Eurajoen vesi?

Fenolikaali.

Onko Eurajoen vettä turvallista käyttää kasvien kasteluun, koska joessa on milloin mitäkin kemikaalia..?
Ravinteikasta se ainakin on kun JVP ajoittain lurauttaa jokeen pelkkää paskaa, niin lannoitus puoli on ainakin kunnossa jos jokivedellä kastelee..
Olisiko syytä sopia ns päästö päivät, että viljelijät ja puutarhurit osaavat olla käyttämättä jokivettä oikeaan aikaan ja tehdas sekä JVP pääsevät ongelmistaan eroon, yhteistyöllä ongelmat on ennenkin ratkaistu..

29

748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rikos meneillään

      Etkö ole, fenokaali, huomannut, että joka päivä on päästöpäivä. Käypä tutustumassa EVP Euran päästöputken tuotokseen Sorkkisissa Ruosteenojan tien päässä. Ja katso jokea siitä alajuoksulle päin. Tälläkin hetkellä aivan täynnä mannapuuromaista tavaraa. Meneillään on selvästi ympäristörikos, johon kunnan päättäjät, jotka muuten ovat EVP:ssäkin mukana, eivät reagoi millään tavalla. Olisikohan Greenpeace oikea taho tuomaan asian esille, kun edes kunnallinen ympäristötoimi ei välitä asiasta mitään. Ilmeisesti ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa paperitehtaan toiminta, EVP Euran toiminta tai johto tai antaa asialle mittava julkisuus median kautta. Eikö ole häpeällistä ja ammattitaidotonta, jos joen kunto on laskenut 30 vuotta edeltävälle tasolle? Asia on aivan yleinen puheenaihe, mutta jänikset laittavat päänsä puskaan ja ajattelevat, ettei ongelmaa ole olemassa.

    • kaoliinikaali

      Mietipä sitä, fenolikaali, kuka enää syö Eurajokivarressa kasvatettuja fenolikaaleja, fenolimansikoita ja fenoliherneitä, jotka on kuorrutettu kasteluveden kaoliinilla ja sisältävät syöpää aiheuttavia aineita ja hormoonihäiriköitä.

    • ZETOR.,.,

      Kyl Eurajoella , Paneliassa ja vähä muuallakin vinjelmiä kastellaan jokivedel aromei siitä vaan saa , Raumalaiset juovatkin sitä eikä ripulia kuten SAKSANMAALLA .

    • jokivarrenveisu

      Se sallittakoon Raumalaisille!

    • Resotit kuntoon

      Tainnu kuminauha pettää Lahtisen puntin suusta ku tuollai valuu..


      JVP-Eura Oy:n jätevedenpuhdistamolta pääsee Eurajokeen vain osittain puhdistettua jätevettä ja kiintoainesta sisältävä purkuvesi samentaa ja harmaannuttaa jokiveden.

      Syynä on puhdistamon kapasiteetin ylittävä kuormitus. Käyttöpäällikkö Antero Bäcklund kertoo, että ylikuormitus on peräisin viime aikojen sadevesistä, jotka tulevat viemäriverkostosta viiveellä puhdistamolle.

      Puhdistamolle saapuva jätevesimäärä ylittää välipumppaamon kapasiteetin ja ylivuoto purkautuu poistoputkeen. Ylivuodon mukana jokeen pääsee lietettä, jonka pienikin pitoisuus aiheuttaa veden samentumisen.

      Puhdistamohäiriön ennakoidaan helpottavan viimeistään perjantaina 15. kesäkuuta, mikäli sademäärät pysyvät kohtuullisina

    • yhteiset päättäjät

      Liete-Lehtonen istuu mm. Kunnanhallituksen puheenjohtajana ja JVP-Euran hallituksessa, on tainnu työväenaate karata muun lietteen joukossa ajukopasta lirahtelun lomassa, kun antaa työväen kylpeä paskavedessä..

    • Kastelu Eurajoen vedellä ja multa puutarhoihin Hallavaarasta.. Olette kai tietoisia että jätevedenpuhdistamon lietteistä tehdään kompostoimalla multaa jota kai myydäänkin tietääkseni... Minne ne myrkyt siitä häviäisivät kompostoimalla.. Eivät minnekään.. Mikään ei katoa mihinkään paitsi veronmaksajien, siis kansan rahat tukirahoina ulkomaille, heh..

    • eitrauma

      Juomavedeksi sopii hyvin traumalaisille!

    • kusi-akaa

      Kumpp. liete leh & loka lah Yh. niminen taho aikoo ottaa asian ratkaistakseen, ehdotetut ratkaisumallit ovat:

      A: Ei tehdä mitään, sanotaan vaan että suunnitelmia on olemassa, mutta joku jarruttaa niitä, asialle kyllä tullaan joskus tekemään jotain..

      B: Pistetään olosuhteiden syyksi, eihän sille mitään voi, jos viemäreistä tulee likaista vettä ja se täytyy päästää jokeen, jos sitä ei tulisi niin puhdistamo toimisi moitteetta..

      C: Hankitaan vaikutusvaltaisempia kumppaneita mukaan toimintaan, jotta kohu saadaan paremmin lakaistua maton alle..

      Hallituksen kokouksessa eniten ääniä saanut malli tullaan toteuttamaan.

    • eorjolainen

      Onneksi euralla ei ole ydinvoimalaa,kun sieltä näitä kömmällyksiä sattuu teollisuudessa

    • H2O:oo

      Ilmankos Euralla on kauhea halu saada naapurikunnat maksumiehiksi, kun näitä investointivelkakohteita pulpahtelee esiin kuin paskaa ja bakteereja jäteveden"puhdistamon" putkesta.

    • maxxe1

      Taas lurahti uutta tavaraa eurajokeen

    • lieteleh

      Ja vuoto jatkuu.. on se paskamaista kun ei saa laitosta kuntoon, ku korjaaminen on ympäristöluvista kiinni..

    • PS

      Ja kuntavaalitkin tulossa,voi olla että "isoluuta"pyyhkäisee Euran ylitse.

    • Keijo Kakkapökkäle

      Ei sieltä menny rikki kuin pumppu, joku vaijeri ja laahain. Kaikki rakettitieteeseen verrattavia yliluonnollisia keksintöjä tai ilmiöitä?
      Eurassa lienee paikka uusille tuulille niin kunnallispolitiikassa kuin virkamiesjohdossakin. Vai kuka /ketkä tahot kantaa tästä p...kasta vastuun?
      Onneksi on vaalit ovella.....

    • 9+10=19

      Voi olla ettei enään riit valtuustopaikkaan keiton jako vison pihalla.

    • sopatjakeitot

      Toivottavasti eivät jakele omia soppiaan..

    • DaaDaa DaaDaa
    • Kun tuo Mäki jaksaa tuota surkeuttaan valittaa, niin kerrottakoon, että alamäki oli alkanut jo kauan ennen pitkää ja pätkää tai rekoa ja tuominiemeä.
      Jo 90 luvulla herra pakeni velkojaan ja siirsi omaisuuttaan toisten nimiin, sekä jätti velvollisuutensa hoitamatta..

      Vika on maailmassa ympärillä ei akussa..

    • Loka-Lahtinen

      Euran kunnanjohtajan (ja monen muun päättäjän) aika taitaa mennä lähitulevaisuudessa jätevedenpuhdistamon toiminnan (=toimimattomuuden) selittämiseen ja vastuun pakoiluun.

      Oisikohan aika muuttaa Euran nimi Lokapojiksi?

    • Mies Ureajoelta

      Eurasta jätevedenkäsittelyn uusi Nokia, julisti kunnanjohtaja Lahtinen taannoin Satakunnan kansassa. Tottavie. Niin onkin. Sanojensa mittainen mies!

    • tere menemäs

      Cleantech-Euran imago tosiaankin on kuin Nokialla nykyään, sillä poikkeuksella että Euralta jäi se huippuaika kokonaan saavuttamatta.

    • Ylivuatoputki

      JVP = Jokeen Vellit ja Puurot

    • silleejatällee

      Ehdotus JVP:n ratkaisumalliksi, yksinkertaisuudessaan kunnan tulisi ottaa laitos omaan hallintaansa ja lopettaa lisärahan/rahoituksen antaminen nykyiselle yhtiölle. Nykyinen hallinto on jo osoittanut miten se asiat hoitaa ja tähän mennessä kerännyt jo neljä tutkintapyyntöä, onko mitään järkeä rahoittaa toimintaa joka saattaa joutua vaikeuksiin mahdollisten korvausten ja tuomioden ratkettua. JVP:stä tulisi siirää osaava henkilökunta, esimerkkinä Halinen kunnan palkkalistoille ja antaa heidän toteuttaa virkamiehinä tarvittavat muutokset laitoksen toimintaan. Jos joskus tulevaisuudessa ilmenee, että nykyisen yhtiön toiminta on sittenkin ollut korrektia toiminta voidaan palauttaa sille jäähyn jälkeen.. Näin menetellen ratkeaisi se että rahaa ei syydetä turhaan ja toiminta olisi nopeaa..

    • bissivenoli

      ainakin iso kaalifarmari kastelee sillä vedellä ja yksi kaljupää puutarhuri-kurkku-tomaattikauppias.

      • hjuyhj

        Sillä saa rikkaruohot tuhottua kivasti.


    • paskavettä

      Oliko taas jotain hämminkiä vesipuhdistamoon liittyen?

    • Einien

      Taitaa olla hyvät prosentit eurajoen vedessä kun puutarhuri on aina käydessä kukkia hakemassa iloisella päällä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1766
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1377
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1316
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1263
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1189
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1166
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      611
      1128
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1034
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      964
    Aihe