Huostaanoton vastustaminen ja hallinto-oikeus

Onko toivoa?

Onko kenelläkään kokemuksia (hyviä tai huonoja) siitä, että on huostaanottoa vastustettu ja asia olisi mennyt hallinto-oikeuteen? Omassa perheessäni on ilmeisesti kohta edessä kyseinen tilanne. Olen vaan lukenut, että hallinto-oikeudessa kuunnellaan ainoastaan sossuja. Ja jos jollain on kokemusta, niin voisiko selventää vähän tapausta?

63

9509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tällainen tieto

      Pakkohuostaanotoista 97,jotakin % menee sossujen sanomalla tavalla. Eli on muutaman prosentin mahdollisuus saada asia purettua. Ja jos tekevät jonkun muotovirheen, voi asia raueta.

      Yksi henkilö, joka tutkii ko. asiakirjoja kertoi asian minulle. On ihan samantekevää, miten yrittää puolustautua, prosenttiluku on mikä on. Eli hallinto-oikeus on kumileimasin. Sorry.

      • Muutosta kaivataan

        Hallinto-oikeudessa ei ole tapahtunut mitään muutosta huolimatta siitä, että uuden lastensuojelulain tarkoitus oli parantaa vanhempien ja 12 v. täyttäneiden lasten oikeus valittaa. Suomessa hallintomenettelytavat ovat hyvin hitaita reagoimaan muutosvaatimuksiin ja niin olen minäkin kokenut sen. Eli melko sataprosenttisesti hallinto-oikeus vahvistaa sossujen tekemä huostaanottohakemus.

        Olen myös erittäin pettynyt Suomen okeusjärjestelmään mikä ei ole puolueeton.

        Valitan, mutta pessimisti olen minäkin.


      • tärkeä.kysymys

        Onko suomessa mitään yhdistystä esim. laittomasti huostaanotettujen lasten vanhempienyhdisys nimi voi olla joku muukin liekö sellaista ? semmoselle olisi kipeästi tarvetta


      • Anonyymi

        NÄIN se menee. Ainakin täällä kouvolassa 9mm purnaa korvien väliin .Jakoko suku kaasuttaa 100 v taakse päin. 3%on oikeita tapauksia loppu tekaistuja.RIKOLLISTEN SUOJA TYÖPAIKKA AINAKIN KOUVOLASSA .Ja huumekauppiaat (poliisit ) suurin työ omien rikosten tutkinta kouvolassa. Nämä pitää 100 varmasti paikkansa.


      • Anonyymi

        Onko varma esim jos tilanteita tulkittu väärin???


    • .............

      Samoin. En ymmärtänyt vaatia edes suullista käsittelyä, eikä ole varaa asianajajiin. Yksin on ainakin ihan turha taistella. Kaikki sossun valheet on mukana huostaanotto päätöksessä - vuosienkin takaa - itse kirjotetut korjaukset on täysin sivutettu. Jos sossusta tai perhetyöntekijästä on "tuntunut" siltä tai tältä, niin siellä ne nyt seisoo kuin Jumalansana hallinto-oikeuden päätöksessä.

    • Muutosvastarinta

      Asianajaja on aina vahvempi ase sossuja vastaan. Vaikka eivätkä he myöskään aina pysty muuttamaan asioita, mutta on ainoa tapa saada uskottavuutta asiaan.

      Asianajokustannuksiin voi hakea oikeusapua, sitä sossut eivät teille kerro. Asianajaja voi sitä hoitaa puolestasi. Rohkeasti puolustamaan teidän ja lapsen oikeuksia.

      • erikjesse

        Joka kivi ja kanto pitää kääntää ei pidä luovuttaa jos on oikeassa pitää asiasta tehdä julkinen
        Valittaa voi aina akorkeimpaan oikeuteen saakka. Jos sieltäkin tulee hylkäävä päätös asia pitää viedä euroopan ihmisoikeusneuvostoon saakka. Jos sieltäkin tulee hylkäävä päätös pitää aloittaa koko ruljanssi taas alusta. Pitää kerätä nimiä saada mukaan vaikutusvaltaisia ihmisiä. Tärkeintä on että ei luovuta vaan pitää taistella.


      • Anonyymi

        Aion taistella,en ole varma auttaako mutta ainakin teen kaikkeni. Ja nuori on jo 14. Kyllä kai hänelläkin on sananvaltaa. Ja tiedän että jos hän joutuu huostaan hän alkaa siellä riehua. Kotona on ollut nyt rauhallinen. Mutta turha niiden sitten itkeä kun eivät saa tyttöä kuriin. Ja aion valittaa jos lapseen koskevaan siellä tai eristetään. Aivan varmasti lähtee poliisitutkinta.


    • aa-aa- aa

      Asianajajan kustannuksiin voi saada avun myös omasta kotivakuutuksesta, se on syytä aina tarkistaa (osaava asianajaja voi myös tarkistaa asian), joillain ammattiliitoilla on ollut myös asianajajien palveluita antaa käytettäväksi liiton jäsenille, joissakin kaupungeissa on ilmaisia aa. neuvonta-aikoja kirjastolla (mm. Lahti). Kunnan oikeusaputoimistostakin voi kysyä apua mutta valitettavasti siellä ei ammattitaito tahdo riittää näin vaikeisiin asioihin.

      Luovuttamalla ei voita mitään, ei ainakaan oikeutta lapsilleen.
      Monesti monimutkaisten lakipykälien tuntemus ja selvittäminen
      voi tuntua ylivoimaiselta ja liikaa voimia vaativalta
      varsin muutoinkin lamaannuttavassa tilanteessa (huostaanotto).
      Mutta se voi myös auttaa lapsen perhettä sekavassa tilanteessa
      selvitettäessä esimerkiksi lapsen oikeusturvaa (lapsella on oikeus omaan asianajajaan)
      viranomaisten mielivaltaisesti ja aivan liian usein myös laittomastikin toimituissa tilanteissa.

    • --tipu---

      Kauanko tuollainen hallinto-oikeuuteen valitettu prosessi kestää? Lapsi saa olla kotonaan hallinto-oikeuden päätökseen saakka. Nyt on kuulemiset kuultu, paperit lähetetty ym. Päätöstä vaille valmista.

      • Anonyymi

        Saako lapsen pitää valitusten ajan. Tyttö on 14. Jos valitetaan ja valitetaan hän ehtii täyttää 18.


    • Onnea kuitenkin!

      Onnea jo tuosta sinänsä erikoisesta tilanteesta, että oikeuden päätöstä saa odottaa kotona.

      Niin ei yleensä ole, esim. täysin tekaistuin syin - pelkän epäilyn varassa - tehty huostaanotto astuu yleensä voimaan heti ja lapsi joutuu olemaan huostaanotettuna jopa vuodenkin, ennen kuin asia tulee HO:n käsittelyyn.

      Vaikka siis tapahtuisi ihme ja oikeus kerrankin näkisi oikeasti lapsen edun, niin huostaanotto jatkuu yleensä odotteluajan. Muutama vuosi sitten odotusajat olivat vielä hyvin pitkiä, niin on pyritty lyhentämään, mutta kyllä oikeudenkäynnin odotus silti kestää lähemmän vuoden. Eli löysässä hirressä roikutte sen ajan, ikävä kyllä. Mutta sen ajan voitte käyttää asianajajan kanssa siihen, että hankittu kaikki mahdolliset todisteet, joilla kumoatte sossun väitteet.

      Lukemattomissa oikeuskäsittelyissä ollut juristi kertoi esimerkiksi, miten oikeus helposti sivuuttaa vanhemmat todistajineen täysin. On kuulema aika tavallista, että tuomari toteaa esim. näin: "Sossiaalitoimen hakemusta ei ole syytä muuttaa, vaikka vanhemmat kertovatkin asioista toisin."

      Kannattaa huomioida jo etukäteen, että HO:ssa on ns. käänteinen todistustaakka, mikä ei monen kansanedustajankaan mielestä vastaa oikeusvaltion oikeudenkäyttöperusteita, mutta Suomessa menetellään kuitenkin näin. Rikosoikeudessa epäilty on syytön kunnes toisin todistetaan, mutta HO:ssa asia ei ole niin. Kannattaa olla sitkeä ja lukea lakia itsekin as.ajajan avustuksella.

      • rosis

        juurikin näin että ho kestää vuosia ja sijaisperhe vielä valehteluillaan edesauttaa sossutätejä voi lapsen kotiuttaminen vierähtää vuosia.

        aina pitää yrittää saada asia käräjäoikeuden kautta siellä on puolueettomat tuomatit ei sossun puolustajia.

        rikosilmoituksia tekemällä sossuista sellai se menee nopeasti käräjäoikeuteen.


      • ei.saa.luovuttaa

        sossuista kannattaa tehdä todellakin rikosilmoitus ottaa pätevä asianajaja panna kova kovaa vastaan. Voiko olla törkeämpää kuin että lapsi riistetään kotoa vanhemmiltaan ilman mitään syytä !!! Sossuille on annettu liikaa valtaa. Jopa poliisi voi olla voimaton heidän edessään
        Olisiko syytä lainsäätäjän käydä läpi koko lastensuojelulaki ?

        Käytännöllisesti katsoen vanhemmilla ei ole minkäänlaisia oikeuksia jos joutuu aiheettomasti
        sossun hampaisiin. Ainut keino on taistella eikä saa luovuttaa


    • viranomaisoikeus

      Aina on toivoa !

      Oulussa perhe sai keväällä lapsen takaisin, oli ajankohtaisohjelmassa.

      Taistelkaa lapsen puolesta. Esim. Autismin kirjon lapsen kohdalla on kyse oikeusmurhasta jos valitus ei mene läpi.

      Lastensuojelun ensimmäinen tehtävä on tukea vanhemmuutta ja saada lapsi takaisin kotiin huostaanoton jälkeen ( jos tähän päädytään)

      Hallinto-oikeus ei edusta oikeutta !

    • Käytä hakusanoja.
    • på grenssen69

      Jos minun lapseni yritettäisiin huostaanottaa, todennäköisesti ampuisin kyseistä sosiaalityöntekijää.(pyrkisin jättämään henkiin) Näin se vain on. En millään kestäisi sitä oikeusmurhaa jota tässä maassa toteutetaan. Puhumattakaan siitä että lapsia eristetään omista vanhemistaan vaikka vanhemmilla ei olisi edes päihdeongelmaa taustalla.

      Tähdennän vielä että en yllytä ketään toimimaan samoin. Kerron vain mihin itse todennäköisesti päätyisin. Ja syy on myös se että todellista oikeutta et suomessa ja etenkään Espoossa tule saamaan, sillä järjestelmä ei perinteisesti tuomitse viranomaisia teoistaan. Joku puhuu täällä EIT:stä. Se on pitkä, vuosien ja taas vuosien prosessi. Se on pitkä aika elää ilman omaa lasta.

      = Jos et saa oikeutta yhteiskunnalta, ota oikeutesi itse.-

    • --tipu-

      HELP!! Asiaa on nyt puitu tammikuun lopusta saakka hallinto-oikeudessa. Ensimmäinen kuuleminen oli maaliskuussa. Toukokuussa käräjäoikeus pyysi kuitteja. Mitä seuraavaksi tapahtuu?

    • Boheemi

      Meille juuri hallinto-oikeus palautti lapset sossun vastustuksesta huolimatta neljän vuoden pakkohuostaanoton jälkeen.

    • Setlementti filosofi
    • Hallelujaa?
    • Mkään ei muutu
    • suivaantunut

      mun mielestä on väärin kun kuunnellaan vaan sossuja.meillä 2 nuorta sosiaalityöntekijää,jotka aina esimieheltä kysyy neuvoo,itte ei päällikköä olla ikinä nähty.nyt vaan nuoret hatkoilla, kun laitokseen pistetty.missä tampereen sossu mättää?

      • Bjhhbjbbjbjbjb

        Olisit kasvattanut lapset paremmin.


    • sossutäti

      "Asianajokustannuksiin voi hakea oikeusapua, sitä sossut eivät teille kerro."

      Jos asiakas on kyseenalaistanut työni juridisen oikeutuksen, olen joka ikinen kerta kertonut asiakkaalle, että hänellä on oikeus asianajajaan ohjannut oikeusaputoimistoon.

      Asiakas on joskus uhannut ottaa asianajan mukaan tapaamiseen. Siihenkin olen joka kerta vastannut, että tervetuloa vain.

      Kun sitten ollaan yhdessä istuttu palaverissa onkin käynyt ilmi, että asiakas on väittänyt lakimiehelleen mitä kummallisimpia ja täysin paikkansapitämättömiä asioita, jotka on ollut helppo myös siinä paikassa heti paikkansapitämättömiksi todistaa. Kun lakimies on sitten saanut kuulla muutakin kuin asiakkaan käsitystä tapahtumista, ja saanut kaikki asiakirjat, on tultu oikein hyvin juttuun. Sitten seuraavaan tapaamiseen asiakas ei jostain kumman syystä enää olekaan ottanut lakimiestään mukaan.

      http://www.thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/huostaanotto

      Tuossa yllä on linkki huostaanottojen perusteisiin. Hyvää tekstiä. Missään siellä ei lue, että sossut tulevat ja vievät lapsesi täysin ilman perusteita.

      • Löpötä keskenäsi

        Kieroileva ämmä. Saunan takana on tilaa.


      • Nähnyt

        Perusteet kyllä keksitään jostain puun takaa...kaupungin kieroilevan lakimiehen avulla!Millä tavalla kieroilu on virkamiehen tehtävä ja lapsen etu?


      • puu sänkyn syönti
        Nähnyt kirjoitti:

        Perusteet kyllä keksitään jostain puun takaa...kaupungin kieroilevan lakimiehen avulla!Millä tavalla kieroilu on virkamiehen tehtävä ja lapsen etu?

        kyllä näin on sossut tekee mitä lystää ja papereihin kirjataan kaikenlaista satua,

        kunnissa on myös sossujen esimiehiä ja niille kun pommittaa tarpeeksi fakta tietoa ne raportoidaan kyllä papereihin.

        ja puun takaa syödään myös puu sänkyä sijaislapsi siis ja sossut ei reakoi mitenkään . asia menossa käräjäoikeuteen ei mihinkään hallintooikeuteen koska se on sossujen oma puolustuslaitos.


      • kihomato epidemia pä

        paskaa puhut nimimerkki sossutäti.

        montako asiakastasi sinulle sossutäti on sanonut että kirjaat lausuntoihin paska puhetta mihinkä ei usko et edes sinä itse mutta kiusa se on sekin .

        lapsien etua ei ajattele yhtikäs suomen lastensuojelu työn tekijä .

        sijaisperhe on heidän uskolliset ystävät ei muut . sijaisperheet saavat kunnilta kaikki tuet niin rahallisesti kuin muutkin ja huostaan otettujen perheet nuolee näppejään.

        tuetut lomat noin 4 kertaa vuodessa ja 6 henkeä koko perhe matkustaa kunnan rahoilla siis on mukavata olla sijais perhe . mutta selleihan sijaislapsi periaattessa maksaa sijaisperheen talolainat . kulukorvaus noin 600 e kuussa mutta kun sitä ei käytetä siihen lapseen vaan lainoihin ja autoihin.

        lapselle ei osteta mitään kulkee ryysyläisenä . onkuin ennen vanhaan huutolaispoika heh hee näin se vaan on .

        madottamattomina viedää ulkomaille eihän se mitää kun on perheellä vain mukavata ja sijais lapsi raapikoon pyllyään siellä uimaaltaan reunalla ja tartuttaa muita lomailijoita


      • Tällaistä
        kihomato epidemia pä kirjoitti:

        paskaa puhut nimimerkki sossutäti.

        montako asiakastasi sinulle sossutäti on sanonut että kirjaat lausuntoihin paska puhetta mihinkä ei usko et edes sinä itse mutta kiusa se on sekin .

        lapsien etua ei ajattele yhtikäs suomen lastensuojelu työn tekijä .

        sijaisperhe on heidän uskolliset ystävät ei muut . sijaisperheet saavat kunnilta kaikki tuet niin rahallisesti kuin muutkin ja huostaan otettujen perheet nuolee näppejään.

        tuetut lomat noin 4 kertaa vuodessa ja 6 henkeä koko perhe matkustaa kunnan rahoilla siis on mukavata olla sijais perhe . mutta selleihan sijaislapsi periaattessa maksaa sijaisperheen talolainat . kulukorvaus noin 600 e kuussa mutta kun sitä ei käytetä siihen lapseen vaan lainoihin ja autoihin.

        lapselle ei osteta mitään kulkee ryysyläisenä . onkuin ennen vanhaan huutolaispoika heh hee näin se vaan on .

        madottamattomina viedää ulkomaille eihän se mitää kun on perheellä vain mukavata ja sijais lapsi raapikoon pyllyään siellä uimaaltaan reunalla ja tartuttaa muita lomailijoita

        Näin olet oikeassa .

        SIJAISPERHE SAA TEHDÄ AIVAN MITÄ TAHANSA VAIKKA ARKUN LOPUKSI PEITTÄÄ LAPSEN IHAN OMAT LÄHEISET.

        SILLOIN LOPPUU SE IHANA LAPSI IHANA POIKA KUN TUET OVAT LOPPUNEET JA RAHA VIRTA KUNNASTA LOPPUU.


      • Ainaeikäyniinkuinkuuluis

        No minä en ainakaan mitenkään "uhannut" asianajajalla, ihan vain totesin, että tapaamiseen tulee as.ajaja. Siihen sostt tivasi minulta syytä ja yritti painostaa perumaan asianajajan läsnäolon.

        Laps kotiutui reilun puolen vuoden päästä, sossari poistui työpisteestä koekotiutuksen aikana.


      • Anonyymi

        Vitut mitä vittua tuut tänne manipuloimaan menkää vittuu suomesta manipuloimasta ja hankkimasta ihanille perheille ongelmia ja haittoja ootte niin perseestä ei kukaa teitä ei edes lapsenne huoli kukaan ei tykkää teistä ymmärtäkää ja myöntäkää se ja painukaa vaa vittuun


      • Anonyymi
        Ainaeikäyniinkuinkuuluis kirjoitti:

        No minä en ainakaan mitenkään "uhannut" asianajajalla, ihan vain totesin, että tapaamiseen tulee as.ajaja. Siihen sostt tivasi minulta syytä ja yritti painostaa perumaan asianajajan läsnäolon.

        Laps kotiutui reilun puolen vuoden päästä, sossari poistui työpisteestä koekotiutuksen aikana.

        Mitä kävit läpi, ennen kuin sait lapsesi takas?


      • Anonyymi
        kihomato epidemia pä kirjoitti:

        paskaa puhut nimimerkki sossutäti.

        montako asiakastasi sinulle sossutäti on sanonut että kirjaat lausuntoihin paska puhetta mihinkä ei usko et edes sinä itse mutta kiusa se on sekin .

        lapsien etua ei ajattele yhtikäs suomen lastensuojelu työn tekijä .

        sijaisperhe on heidän uskolliset ystävät ei muut . sijaisperheet saavat kunnilta kaikki tuet niin rahallisesti kuin muutkin ja huostaan otettujen perheet nuolee näppejään.

        tuetut lomat noin 4 kertaa vuodessa ja 6 henkeä koko perhe matkustaa kunnan rahoilla siis on mukavata olla sijais perhe . mutta selleihan sijaislapsi periaattessa maksaa sijaisperheen talolainat . kulukorvaus noin 600 e kuussa mutta kun sitä ei käytetä siihen lapseen vaan lainoihin ja autoihin.

        lapselle ei osteta mitään kulkee ryysyläisenä . onkuin ennen vanhaan huutolaispoika heh hee näin se vaan on .

        madottamattomina viedää ulkomaille eihän se mitää kun on perheellä vain mukavata ja sijais lapsi raapikoon pyllyään siellä uimaaltaan reunalla ja tartuttaa muita lomailijoita

        Sijaisperhe ottaa rahat. Nuori ei saa mitään.


    • eräsläheltänähnyt

      Entäs sitten kun vanhemmat vastustaa mutta teini itse haluaa huostaanoton. Teinin kertomus täsmää sossun kertomukseen mutta vanhemmat kertovat ihan omiaan... Näitäkin on tullut vastaan useampiakin tapauksia.

    • kannattaamiettiä

      Teini ei välttämättä tiedä, mitä haluaa. Porukassa voi esim. olla muotibuumi mennä huostaan. Suurin osa katuu, mutta jollekin voi olla hyötyä. Edellyttää hyvään paikkaan pääsyä. osa paikoista on surkeita:

      • kannattaakadota

        maan alle; suomesta- ja ulkomailta paikkoja löytyy..
        Ei kai taas Raision kaupunki perättömin selvityksin liikkeellä?


      • joskusmuotia

        Kuulin, että eräästä koulusta (siis kodeistaan tietenkin) lähti paljon nuoria huostaan. Nuoret olivat samalta luokka-asteelta.


      • järjenkäyttö

        Niin just. Itse olen kolmekymppinen väkivaltaisen juopon kasvattama ja kyllä todellakin olisi halunut huostaan, jos olisin lapsena osanut ja uskaltanut oikeille ihmisille kertoa. Uskaltanut, sillä kertomisestakin olisi aiheutunut pieksäminen.

        Oikeasti, kuka turvallisessa kodissa elävä nuori haluaa omasta kodistaan pois?!? Ajattele nyt vähän.


    • Raisionkaupunki

      "Asianajokustannuksiin voi hakea oikeusapua, sitä sossut eivät teille kerro."

      Kun asiakas on kyseenalaistanut työsi juridisen oikeutuksen,
      olet joka ikinen kerta kertonut asiakkaalle, että hänellä on
      oikeus asianajajaan et ole kuitenkaan ohjannut häntä yksityi-
      selle asianajajalle tietäessäsi sen olevan kohtalokasta sinulle.
      Sen sijaan olet ohjannut oikeusaputoimistoon, joka oikeasti
      ei ole asiasta edes kiinnostunut eikä heillä ole mitään tieto-
      taitoa miten lapsen asioita oikeasti hoidetaan kuten ei mm.
      Raision kaupungin lapsen vieraannuttaja sossuillakaan
      perättömin lausumin, selvityksin mm. tuomioistuimessa.

      Asiakas on todennut ottavansa asianajan mukaan tapaamiseen,
      jotta et pystyisi valehtelemaan tuomioistuimessa mitä oikeasti
      on tapahtunut luonnehäiriöisenä "viranomaisena". Siihenkin olet
      joka kerta joutunut pakolla vastaamaan, että tervetuloa vain.

      Kun sitten olette yhdessä istuneet palaverissa onkin käynyt ilmi,
      vieraannuttaja "viranomaisten" perättömät selvitykset, valehtelut
      lapsen olosuhteista, sairas "viranomainen" on väittänyt mitä kum-mallisimpia ja täysin paikkansapitämättömiä asioita, jotka on ollut helppo myös siinä paikassa heti paikkansapitämättömiksi todistaa.

      Kun lakimies on sitten saanut kuulla muutakin kuin vieraannuttaja "sossun" käsitystä tapahtumista, eikä ole saanut asiakirjoja, on tul-tu oikein huonosti juttuun perättömin "viranomais-" lausumin, sel-vityksin lapsen olosuhteista. Sitten seuraavaan tapaamiseen Vieraannuttaja sossu "viranomainen" ei jostain kumman syystä enää olekaan uskaltautunut osallistumaan jäädessään kiinni lapsen edun vastaisesta menettelystä, lapsen tarkoitushakuisesta "viran-omais-" vieraannuttamisesta ym. sekoilusta..
      http://www.thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/huostaanotto

      Tuossa yllä on linkki huostaanottojen perusteisiin. Huonoa tekstiä. Ei kai siellä ei lue, että sossut tulevat ja vievät lapsesi täysin ilman perusteita. Lastensuojelu on ns. jäävi, esteellinen antamaan mitään ohjeita sossun ollessa itse asianosaisena asiassa. Unohditko muu-ten, että lapsia koskevat asiat eivät edes kuulu sossuille, vaan ovat yksinomaan vanhempien välisiä keskinäsiä ja vapaaehtoisia sopi-muksia, asioita eikä sossuilla ole päätöksenteko-oikeutta, oikeutta ottaa edes kantaa koko asiaan. Sossu, "lastensuojelu" ei ole lapsia koskevissa asioissa asianosainen, sopimusosa puoli-

    • havoinonnistuu

      Onko jonkun toive toteutunut korkeimmassa hallinto-oikeudessa? Oletteko saaneet suullisia käsittelyjä?

      • eikäsittelyä

        hallinto-oikeus/ korkein hallinto-oikeus= kumileimasin sossujen päätökseen; oikea valituskanava on eu:n ihmisoikeustuomio istuin.


    • taistelelsjalastavastaan

      Meillä huostaanottoa halusi lapsi. Laitoksessa jossa lapseni on tällä hetkellä saa lapset tehdä mitä vain ja ilman valvontaa. Teini tiesi tämän ja tilanne on nyt se että tyttöä ollaan ottamassa huostaan. Halusi nimenomaan sijoituspaikaksi tämän laitoksen. Ls teki kiireellisen sijoituksen lapsen puheiden perusteella. Lapsi tuleekin nyt oppimaan kantapään kautta asioita. Harmi mutta hallinto-oikeus ei todennäköisesti puolla vanhempaa eikä lapsi tiedä mitä itselleen tekee. Vanhempana en voi muuta kuin vastustaa huostaanottoa ja toivoa suullisen käsittelyn menevän läpi. nim.merk. Toivottavasti kasvaa ja viisastuu nopeasti.

    • huutolainenko

      Tästä on nyt joitain vuosia kun olen viimeksi tänne kirjoittanut, mutta samat tuntuu olevan ongelmat. Kävin kaikki asteet läpi saadakeni lapseni takaisin, mutta kun oli viety niin ei auttanut mikään. EU:hunkin valitettiin. Oikeudessa sossu, saman ikäinen kuin vanhin poikani ei osannnut sanoa kuin "emmie tiiä, emmie tiiä", josta tuomarikin hermostui. Keskimmäinen lapsi onneksi oli vain sijoitettu,eli hän sai itse päättää mitä halusi, ja tuli kotiin. Eli nyky tilanne on tämä, kaikki kolme vanhinta,jotka asuivat kotona luonani on työssä tai opiskeslevat ja valmstuvat nyt keväällä. Huostassa olleet ovat huonommissa kantimissa. yksi ei tee mitään ja toinen opiskeli ammatin, jota ei tehnyt päivääkään. Nyt opiskelee toista ammattia, jonka toivon saavan itselleen työ paikan.
      Eli kotona asuneet lapset ovat saaneet elämänsä mallilleen, huosta lapset ei niinkään. Että "kiitos sosiaali järjestelmä"!

    • DLM

      Tämä kirjoittelu on jatkunut vuodesta 2011.! Asiaa tuntemattomille kirjoittelu voi vaikuttaa epäuskottavalta, mutta valitettavasti kirjoittelu pitää paikkansa. Vastaavaa kirjoittelua on lukemattomissa blokeissa, nettipalstoilla ja kirjoissa jne. Se on yhtenäistä eikä voi syntyä tyhjästä!

      Sosiaalityöntekijät työskentelevät "huoli"-käsitteen pohjalta. Jos kynnys ylittyy, he päätyvät intuitiivisesti huostaanottoon. Monet kirjoittajat puhuvat valehtelusta. Ruotsalaisen Örebron yliopiston dosentti Bo Edwardsson on tutkinut asiaa ja antanut käsitteelle nimen Syytösstrategiat. Sosiaalityöntekijöillä on kymmeniä keinoja muuttaa totuutta eli valehdella ja he tekevät sitä jopa kymmeniä kertoja samassa lausunnossa.

      Hallinto-oikeudet ovat YLE:n v. 2014 asianajajille tekemässä laajassa kyselyssä vain heikkotasoisia sosiaalityöntekijöiden kumileimasimia samoin kuin KHO. Valvontaviranomaisetkin lukevat ja puolustavat lähinnä sosiaalityöntekijöiden väitteitä. Vaasan Yliopiston viime keväänä julkaisema tutkimus on antanut sille nimen "Piilokorruptio". Hyvä hallinto vaatisi, että huostaanottoperusteet näytetään toteen.

      Jos lapsesi on huostaanottouhan edessä ja asia on menossa hallinto-oikeuteen, yritä ehdottomasti hankkia huostaanottoasioihin perehtynyt lakimies. Uudellamaalla sellaisia on ainakin Leeni Ikonen ja Marja Toivio. Juristi hankkii tarvittaessa taloudellisen tuen. Hallinto-oikeudelta pitää pyytää suullinen käsittely. Siihen olisi hyvä saada useita todistajia, joiden valaehtoinen todistus todennäköisesti olisi hyvin erilainen kuin sosiaalityöntekijöiden selvityksessä.

