä. Olisimme muuten uskoneet häntä, sisareni ja minä mutta äitini sekoitti kertomukseensa paljon sellaista mikä oli selkeää harhaa.

Asian yhteydessä selvisi että äitini oli syönyt dosetistaan lääkkeet sikinsokin, monen päivän lääkkeet yhdellä kertaa ja napsinut pillereitä muutenkin miten sattui. Hänellä kävi dosetintäyttäjä kerran viikossa mutta hän tuntui unohtaneen kuinka dosettia käytetään.

Hän oli viikon sairaalassa ja palattuaan sieltä tapasi kotisairaanhoidon edustajan jonka kanssa sovittiin että hänelle tuodaan ruoka kerran päivässä ja sairaanhoitaja tulee aamulla antamaan sen päivän aamulääkkeen ja jättää iltalääkkeen purkkiin pöydälle iltaa varten. Viikonlopun lääkkeet jätetään dosettiin perjantaina. Sisareni osti lukittavan lääkekaapin ja kaikki lääkkeet ja reseptit lukittiin sinne. Lääkkeidenantajalla on avain asuntoon ja lääkekaappiin.

Viime perjantaina sisareni huomasi että lääkekaappi oli murrettu auki, äidin poikaystävä oli sen luultavasti rikkonut. Sisareni soitti paikalle työntekijän joka äidin lääkkeistä huolehtii ja tämä kertoi äidin poikaystävän huutaneen ja uhkailleen häntä ja melkein käyneen hänen kimppuunsa. Sovittiin että hoitaja pitää tästä lähtien reseptit ja lääkkeet itsellään ettei asuntoon jää yhtään pilleriä. Sisareni kävi läpi kaapit ym paikat ja löysikin aikamoisia pilleripiiloja ja vei kaikki lääkkeet mukanaan.

Äitini soittaa joka päivä ja huutaa ja valittaa ettei saa lääkkeitään eikä tunnu ymmärtävän että hän saa juuri lääkärin määräämän annoksen eikä yhtään enempää. Hän on jo neljä kertaa käynyt ruinaamassa pillereitä lääkäriltä, apteekeista ym mutta koneeltahan näkyy että hän on vähän aikaa sitten hakenut lääkkeensä eivätkä nämä voi olla normikäytöllä vielä loppu.

Nyt äitini soitti ja sanoi että hänen poikaystävänsä on nyt pelastanut hänen henkensä. Kysyin mitä on tapahtunut ja hän vastasi että hänellä oli aamulla ollut niin paha olo että hän meinasi kuolla (vieroitusoireita?) mutta poikaystävä oli hakenut hattuhyllystä pari pilleriä ja antanut hänelle ja hänelle oli tullut niin hyvä olo. Minua ja siskoani hän syytti yrityksestä tappaa hänet koska emme anna hänen syödä lääkkeitä vaan jätämme sairaan vanhuksen ilman lääkkeitään. Kun kysyin mitä lääkkeitä poikaystävä antoi hänelle hän ei osannut vastata muuta kuin että ne pelastivat hänen henkensä.

Lisäksi äitini kertoi että tyttö (?) oli lähtenyt hakemaan hänelle apteekista joitain lääkkeitä kaksi tuntia sitten, äitin oli antanut hänelle sitä varten rahaa. Apteekkiin kävelee viidessä minuutissa. Onko "tyttö" jota äiti luulee kaupungin työntekijäksi poikaystävän kanssa kimpassa? Entä jos he yhdessä tuumin syöttävät äidille omituisia lääkkeitä ja sen varjolla vievät rahaa äidiltä?

Mitäs sanotte? Mitä teemme? Mitä voimme tehdä? Miten saamme poikaystävälle lähstymiskiellon? Äidin holhoukseen? Pitääkö meidän laittaa äiti laitokseen että hän olisi turvassa? Keneen olemme yhteydessä? Auttaako poliisi?

Auttakaa ihmeessä!!

2

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohoijaaaa

      Vieppäs äitisi muisthoitajalle,tai muistipolille,kannattaa kyllä ensi tarkastaa ettei mitään aivoperäistä.Kuulostaa aika harhaiselta,eli lekuriin

    • ilmoitusvelvollisuus

      Tee nuo kaikki mainitsemasi asiat.Kuulostaa vakavalta hyväksikäytöltä.Jos et hoida vanhuksen tilannetta syyllistyt heitteillejättöön.Ota yhteys kunnan vanhustyön johtajaan.Hän osaa neuvoa lisää.Vanhus on hengenvaarassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe