5 hyvää syytä olla kuuntelematta Ylex:ää

Katso mitkä ne ovat

5 hyvää syytä olla kuuntelematta Ylex radiokanavaa

1. Kanavan soittolistalla ei soi juurikaan kappaleita, joita et kuulisi kaupallisilta radioasemilta. Vaikka se millaisesta musiikista pitää on makuasia uskallan väittää, että kaupallisilla soi enemmän hyviä kappaleita joita ei soi Ylex:llä juurikaan.

2. Ylex kanavalla ei ole kuin kaksi hyvää juontajaa Ile ja Matti. Muut ovat lähinnä ärsyttäviä lässyttäjiä, jotka ulisevat ja huutavat studiossa ja kertovat väkisin väännettyjä vitsejä.

3. Minulla on syytä epäillä vahvasti asiaa seuranneena ja tutkineena, että Ylex:n himotuimmat lista ohjelman äänestys tulos ei pidä paikkaansa. Kaikkien kappaleiden kaikkia ääniä ei hyväksytä, koska niiden ei haluta soivan niin paljon. Kuulijoita ei arvosteta

4. Jotkut juontajat vähättelevät ja vääntävät aina välillä vitsiä joistakin artiseista joita soittolistalla soi.

5. Eikö Yleisradion tehtävä ole myöskin radiossa soittaa materiaalia jota muut eivät juurikaan soita. Kanavan soittolistalle ei mahdu maailmallakaan supersuosittuja artisteja/bändejä, koska eivät niitä muutkaan radioasemat juuri soita. .

Ja vielä Ylex:n uusittujen kotisivujen ilme on ilmeisesti kopioitu muilta ulkomaisilta nettisivustoilta

Kuten Billboard (musiikkisivusto)
http://www.billboard.com/#/

181

3123

  Vastaukset

  • Olet ilmiselvästi höpöhöpö radio Novan kuuntelija. Eihän sellaista paskaa kuuntelee enää kuurotkaan. Yle on terästä oli joulu tai juhannus

   • Kaikki jättävät uppoavan laivan ennen kuin on myöhäistä. Vain he jäävät jotka tietävät saavansa enemmän vastuuta Ylessä kuin missää muualla. Onhan se niinkin, että jonkun täytyy olla se huono ja tuottaa p****a, jotta toinen voi loistaa. Yle on ilmeisesti halunnut omaksua tänän roolin paremmin kuin hyvin. Novakin mieluummin kuin YLEX vaikka Novaakaan en mielellään kuuntele


   • suomen kanavat on paskoja tosin makuasia mistä tykkää jos kuuntelee dancea niin silloin ei suomesta sopivaa kanavaa löydy sea fm kyllä soittaa joitakin dance kappaleita mutta se ei valittetavasti alueellani kuulu muuta kuin netissä.


  • Tiedoksi sinulle on muitakin kanavia kuin Radionova, kuten Nrj, Iskelmä, Radio Aalto, Radio Rcok jne..

   Yle on terästä on aikaa laaja käsite. Onko Ylex terästä? Lähes kaiken saman musiikin kuulee esim Nrj:ltä sillä erotuksella, että kaiken moskan sekaan mahtuu enemmän hyviä biisejä kuin Ylex:n soittolistalla. Millään muulla kanavalla jota olen kuunnellut en ole kuullut myöskään samanlaista artistien mollaamista ja vähettelyä ja niille vitsailua kuin Ylex:llä.

  • Kuulin tänään Rock-radiosta Jethro Tullia ja intialaista!

   Ettäs kehtaavat kiusata vanhaa!

   • En usko. Rockradio oli Radio Mafian edeltäjä. Siitä on aika kauan.


  • Taisi aikoinaan Mikko Peltsi Peltolankin viimeinen niitti sille, ettei halua radiossa juontamista jatkaa olla se kun Ylex kanavalle alkoi tulla niitä kaiken maailman uslisijoita juontamaan. Moni hyvä juontaja on hylännyt Ylex kanava. Kuten Sini joka juontaa voicella ja Jani Juntunen joka juontaa Radio Aalto kanavalla. Juntunen taisi juontaa joskus Suomen virallista listaa ainakin Ylex:lläkin. vielä tai ainakin radiomafia aikoihin.

  • Mä en yleensä kuuntele mitään radiota, mutta parhaat ovat YLE:n yleinen kanava, YLEX ja YLE:n Radio Suomi. Groove FM ( vai mikä se kanava on, joka soittaa etnoa myös?) on myös ok. En tiedä mistään , että mitä juontajia missäkin on, mutta jos haluaisin tietää musiikkitrendien huipuista, itsestäänselvästi tsekkaisin YLEX: n ensimmäisenä.

   Ps. Kyylääkö minua joku, koska joudun usein kaksi kertaa korjaamaan kirjoitusvirheitä, joita minun tälle saitille jäseneksi rekisteröitymättömän anonyymin viesteihini ilmestyy? Kiitos ei kyyläreitä tai viestintälainrikkomuksia! Nörtit saavat esittää persumyuönmteisiä tai mitä lie omilla nimillään,mutta eivät kajoiten minun tekstiini.

   EN jaksaisi joka viikko kutsua asiantuntijaa katsomaan, että onko koneellani jokin vakoiluohjelma siksi, että olen käynyt saastaisella Suomi24:lla, missä ylläpito ei näy pitävän huolta siitä, ettei kaltaiseni viaton joutuisi idioottipalstailijoiden keskusteluissa häiriköimäksi.

  • Totta tuoki, että Ylex on ihan oko media uuden musiikin seuraamiseen, mutta nykyään ne biisit jotka nostetaan esille isosti soivat lähes yhtä pian muutamilla muilla kaupallisilla radioasemilla. On myös monia artisteja/bändejä jotka ovat saattavat olla suosittujakin suomessa, mutta eivät vain soi Ylex:n taajuudella.

   Mielestäni Ylex:n soittolistan biiseistä suuri osa on täyttä moskaa. Eikä monien biisien pääsyä listalle voi ainakaan selittää sillä, että ne olisivat suosittuja artisteja suomessa.

   Ylex on kyllä huonontunut kanavana paljon viime vuosina. Ensin lähtivät hyvä juontajat pois ja pian sen jälkeen myös soittolista on mennyt huonompaan suuntaan.

   Kuuntelen mieluummin Yle RadioSuomea, Nrj:tä, Aaltoa tai Radio Rockia paljon mieluummin kuin Ylex:ää. Jos Ylex:n erikois musiikki ohjelmia (lähinnä sitä heavy rock ohjelmaa) ei oteta huomioon niin jopa Radio Aalto ja Nrj kanavilla kuulee paljon enemmän rock musiikkia. Tämä vaan ihan huomiona.  • Kyllä vain. ennen Ylex:llä iso osa soittolistan kappaleista oli sellaisia mitä ei vielä muilla kanavilla soinut, mutta nykyään sinne tulee samat kappaleet jopa myöhemmin kuin kaupallisille radioasemille esim nyt joku pitbullin biisi otettiin Ylex:lle uutuutena ja soinut ainakin jo pariviikkoa aikaisemmin kaupallisilla kuten Nrj:llä eli et häväi mitään vaikka et Ylex:ää kuuntele.

   Kaukana on ne jatkin kun Ylex palkittiin edellisen musiikkipäällikön aikaan parhaasta musiikkitarjonnasta (vai millä nimellä se palkinto nyt olikaan).

   Ylellä on joku pakkotarve muka olla Ylex:nä nuortenkanava ja koska se ei tule luonnostaan niin on tällasta niin väkisin väännettyä ja luullaan, että kyllä ne nuoret tästä ja tästä tykkää ja tämä biisi uppoa niille (vaikka enhämä itse siitä niin pidä).

   Itse jos saisin päättää niin moni juontaja saisi lähteä ja nykyiseltä soittolistalta vaihtuisi ainakin puolet sen kappaleista.

   Lehdessäkin uutisoitiin ,että Tapio Suominen ei aijo loikata maikkarille. Aha oliko joku sitä odottanutkaan. Huolisiko edes maikkari koko tyyppiä ja toiseksi hän itsekin varmasti tietää, että urheilustudio juonnot jäisivät hieman vähemmälle selostamisesta puhumattakaan.

  • Hyvät loikkaavat muualle

   Missähän on syy, että itse Yleltä on lähtenyt harvinaisen paljon lyhyen ajan sisällä työntekijöitä muille tv kanaville. 2000- luvun lähtijälistasta tekee mielenkiitoisen se, että he kaikki edellen ovat televisio alalla töissä tai radiossa.

   He ovat mm: työskennelleet Ylellä radiossa tai television puolella vielä 2000 -luvulla
   Sini Virtanen (voice)
   Ville Klinga ( Urho Tv)
   Peter Nyman (MTV3)
   Meri-Tuuli LIndström (nelonen)
   Marko Terva-aho (on tehnyt juontanut tev: puolella myös)
   Tuomas Tahvanainen (Canal ) Aloitti ylellä ja siirtyi pian pois.
   Laura Ruohola (MTV3)
   Teemu Niikko (MTV3)
   Eräs huomenta suomen mies juontaja muistaakseni työskenteli ensin Ylellä (nimeä en muista)
   Jani Juntunen (Radio Aalto)

   He eivät enää työskentele Ylelle. Mistähän johtuu, että niin monet ja juuri ne hyvät toimittajat haluavat pois Yleltä muualle.

   • Listaan voi lisätä vielä ainakin seuraavat: Olga K. (Radio Aalto), Ile Jokinen (Radio Nova) ja Samuli Aaltonen (Radio Nova).


   • lisää listaan... kirjoitti:

    Listaan voi lisätä vielä ainakin seuraavat: Olga K. (Radio Aalto), Ile Jokinen (Radio Nova) ja Samuli Aaltonen (Radio Nova).

    Jokinen aikoja sitten.

    Olga K. Aallon perustamisessa v. 2007.

    Aaltonen oli pitkään muissa duuneissa Radiomafiasta lähdön jälkeen.


   • "juuri ne hyvät toimittajat haluavat pois Yleltä muualle."
    Mainitsemassasi listassakin on hyviä ja ei-niin-hyviä.


   • Jouko Pakko kirjoitti:

    "juuri ne hyvät toimittajat haluavat pois Yleltä muualle."
    Mainitsemassasi listassakin on hyviä ja ei-niin-hyviä.

    Kymmeniä vuosia kestävät työsuhteet ovat nykyään harvinaisempia kuin aiemmin, tapauskohtaisesti joko työnantajan tai työntekijän toimien ansiosta.


  • Ei tarvitse olla mikään salapoliisi huomatakseen, että aika iso osa suomalaisista radion ja TV:n tekijöistä on joskus työskennellyt Ylellä. Media-alalla tuo liikkuvuus lienee ihan tavallistata.

   • Ja vastoinpäin. Moni nykyinen YLEläinen on lähtöisin paikallisradioista ja -televisioista.


  • Täyttä scheissee: radio nova, ylex sekä nrj. Kuuntele tätä: radio aalto, yle radio suomi ja yle puhe. Scheissee noissa novassa, xllä ja nrjllä on se että lähettäjät eivät kuuntele kuulijoiden toiveita esimerkiksi kappaleäänestyksissä, palautelomake nettisivuilla on kuin jäteastia, johon kerätään kaikki paska ja viedään pois, vaikka kysyt sähköpostilla, miksi asemat soittavat samaa niin saat vain vastaukseksi: seuraamme äänestyslistoja.... Pyh!, niin omatekemiään listoja sitten vielä: Juontajat kiroilevat, heittävät väkisin vitsejä, puujalkavitsejä, eivät kuuntele puhelimessa kuuntelijoiden pyyntöjä vaan yksinkertaisesti lyövät luurin sekä noudattavat vain aikatauluja tää nähdään siinä että tietyt kappaleet katkotaan kesken soiton ja puhelut jätetään kesken. Kun kuuntelee radio suomea, puhetta niin siellä puhutaan asiallisesti, kuunnellaan kuulijoiden pyyntöjä, voidaan joustaa hiukan aikataulusta sekä soittavat kappaleita joita ei kuule ollenkaan muilla kanavilla, soittavat monipuolisesti, ohjelmistoa löytyy kuulijoille, palautelomake menee heti oikeaan paikkaan, eivät katko puheluja sekä eivät toista mainoksia. Tämä on tosi! Unohda nrj, x ja nova.

   • dxer mihin Voicen jätit. se on yksi pahimmista jaa kaameimmista kanavista musiiikkinsa puolesta koko Suomessa. Varmasti Voice Tv:lläkin alkaisi mennä huonosti jos sille ilmaantuisi hyvä kotimainen vaihtoehto. Music Televisionia ei voi pitää kilpailijana, koska siellä pyörii erittäin vähän musiikkivideoita nykyään.

    Nrj verrattuna Voiceen on miljoona kertaa parempaa kuunnelatavaa.


  • Joops..kauan kauan kuuntelin novaa, kyllästyin..seuraavana oli vuorossa ylex ja siihenkin jo kyllästyin sillä aina alkaa tuntumaan sille että homma polkee paikallaan, samat biisit ja sama meno juontajilla..nyt olenkin siirtynyt kuuntelemaan rajojen ulkopuolelle, kuuntelen radiolähetyksiä jotka tulevat ympäri maailmaa, milloin mistäkin ja kelien mukaan, sitä kuunnellaan mikä kuuluu..vaihtelu virkistää sano kissa kun mummolla pöytää pyyhki.

  • Ulkomaisten radioasemien kuuntelulla on nimikin: DX-kuuntelu. Harrastan itsekin dx-kuuntelua, kuten nimimerkistä huomaa.

  • Pakko kuunnella Nrj:tä koska muut kanavat eivät soita niitä omia suurimpia suosikkejani ja ne kuulen varmimmin juuri NRJ:ltä. Itse en ole moista Nrj:llä huomannut kuten dxer, mutta en sano silti etteikö näin olisi voinut ja voisi olla.

   Radio Aaltoonkin hieman jo meinaa kyllästyä. Kun maaliskuussa uudistunutta aaltoa aloin jokseenkin kuunnella olin hieman innoisssani, että mahtava kanava. Kesän mittaan on saanut huomata, että samat biisit sielläkin soi tuontuosta kuin monilla muilla kanavilla. Arttu Wiskarit, Alexandra Stanin ja kokoajan vain yksi ja sama tai maksimissaan kahta eriä kappaletta mm: Lauri, Jenni Vartiainen, Haloo Helsinki, Lady Gaga, Duffy, Sunrise Avenue. Aah.

   Wiskarin, Spearsin ja Gagan ystäville kyllä löytyy jo oma kanava ja se on Voice.

   Toivottavasti kanavalle tulisi jatkossa uudet biisit nopeammin ja samat ei soisi kokoajan, koska Radio Aallossa on potentiaalia kuunnelluimmaksi kaupalliseksi Radioasemaksi ohi miljoonia kuuntelijoita keskimärin viikossa keräävän novankin. Tällä hetkellä näyttää Aallollakin menevän musiikki tarjonta väärään suuntaan.

  • 5 hyvää syytä olla kuuntelematta Ylex radiokanavaa:

   1. hiphoppi
   2. listapoppi
   3. soittolista
   4. surkea musiikki
   5. typerät juontajat

   • Siinä oli kyllä vitun hyviä ja hyvin perusteltuja syitä, joista vielä neljä viidestä meinaa samaa asiaa.


  • Ei kyllä todellakaan ole vaikea olla allekirjoittamatta kommentteja siitä, että Ylex on surkea radiokanava. Jotkut biisit tuntuvat olevan ikuisuuden soittolistalla, eikä siinä muutenkaan näytä olevan järkeä kun sitä katsoo.

   Verrataampa Ylex:ää esim NRJ kanavaan

   Soittolistan kappaleet jotka soivat molemmilla
   Superscars - Modern World for love (tuli paljon aikaisemmin NRJ:lle soittoon)
   Lauri - In the city (tuli paljon aikaisemmin NRJ:lle soittoon ja ylex:llä soi pitäkkään vielä Heavy kappale).
   Jukka Poika - Silkkiä tuli melkein heti ilmestyttyään NRJ:lle ja taisi tull Ylex:llekin soittoon

   Lisäksi ainakin näitä artisteja kuulet myös NRJ:ltä
   Jennifer Lopez paitsi että Nrj soittaa uudempaa I'm Into You biisi toisin kuin Ylex.
   Maroon 5, Adele, Red Hot Chili peppers, Lord Est, Paramore, Reckless Love, Sunrise Avenue - Idon't Dance (soi myös hieman aikaisemmin Nrj:llä), Kim Herold, Katy Perry, Nicki Minaj, Coldplay, Beyonce, Jayson Derulo.

   Muutamia mitkä eivät soi lainkaan tai hyvin vähän Ylex:llä ja jotka ovat soineet vasta tai soivat nyt Nrj:llä
   Bad Meets Evil - Lighters ft. Bruno Mars
   Avril Lavigne - Smile
   Within Tempatation - Sinead
   James Morrison - I won't Let You Go
   Rihanna - California King Bed
   Dionne Bromfield - Foolin
   Evanescence - What You Want
   Haloo Helsinki - Kuule minua

  • kaupallisilla kanavilla on minuuttia musiikkia kohden kaksi minuuttia mainoksia.

   • Ei voi olla. Se olisi toimilupaehtojen vastaista. Tarkista tietosi.


  • Aika myöhässä kommentoin keskustelua, mutta pakko sanoa sananen!

   Olisipa muillakin yhtä helppoa elämä, kuin minulla: Radiokanavat, joista voi valita kuunneltava, ovat ylen kanavat tai nova.

   Ps. Ykkösvaihtoehto ei ole ainakaan nova!

  • Nova on paras

  • Niinku 5 hyvää syytä vai? E
   n edes tieä enkä tunne tuollaista kanavaa, joten missä niitä syitå pitäisi olla?

  • Radio Nova ja Ylex ovat suomen suurimmat kirosanat radiomaailmassa. Kuuntelin Novaa tässä kesällä kun olin paikka kunnalla missä ei kovin moni radioasema kuulu. Siellä juontaja sanoi, että valitettavasti emme ehdi soittaa kaikkia toiveita kun niitä tulee niin paljon. No kuitenkin päätettiin soitta sitten niitä kokoajan kanavalla tulevia kappaleita ja niitä kuluneimpia vanhoja "klassikoita" kuten kanava itse sanoo.

   Ylex on myös pilattu ja se pilaantuminen alkoi niistä hetkistä kun nykyinen musiikkipäällikkö Tomi Saarinen astui puikkoihin ja Peltsin ja Marja Hintikan lopetettua kanavalla. Aikoinaan vielä pystyttiin Ylex:llä joku taso säilyttämään.

  • Mulle riittää yksi syy olla kuuntelematta ko. kanavaa...alapään juttujen viljely!

  • On uskomatonta että aina silloin tällöin kanavaa pyritään tekemään ns eurooppalaisemmaksi.80-luvun lopulla suomalaisia luonnehdittiin musiikkipäällikköjen toimesa junteiksi jotka eivät ymmärrä musiikista mitään ja meidän pitäisi ottaa esimerkkia isosta britanniasta. Suomalaisille tuputettiin väkisin musiikkia joka ei kiinnostanut ketään. No sitten tuli 90-luku ja salovaarat ja kumppanit soittivat radiossa eurodancea että tärykalvot paukku. Mutta musiikki oli suomalaisten makuun, ilman väkinäistä vänkäämistä. Tästä osoituksena Matti Airaksisen parasta ennen joka on yksi Ylex suosituimmista ohjelmista. On melkein säälittävä tai surkuhupaisaa kuunnella tyhjänpäiväisiä ohjelmia kuten uuden musiikin aamu, jossa turhanpäiväinen toimittaja kuvittelee olevansa töissä bbc radio 1lla... Seillainen soopa ei kiinnosta ketään, ei ainakaan viikonloppuisin uusintana. Mihin katoisivat viikonlopun viihdyttävät ohjelmat? Tilalla on tylsääkin tylsempiä uusintoja. Miksi muuten yöohjelmina ei voisi tulla päivän uusintoja?

   • eli soittolistaa ja paskanjauhantaa lisää julkisenpalvelun kanavalle, kaikki nää vähäisetkin toimitetut musiikin erikoisohjelmat pois?

    mutta jos sekin on ongelma, mikset kokeile vaikka shitnovaa? se vois olla just sulle, junteille.

    ens vuonna ylen on pakko ruveta antamaan vastinetta valtionyhtiönä julkisen palvelun velvoitteen nimissä siten, että toimitettu asiasisältö kasvaa ja toimittamaton itseään toistava soittolistallinen paskanjauhanta vähenee.


  • miten niin "pakko". sama homma jatkuu kuten tähänkin asti. yle määrittelee itse mitä on julkinen palvelu ja jollei kelpaa niin älä sitten kuuntele. onhan siellä myös kiistatta maamme osaavin toimittajakunta jonka työnteon jatkuvuus tulee turvata yleverolla kun ei tämä maksamisen välttämättömyys muuten tunnu menevän jakeluun sinne perille asti.

   • "yle määrittelee itse mitä on julkinen palvelu ja jollei kelpaa niin älä sitten kuuntele."

    olet väärässä. se määritellään yleisradiolaissa. tosin tulkinnanvaraa on, mutta siihen on nyt suurempi paine.


   • jooooo kirjoitti:

    "yle määrittelee itse mitä on julkinen palvelu ja jollei kelpaa niin älä sitten kuuntele."

    olet väärässä. se määritellään yleisradiolaissa. tosin tulkinnanvaraa on, mutta siihen on nyt suurempi paine.

    jaa. no jos sellainen laki on jo kerran olemassa niin kai sitä yhtä lailla jo myös noudatetaan eli mikä muuttuu. julkista palvelua se on kai se paskanjauhantakin, jos vaikka se on jollekin se tärkein anti. ei sen sinänsä väliä saan aikani kulumaan ihan hyvin ilman yleäkin ja hyvin varmaan jopa paljon paremmin. muut voi katsoa ja kuunnella yleä sitten senkin edestä.


  • Radio Rockin Heikelä Korporaatio on jotain sellaista ammuohjelmaa johon kenenkään muun suomalaisen radiokanavan on vaikea vastata. Lähetysten runko ei ole liian jäykkä. Koska siellä on äänessä osaavat juontajat he nostavat esille ajankohtaisia aiheita. Myös kanavan juontajien välistä pientä huumorismielistä naljailua toisilleen on ilo kuunnella.

   Tälle radio-ohjelmalle kuulusi kyllä jokin kunniapalkinto. Näin tehdään hyvää laadukasta ja vihdyttävää, mutta sopivan ajankohtaista. radio-ohjelmaa.
   http://www.radiorock.fi/podcast

   Valintani on aamuisi Radio Rockin Heikelä Korporaatio. Ylex ei olee enää vaihtoehto minään aikana. Syyt: Paljon huonoamusiikkia ja turhanpäiväisiä juontajia lässyttämässä tyhjänpäiväisiä.

   Minä väitän, että hän joka pitää Ylex:ää jopa parhaimpana kanavana Suomessa ei ole juurikaan muita viitsinyt ja jaksanut kuunnella.

   • onpa se radio rockin soittolistakin aika väsyttävä. huonontunu ja tasapäistyny reilusti 3-4 v takaisesta.


  • Ylex kyllä kaipaisi todellisen muodon muutoksen jopa nimeä myöten. En ole vaivautunut kuuntelemaan Ylex kanavaa minuuttia kauempaa sitten vuoden 2011 alkuvuoden. Ei vain yksinkertaisesti nappaa palata Ylex:lle kun huomasin, että on radiokanavia, jotka tekevät hommansa paremmin ja soittavat vielä hyvempää musiikkiakin.

   Ja kaikille Ylex:n kuuntelijoille kuunnelkaa edes viikon ajan NRJ:tä, Radio Rockia aamuisin ja jos ei nappaa niin vielä Voicea ja Radio Aaltoa ja palatkaa sitten takaisin Ylex:n kuuntelijoiksi, jos se on vielä mielestänne paras radiokanava.

   • hyvempää??

    "Ja kaikille Ylex:n kuuntelijoille kuunnelkaa edes viikon ajan NRJ:tä, Radio Rockia aamuisin ja jos ei nappaa niin vielä Voicea ja Radio Aaltoa ja palatkaa sitten takaisin Ylex:n kuuntelijoiksi, jos se on vielä mielestänne paras radiokanava. "

    on varmasti jos mainosten kyllästämää voicea supereltaantuneine klassikkoralleineen jaksaa. muuten shiinä ja shiinä.

    ylex kanavailme on vuodelta 2003. miks helkkari sitä ei uudisteta? muissa ylen kanavissa jinkut sun muut pantu uusiks tuona aika moneen kertaan, mutta ei ylex:llä?!


   • parasta ennen? kirjoitti:

    hyvempää??

    "Ja kaikille Ylex:n kuuntelijoille kuunnelkaa edes viikon ajan NRJ:tä, Radio Rockia aamuisin ja jos ei nappaa niin vielä Voicea ja Radio Aaltoa ja palatkaa sitten takaisin Ylex:n kuuntelijoiksi, jos se on vielä mielestänne paras radiokanava. "

    on varmasti jos mainosten kyllästämää voicea supereltaantuneine klassikkoralleineen jaksaa. muuten shiinä ja shiinä.

    ylex kanavailme on vuodelta 2003. miks helkkari sitä ei uudisteta? muissa ylen kanavissa jinkut sun muut pantu uusiks tuona aika moneen kertaan, mutta ei ylex:llä?!

    "ylex kanavailme on vuodelta 2003. miks helkkari sitä ei uudisteta? muissa ylen kanavissa jinkut sun muut pantu uusiks tuona aika moneen kertaan, mutta ei ylex:llä?! "

    Tuota... Kannattaisi varmaan kuunnella kanavaa ennen kuin päästää moisia aivopieruja suustaan. On kanavan äänimaisemaa ja muutakin ilmettä aika monta kertaa tässä lähes kymmenen vuoden aikana uudistettu. Näin se aika tekee tepposet. Jos ne ovat esim. vuoden olleet samat niin saattaa tuntua kuin ne olisivat aina olleet samat, kun vanhoja et enää muista (mikäli olet koko kanavaa edes koskaan kuunnellut).

    http://yle.fi/ylex/arkisto/
    http://ylex.yle.fi/

    Esimerkki kanavan nettisivuista, näilläkö ei esim. ole mielestäsi mitään eroa?


   • tuota... kirjoitti:

    "ylex kanavailme on vuodelta 2003. miks helkkari sitä ei uudisteta? muissa ylen kanavissa jinkut sun muut pantu uusiks tuona aika moneen kertaan, mutta ei ylex:llä?! "

    Tuota... Kannattaisi varmaan kuunnella kanavaa ennen kuin päästää moisia aivopieruja suustaan. On kanavan äänimaisemaa ja muutakin ilmettä aika monta kertaa tässä lähes kymmenen vuoden aikana uudistettu. Näin se aika tekee tepposet. Jos ne ovat esim. vuoden olleet samat niin saattaa tuntua kuin ne olisivat aina olleet samat, kun vanhoja et enää muista (mikäli olet koko kanavaa edes koskaan kuunnellut).

    http://yle.fi/ylex/arkisto/
    http://ylex.yle.fi/

    Esimerkki kanavan nettisivuista, näilläkö ei esim. ole mielestäsi mitään eroa?

    Mutta mikään ei poista sitä tosiasiaa, että 2000 luvun alkupuoliskolla Ylex oli parempi radiokanava ja nykyään se ei kuulu läheskään parhaimpiin. Miksi ihmeessä uudenmusiikin ohjelmissa soitetaan samoja biisejä päivästä toiseen.

    Kuuntele itse muita kanavia ennen kuin alat kehumaan ja puolustamaan Ylex:ää.
    http://nettiradio.nrj.fi/ad.php?play=1


  • On tuo YleX Viikonloppukin jotenkin aika säälittävä tapaus. Juontaja Anne Lainto kuvittelee olevansa uransa huipulla ja tekevänsä jotain todella laadukasta, suosittua, ja "raikasta" hyvän fiiliksen "viikonloppushowta". Oikeasti ohjelmaa ei kuuntele kukaan ja tunnelmakin on jotain väsyneen ja kuolleen väliltä, eikä vähiten siksi, että eihän tuolla varsinkaan sunnuntaina oikeasti ole ketään muita töissä kuin juontaja yksin studiossa, ja jotenkin sen lähetyksestä aistii. Viikonloppu tarvitsisi ehdottomasti kaksi juontajaa juuri tuon kuolleen fiiliksen eliminoimiseksi.

   • laitettais vaan senkin tilalle uusintaa, vaikkapa viikon uuden musiikin aamu- ja iltavuorot. vois oikeasti alla ihan hyvä ajatus nykyiseen säälittävään sontaan nähden.


  • Noniin. Nyt alkaa tietoja näistä perinteisistä vuoden vaihteen uudistuksista tihkumaan. Eli erikoisohjelmien lopetuslistalla odotetusti Kaarle ja Erno raskaana. Enää ei lopettavaksi tuleville vuosille erikoisohjelmia enää montaa sitten jääkään. Ohjelmla korvataan sunnuntai-illan show-tyyppisellä ohjelmalla. Juontajat ja ohjelman nimi julkistetaan myöhemmin. Ilmeisemmin kyseessä eivät ole YleX:ltä aikasemmin tuttuja juontajia.

   Lisäksi Timppa poistuu Iltapäivästä, joka on ihan positiivinen asia.
   Hanne Kautto poistuu YleX Aamusta sekä YleX Toiveista, ja Timppa siirtyy Toiveisiin.
   YleX Aamun uutta jäsentä ei ole vielä julkistettu.

   • sen show-tyyppisen ohjelman on syytä olla joku uuden musiikin ohjelmaa vastaava.

    ei tätä julkisen palvelun kanavaa tätä kaupallisemmaksi muuten enää saada.

    tästäkin tulee takuulla mölyä ens vuonna, jos yle kusee kansaa päin naamaa. ehkä ne sit sinne hurripuolelle saadaan? sehän se oli, mihin satsataan entistä enemmän?


   • näinkö? kirjoitti:

    sen show-tyyppisen ohjelman on syytä olla joku uuden musiikin ohjelmaa vastaava.

    ei tätä julkisen palvelun kanavaa tätä kaupallisemmaksi muuten enää saada.

    tästäkin tulee takuulla mölyä ens vuonna, jos yle kusee kansaa päin naamaa. ehkä ne sit sinne hurripuolelle saadaan? sehän se oli, mihin satsataan entistä enemmän?

    Radio Extremin väkeä vähennetään ja iltaohjelmisto uudistetaan eli väärin arvasit.


  • Aamulla parasta groove ennen klo 7, sitten NRJ aamupojat, sit Ylex / NRJ.. Kauheinta shaissee on aamulypsy with Jaajo bimpot juontaja tytsyt ja sen takia koko suomipop minun mielessä leimautunut kokonaan todella yököttäväksi kanavaksi. Voicelta tulee niin kuraa musiikkia ja juontajien/ohjelman taso on järkyttävän huono, kun sitä joutuu välillä kuuntelemaan. Onneksi edes siitä Vappu Pimiästa pääsivät eroon, mutta eivät päässeet siitä suosta ylös. Parasta radiossa on ollut Tapani Ripatti Ylex:llä joskus kultaisina aikoina, harmi että hän ei ole enää valtakunnallisessa radiossa...

   • Jos luulet, että Aamulypsy on samanlainen junttidisko kuin ennen Jaajon lähtöä, niin erehdyt.


   • mååns kirjoitti:

    Jos luulet, että Aamulypsy on samanlainen junttidisko kuin ennen Jaajon lähtöä, niin erehdyt.

    soittolistaan ei tehdä kuin lieviä muutoksia. samat melankolisen umpikuluneet eput veivaa edelleen.

    odotukset voi olla teillä liian suuret jaajon paluun suhteen.


   • "Parasta radiossa on ollut Tapani Ripatti Ylex:llä joskus kultaisina aikoina, harmi että hän ei ole enää valtakunnallisessa radiossa... "

    Tapani Ripatti? YLEX? En muista kyseisen nimistä juontajaa YLEX:ltä. Kuitenkin sitä vuodesta 2003 asti tullut kuunnteltua. Ehkä sekoitat kanavan Radiomafia-nimiseen kanavaan?

    Tapani Ripatti vaikuttaa nykyään Radio Suomessa.


  • Nyt on lauantai-ilta pilalla, kun Parasta ennen -ohjelman uusintaa ei jostain syystä tulekaan. Tilalla soi sen sijaan yhdet ja samat renkutukset, ihan kuin niitä ei kuulisi kyseiseltä kanavalta muutenkin tarpeeksi. Hoh hoijaa... Onneksi on nettiradio.

  • Mun mielestä on omituista miksi porno raksu on suomipopilla????

  • Edelleen yhä enemmän ihmettelen, että tarvitaanko tälläistä "soittolistaradiota" mihinkään? Varsinkaan, kun kyseessä on Yleisradion radiokanava. Samanlaista "muka hauskaa läpänheittoa plus samat biisit kolme kertaa päivässä"- meininkiä on jo kuultavissa sadoilta kaupallisilta kanavilta.

   En ymmärrä miksi Yleisradion täytyy tuottaa samaa jöötiä, kuin kaupallisten? Mielestäni Yleisradio ei ole missään kilpailuasetelmassa kaupallisiin nähden. Yleisradiolle tulee rahaa, vaikka kukaan ei kuuntelisi. Toisin kuin kaupallisella puolella. Olen 23-vuotias enkä ole voinut vuosiin sietää tätä nykyistä yleisradion "nuorisokanavaa". Lataan YleX Aamupalat puhelimeeni ja se siitä. Muuta en edes pysty kuuntelemaan. Tai on tuo AIraksisen ohjelma hyvä poikkeus. Liikaa sielläkin soi samoja biisejä.

  • Muuttuuko YleX:llä vuodenvaihteessa tällä kertaa muu kuin Kaarlen & Eron korvaaminen soittolistapläjäysshow:lla ja joitain pieniä lähinnä sivuosassa olevien juontajien vaihdoksia?

  • Sunnuntai-aamussa aloittaa Uuden musiikin ratsia -niminen ohjelma.

  • Rahaa on enemmän kuin koskaan, mutta se on tietysti eri asia mihin sitä kohdennetaan. Onhan tämä "nuortenkanavan" alasajo ollut jo trendinä monta vuotta. Lopetetaan musiikin erikoisohjelmia, kun "ei ole kuuntelijoita". Niin kuin se olisi joku perustelu kansan rahoittamalle Yleisradiolle.

   Itku kurkussa selailin nettiä ja eteeni osui Radiomafian vuoden 2002 (viimeinen vuosi ennen kuin kanavauudistuksessa nimeksi muuttui YleX) ohjelmakartta:

   http://yle.fi/radiomafia/ohjelmakaavio/

   Onhan tuo aika huikeaa settiä kaiken kaikkiaan. Esimerkiksi viikonloppuisinkin on ihan muutakin kuin pelkkää uusintaa iltakaudet. Ehkä tässä nykymaailmassa on joku vaan niin eritavalla, että Yleisradio ei voi enää palvella samalla tavalla, kuin reilut kymmenen vuotta sitten. Mitä mieltä olette?

   • oi joi...Leila ja Annukka


  • Radiomafia ei tarjoaisi enää sellaista vaihtoehtoa, jonka se tuotti vuosina 1990-1997. Alamäki alkoi melko pian sen jälkeen, kun useilla paikkakunnilla toimivat kaupalliset radiot aloittivat. Tarjonnan määrä kasvoi ja yleisön pirstoutuivat eri kanaville. Se siitä. Kepeät mullat.

   • joo, kyllä mafialla soittolistat veivasi 90-luvun loppupuolelta. mutta muita erikoisohjelmia oli illoissa ja vkl.

    köyhä on perustelu yleisradioyhtiöllä, ettei ois muka kuuntelijoita. krt:ssä sen on turha kilpailla.

    miten ruotsin ja viron vastaavat kanavat ei kuulosta läheskään yhtä paskoilta?


  • Olen kuunnellut ylexiä muutamia tunteja. En oikeasti erota juontajia toisistaan, mielestäni aamussa, päivässä ja illassa ovat samat äänet.

   Haikailenpa minäkin yleQ:n tarjontaa, sekä radio mafiaa. Mutta uudet juontajat tulevat kysymysmerkiksi.

  • Häh? Kaupallinen radiotoiminta alkoi meillä 1985 ja Radiomafia perustettiin näiden asemien vastapainoksi vuonna 1990.

   Yle alkoi apinoimaan kilpailijoina kokemiaan asemia, josta osoituksena YleX:n nykyinen tila. Juonnetuissa iltaohjemissa pohditaan pitkään esimerkiksi sitä, haiseeko oma pieru pahemmalta kuin toisen.

   Ylen Radio Suomi on taantunut keski-ikäisten nostalgiakanavaksi. Beatlesit, Queenit ja Abbat on kuultu jo vuosikymmeniä sitten. YleX suuntautuu teineille.

   Yle Puhe taas on kammottava sekoitus ajankohtaisohjelmia, lepertelyä ja urheilua. Tilaa olisi yhdelle kanavalle, joka soittaisi laajemmin tuoretta rockmusiikkia päivän hittien sijasta.

   • Erikoisradiot kuten Kiss FM aloittivat vasta 1995 ja Nova 1997. Paikallisradioiden merkitys oli jo vähenemässä.


  • Eli kaikkien näiden vuosien jälkeen puuttuu edelleen se 30-vuotiaitten YleQ- tyyppinen radiokanava. Täytyisi löytää musiikkipitoinen kanava Jake Nymanin ja näitten parikymppisten kimittäjien väliin.

   Vaihtoehdon pystyy toteuttamaan edelleen. Kaupalliset kanavat toimivat kaupallisten lainalaisuuksien mukaan. Jospa Yleisradio toimisi aivan toisinpäin? Kuulostaa nykyään jo radikaalilta!

  • kaikki älyköt kuuntelee RadioRockia

  • YleX:n soittolista on kyllä järkyttävän suppea. Liian suppea Ylen kanavaksi.

   Biisit.info-sivun mukaan tänä vuonna X:llä on soinut vain 142 eri kappaletta, siinä missä esim. The Voicella on soinut 616 ja NRJ:llä 695 eri biisiä. Jopa Radio Nova soittaa monipuolisemmin musiikkia, itse asiassa enemmänkin kuin The Voice, 643 eri biisiä. YleX:n soittolista onkin ylivoimaisesti suppein näistä Biisit.infon seurannassa olevista kanavista.

   Noloa, jos tämä on tosiaan vastine Yle-verosta...

   • perusteluina tohon tietysti heitetään, että ylex lähettää soittolistaa ma-to 6.30-10, 11-17 ja 19-22 välisinä aikoina. pe kolme tuntia vähemmän, la klo 6.30-10, 11-17, su 6.30-10 ja 13-17.

    eli 52,5 tuntia viikossa tulee soittolistaa. tämäkö täyttää julkisen palvelun kriteerit? 35 tuntia tulee muuta, uuden musiikin vuoroa, paras enneniä, dj orionia, himotuimmat, ylex toivetta, omaa listaa.

    tuo himotuimmat, oma lista ja toiveet on pääosin samaa soittolistakamaa kuin tämä pakollinen 52,5 tuntia viikossa.

    http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmakaavio


   • näinkö..? kirjoitti:

    perusteluina tohon tietysti heitetään, että ylex lähettää soittolistaa ma-to 6.30-10, 11-17 ja 19-22 välisinä aikoina. pe kolme tuntia vähemmän, la klo 6.30-10, 11-17, su 6.30-10 ja 13-17.

    eli 52,5 tuntia viikossa tulee soittolistaa. tämäkö täyttää julkisen palvelun kriteerit? 35 tuntia tulee muuta, uuden musiikin vuoroa, paras enneniä, dj orionia, himotuimmat, ylex toivetta, omaa listaa.

    tuo himotuimmat, oma lista ja toiveet on pääosin samaa soittolistakamaa kuin tämä pakollinen 52,5 tuntia viikossa.

    http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmakaavio

    Soittolistako onkin nyt se julkisen palvelun kriteeri? Tähän astihan täällä on kitisty, että julkisen palvelun tulee tarjota jotain muuta kuin soittolistaa. Ja nyt se onkin toisin päin? Eikö sitä julkista palvelua ole juuri nuo vähäiset erikoisohjelmat? En oikein pysy perillä mitä sieltä julkisen palvelun kanavalta pitäisi sitten tulla. Toisen mielestä kun soittolistaa tulee liian vähän niin se ei täytä julkisen palvelun kriteereitä, ja toisten mielestä kun sitä tulee liikaa erikoisohjelmien jäädessä vähemmälle, niin se ei täytä julkisen palvelun kriteereitä. Miten se nyt perkele on?


   • jaa? kirjoitti:

    Soittolistako onkin nyt se julkisen palvelun kriteeri? Tähän astihan täällä on kitisty, että julkisen palvelun tulee tarjota jotain muuta kuin soittolistaa. Ja nyt se onkin toisin päin? Eikö sitä julkista palvelua ole juuri nuo vähäiset erikoisohjelmat? En oikein pysy perillä mitä sieltä julkisen palvelun kanavalta pitäisi sitten tulla. Toisen mielestä kun soittolistaa tulee liian vähän niin se ei täytä julkisen palvelun kriteereitä, ja toisten mielestä kun sitä tulee liikaa erikoisohjelmien jäädessä vähemmälle, niin se ei täytä julkisen palvelun kriteereitä. Miten se nyt perkele on?

    ymmärsit perkele väärin.

    nimenomaan toimitettua ohjelmaa pitäisi lisätä saman soittolistanpyörityksen tieltä.


   • näinkö..? kirjoitti:

    ymmärsit perkele väärin.

    nimenomaan toimitettua ohjelmaa pitäisi lisätä saman soittolistanpyörityksen tieltä.

    Ja vieläpä kun kyseessä soittolista, joka on naurettavan suppea!


   • aaaaaaaaaaaaaaaaaa1 kirjoitti:

    Ja vieläpä kun kyseessä soittolista, joka on naurettavan suppea!

    Käsittääkseni YleX:llä on ollut erittäin vahva jonkinlainen (salainen) taustatiimi viime vuosina.. Informaatio-arvot ainakin ovat olleet kohdillaan, ja ovat ajoittan ikäänkuin vuotaneet tietoja. Jonkin verran kanavaa parin viime vuoden aikana kuunnelleena. Mutta kuullut sieltä myös muutamia aivan jäätäviä ideoita ajanvietteisiin, joista saanut loistavia virikkeitä ja ideoita !

    Aikoinaan 90-luvulla kanavahan oli Radio-Mafia.

    Henkilökohtaisesti kuuntelen hieman erilaista musiikkia kuin mitä Yle X:llä soitetaan, mutta juontajat vaikuttavat todella skarpeilta ja uutta musiikkia tuodaan esille rohkeasti.

    90-luvun alussa lähinnä serkun vaikutuksille alttiina tuli kuunneltua Radio Mafian top-mikä nyt olikaan musiikkilistoja.. Mutta en koskaan varsinaisesti innostunut kanavasta, ja sitten (pitkä -ja tulosvetojen pelaajana) kohdalleni tuli innostus Radio Suomen jääkiekko, jalkapallo, pesäpallo-lähetyksiin, kuten myös jonkin brittiradio-aseman lauantaisiin jalkapallo-lähetyksiin. Ja 2000-luvun alussa Radio Novaan maalaismaisemissa polkupyöräillessä. Fyysistä rutiinipitoista työtä tehdessä on tullut kuunneltua melko paljon Radio Energya, Extremeä, Novaa, ja jonkin verran Suomi Poppia ja Iskelmäradiota, muistaakseni...

    Hieman henkilökohtaista kerrontaa, mutta anyway, odotan innolla miten soi Yle X lähitulevaisuudessa !


   • Moondan Comeback kirjoitti:

    Käsittääkseni YleX:llä on ollut erittäin vahva jonkinlainen (salainen) taustatiimi viime vuosina.. Informaatio-arvot ainakin ovat olleet kohdillaan, ja ovat ajoittan ikäänkuin vuotaneet tietoja. Jonkin verran kanavaa parin viime vuoden aikana kuunnelleena. Mutta kuullut sieltä myös muutamia aivan jäätäviä ideoita ajanvietteisiin, joista saanut loistavia virikkeitä ja ideoita !

    Aikoinaan 90-luvulla kanavahan oli Radio-Mafia.

    Henkilökohtaisesti kuuntelen hieman erilaista musiikkia kuin mitä Yle X:llä soitetaan, mutta juontajat vaikuttavat todella skarpeilta ja uutta musiikkia tuodaan esille rohkeasti.

    90-luvun alussa lähinnä serkun vaikutuksille alttiina tuli kuunneltua Radio Mafian top-mikä nyt olikaan musiikkilistoja.. Mutta en koskaan varsinaisesti innostunut kanavasta, ja sitten (pitkä -ja tulosvetojen pelaajana) kohdalleni tuli innostus Radio Suomen jääkiekko, jalkapallo, pesäpallo-lähetyksiin, kuten myös jonkin brittiradio-aseman lauantaisiin jalkapallo-lähetyksiin. Ja 2000-luvun alussa Radio Novaan maalaismaisemissa polkupyöräillessä. Fyysistä rutiinipitoista työtä tehdessä on tullut kuunneltua melko paljon Radio Energya, Extremeä, Novaa, ja jonkin verran Suomi Poppia ja Iskelmäradiota, muistaakseni...

    Hieman henkilökohtaista kerrontaa, mutta anyway, odotan innolla miten soi Yle X lähitulevaisuudessa !

    No jo on paksua täytyy sanoa, Ei mahdu ainakaan minun päähäni. YleXää en ole kuunnellut 5 kokonaista minuuttia kauempaa sitten vudoen 2010. Joskus kesällä alkoi Ylex oikein kunnolla tympimään ja kuuntelin muita kanavia ja huomasin, että parempiakin löytyy ja sen jälkeen ei mikään ole saanut kääntämään radiostani taajutta Ylex:lle.

    YleX.lle ei todellakaan tuoda rohkeasti uuttaa musiikkia esille eikä soittoon. Uuden musiikin ohjelmissa odottaisi kuulevan jotain uutta. Sen sijaan siellä soi viikko sitten tai viikon alussa uututetna tullut lähetyskestä toiseen. Rockiakin on otettu enemmän soittolistalle vain siksi, että kuuntelijaluvut ovat heikentyneet ja sitä on pyydelty. Hyvillä luvuilla tätä ei olisi tapahtunut.

    Juontajissa on muutamia hyviä ja ihan ok tyyppejä, jotka olivat jo 2010 kanavalla ja ovat juontaneet televisiossa. Yleis taso on kuitenkin hyvin kehno.

    Tässä on vuoden 2012 kuunnelluimmat radiokanavat Top 6

    1. Radio Suomi
    2.Radio Nova
    3 Iskelmä Radiot (muutamana kuukautena vain niukasti NRJ:n edellä)
    4. NRJ
    5 Suomipop
    6 Ylex

    Mielenkiintoista on se, että Ylex kuuluu laajemmin ja paremmin koko Suomessa kuin Iskelmä, Suomipop ja NRJ. Silti Ylex häviää kuulijoissa kaikille näille kanaville. Aikonaan vanhan musiikkipäällikön aikaan Ylex:llä oli vielä selkeä linja siinä mitkä biisit päätyivät listalle. Jokaiselta artisilta pystyi melkeimpä arvaamaan mitkä sinkut eivät päädy soittoon. Nykyään tuosta sekasotkusta ei ota mitään tolkkua. Ylex:llä on soitossa toki hyviäkin biisejä tällähetkellä, mutta hunosta ei vain saa hyvää vähällä.

    Niin kauan kuin Ylessä ei ajatusmaalila, hierarkia ja päälliköt vaihdu niin radio kanavilla ja televisiossa, joudumme monet maksamaan ylelle veroa lähes turhasta.


   • Tervehdys X:n musiikinhallinnasta.
    Jo biisien kokonaismäärät kertovat että X:n kohdalta biisit.info -sivuston tilastossa on vain murto-osa soitoista. X:llä Nyt soi -ikkuna on pois päältä 3 tuntia päivässä. Kun taas NRJ, Rock, Voice ilmeisesti tulostavat kaikki soitot ulosajojärjestelmästään. Tämän lisäksi X:n vuorokauteen sisältyy tunti puhetta sekä 6.5 h Radio Suomea. Erikoisohjelmamme soittavat paljon musiikkia cd:ltä, nämä soitot eivät siis rekisteröidy biisit.infoon.

    Lähemmäs tottuutta varmaankin pääset jos vertaat eri kanavien yksittäisen biisien määrän suhdetta biisien kokonaismäärään Tällöin huomaat että kanavien välillä on hyvin vähän eroa suuntaan tai toiseen. Tämänkin tulkinta on kuitenkin kyseenalaista koska usein yösoiton rotaatio poikkeaa melkoisesti siitä mitä kanavat primetimessään soittovat.

    Jotta tilastoja voisi todella verrata keskenään pitäisi pureutu jokaiseen kanavaan tunti kerrallaan.


   • YleX / Musiikki kirjoitti:

    Tervehdys X:n musiikinhallinnasta.
    Jo biisien kokonaismäärät kertovat että X:n kohdalta biisit.info -sivuston tilastossa on vain murto-osa soitoista. X:llä Nyt soi -ikkuna on pois päältä 3 tuntia päivässä. Kun taas NRJ, Rock, Voice ilmeisesti tulostavat kaikki soitot ulosajojärjestelmästään. Tämän lisäksi X:n vuorokauteen sisältyy tunti puhetta sekä 6.5 h Radio Suomea. Erikoisohjelmamme soittavat paljon musiikkia cd:ltä, nämä soitot eivät siis rekisteröidy biisit.infoon.

    Lähemmäs tottuutta varmaankin pääset jos vertaat eri kanavien yksittäisen biisien määrän suhdetta biisien kokonaismäärään Tällöin huomaat että kanavien välillä on hyvin vähän eroa suuntaan tai toiseen. Tämänkin tulkinta on kuitenkin kyseenalaista koska usein yösoiton rotaatio poikkeaa melkoisesti siitä mitä kanavat primetimessään soittovat.

    Jotta tilastoja voisi todella verrata keskenään pitäisi pureutu jokaiseen kanavaan tunti kerrallaan.

    Eiköhän tässä tullut kohtalaisen tyhjentävästi ja uskottavasti selitettyä, miksi biisit.info -sivuston listat YleX:n osalta poikkeavat niin suuresti muista kanavista. Hieman oudolta tuo näyttikin, joten jonkinlaista virhettä oli syytä epäillä. Niinpä nähtävästi YleX:n pyynnöstä koko YleX:n tiedot on poistettu ko. sivustolta.


   • YleX / Musiikki kirjoitti:

    Tervehdys X:n musiikinhallinnasta.
    Jo biisien kokonaismäärät kertovat että X:n kohdalta biisit.info -sivuston tilastossa on vain murto-osa soitoista. X:llä Nyt soi -ikkuna on pois päältä 3 tuntia päivässä. Kun taas NRJ, Rock, Voice ilmeisesti tulostavat kaikki soitot ulosajojärjestelmästään. Tämän lisäksi X:n vuorokauteen sisältyy tunti puhetta sekä 6.5 h Radio Suomea. Erikoisohjelmamme soittavat paljon musiikkia cd:ltä, nämä soitot eivät siis rekisteröidy biisit.infoon.

    Lähemmäs tottuutta varmaankin pääset jos vertaat eri kanavien yksittäisen biisien määrän suhdetta biisien kokonaismäärään Tällöin huomaat että kanavien välillä on hyvin vähän eroa suuntaan tai toiseen. Tämänkin tulkinta on kuitenkin kyseenalaista koska usein yösoiton rotaatio poikkeaa melkoisesti siitä mitä kanavat primetimessään soittovat.

    Jotta tilastoja voisi todella verrata keskenään pitäisi pureutu jokaiseen kanavaan tunti kerrallaan.

    Hei taas!

    Mikäli asia jäi jotakuta askarruttamaan niin esim. joulukuussa YleX:llä soi 1252 eri biisiä.


   • tämä tästä... kirjoitti:

    Eiköhän tässä tullut kohtalaisen tyhjentävästi ja uskottavasti selitettyä, miksi biisit.info -sivuston listat YleX:n osalta poikkeavat niin suuresti muista kanavista. Hieman oudolta tuo näyttikin, joten jonkinlaista virhettä oli syytä epäillä. Niinpä nähtävästi YleX:n pyynnöstä koko YleX:n tiedot on poistettu ko. sivustolta.

    ei jumalauta.

    tästä josta nyt kaikki maksetaan, miksi tiedot pitää sensuroida?

    kyllä nekin jotain kertoo.


   • jotain.. kirjoitti:

    ei jumalauta.

    tästä josta nyt kaikki maksetaan, miksi tiedot pitää sensuroida?

    kyllä nekin jotain kertoo.

    YleX:n tilastot on poistettu sivuilta biisit.infon ylläpidon omasta aloitteesta.


  • olisiko jossain sitä kuvaa jossa verrataan mafian ja x:n ohjelmakaavioita?

   • Eikö niitä voi ihan itsekin verrata.


  • Biisit.infon sivuston tilastoilla ei ole mitään tekemsitä todellisuuden kanssa.

   • perustele


  • Lisää muutoksia: Oma lista loppuu, tilalle tulee Suorana: Ulla Virtanen -niminen ohjelma. Toni Laaksonen siirtyy Uuden musiikin iltavuorosta YleX Jatkoihin. Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorot juontajavat jatkossa Venla Kokkonen ja Juhani Kenttämaa.

   • onkko tämä ulla virtanen samaa soittolistaa?

    oma listakin oli välillä aika hajuton, samaa primetime-jöötiä jota kanavalta muutenkin tulee.

    laaksosen siirtymisestä jatkoihin kerrottiin eilen.


   • kohan. kirjoitti:

    onkko tämä ulla virtanen samaa soittolistaa?

    oma listakin oli välillä aika hajuton, samaa primetime-jöötiä jota kanavalta muutenkin tulee.

    laaksosen siirtymisestä jatkoihin kerrottiin eilen.

    Ilmeisesti jotain huumoripainotteista luvassa ja musiikki todennäköisesti soittolistaa. Ohjelma tulee kuulemma nivoutumaan vahvasti yhteen maaliskuussa TV2:lla alkavan Joona Kortesmäen (huumorimiehiä) isännöimän Suorana: Kortesmäki –ohjelman kanssa.

    NRJ:llähän Ulla Virtasta on viimeksi kuultu, joten tuskin kovin pitkäikäiseksi jää tämäkään ohjelma, kun kovin nopeasti tuntuvat siirtyvän muihin tehtäviin nuo kaupallisilta kanavilta YleX:lle siirtyneet juontajat (vrt. Jussi Mäntysaari Voicelta, vajaan vuoden viihtyi Ylex:n Uuden musiikin aamuvuorossa ja siirtyi takaisin kaupalliselle. Seuraavaksi poistuu äänestä niin ikään Voicelta tullut Jani Nivala YleX Jatkoista tosin jatkaen vielä YLE:n palvelukssa.)


   • varmaan huumoria... kirjoitti:

    Ilmeisesti jotain huumoripainotteista luvassa ja musiikki todennäköisesti soittolistaa. Ohjelma tulee kuulemma nivoutumaan vahvasti yhteen maaliskuussa TV2:lla alkavan Joona Kortesmäen (huumorimiehiä) isännöimän Suorana: Kortesmäki –ohjelman kanssa.

    NRJ:llähän Ulla Virtasta on viimeksi kuultu, joten tuskin kovin pitkäikäiseksi jää tämäkään ohjelma, kun kovin nopeasti tuntuvat siirtyvän muihin tehtäviin nuo kaupallisilta kanavilta YleX:lle siirtyneet juontajat (vrt. Jussi Mäntysaari Voicelta, vajaan vuoden viihtyi Ylex:n Uuden musiikin aamuvuorossa ja siirtyi takaisin kaupalliselle. Seuraavaksi poistuu äänestä niin ikään Voicelta tullut Jani Nivala YleX Jatkoista tosin jatkaen vielä YLE:n palvelukssa.)

    niin loppuihan se radio millenium. alkoi nyppimään sekin kun ohjelmalla oli tasan 2 eri soittolistaa, jotka veivas vuoroviikoin.


   • tjaa, kirjoitti:

    niin loppuihan se radio millenium. alkoi nyppimään sekin kun ohjelmalla oli tasan 2 eri soittolistaa, jotka veivas vuoroviikoin.

    Niin, loppuihan se Radio Millennium... kaksi vuotta sitten. Ei ole ilmeisesti vähään aikaan tullut avattua radiota.


   • ajoissa olet... kirjoitti:

    Niin, loppuihan se Radio Millennium... kaksi vuotta sitten. Ei ole ilmeisesti vähään aikaan tullut avattua radiota.

    Tuosta Biisit.infosta vielä. Kysehän oli nimittäin nimenomaan niistä ohjelmista, joissa soitetaan soittolistamusiikkia. Ja siinä suhteessa ko. sivu ei minusta kovin väärässä ollut; yksiä ja samoja kappaleita toistetaan jatkuvasti, kaiken kaikkiaan ihan liian usein.

    Tuskin kovin moni täälläkään on kritisoinut musiikin erikoisohjelmien tarjontaa. Ne ovat varsin mukavaa ja monipuolista kuunneltavaa, niistä kiitos. Mutta karu totuushan on se, että tarjonnaltaan kapea soittolistamusiikki se on tälläkin kanavalla aina vain suuremmassa roolissa...


   • kommentoijadadva4t3 kirjoitti:

    Tuosta Biisit.infosta vielä. Kysehän oli nimittäin nimenomaan niistä ohjelmista, joissa soitetaan soittolistamusiikkia. Ja siinä suhteessa ko. sivu ei minusta kovin väärässä ollut; yksiä ja samoja kappaleita toistetaan jatkuvasti, kaiken kaikkiaan ihan liian usein.

    Tuskin kovin moni täälläkään on kritisoinut musiikin erikoisohjelmien tarjontaa. Ne ovat varsin mukavaa ja monipuolista kuunneltavaa, niistä kiitos. Mutta karu totuushan on se, että tarjonnaltaan kapea soittolistamusiikki se on tälläkin kanavalla aina vain suuremmassa roolissa...

    Jos esim. Radio Rockin nyt soi -ikkunassa näkyy yöllä / illalla soivat albumien ennakkosoitot (koko albumin biisit kertaalleen) niin tämäkö ei mielestäsi vääristä Biisit.infon tilastoja X:lle epäedulliseen tapaan?


   • varmaan huumoria... kirjoitti:

    Ilmeisesti jotain huumoripainotteista luvassa ja musiikki todennäköisesti soittolistaa. Ohjelma tulee kuulemma nivoutumaan vahvasti yhteen maaliskuussa TV2:lla alkavan Joona Kortesmäen (huumorimiehiä) isännöimän Suorana: Kortesmäki –ohjelman kanssa.

    NRJ:llähän Ulla Virtasta on viimeksi kuultu, joten tuskin kovin pitkäikäiseksi jää tämäkään ohjelma, kun kovin nopeasti tuntuvat siirtyvän muihin tehtäviin nuo kaupallisilta kanavilta YleX:lle siirtyneet juontajat (vrt. Jussi Mäntysaari Voicelta, vajaan vuoden viihtyi Ylex:n Uuden musiikin aamuvuorossa ja siirtyi takaisin kaupalliselle. Seuraavaksi poistuu äänestä niin ikään Voicelta tullut Jani Nivala YleX Jatkoista tosin jatkaen vielä YLE:n palvelukssa.)

    "NRJ:llähän Ulla Virtasta on viimeksi kuultu, joten tuskin kovin pitkäikäiseksi jää tämäkään ohjelma, kun kovin nopeasti tuntuvat siirtyvän muihin tehtäviin nuo kaupallisilta kanavilta YleX:lle siirtyneet juontajat"

    Ei tullut yllätyksenä, että yhden kevään mittaiseksi jäi tämä ohjelma. Itse asiassa veikkasin, että olisi "vain" vuoden kestänyt, mutta eipä kestänyt sitäkään.

    Uutena ohjelmana sunnuntaiaamupäivässä aloittaa Maailman toiseksi paras radioshow -niminen ohjelma, jossa juontajana Aleksi Ruuskanen (Juuso Pekkinen).


   • ei kestänyt... kirjoitti:

    "NRJ:llähän Ulla Virtasta on viimeksi kuultu, joten tuskin kovin pitkäikäiseksi jää tämäkään ohjelma, kun kovin nopeasti tuntuvat siirtyvän muihin tehtäviin nuo kaupallisilta kanavilta YleX:lle siirtyneet juontajat"

    Ei tullut yllätyksenä, että yhden kevään mittaiseksi jäi tämä ohjelma. Itse asiassa veikkasin, että olisi "vain" vuoden kestänyt, mutta eipä kestänyt sitäkään.

    Uutena ohjelmana sunnuntaiaamupäivässä aloittaa Maailman toiseksi paras radioshow -niminen ohjelma, jossa juontajana Aleksi Ruuskanen (Juuso Pekkinen).

    Kuuntelijoiden omat listat takaisin! Tai sitten jotain muuta perus soittolistaroskasta poikkeavaa.


  • Minä olen nyt päättänyt siirtyä NRJ:n kuuntelijaksi. Sieltä kuulee tosiaan ihan samat biisit, kuin YleX:ltäkin ja kaupan päälle paljon muita X:llä puolestaan soimattomia kappaleita. Parasta ennen, DJ Orion ja joskus myös Uuden Musiikin ohjelmat tulee toki edelleen kuunneltua.

   Kamalan suppea on kyllä tuo YleX:n soittolista, vaikka muuta yritetäänkin väittää (http://ylex.yle.fi/musiikki/soittolista-faq). Periaatteessa tuolla sivulla lukee ihan asiaakin ja ajatus on ollut kai ihan hyvä, mutta käytännön tasolla jokin on päässyt kusemaan ja pahasti - ainakin tuo toimitettujen erikoisohjelmien väheneminen on selvästi aiheuttanut sen, että samat biisit soivat nykyään monta kertaa päivässä. Jos soittolistahuttua oli pakko saada lisää, olisi ollut ihan hyvä idea myös laajentaa sitä soittolistaa.

   • Paitsi että ihan samanlaiseksi toistotoistotoistokanavaksi on NRJ:kin nyt osoittautunut. Silti väitän kanavaa YleX:ää monipuolisemmaksi, koska joka ilta parhaaseen kuunteluaikaan toteutetaan kuuntelijoiden tavallisesta soittolistahutusta poikkeavia toiveita.


  • Tällä hetkellä ärsyttää ehkä eniten ko. kanavassa se, että biisejä "testataan", eli kysellä mielipiteitä tietyistä biiseistä, niin maan hemmetisti, vaikka mielipiteet eivät silti vaikuta siihen soitetaanko biisejä vai ei.

   Sama biisi voi olla yhtä aikaa sekä jonkun musiikkitoimittajan valitsema "Viikon teho", Iltapäivässä Rytmibarometrissä ja kaiken lisäksi olla valittuna jo soittolistalle. Biisi soi siis Viikon tehona 2x päivässä viikon ajan, jonka lisäksi se soi normaalisti soitolistan mukaan, sitten se sattuu vielä voittamaan rytmibarometriäänestyksen, jolloni se saa "soittotakuun", eli soi Iltapäivässä seuraavalla viikolla joka lähetyksessä. Eikö edellisen viikon tehosoitto ja biisin löytyminen soittolistalta ole jo taannut että sitä ollaan ihan tarpeeksi soiteltu?

   Mielestäni on aivan todella vitun urpoa ja typerää, että Tehoiksi ja Rytmibarometriin ylipäätään valitaan samoja biisejä, ja kaiken lisäksi vielä biisejä jotka OVAT JO SOITTOLISTALLA! Maailma on täynnä uutta musiikkia, miksi samoja biisejä pitää noissa pyöritellä?

   Ja joka kerta kun biisi on soinut Tehon tai Rytmibarometribiisin ominaisuudessa, kysellään tietysti mielipiteitä Shoutboxissa ja tekstiviestillä, ja tykättiin/inhottiin biisiä miten, niin silti se on soittolistalla joko 2 viikkoa tai puoli vuotta kuuntelijoiden mielipiteistä riippumatta.

   • "Mielestäni on aivan todella vitun urpoa ja typerää, että Tehoiksi ja Rytmibarometriin ylipäätään valitaan samoja biisejä, ja kaiken lisäksi vielä biisejä jotka OVAT JO SOITTOLISTALLA! Maailma on täynnä uutta musiikkia, miksi samoja biisejä pitää noissa pyöritellä?"

    niimpä. samoin uuden musiikin vuoroissa pyörii aina ekana joku kulunut ralli, sama joka saattaa olla soittolistalla.

    rytmibarossa on monta kertaa ollu hyvä kipale, muttei oo listalle kelpuutettu, vaikka ois voittanutkin. sellainen, mitä siellä ennestään oo ollu.


   • o.o.o.o.o kirjoitti:

    "Mielestäni on aivan todella vitun urpoa ja typerää, että Tehoiksi ja Rytmibarometriin ylipäätään valitaan samoja biisejä, ja kaiken lisäksi vielä biisejä jotka OVAT JO SOITTOLISTALLA! Maailma on täynnä uutta musiikkia, miksi samoja biisejä pitää noissa pyöritellä?"

    niimpä. samoin uuden musiikin vuoroissa pyörii aina ekana joku kulunut ralli, sama joka saattaa olla soittolistalla.

    rytmibarossa on monta kertaa ollu hyvä kipale, muttei oo listalle kelpuutettu, vaikka ois voittanutkin. sellainen, mitä siellä ennestään oo ollu.

    Ja TAAS tänään Rytmibarometrissä kyseltiin mielipiteitä biisille, joka oli Iltavuoron viime viikon yhtenä tehobiisinä! MIKSI?! Eikö sitä silloin jo soitettu ihan riittävästi ja mielipiteitä kyselty joka päivä viime viikolla, joten miksi uudestaan? Kun niillä mielipiteillä ei tosiaan mitään vaikutusta ole mihinkään, varsinkaan soittolistalle päätymiseen tai aikanaan sieltä putoamiseen, niin miksi niitä mielipiteitä aina niin helvetisti kaivataan samoille biiseille?

    Myös Himoituimmat-äänestuksen tarkoitus on hämärän peitossa. Okei, sillä listataan biisejä ilmeisesti sen mukaan järjestykseen miten paljon niistä on tykätty kyseisellä viikolla? Mitä sitten? Silläkään ei ole vaikutusta siihen jatkaako joku biisi soitossa vai ei. Usein on pudonnut viikon "himotuimmaksi" äänestetty biisi pois soittolistalta samalla viikolla. Lisäksi viikon "himotuin" eli tykätyin voi olla samaan aikaan myös viikon "inhotuin", joten yhtä tyhjän kanssa koko lista.

    "samoin uuden musiikin vuoroissa pyörii aina ekana joku kulunut ralli, sama joka saattaa olla soittolistalla."

    Ensimmäisen biisin ei ole tarkoituskaan olla "uutta musiikkia". Tuo, että uuden musiikin ohjelmissa soi joku vanhempi kappale ensimmäisenä biisinä on aivan tarkoituksellista, ja jos jaksaa kuunnella mitä toimittaja sanoo ensimmäisen biisin jälkeen, selviää että kyseinen biisi/bändi/artisti on yleensä jollain tavalla ajankohtainen juuri sinä päivänä, vaikka vanhempi biisi onkin.


  • Olli Junes muuten poistunut YleX Aamun tuottajan paikalta Yle Puheelle. YleX Aamun tuottajana nykyään TUOMAS RAJALA!

  • Mitä veikkaatte, miten YleX ensi vuoden alussa uudistuu (huononee)? Perinteisestihän aina vuoden vaihteessa ohjelmakarttaa on uudistettu (eli erikoisohjelmia joka vuosi lopetettu).

   Enää ei erikoisohjelmissa ole paljoa lopetettavaa. Jäljellä ei ole kuin Parasta ennen, DJ Orion ja YleX Toiveet. Joko Parasta ennen saa lähtöpassit? Veikkaan, että DJ Orion poistunee aalloilta, ja muut uudistukset liittyvät jälleen vähäisiin juontajavaihdoksiin.

   Toiveet olisi minun puolestani saanut lopettaa jo vuosia sitten (kerranhan se jo lopetettiin, mutta teki paluun). Radiotoiveohjelma on kuin jäänne 80-90-luvulta, jolloin lempibiisin kuulemisen eteen joutui tekemään vähän enemmän työtä, kuin kirjoittamaan Youtubeen tai Spotifyyn biisin nimen ja painamalla play.

   Mitä ihmeen virkaa on biisitoiveohjelmalla vuonna 2014, kun jokainen voi kuunnella minkä tahansa maailman biisin missä ja milloin huvittaa, niin monta kertaa kuin jaksaa?

   • Jos ohjelman idea on vain soittaa samoja toiveita viikosta toiseen, niin onhan se turha ohjelma silloin. Jos ohjelmassa on jotain muutakin sisältöä kuin tylsien kuuntelijaviestien lähettämistä, niin sillä voi olla paljonkin kuulijoita. Eivät kaikki jaksa notkua mobiililaitteiden tai tietokoneiden ääressä näppäilemässä Spotifya tai Tubea. Eivät edes kaikki nuoret.


   • skepsis är yy kirjoitti:

    Jos ohjelman idea on vain soittaa samoja toiveita viikosta toiseen, niin onhan se turha ohjelma silloin. Jos ohjelmassa on jotain muutakin sisältöä kuin tylsien kuuntelijaviestien lähettämistä, niin sillä voi olla paljonkin kuulijoita. Eivät kaikki jaksa notkua mobiililaitteiden tai tietokoneiden ääressä näppäilemässä Spotifya tai Tubea. Eivät edes kaikki nuoret.

    "Eivät kaikki jaksa notkua mobiililaitteiden tai tietokoneiden ääressä näppäilemässä Spotifya tai Tubea. Eivät edes kaikki nuoret."

    Miten ne sitten jaksaa kuitenkin notkua sen verran että saa näpytettyä tuonne YHDEN toiveen, joka EHKÄ soitetaan, ja senkin yhden biisin kuulemisen eteen pitää jaksaa kytätä radioa (ilmeisesti sormi c-kasetti-nauhurin rec-näppäimellä) kolmen tunnin ohjelman ajan?

    Luulisi, että edellä mainittu juuri vaatii enemmän "notkumista" kuin biisin nimen näppäily ja playn painaminen, varsinkin kun koneella ja puhelin tai tabletti kädessä kuitenkin "notkutaan" suuri osa päivästä.

    Mutta kukin tavallaan. Sinulle ehkä on helpompaa näpytellä viestiä tai jonottaa puhelua läpi, johonkin vitun toiveohjelmaan, ja sitten kytätä radiota seuraavat kolme tuntia, jos sinun yksi toivebiisisi sattumalta satutaan soittamaan. Enemmän "notkumista" sinun tapasi joka tapauksessa vaatii. Tervetuloa 2010-luvulle.


   • oookoooo...... kirjoitti:

    "Eivät kaikki jaksa notkua mobiililaitteiden tai tietokoneiden ääressä näppäilemässä Spotifya tai Tubea. Eivät edes kaikki nuoret."

    Miten ne sitten jaksaa kuitenkin notkua sen verran että saa näpytettyä tuonne YHDEN toiveen, joka EHKÄ soitetaan, ja senkin yhden biisin kuulemisen eteen pitää jaksaa kytätä radioa (ilmeisesti sormi c-kasetti-nauhurin rec-näppäimellä) kolmen tunnin ohjelman ajan?

    Luulisi, että edellä mainittu juuri vaatii enemmän "notkumista" kuin biisin nimen näppäily ja playn painaminen, varsinkin kun koneella ja puhelin tai tabletti kädessä kuitenkin "notkutaan" suuri osa päivästä.

    Mutta kukin tavallaan. Sinulle ehkä on helpompaa näpytellä viestiä tai jonottaa puhelua läpi, johonkin vitun toiveohjelmaan, ja sitten kytätä radiota seuraavat kolme tuntia, jos sinun yksi toivebiisisi sattumalta satutaan soittamaan. Enemmän "notkumista" sinun tapasi joka tapauksessa vaatii. Tervetuloa 2010-luvulle.

    Minä näpyttelen niitä ihmisten toiveita soittolistalle, että näin tällä kerralla arvailit väärin tarkoitusperäni. T: Radiojuontaja ;)


   • skepsis är yy kirjoitti:

    Minä näpyttelen niitä ihmisten toiveita soittolistalle, että näin tällä kerralla arvailit väärin tarkoitusperäni. T: Radiojuontaja ;)

    Nyt jäit kiinni "radiojuontaja". Kuuntelijoiden toiveet eivät päädy soittolistalle, eikä soittolistoja laadi radiojuontajat.


  • Toiveethan on just yksi parhaista YleX:n ohjelmista, surullistakin kyllä. Kiva kuunnella edes kerran viikossa jotain muuta musiikkia kuin sitä iänikuista soittolistahuttua, jota YleX:ltäkin tulee nykyisin ihan liikaa. Sitä uutta juontajaa en kyllä aina jaksa jostain yläasteelta peräisin olevine alapääjuttuineen ja räpmusiikin suosimisineen.

   Kuitenkin myös tässä asiassa NRJ pesee YleX:n 6-0. NRJ lähettää joka arki-ilta lähes yhtä viihdyttävää ja monipuolista toiveohjelmaa. Ihan oikeasti noloa, ettei Yle Pohjoismaiden laajimmalla levystöllään parempaan pysty.

   • Miksi teiltä sitten häipyvät juontajat muualle, jos kerran olette niin mahtavia kuin väität?


   • silmänisku ;) kirjoitti:

    Miksi teiltä sitten häipyvät juontajat muualle, jos kerran olette niin mahtavia kuin väität?

    Ridanpää Loopille ja Anssi Voicelle.


   • silmänisku ;) kirjoitti:

    Miksi teiltä sitten häipyvät juontajat muualle, jos kerran olette niin mahtavia kuin väität?

    rahalla. yksinkertaista.

    sanomalla ja sbs:llä on varaa maksaa.


   • "Kiva kuunnella edes kerran viikossa jotain muuta musiikkia kuin sitä iänikuista soittolistahuttua, "

    Kai sieltä ei tule muuta kuin soittolistaa jos kuuntelee kanavaa vain silloin kun sieltä tulee soittolistaa.

    Jos viitsisi kuunnella kanavaa ennen kuin valittaa, niin tietäisi, että muuta kuin soittolistaa tulee kanavalta ma-to 3 tuntia ja perjantaisin 8 tuntia.


  • Huomasi taas pari viikkoa sitten jälleen YleX:n jälkeenjääneisyyden, kun kanava nosti soittolistalleen Martin Garrixin Animalsin, jota NRJ oli ehtinyt jo jostain alkusyksystä lähtien soittaa ihan kyllästymiseen asti.

   Tosin parempi olisi, jos tuollainen kamala mölysaaste ei soisi ylipäätään millään kanavalla...

  • Eikö YleX uudistu (=lopeta ohjelmia ja vaihda juontajia) ensi vuonna ollenkaan? Ei ole tiedotettu mistään muutoksista. Iltapäivä jatkaa samaa paskaansa samoilla suomen paskimmilla jutuillansa jo n. viidettä vuotta, kuten Aamukin, tosin vähän vähemmän paskemmilla jutuilla, mutta molemmat ohjelmat kaipaisivat jo juontaja- konseptivaihdoksia. Mikään ei kanna ikuisesti. Ilmeisesti tätä vähän testattiin jo pari viikkoa sitten, kun iltajuontajat juonsivat aamussa ja aamun (tuuraavat) juontajat illassa. Erikoisohjelmiahan ei enää lopetettavaksi juuri ole jäljellä. Joten ei mitään uutta ensi vuonna?

   • Uudistuu uudistuu! Maailman toiseksi parhaan radioshown nimi muuttuu "Aleksi Ruuskaseksi" ja Pirita Pykäläinen siirtyy Uuden musiikin iltavuorosta aamuvuoroon ja Venla Kokkonen takaisin iltavuoroon.


   • Isoja uudistuksia! kirjoitti:

    Uudistuu uudistuu! Maailman toiseksi parhaan radioshown nimi muuttuu "Aleksi Ruuskaseksi" ja Pirita Pykäläinen siirtyy Uuden musiikin iltavuorosta aamuvuoroon ja Venla Kokkonen takaisin iltavuoroon.

    Lähde?


   • gfds kirjoitti:

    Lähde?

    http://ohjelmaopas.yle.fi/mediaoppaat/radio-opas

    "Uuden musiikin aamuvuoro
    YLEX 10.03 - 11.00
    Pirita Pykäläinen esittelee päivän tärkeimmät uudet biisit ja kertoo mitä musiikissa tapahtuu juuri nyt. "

    "Aleksi Ruuskanen
    YLEX 11.02 - 13.00"


   • Lähde. kirjoitti:

    http://ohjelmaopas.yle.fi/mediaoppaat/radio-opas

    "Uuden musiikin aamuvuoro
    YLEX 10.03 - 11.00
    Pirita Pykäläinen esittelee päivän tärkeimmät uudet biisit ja kertoo mitä musiikissa tapahtuu juuri nyt. "

    "Aleksi Ruuskanen
    YLEX 11.02 - 13.00"

    Jaa.. No onpas laimeeta. Oisin odottanu tälle vuodelle jotai uutta ja suurempaa kun tuo ohjelmapäälikkökin vaihtu :|.


   • gfds kirjoitti:

    Jaa.. No onpas laimeeta. Oisin odottanu tälle vuodelle jotai uutta ja suurempaa kun tuo ohjelmapäälikkökin vaihtu :|.

    Juuso ja Peltsi aamuun, Salovaara iltaan, Alivaltiosihteeri keskipäivään ja Stiller iltapäivään. Olga K ja Leila & Annukka vetämään viikonloppuja. Koe eläin puisto! uusilla jaksoilla lauantain myöhäisiltaan.


   • Lähde. kirjoitti:

    http://ohjelmaopas.yle.fi/mediaoppaat/radio-opas

    "Uuden musiikin aamuvuoro
    YLEX 10.03 - 11.00
    Pirita Pykäläinen esittelee päivän tärkeimmät uudet biisit ja kertoo mitä musiikissa tapahtuu juuri nyt. "

    "Aleksi Ruuskanen
    YLEX 11.02 - 13.00"

    Viikonloppuun uusi miesjuontaja Anne Lainnon seuraksi. Joku Tommi. Toinen juontaja viikonloppuun tulee tarpeeseen, tosin tuskin silti tulen sitä kuuntelemaan, mutta jos kaksi juontajaa saisi aikaan edes vähän pirteämmän tunnelman ja miesjuontaja Viikonlopusta vähän vähemmän "akkojen saunailta"-tyyppisen. Sehän on ollut käytännössä pelkkiä naisten juttuja naisilta naisille.


   • VKL uusi juontaja kirjoitti:

    Viikonloppuun uusi miesjuontaja Anne Lainnon seuraksi. Joku Tommi. Toinen juontaja viikonloppuun tulee tarpeeseen, tosin tuskin silti tulen sitä kuuntelemaan, mutta jos kaksi juontajaa saisi aikaan edes vähän pirteämmän tunnelman ja miesjuontaja Viikonlopusta vähän vähemmän "akkojen saunailta"-tyyppisen. Sehän on ollut käytännössä pelkkiä naisten juttuja naisilta naisille.

    Uusi juontaja on moontv:n koekeittiö -ruolla pelleilyohjelman juontaja.


  • Enpä ole kuunnellut enää moneen vuoteen. Tuntui jo silloin joskus kuunnellessani sellaiselta "pystyyn kuolleelta" koko radiokanava. Lopullinen näivetttyminen tapahtui muutama vuosi sitten, kun lopetettiin lähes kaikki musiikin erikoisohjelmat ja tilalle tungettiin tätä "kikatetaan päivän uutisille ja soitetaan soittolistakuraa" -konseptia.

   Luulisi, että Yleisradio pystyisi parempaan. Tuntuu, että kaikkia muita Yleisradion radiokanavia uudistetaan ja lisäillään uudentyyppisiä ohjelmia, mutta nuorisokanava on lähetetty jo aikoja sitten harhailemaan pajukorissa pitkin hyytävää jokea. Se on ihan sama, että mikä sen ohjelman nimi on, kun se konsepti on "kikattavat juontajat kikattavat omille ja toisen juontajan jutuille ja väliin sitä kulunutta listahuttua".

   En vain ole koskaan ymmärtänyt sitä, että miksi nuorille aikuisille ei voisi tarjota yhtä monipuolista kanavaa, kuin esimerkiksi Radio Suomi. Maksaa joo, mutta hei Yleisradio. Ehkä olen vain vanhanaikainen.

   • Minä kasvoin ulos Radiomafiasta, kun olin noin 23-vuotias. Se kanava alkoi silloin todella ärsyttää. YleX ei ole koskaan kiinnostanut, mutta hei, minähän olen jo 38. Ei se ole minua varten olemassakaan. Radio Suomi riittää. Se on hyvä.


  • Jos jotain positiivista haluaa etsiä Ylex:stä niin on nettisivut. Muutempa kanavaa ei ole tullut vuosiin kuunneltua.

   Ylex:n Uudenmusiikin ohjelmissakin vain toistuu jaksosta toiseen tai jokatoiseen samoja kappaleita.

   Ja eikai joku todella odota, että Ylex muuttuisi paremmaksi kun herra Tomi Saarinen ylennettiin ohjelmapäälliköksi. Koko Ylex:n soittolistankin voisi vetää viemäristä alas.

   Ja ne juonajat ovat suurimmalta osalta todella kehnoja tai ainakin vielä useampi vuosi sitten olivat ja tietyillä juontajilla oli aina tarve piilo v*******a tietyille artisteille tai vääntä heistä vitsiä kun artististista tuli puhe tai seuraavaksi soittovuorossa.

   Kaikkeen niitä verorahojakin tuhlataan.

   Kanavalla on vielä kaikenlisäksi naurettavan huonot kuuntelijaluvut, kun ottaa huomioon, että on maamme parhaiten kuuluvia ja laajimmin kuuluvia radiokanavia. Häviää mm Iskelmälle. Novalle, Suomipopille, Radio Suomelle, NRJ:lle

   • Ai että oikein yllätyit, kun huomasit 15-30-vuotiaille suunnatun kanavan häviävän Radio Suomella!? Voi jeesus että olet asiantuntija!


  • Onerepublicin "Counting stars" noussut tänään YleX:n soittolistalle. Onneksi vaan puoli vuotta vanha biisi. Sillä lailla, YleX!

  • Kohta soittolistalle varmaan nousee Adelenin Bombo-kesähitti.

  • Tuo YleX:n Himotuimmat-äänestys on kyllä yksi iso vitsi nykyään. Aivottomat pikkutytöt rämpyttävät viikosta toiseen ääniä näille rasittaville levy-yhtiöiden tuotteille, kuten Robin ja Isac Elliot, eikä musiikkipäälliköllä ilmeisesti ole munaa poistaa heidän biisejään soittolistalta, vaikka lähemmäksi puoli vuotta ovat sillä jo olleet. Sen sijaan muut biisit pysyvät soittolistalla, hyvä jos kymmentäkään viikkoa (mikä on sinänsä ihan hyvä).

   Joka tapauksessa kanava vaihtuu välittömästi erityisesti silloin, kun tuo "superjännittävä" Himotuimmat-ohjelma pärähtää soimaan. Varmaan juontajastakin kivaa soitella samoja biisejä samassa järjestyksessä viikosta toiseen ja yrittää luoda jonkinlaista jännitystä ohjelmaan.

   • Kannattaa tutustua juontajan oman bändin Cassien tuotantoon. Hyvää settiä!


   • "Varmaan juontajastakin kivaa soitella samoja biisejä samassa järjestyksessä viikosta toiseen ja yrittää luoda jonkinlaista jännitystä ohjelmaan. "

    Tossa tapauksessa riittäis ihan maininta sijoituksesta. mutta jos ei ole munaa, niin soitetaan mitä käsketään.

    Sama se on Radio Suomen puolella, missä Hietamäki määrittelee soitettavan musiikin. Enska hyvä esimerkki mikä on vähän vasemmalla kädellä hoidettu.


  • TÖÖÖÖT TRIIIT TUUUUT PRÖÖÖÖÖÖT. Ihme vuvuzelakonsertto ja päätöntä huutamista. Tarviiko edes muita syitä? Mainostetaanko siinä jotain vai miksi kuulijoiden korvia jatkuvasti raiskataan? Huvikseen ja ärsyttääkseen, koska YLE, ja YLE saa tehdä mitä huvittaa. Toinen jo yksinään riittävä syy on joka ikisen kappaleen leikkaaminen suoraan ns. juontajan tauottomaan ja tasapaksuun mölinään. Minä en tuohon aivottomaan paskaan koske pitkällä tikullakaan, vaan kun nuoriso sitä muna pystyssä soittaa, niin ei korvien raiskaamiselta voi välttyä. Vaihtoehtona tietysti radioiksi kutsuttujen mölytoosien tuhoamimen.

   • Miten tiedät, mitä YleX:llä soi, jos et sellaista edes kuuntele.


   • Ja mieleni pahoitin kirjoitti:

    Miten tiedät, mitä YleX:llä soi, jos et sellaista edes kuuntele.

    Siinä taas yksi YLEläinen ei kestä roskakanavansa haukkumista. Nimenomaan en kuuntele, vaan joudun pakosta kuulemaan, aamusta iltaan. Hermo menee ja tulee pysyvä kuulo- ja aivovaurio. Soittolistalla samat kappaleet sen 15 kertaa tunnissa ja joka väliin jotain helvetin tärykalvot halkaisevaa TÖRINÄÄ. Koulupojat pitää kyllä volyymit kohtuullisena, vaan kun apparikanavalla saadaan silti sumutorvi huutamaan niin että halli raikaa. TÖÖT!


   • METELIX kirjoitti:

    Siinä taas yksi YLEläinen ei kestä roskakanavansa haukkumista. Nimenomaan en kuuntele, vaan joudun pakosta kuulemaan, aamusta iltaan. Hermo menee ja tulee pysyvä kuulo- ja aivovaurio. Soittolistalla samat kappaleet sen 15 kertaa tunnissa ja joka väliin jotain helvetin tärykalvot halkaisevaa TÖRINÄÄ. Koulupojat pitää kyllä volyymit kohtuullisena, vaan kun apparikanavalla saadaan silti sumutorvi huutamaan niin että halli raikaa. TÖÖT!

    Heh, olisinpa yleläinen, niin saisin nauttia sinun veroeuroista! ;)

    TÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT


  • YleX menee aina vain surkeampaan suuntaan. Soittolista koostuu lähes kokonaan joko järkyttävän persoonattomasta ja muovisesta teinipurkasta tai kotikutoisesta suomiräpistä, ja nyt tuo soittolista- ja räppikura on valtaamassa lauantai-illatkin, kun Toiveet lopetetaan. Ja ennen kun joku tulee tänne taas kirjoittamaan noiden toiveohjelmien vanhanaikaisuudesta, sanon, että ne joka tapauksessa ovat nykyään lähestulkoon ainoita ohjelmia YleX:llä, joissa soi muukin musiikki kuin Robin tai Isac Elliot.

   Eipä tule YleX:ltä kuunneltua enää muuta kuin Parasta ennen, DJ Orion ja Uuden musiikin iltavuoro pari kertaa viikossa. Ylen kanavalta toivoisi HIEMAN enemmän monipuolisuutta.

   • Uskalletaankohan Parasta Ennen ja DJ orion lopettaa milloin? Nehän on tuolle teiniroskakanavalle vain rasitteita nykyään.

    Verorahojen haaskausta pääasiassa koko YleX, suurinpiirtein samat kappaleet voi kuunnella NRJ:lta tai ilman puuduttavaa tekohauskaa puhesisältöä Loopilta tai Sea FM:lta.


  • Eikö tuo toive-ohjelma lopetettu jo kerran, mutta teki paluun? On kyllä ihan eri planeetalta noi Parasta ennen ja DJ Orion tämän kaiken muun yhdentekevän hutun keskellä tuolla kanavalla.

   YleX on mennyt koko ajan yhän nuoremmille ja nuoremmille. Nykyään se on lähinnä tarkoitettu 15-vuotiaille. Vai olenko minä vaan vanhentunut? Aamussa jaksavat vielä nuo 30 plus - ihmiset hääriä, mutta heidänkin lähtölaskenta ei nyt voi kauhean kaukana enää olla.

   Ei Yle tarvitse tälläistä kanavaa mihinkään. Suuri häpeäpilkku tuon muun radiotarjonnan joukossa.

   • Toiveohjelma tulee tänään viimeistä kertaa.


   • "YleX on mennyt koko ajan yhän nuoremmille ja nuoremmille. Nykyään se on lähinnä tarkoitettu 15-vuotiaille. Vai olenko minä vaan vanhentunut? "

    onhan meillä fiksujakin nuoria, jotka kaipaavat muunlaista vaihtoehtoisempaa tarjontaa kuin jota yle työntää.

    laita hallintoneuvokseen noottia asiasta jos tuolle suostuttais jotain tekemään. johan se on 12 vuotta pyörinytkin.


   • Eikös Radio Mafia ollut olemassa noin 13 vuotta. Ylex on näin ollen ollut olemassa 14 vuotta. Joten Ylenhän olisi aika kuopata YLEX brändinsä ja laittaa erilaisella konseptilla oleva radiokanava tilalle.

    Ehkä tälle rajussa laskusuhdanteessa olevalle kanavalle olisi jo tehty jotain, jos Ylen johdossa ei olisi Lauri Kivinen.


  • Näistäkin ajoista on tultu alas jo sellaiset 300 000 viikkokuulijan verran. Mikäli Finnpanelia on uskominen.

   1. Kohta yksi ei pidä enää paikkansa kuin osittain, koska kaupalliset kaventaneet tarjontaansa

   2. Ei pidä paikkansa lainkaan, Eivät juonna enää YLEX:llä

   3. Ei pidä paikkansa, koska himotuimmat ohjelma on lopetettu, kun ketään ei enää kiinnosta se.

   4. En tiedä pitääkö paikkansa, kun en ole kanavaa noin 7 vuoteen kuunnellut lainkaan.

   5. Pätee edelleen

   Pikainen päivitys 2017

  • YleXin juontajat vetää överiksi liikaa ja samoihin kaavoihin mennyt Suomipop, vaikka en ole enää teini mutta en vielä kalkkiskaan niin ei jaksa kuunnella päivästä toiseen samaa räkänaurua ja typeriä amisjuttuja, olen siirtynyt kuuntelemaan mm. YLE ykköstä ja musiikin kuuntelen aivan muualta.

  • Ihmeiden aika ei ole ilmeisesti vielä ohi. Ylex:llä on soinut jo useamman kerran kappale joka on ehtaa Countrya pienillä folk mausteilla. Olkoonkin että kyseessä on Haloo Helsinki! yhtyeen uusi kappale. Ehkä myös siksi kyseessä on negatiivinen asia. Jos kyseessä ei olisi Haloo Helsinki! yhtyeen kappale (Kaksi Ihmistä) ei Country musaa olisi otettu koskaan soittoon YLEX:llä.

   Haloo Helsingin uusi kappale on kyllä hyvä, mutta todistaa myös Ylen kanavien ongelman. Soittoon kyllä otetaan melkein mitä vain, oli kappale tyyllillisesti ja laadullisesti minkälainen tahansa, jos esittäjä on entuudestaan tunnettu ja suosittu kyseisellä kanavalla. Hyvällä musiikilla ei päädytä YLEX:n soittolistalle vaan sillä istuuko artisti/bändi suoraan kanavan imagoon. Miettikää Haloo Helsingin uusi biisi on ensimmäisiä puhtaita Country kappaleita sitten Taylor Swiftin Love Storyn ja Lady Antebellum Need you now( varmuutta ei ole Antebellumista päätyikö aikanaan isommin soittoon) kapaleen, joka on päätymässä Ylex:lle ylipäätänsä soittoon vain koska esittäjänä on Haloo Helsinki!

  • Yleensähän se menee niin, että juontaja paranee työssään kokemuksen karttuessa ja kun on vuosia ollut hommissa. Matti Ylöselle on käynyt kyllä aivan toisin. Vai olisiko aikanaankin ollut mitä enää tuolloin hyvin vähän Ylex:ääkin kuuntelin, että Ile Uusivuoren läsnäolo teki Ylösestä paremman juontajan kuin oikeasti on.

   Yhtä asiaa sopii ihmetellä, miksi suurin osa suomalaisista radiokentällä toimivista on lähtenyt vuosien saatossa kopioimaan Radio Novaa. Vielä 2000-luvun alkupuolella Nova oli aivan omassa kastissaan mitä tuli hajuttoman värittömiin juontoihin ja yksitoikkoiseen musiikkiin. 2018 tuo lista on suorastaan loputon. Radio Suomirock, Radio Rock, Radio City, Suomipop. Radio Suomi, Radio Aalto, Loop, Kiss, Iskelmä, Helmi Radio, Hitmix... Tässä nyt muutamia mainitakseni.

   R.I.P oikeasti monipuolisemmin musiikkia soittavat kanavat, kuten Spirit FM, joka ollut jo kohta kuukauden kuulumattomana. Jos ei pian ilmoita olemassa olostaan kanavan taru on loppu.

  • YleX on sitten "uudistanut" nettisivunsa, eli lopettanut ne, ja ne on integroitu nykyisin Yle Areenaan sillisalaatiksi, jossa on sekaisin kuunneltavat lähetykset ja muut jutut. Live-kuvaa ei enää studiosta näe. Soittolistakaan ei ole enää julkinen, ainoastaan muutama edellinen soitettu biisi, sekä muutama tulossa oleva seuraava biisi löytyy. Eikä tietoa löydä enää edes ketä kanavalla juontaa, kun "Ohjelmat ja ihmiset" -osio on vain tuota samaa sillisalaattia, jossa on jälkikuunneltavat lähetykset.

   Seuraava askel voisi olla lopett.., anteeksi, ei lopettaa, vaan "integroida" koko YleX:n sisältö osaksi Ylen muita kanavia, ja näin "palvella kuuntelijoita jatkossa entistäkin paremmin", kuten kaikkia huononnuksia kuuntelijoille aina perustellaan.

   • Nyt sinullakin on lopulta kaikki syyt lopettaa Ylex:n kuunteleminen kokonaan, jos sitä vielä kuuntelet. Saman tein itse jo melkein kymmenen vuotta sitten. Se vaan on voi voi, koska eduskunnan tolvanat ovat niin päättäneen, maksat Ylelle vaikket sen palveluja kuluttaisikaan.

    Nettisivustoa tuli selailtua toisinaan kuuntelemisen lopettamisen jälkeenkin, mutta enää ei tarvitse edes sitä tehdä. Tosin Ylex:n sivusto oli pitkään aikaa jo hyvin sisältököyhä uutisjuttujen osalta. Ennen sivustolle päivittyi kirjoitettuja juttuja/uutisia lähes päivittäin, hyvä jos viimeisen vuoden sisällä saatiin kerran kahteenviikkoon edes yksi uusi juttu, joka ei koskenut Ylex kanavan sisältöjä.

    Tämä on loistava syy kaikille muillekin lopettaa Ylex:n, Radio Suomen ja Puheen kuuntelu. Suomenkielisistä kanavista Ylen Yksi on ainoa, joka on säästynyt muilta supistuksilta, jopa saanut lisää sisältöä.

    Aiheesta muualla
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293105/yle-ajamassa-alas-radiokanaviaan


  • Haluan vain tämänkin keskustelun nostaa esille, koska asiallinen faktoihin perustuva vastaukseni moderoitiin pois eräästä toisesta aihetta käsittelevästä viestiketjusta.

   • Eli vähän niin kuin YLEX:n shoutboxissakin jossa sensuuri kävi jos asiavirheitä koitit korjata. Kylläpä on pikkumaisia ihmisiä palkattu sinnekin, kun eivät omia virheitään edes kestä korjata.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eli vähän niin kuin YLEX:n shoutboxissakin jossa sensuuri kävi jos asiavirheitä koitit korjata. Kylläpä on pikkumaisia ihmisiä palkattu sinnekin, kun eivät omia virheitään edes kestä korjata.

    Kauaksi on harhauduttu Radiomafian ajoista jolloin juontajat eivät ottaneet pultteja kuuntelijoiden vuoksi ja ohjelmat oli tarkoitettu kaikille. Nyt otetaan kierroksia siitä että väärät ihmiset kuuntelevat heidän ohjelmiaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kauaksi on harhauduttu Radiomafian ajoista jolloin juontajat eivät ottaneet pultteja kuuntelijoiden vuoksi ja ohjelmat oli tarkoitettu kaikille. Nyt otetaan kierroksia siitä että väärät ihmiset kuuntelevat heidän ohjelmiaan.

    Ei ohjelmia voi olla tarkoitettu "kaikille". Kyllä kohderyhmä on pakko miettiä. Se, että sellainen on, toki ei kohderyhmän ulkopuolisia kiellä kuuntelemasta ko. ohjelmia.


  • eI HÄN NIITÄ OLE YHTÄKÄÄN

  • Etusivun nykyinen tyttö AIVAN KARMEA ylipirteä jokaisesta maailman asiasta yli-innostuva turhankikattaja. Mikä siinä on, että kanavan ainoaan asiaohjelmaan ei löydetä asiallista juontajaa? Nykyistä "tää ja tääkin on niin aivan ihanan mahtavan supersiistii että mä en pysy housussani!!!" -teinikikattajaa edeltänyt Hanna Hantula oli sellainen, häntä edeltävästä Reetta Röngästä taas ei edes tarvitse mainita mitään...

   • Reetta Röngällä oli oma agenda. Hän oli aina oikeassa ja muut väärässä, jopa silloinkin kun hän oli selvästi väärässä!
    Yritin useamman kerran korjata hänen asiavirheitä silloisen shoutboxin kautta ja aina Rönkä laittoi eston minun IP-osoitteelleni ja viestit katosivat näkyvistä, jotta muut kuulijat eivät saisi huomata hänen virhettään. Oli siis olemassa vain Röngän totuus asioissa ja muut paremmin tietävät eivät saaneet sitä totuutta häiritä.


  • Yle on mestari siinä, että mitään ei lopeteta, vaan "uudellenorganisoidaan ja intergroidaan yleisöä entistä paremmin palveleviksi palveluiksi", joka yleisölle on sama asia kuin lopettaminen.

   Radiokanavien nettisivuja ei ole lopetettu, vaan ne ovat intergroitu osaksi Areenaa entistä paremmin kuulijoita palveleviksi. Kanavien shoutboxeja ei ole lopetettu, niiden toiminta on vain siirtynyt Whatsapp-alustan alle, koska shoutboxeissa tuli liikaa kritiikkiä ja se oli anonyymi.

   Radiomafian lopettaminenkin oli Ylen mukaan vahvasti liioiteltu ilmaisu, sen sisältöä vain integroitiin osaksi muita Ylen kanavia ja nimi vain vaihtui.

   Summeri-ohjelmakin on loppunut jo lähes 10 vuotta sitten, mutta Ylen mielestä sitä ei ole koskaan lopetettu. Sen konsepti vain vaihtui kesäaamujen suorista kesäisestä ympäristöstä lähetettävistä TV-lähetyksistä ympärivuotiseksi entistä paremmaksi Areenassa toimivaksi Summeri-nimen alla lasten tekemiksi muutaman minuutin silloin tällöin ilmestyviksi vitsivideoklipeiksi (=ei ole kiinnostanut ketään enää vuosiin).

   YleQ:ta ei lopetettu, vaan se oli alunperinkin vain kokeiluna toiminut radiopalvelu, jonka oli tarkoituskin hallitusti päättyä tietyn ajan kuluttua (joka keksittiin tosin vasta lopetuksen jälkeen syyksi, kanavan aloittaessa se unohdettiin kertoa niin yleisölle, kuin työntekijöillekin).

   • Katkeruus paistaa läpi. Mikään ei saisi muuttua. Onneksi YLE kehittää sisältään koko ajan ja paskat formaatit muutetaan toimiviksi. Kolmekymppisyys paistaa susta vahvasti läpi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Katkeruus paistaa läpi. Mikään ei saisi muuttua. Onneksi YLE kehittää sisältään koko ajan ja paskat formaatit muutetaan toimiviksi. Kolmekymppisyys paistaa susta vahvasti läpi.

    En minä ole katkera kuten tässä ketjussa aika monet. Minusta on hyvä, että uudistutaan, mutta voisi rehellisesti ilmoittaa, että jotain oikeasti lopetetaan, eikä aina integroida ja uudelleenorganisoida. En minä haluaisi nykypäivänä nuorisokanavalla kuulla Räkärodeota, Kantrispagettia tai Cafe Veijon baaria.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minä ole katkera kuten tässä ketjussa aika monet. Minusta on hyvä, että uudistutaan, mutta voisi rehellisesti ilmoittaa, että jotain oikeasti lopetetaan, eikä aina integroida ja uudelleenorganisoida. En minä haluaisi nykypäivänä nuorisokanavalla kuulla Räkärodeota, Kantrispagettia tai Cafe Veijon baaria.

    Mitä ohjelmia on tuollut lopetettujen tilalle?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä ohjelmia on tuollut lopetettujen tilalle?

    En minä ohjelmakaavioita muista ulkoa, jotta osaisin joka ohjelmapaikan jokaisen lopetetun ohjelman tilalle tulleet ohjelmat nimetä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä ohjelmia on tuollut lopetettujen tilalle?

    Mistä olet saanut päähäsi, että jokaisen lopetetun ohjelman tilalle pitäisi tulla samanlainen ohjelma, kun jankutat tuota "mitä on tullut tilalle?" Kyllä siellä ohjelmaa tulee, ei ole tyhjiä paikkoja Ylen kanavien ohjelmakartoissa. Cafe Veijon baaria taidettiin lähettää Radiomafialla sunnuntai-iltapäivisin, siellä on YleX:llä samalla ohjelmapaikalla nyt YleX Viikonloppu. Räkärodeo tuli keskiviikko-iltaisin. Sen tilalla on Rony Rex -ohjelma. Koe-eläinpuisto-ohjelman tilalla lauantai-illoissa on Lyömättömät-ohjelma. Nuo löytyy Ylen ohjelmatiedoista, joten en viitsi tässä luetella jokaista ohjelmaa mitä lopetettujen ohjelmien tilalla nykyään lähetetään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä olet saanut päähäsi, että jokaisen lopetetun ohjelman tilalle pitäisi tulla samanlainen ohjelma, kun jankutat tuota "mitä on tullut tilalle?" Kyllä siellä ohjelmaa tulee, ei ole tyhjiä paikkoja Ylen kanavien ohjelmakartoissa. Cafe Veijon baaria taidettiin lähettää Radiomafialla sunnuntai-iltapäivisin, siellä on YleX:llä samalla ohjelmapaikalla nyt YleX Viikonloppu. Räkärodeo tuli keskiviikko-iltaisin. Sen tilalla on Rony Rex -ohjelma. Koe-eläinpuisto-ohjelman tilalla lauantai-illoissa on Lyömättömät-ohjelma. Nuo löytyy Ylen ohjelmatiedoista, joten en viitsi tässä luetella jokaista ohjelmaa mitä lopetettujen ohjelmien tilalla nykyään lähetetään.

    Hyvä ohjelma korvattiin sonnalla.

    Mutta jos hajusta pitää niin mikäs siinä...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä ohjelma korvattiin sonnalla.

    Mutta jos hajusta pitää niin mikäs siinä...

    En minä mielipidettäni kertonut. Kerroin vain mitä on tullut tilalle, kun sitä intät joka päivä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minä mielipidettäni kertonut. Kerroin vain mitä on tullut tilalle, kun sitä intät joka päivä.

    Ihminen joka on valmis kuuntelemaan sontaa ja hyväksyy vuosi vuodelta huonontuvan palvelun, on ansainnut sen laadun mitä tänä päivänä radiosta kuulee.

    Jos ei tiedä paremman päälle, niin ei ole mikään ihme että pitää nykyisen radion sisällöstä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä ohjelma korvattiin sonnalla.

    Mutta jos hajusta pitää niin mikäs siinä...

    Voisi lähes 100% varmuudella sanoa, että korvaavat ohjelmat ovat kohderyhmän mielestä takuuvarmasti parempia, kuin lopetetut. 15-vuotias kuuntelee aivan varmasti mieluummin YleX Viikonloppua, Lyömättömiä ja Rony Rexiä, kuin Cafe Veijon baaria, Räkärodeota tai Koe-eläinpuistoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisi lähes 100% varmuudella sanoa, että korvaavat ohjelmat ovat kohderyhmän mielestä takuuvarmasti parempia, kuin lopetetut. 15-vuotias kuuntelee aivan varmasti mieluummin YleX Viikonloppua, Lyömättömiä ja Rony Rexiä, kuin Cafe Veijon baaria, Räkärodeota tai Koe-eläinpuistoa.

    Räppiä tuli tarjolle kun aikaisemmin oli ammattimaisia toimittajia ja käsikirjoitettua ohjelmaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisi lähes 100% varmuudella sanoa, että korvaavat ohjelmat ovat kohderyhmän mielestä takuuvarmasti parempia, kuin lopetetut. 15-vuotias kuuntelee aivan varmasti mieluummin YleX Viikonloppua, Lyömättömiä ja Rony Rexiä, kuin Cafe Veijon baaria, Räkärodeota tai Koe-eläinpuistoa.

    Cafe Veijon baari oli vain puoli tunti viikossa sunnuntaisin 17:30 - 18:00. Eiköhän ne 15-vuotiaat teinit jaksa olla ilman pakollista listamusaa edes yhden tunnin viikossa? Tapani Ripatin ohjelmakin alkoi perjantaisin 23:30 ja jatkui 02:00 asti. Nykyisin juonnettu ohjelma loppuu jo 22:00. https://pbs.twimg.com/media/DqBTc2cWsAAjdTx?format=jpg&name=large


   • Anonyymi kirjoitti:

    Cafe Veijon baari oli vain puoli tunti viikossa sunnuntaisin 17:30 - 18:00. Eiköhän ne 15-vuotiaat teinit jaksa olla ilman pakollista listamusaa edes yhden tunnin viikossa? Tapani Ripatin ohjelmakin alkoi perjantaisin 23:30 ja jatkui 02:00 asti. Nykyisin juonnettu ohjelma loppuu jo 22:00. https://pbs.twimg.com/media/DqBTc2cWsAAjdTx?format=jpg&name=large

    Muistan teininä kuinka ankeaa oli sunnuntaisin, kun ahdisti jo muutenkin seuraava koulupäivä, eikä radiossa Listan jälkeen klo 14 ollut enää mitään kuunneltavaa, kun alkoivat nämä "oudot ankeat ohjelmat", kuten Gasthaus Ristola, Kauriin kääntöpiiri, Cafe Veijon baari jne. Kaapelitelevisiota ei ollut eikä radiossa muita nuorisokanavia siihen aikaan. Joten ei teinille kerrassaan mitään kuunneltavaa sunnuntaisin klo 14 jälkeen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muistan teininä kuinka ankeaa oli sunnuntaisin, kun ahdisti jo muutenkin seuraava koulupäivä, eikä radiossa Listan jälkeen klo 14 ollut enää mitään kuunneltavaa, kun alkoivat nämä "oudot ankeat ohjelmat", kuten Gasthaus Ristola, Kauriin kääntöpiiri, Cafe Veijon baari jne. Kaapelitelevisiota ei ollut eikä radiossa muita nuorisokanavia siihen aikaan. Joten ei teinille kerrassaan mitään kuunneltavaa sunnuntaisin klo 14 jälkeen.

    Ja mitäs vielä keksit?

    Psykologinen vieroitusongelma lähinnä jos ei voi olla ilman hetkeäkään omanlaista musaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja mitäs vielä keksit?

    Psykologinen vieroitusongelma lähinnä jos ei voi olla ilman hetkeäkään omanlaista musaa.

    Teini-ikäisenä se oli hyvin tärkeää. Musiikkia ei kuullut kuin radiosta. Nykyään on minulle ihan se ja sama mitä sieltä tulee, kun musiikin kanssa ei ole radion varassa. Nettiä ei silloin ollut, joten radiolla oli todellakin ihan erilainen rooli siihen aikaan, kuin nykyään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Teini-ikäisenä se oli hyvin tärkeää. Musiikkia ei kuullut kuin radiosta. Nykyään on minulle ihan se ja sama mitä sieltä tulee, kun musiikin kanssa ei ole radion varassa. Nettiä ei silloin ollut, joten radiolla oli todellakin ihan erilainen rooli siihen aikaan, kuin nykyään.

    Jos radiolla ei ole enää suurta merkitystä sinulle, niin miksi kommentoit ketjussa jossa arvostellaan nykyistä ohjelmakaaviota?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos radiolla ei ole enää suurta merkitystä sinulle, niin miksi kommentoit ketjussa jossa arvostellaan nykyistä ohjelmakaaviota?

    Tämä on vapaa maa ja avoin foorumi, joten minä saan kommentoida tänne siinä missä sinäkin. Sen verran merkittävä osa Radiomafia oli aikoinaan elämää ja YleX:kin vielä vuosia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä on vapaa maa ja avoin foorumi, joten minä saan kommentoida tänne siinä missä sinäkin. Sen verran merkittävä osa Radiomafia oli aikoinaan elämää ja YleX:kin vielä vuosia.

    Ei sinun kommentoitia kukaan ole kieltämässä. Mutta miksi ottaa kierroksia siitä että kaikkia ei miellytä nykyinen ohjelmatarjonta. Se että sinulle kelpaa, ei tarkoita että kaikille pitää myös kelvata.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei sinun kommentoitia kukaan ole kieltämässä. Mutta miksi ottaa kierroksia siitä että kaikkia ei miellytä nykyinen ohjelmatarjonta. Se että sinulle kelpaa, ei tarkoita että kaikille pitää myös kelvata.

    Sinähän niitä kierroksia tunnut ottavan jokaisesta kommentistani.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinähän niitä kierroksia tunnut ottavan jokaisesta kommentistani.

    Koko ajan jankutat että kun sinusta on hyvää ohjelmaa niin se saa kelvata kaikille muillekin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Koko ajan jankutat että kun sinusta on hyvää ohjelmaa niin se saa kelvata kaikille muillekin.

    En minä jankuta, että YleX:ltä tulisi mielestäni hyvää ohjelmaa. Toki on siellä niitäkin. Sinä jankutat "mitä on tullut tilalle?"


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minä jankuta, että YleX:ltä tulisi mielestäni hyvää ohjelmaa. Toki on siellä niitäkin. Sinä jankutat "mitä on tullut tilalle?"

    No mitä on tullut tilalle?

    Aamupäivän ja iltapäivän ohjelmia pidennettiin ja myöhäisillan ohjelmat kaikki lakkautettiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No mitä on tullut tilalle?

    Aamupäivän ja iltapäivän ohjelmia pidennettiin ja myöhäisillan ohjelmat kaikki lakkautettiin.

    Elikä minkä ohjelman tilalle tulleen ohjelman haluat tietää? Kerro viikonpäivä ja kellonaika, niin katsotaan sinulle ohjelmakaaviosta. Ne tosin löytyy Ylen sivuilta, josta voit itsekin yhdellä silmäyksellä nähdä mitä on tullut minkäkin ohjelman tilalle, jos muistat kaikkien Radiomafian ohjelmien kaikkien vuosien kaikki lähetysajat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Elikä minkä ohjelman tilalle tulleen ohjelman haluat tietää? Kerro viikonpäivä ja kellonaika, niin katsotaan sinulle ohjelmakaaviosta. Ne tosin löytyy Ylen sivuilta, josta voit itsekin yhdellä silmäyksellä nähdä mitä on tullut minkäkin ohjelman tilalle, jos muistat kaikkien Radiomafian ohjelmien kaikkien vuosien kaikki lähetysajat.

    Musiikkia kolmannelle korvalle. Tiintaisin klo 23-24:00

    Tri Patti. Perjantaisin klo 23:30-02:00


   • Anonyymi kirjoitti:

    Musiikkia kolmannelle korvalle. Tiintaisin klo 23-24:00

    Tri Patti. Perjantaisin klo 23:30-02:00

    Elikä ti klo 23-24 tulisi YleX:n taajuudella YleX Iltapäivän parhaita paloja. Pe klo 23.30-00 YleX Perjantai-ilta ja 00-01 Kutsuvieras-niminen ohjelma ja 01-02 Yöradio - toiveiden yö. Ei tule siis kantoaaltoa, vaan jotain on tullut tilalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Elikä ti klo 23-24 tulisi YleX:n taajuudella YleX Iltapäivän parhaita paloja. Pe klo 23.30-00 YleX Perjantai-ilta ja 00-01 Kutsuvieras-niminen ohjelma ja 01-02 Yöradio - toiveiden yö. Ei tule siis kantoaaltoa, vaan jotain on tullut tilalle.

    Yöradio on Radio Suomen kanssa yhteislähetys. Eli YLEX oma ohjelma loppuu. Lisäksi omaa ohjelmaa ei ole enää puolenyön jälkeen, kuten aikaisemmin oli. Eli ohjelma-aika on selvästi lyhentynyt.

    Parhaat palat ovat taas uusintoja päivän ohjelmista, eli ei oma tuotettu ja juonnettu ohjelma.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yöradio on Radio Suomen kanssa yhteislähetys. Eli YLEX oma ohjelma loppuu. Lisäksi omaa ohjelmaa ei ole enää puolenyön jälkeen, kuten aikaisemmin oli. Eli ohjelma-aika on selvästi lyhentynyt.

    Parhaat palat ovat taas uusintoja päivän ohjelmista, eli ei oma tuotettu ja juonnettu ohjelma.

    Niin? Kysyit vain mitä ohjelmapaikoille on tullut tilalle ja sen etsin sinulle ohjelmakaaviosta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin? Kysyit vain mitä ohjelmapaikoille on tullut tilalle ja sen etsin sinulle ohjelmakaaviosta.

    Kysymys olikin että mitä lopetettuja ohjelmia vastaavaa ohjelmatarjontaa on tullut tilalle?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kysymys olikin että mitä lopetettuja ohjelmia vastaavaa ohjelmatarjontaa on tullut tilalle?

    Ei ollut, vaan "mitä on tullut tilalle". Ei missään ole luvattu, että jokaisen lopetetun ohjelman tilalle tulisi "vastaavaa ohjelmatarjontaa". En tiedä mistä sellaista olet keksinyt.


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   166
   3141