      Huostaanottokriittinen sosiaalipolitiikan emeritusprofessori J.P.Roos on todennut, että huostaanoton vastustaminen on ainoa - joskaan kokemuksen mukaan ei kovin hyvä- keino sosiaalityöntekijöiden mielivaltaa vastaan. Monet pelkäävät sen käyttöä pelätessään sosiaalityöntekijöiden kostoa. Sosiaalityöntekijät osaavat kyllä sijoittaa lapsesi turhan kauas ja pitkäksi aikaa kostona vastustuksesta. Kiltteyskään ei auta yhtään.

      Osa huostaanotoista on täysin aiheellisia ja perusteltuja. Huomattava osa on turhia. Sosiaalityöntekijöissä on hyviäkin yksilöitä.

      • oikeus.voittaa

        Suomen pitäisi olla oikeusvaltio mutta mitä tulee perusteedttomaan huostaanottoon laki on mielivaltainen. SOSIAALITYÖNTEKIJÖILLE ON ANNETTU EHDOTTOMASTI LIIAN SUURI VALTA. hIEMAN KÄRJISTÄEN VOI SANOA ETTÄ HE SAA TEHDÄ IHAN MITÄ VAAN

        Eniten järkyttää se että he valehtelevat keksivät takaistuja syitä. Sosiaalilautakunta on täysin heidän vallassaan. Niin kuin täällä moneen kertaan todetaan EI PIDÄ LUOVUTTAA
        pitää taistella. Haastaa sosiaalityöntekijät oikeuteen perusteettomasta huostaanotosta
        jospa siten tulisi heille järkeä.


      • Anonyymi
        oikeus.voittaa kirjoitti:

        Suomen pitäisi olla oikeusvaltio mutta mitä tulee perusteedttomaan huostaanottoon laki on mielivaltainen. SOSIAALITYÖNTEKIJÖILLE ON ANNETTU EHDOTTOMASTI LIIAN SUURI VALTA. hIEMAN KÄRJISTÄEN VOI SANOA ETTÄ HE SAA TEHDÄ IHAN MITÄ VAAN

        Eniten järkyttää se että he valehtelevat keksivät takaistuja syitä. Sosiaalilautakunta on täysin heidän vallassaan. Niin kuin täällä moneen kertaan todetaan EI PIDÄ LUOVUTTAA
        pitää taistella. Haastaa sosiaalityöntekijät oikeuteen perusteettomasta huostaanotosta
        jospa siten tulisi heille järkeä.

        Kyllä,olen ottanut jo asianajajaan yhteyden.


    • RAISIONvieraannuttajat

      "Asianajokustannuksiin voi hakea oikeusapua, sitä sossut eivät teille kerro."

      Kun asiakas on kyseenalaistanut työsi juridisen oikeutuksen,
      olet joka ikinen kerta kertonut asiakkaalle, että hänellä on
      oikeus asianajajaan et ole kuitenkaan ohjannut häntä yksityi-
      selle asianajajalle tietäessäsi sen olevan kohtalokasta sinulle.
      Sen sijaan olet ohjannut oikeusaputoimistoon, joka oikeasti
      ei ole asiasta edes kiinnostunut eikä heillä ole mitään tieto-
      taitoa miten lapsen asioita oikeasti hoidetaan kuten ei mm.
      Raision kaupungin lapsen vieraannuttaja sossuillakaan
      perättömin lausumin, selvityksin mm. tuomioistuimessa.

      Asiakas on todennut ottavansa asianajan mukaan tapaamiseen,
      jotta et pystyisi valehtelemaan tuomioistuimessa mitä oikeasti
      on tapahtunut luonnehäiriöisenä "viranomaisena". Siihenkin olet
      joka kerta joutunut pakolla vastaamaan, että tervetuloa vain.

      Kun sitten olette yhdessä istuneet palaverissa onkin käynyt ilmi,
      vieraannuttaja "viranomaisten" perättömät selvitykset, valehtelut
      lapsen olosuhteista, sairas "viranomainen" on väittänyt mitä kum-mallisimpia ja täysin paikkansapitämättömiä asioita, jotka on ollut helppo myös siinä paikassa heti paikkansapitämättömiksi todistaa.

      Kun lakimies on sitten saanut kuulla muutakin kuin vieraannuttaja "sossun" käsitystä tapahtumista, eikä ole saanut asiakirjoja, on tul-tu oikein huonosti juttuun perättömin "viranomais-" lausumin, sel-vityksin lapsen olosuhteista. Sitten seuraavaan tapaamiseen Vieraannuttaja sossu "viranomainen" ei jostain kumman syystä enää olekaan uskaltautunut osallistumaan jäädessään kiinni lapsen edun vastaisesta menettelystä, lapsen tarkoitushakuisesta "viran-omais-" vieraannuttamisesta ym. sekoilusta..
      http://www.thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/huostaanotto

      Tuossa yllä on linkki huostaanottojen perusteisiin. Huonoa tekstiä. Ei kai siellä ei lue, että sossut tulevat ja vievät lapsesi täysin ilman perusteita. Lastensuojelu on ns. jäävi, esteellinen antamaan mitään ohjeita sossun ollessa itse asianosaisena asiassa. Unohditko muu-ten, että lapsia koskevat asiat eivät edes kuulu sossuille, vaan ovat yksinomaan vanhempien välisiä keskinäsiä ja vapaaehtoisia sopi-muksia, asioita eikä sossuilla ole päätöksenteko-oikeutta, oikeutta ottaa edes kantaa koko asiaan. Sossu, "lastensuojelu" ei ole lapsia koskevissa asioissa asianosainen, sopimusosa puo

    • DLM

      Varmasti valtaosa sosiaalityöntekijöistä ei kerro perheille, että heillä on oikeus suulliseen käsittelyyn hallinto-oikeudessa ja sitä pitää anoa valituksessa. Samoin he eivät kerro, että heillä on oikeus hankkia lastensuojeluasioihin perehtynyt asianajaja. Ja että varattomissa tapauksissa asianajaja voi neuvoa, miten hakea apua asianajokustannuksiin.

      Melko vanhan tutkimuksen mukaan vain 1-3 prosenttia sosiaalityöntekijöistä tekee huostaanottopäätöksensä analyyttisesti ajatellen perusteiden oikeellisuutta, vaikuttavuutta, perheen suojaa ym. ihmisoikeuskysymyksiä. Muut tekevät virastossa olevien arvojen ja omien henkilökohtaisten arvojensa perusteella. Sitten lähdetään etsimään perusteita asiakirjoista ja soittelemalla päiväkotiin, kouluun jne. Vain kaikki negatiivinen kirjataan riippumatta siitä, onko se huhua, oletuksia vai totta. Ja kaikki menee läpi hallinto-oikeuksista, koska vain sosiaalityöntekijöitä kuunnellaan.

      Lastensuojelu on ennenkin tehnyt huostaanottopäätöksiä joskus perustuslain vastaisesti melko löysin perustein. Huoli-käsite ja yhteistyökumppaneiden alhainen ilmoituskynnys on edelleen lisännyt tätä. Siksi huostaanottoluvut vain nousevat. Nykyään lastensuojelupalavereissa kuuluu sana huoli-huoli-huoli-huoli kuin poriseva papupata. Jos työntekijät ovat huolestumiseen ja ahdistuneisuuteen taipuvaisia, heidän pitäisi valita toinen ala.

      • sartsuli1970

        Jokainen ihminen tietää että on asiassa kuin asiassa oikeutettu asianajajaan.
        Mun on kyllä sanottava että vanhempaa tai vanhempia kuullaan aina jos on tehty koulusta ym jostain muualta lastensuojelu ilmoitus lapsesta. se on eri onko asialla perää vai ei. minunkin lapsesta tehtiin koulusta lastensuojelu ilmoitus. menin lastikseen. kysyin mikä on asian laita. täti kertoi että koulusta oli ilmoitettu ettei lapsellani ollut lapasia mukana koulussa ja oli valitellut että sormet palelee. Suutuin. Sanoin että tällaisen asian takiako olin ottanut töistä vapaata? Sen jälkeen annoin hänen kuulla kunniansa. Jotenkin näin.´Olen töissä käyvä yksin huoltaja äiti. Minulla ei ole mahdollisuutta mennä töihin vain silloin kun lapseni menee (2l) kouluun pariksi tunniksi. Jos hän unohtaa 8 vuotiaana vilkkaana lapsena lapaset kotiin niin voi voi sitten unohtaa. Sen jälkeen kysyin oliko muuta? kuulemma ei. Samaan hengen vetoon sanoin myös että tällaisissa asioissa minuun on enää turha ottaa yhteyttä. Lupasin myös viedä kouluun muutamat parit varalapasia. en ole koskaan pelänny lastista. ei ole ollut syytä.
        Jos elät suht normien mukaisesti ja lapsellasi on ruokaa, vaatteita ja huoltaja pitämässä huolta niin ei varmasti tarvitse pelätä että joku lapsen pois ottaisi.
        Lapsellani oli tukiperhe 10 vuotta.
        Erittäin vilkas lapsi mutta aivan ihana.


    • Pyydätturhaan

      Mikä tässä enää auttaa 2018 vuonna kun Annika Saarikkolle ja Paula Risikko ovat saaneet meiliä asiasta. Kukaan ei välitä vaikka tavallisen perheen tavallinen 12 vuotias teini on kaukana kotoa sijoituksessa.
      Lakimies sanoi suoraan ettei ota juttua haaskatakseen rahojani. Kukaan ei ole oikeudessa voittanut sossuja vastaan. Edes Sauli Niinistö ei hetkauttanut korvaansa asialle. Huostaanotto tai sijoitus mikä onkaan jatkuu vaikka olemme vastustaneet jo vuoden päivät.
      Kukaan ei auta perheitä!

      • eipänäytäauttavan

        - lapsen vieraannuttaminen, manipulaatio ja vainoaminen Raision kaupungissa edelleen jatkuu "viranomais-" menettelyssä, ja "valvovat viranomaiset", valtioneuvoston vastuuministerit- ja presidentti Niinistö "munattomana" seuraavat Raision kaupungin - ja äidin luonnehäiriöistä, sairasta menettelyä, lapsen vieroitta-mista omasta isästään- ja suvustaan perättömin selvityksin, lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista-


    • DLM

      Ministerit ja tasavallan presidentti eivät tee tapauksessanne mitään, sellaista ei pidä odottaa. Vastassanne on psykopaattinen ja psykoottinen systeemi. Kaikki virkamiehet uskovat vain toisiaan ja asiakkaiden sanomisella ei ole pienintäkään merkitystä.. Viranomaiset rikkovat lakeja, hyvän hallinnon periaatteita ja jopa ihmisoikeussopimuksia ihan miten haluavat. Kansalaiset eivät usko, että asiat ovat todella väärin. Ne virkamiehet, jotka näkevät systeemin raadollisuuden, syyllistyvät piilokorruptioon hyväksymällä virheellisen toimintansa. Tavallinen asianajajakaan ei keksi, miten systeemiä pitää vastustaa ja miten sen voi voittaa. Huostaanottoihin erikoistuneet asianajajat sen sijaan näkevät käytännöt realistisesti.

      En tiedä, mitkä ovat huostaanottonne perusteet ja ovatko ne lapsen eduin mukaisia. Lastensuojelulain mukaan asiakassuunnitelmasta pitää ilmetä huostaanoton tavoite ja tarkoitus sekä perheen jälleenyhdistämissuunnitelma. Voisitte kysyä näitä seuraavassa palaverissa. Ne pitää näkyä asiakassuunnitelmassa, muuten rikotaan lastensuojelulakia. Olette asemassa, jossa on hyvä olla yhteistyössä ja korrekti. Muuten sossut voivat kostaa ja lapsi kärsii vielä enemmän.

    • sartsuli1970

      Minä kyllä olen sitä mieltä että lastesuojelu virasto ei ota kenenkään lasta huostaan täysin syyttä. Olen itse hakenut lapselleni lastiksesta tukiperhettä ja sain. Kun sostäti kysyi mitä teen kun lapsi poissa. Sanoin että se ei teille kuulu. Juon vaikka viikon putkeen jos niin katson. silti ei koskaan ole kukaan edes ehdottanut huostaanottoa. Tukiperheet tekevät erittäin tärkeää työtä. en tiedä mitä tällä hetkellä vuorokaudessa saavat lapsesta MUTTA 97-2005 saivat 100€/vrk.
      M;ikä mielestäni ehkä jopa liian pienikin korvaus kun ajattelee sitä vastuuta mikä siitä toisen ihmisen lapsesta on.
      Joku tuolla jutteli että sijaisperheet saavat 600€/kk lapsesta korvausta. sekin oli jo7 vuotta sitten 2300/kk.
      Eikä se minusta paljon ole. jos tekee kuukauden töitä 24 tuntia/vrk. Niin eipä tosta iso tunti palkka tule. Töikseen he sitä tekevät. Jos haluaisivat lisää ns. omia lapsia niin adoptoisivat ne lapset. Minusta on hyvä vaihtoehto sijaisperhe lapselle verrattuna laitokseen. Enkä ole kuullut noin 20 sijaisperheessä asuvalta lapselta että heillä olisi siellä kurjaa ollut.
      Kuka voi rehelliseti sanoa että häneltä on lapsi huostaanotettu täysin ilman syytä???

    • Ei.näy.torikokouksia

      Suomalaiset jopa kunnallisvaltuutetut kaupunginjohtajineen ja kansalaiset nousevat joukolla vastustamaan hallinto-oikeuden päätöstä kun kyseessä on ulkomaalaiset turvapaikan hakijat. Kansanedustajatkin näkyy torilla ajamassa ulkomaalaisten asiaa. En ole koskaan nähnyt kansanliikettä ja viranhaltijoita torilla puolustamassa suomalaisia lapsia ja perheitä hallinto-oikeuksien päätöksiä vastaan. Hallinto-oikeudet tuomitsevat suomalaisia lapsia pahoinpideltäväksi sijaishuoltoon lausuen sen olevan suomalaisien lasten etu. Sijoituskodeissa suomalaisia lapsia kuolee ja jää heitteille. Peheen yhdistämisiä ei suomalaisia varten ole vaan päin vastoin kotimaisia perheitä pyritään rikkomaan ja lapsia vieraannuttamaan vanhemmistaan ja leimaamaan eritoten äidit, hallinto-oikeuksien päätöksillä. Sieltä tulee ne syrjäytetyt suomalaiset nuoret joista ollaan näennäisesti huolissaan. Suomalaiset lapset ja perheet ei ole nyt mitään vaikka heidän isovanhemmat ne oli jotka itsenäisyyden aikaan hankkivat.

    • syvävaroitus

      Uusin hullutus on se, että viranomaiset eivät välitä, kun lapsia kaltoin kohdellut ja väkivaltaisesti toiminut sijaisvanhempi (aikuisine lapsineen) pestautuu ulkomailta tuotuihin lastensuojelujärjestöihin.

      Ulkomailta tuodut lafkat ovat niin huonolaatuisia, että ne eivät välitä muusta kuin rahasta. Ottavat mieluusti kammottavan muorin töihin (jo toinen lafka sen jälkeen, kun kunnallinen otti sijoitetut lapset muorilta pois).

      Varoittakaa kuntia ja lasten vanhempia ulkomailta tuoduista huonolaatuisista lafkoista, jotka palkkaavat väkivaltaisia muoreja.

      Varokaa vanhemmat ja suojelkaa lapsianne ulkomailta tuoduilta lastensuojelujärjestöiltä.

    • Svanvik

      Hyvä jos Sartsuli 70:llä on vain hyviä kokemuksia lastensuojelusta. On monilla muillakin, mutta ei läheskään kaikilla. Vahva, laaja ja yhdenmukainen kritiikki lastensuojelua kohtaan ei voi syntyä tyhjästä. Lastensuojelun huonosta tilasta ja toiminnasta on kirjoitettu joitakin kirjoja ja tieteellisiä tutkimuksia. Siitä on jatkuvasti hyvin negatiivisia lehtikirjoituksia, ohjelmia televisiossa, blogeja, tämänkaltaisia nettikeskusteluja jne. Itse olen työssäni yhteistyökumppanina törmännyt käsittämättömän ala-arvoiseen ja törkeään toimintaan, jota lastensuojelun työntekijät eivät osaa itsekään perustella. Asiantuntijoiden esiin tuoma esimerkki on "makaronilaatikko": erään äidin kielteisiä piirteitä kirjattaessa todettiin, että äiti teki makaronilaatikonkin väärin sekoittaessaan jauhelihan ja makaronit keskenään, kun ne pitäisi lastensuojelun työntekijän mielestä laittaa kerroksittain. Sinä on yksi peruste lasten huostaanottoon. Olen kuullut itsekin samantyyppisiä perusteita.

    • Anonyymi

      no juurikin tällä viikolla tytär hävisi sossuille kyseisen taiston! ja pelkästään sossun kikkailujen takia! vittu mitä paskaa!

      • Anonyymi

        Sossut navetan taakse- sinne on monia jäänyt..?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sossut navetan taakse- sinne on monia jäänyt..?

        Joo kaikki jauhettava minkin rehuksi .Ja pennut mukaan jos niitä on.


      • Anonyymi

        Niin tämä yhteiskunta on mätä.


    • Anonyymi

      Nuoreni tietää että koti on tässä äidin luona ja pidän hänen huoneen hänelle koko ajan ,jos meinaavat väkisin huostaan. Vastustamme kyllä viimeiseen asti huostaanottoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe