Auton vuokraaminen etukäteen suomesta

jonpparelli

Olemme lähdössä elokuussa Azoreille ja olemme ajatelleet vuokrata auton ainakin kahdeksi päiväksi. Hispanian kautta vuokra-auto kahdeksi päiväksi tulisi maksamaan 101euroa, autossa ei tosin olisi ilmastointia. Parempi auto maksaisi kahdelta päivältä 187euroa. jota pidämme liian kalliina. Pärjääkö Azoreilla ilman ilmastointia?

Tai olisiko kenelläkään suositella luotettavaa ja edullista autonvuokrausfirmaa, jolta voisi vuokrata auton etukäteen suomesta?

13

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autonvuokrauksesta on keskustelu alla, http://keskustelu.suomi24.fi/node/9591418 ja aikaisemminkin. Aikaisemmat kesksutelut löytyvät tämän sivun oikeassa yläkulmassa sijaitsevalla hakutoiminnolla Laaja haku.

      Mainituista aikaisemmista keskustelusta saanee joitakin vinkkejä muiden kokemuksista. Tietooni ei ole tullut yhtään epäluotettavaa firmaa, mikä ei merktise sitä, etteikö niitä saattaisi olla. Ympyrät Azoreilla ovat kuitenkin kovin pienet, minkä vuoksi akanat karsiutuvat jyvistä hyvin nopeasti. Autonvuokraus on kannattava bisnes vain lyhyenä huippusesonkina.

      Ilman että minulla olisi omaa kokemusta (käytämme taksia ja busseja) tulee mieleen kaksi firmaa, Auto Atlantis Rent-a-Car , http://www.autatlantis.com/,(jonka omistaja on Viron kunniakonsuli) ja Auto Cunha, http://www.autocunha.net/, josta on ainakin viimeksi mainittu on tarjonnut autoja vuokralle edullisesti ja jolta jotkut suomalaiset ovat vuokranneet. Lopulliseen päivävuokraan vaikuttavat luonnollisesti ehdot, etenkin vakuutuksen osalta.

      Hispania on tenhyt yhteistyötä Varelan (http://www.varelarentacar.com/) ja Ilha Verden (http://www.ilhaverde.com/) kanssa, AM:n yhteistyökumppaneita en tiedä. Näistä Ilha Verde on suurin alallaan.

      Se pärjääkö elokuussa ilman ilmastointia on varsin hekilökohtainen kysymys. Mielestäni terve ihminen ei sitä Azoreilla tarvitse henkilöautossa. Päivälämpötilat varjossa elokuusssa liikkuvat maksimissaan 25 C:n tienoilla. Ilman usein korkea suhteellinen kosteus lisää lämmön tunnetta. Toisaalta etäisyydet São Miguelilla ovat varsin lyhyet ja pysähdyksiä on tiheässä.

      São Miguelilla toimivat autovuokraamot on listattu mm. sivustolla, http://www.trails-azores.com/rentacar.php.

    • Matka Kalle

      Me varattiin holidayautos.fi kautta Ford Fiesta tai vastaava 3 vrk hintaan 133 € omavastuun poisto 25 €. Saatiin auto (Nissan Micra) Ilha Verden toimistolta Campo Sao Franciscon aukiolta. Hommat ja auto toimi hyvin.

      Kuukausi sitten olisi pärjännyt oikein hyvin ilman ilmastointiakin :(

    • hassu-1

      Pärjäätte mielestäni mainiosti ilman ilmastointia, ikkunat vaan auki ja viima huolehtii liikalämmöstä.
      Luulen teidän olevan ensikertalaisia, joten reissun pituudesta riippuen kannattaisi ehdottomasti pitää auto useamman päivää, sillä näkemistä piisaa varmasti. Itselläni oli ensimmäisellä kertaa 2005 auto 9 päivää ja vaikka käyntejä onkin tullut useita sen jälkeen, niin edelleen auto tuntuu siltä oikealta valinnalta.
      Tosin meitsiä meri kiehtoo enemmän ja varsinkin ne suuret kalat.

      • 3 days

        Kolmessa päivässä ehtii ajaa saaren ristiin rastiin...
        Ilha Verde edustaa useampaa muuta ketjua saarella mm. Avista.
        Vinkki, jos varaat pienempien koko luokkien auton, niin saat kuitenkin todennäköisesti Micran..., isommasta autosta ei paljon hyötyä ole, ellei matkustajia ole useita, dieselistäkään ei ole hyötyä kuten madeiran kiemuroilla.


    • Reyy

      Argusrentals.com tuli taas kokeiltua.

      Tilasin Ponta Delgadan keskustaan halvimman vuokra-auton, joka oli saatavissa (Rellu Twingo tms. ei ilmastointia). 5 päivää etumaksu 44 eur veloitettiin varausta tehdessä luottokortilta ja tätä summaa ei palauteta. Vasta tämän jälkeen sain tietää, mistä firmasta auto haetaan. Loput 136 eur maksoin paikan päällä Ilha Verden toimistossa.

      Autoksi tuli perus Ford Fiesta 1.3, jonka teho riitti toki paremmin Azorien mäkiin kuin Madeiralla. Yli 80 tkm mittarissa ja naarmuja oli siellä täällä. Yhden tarkastuksessa löytämäni pitkän kattonaarmun pyysin virkailijaa lisäämään piirrokseen. Ja myöhemmin keksin takasivulasin tiivisteen sisämuovin olevan rikki, muttei tästä onneksi seurannut mitään. Renkaat olivat kuluneet joistain reunoista enemmän, eikä pintaa ollut hirveästi, mutta olivat samaa sarjaa.

      Polttoainemittarin osoitin näytti noin 1/8 vajaata tankkia ja digimittari että 520 km voi ajaa ennen tankkausta. Huomautin tästä virkailijalle ja hän sanoi, että voin palauttaa tällä polttoainemäärällä. En enää jaksanut vahtia kirjasiko hän tätä ylös.

      Mitään ylimääräisiä vakuutuksia ei otettu, joten omavastuu oli 880 eur. Tämä summa varmaan varattiin luottokortilta, mutten nähnyt siitä mitään dokumenttia. Omavastuun pienennys 50 euroon olisi maksanut 70 euroa lisää vuokrahintaan ja sehän ei olisi koskenut renkaita, ikkunoita tai alustaa. Jos olisin maksanut 120 eur lisää, olisivat myös renkaat, ikkunat ja alusta olleet mukana ja omavastuu olisi ollut kaikissa tapauksissa 0 euroa.

      Yhtenä päivänä ei ajettu juuri ollenkaan ja muutenkin vähemmän kuin olin ajatellut (n. 450 km). Suurimpana syynä tähän oli pilvisyys. Pilvet roikkuivat tiukasti n. 300 metrin korkeudella (vaihteluväli 150-700 metriä) ja vuoristoteillä näkyvyys oli n. 20 metriä. Serra de Aqua de Pau näkyi vielä tuloiltana Ponta Delgadan hotellilta, mutta sen jälkeen sai tuon kilometrin korkean vuoren olemassa oloa vain arvailla (Lagoa do Fogo jäi siis näkemättä). Ehkä elokuussa olisi selkeämpää?

      Eräällä näköalapaikalla ihmeteltiin taas, kun mitään ei näkynyt. Norjalaisia patikoijia tuli vastaan ja he ilahtuivat kovasti meidät nähdessään. Lopulta selvisi, että heillä oli ollut tämä sama auto edellisellä viikolla vuokralla.

      Latasin kotimaassa navigaattoriin (Navigon 8410) kahden vuoden ilmaisen karttapäivitysmahdollisuuden turvin Portugalin kartan ja latauksen jälkeen selvisi että löytyypä sieltä materiaali niin Madeiralle kuin Azoreillekin. Olipa masiinasta aivan huima apu suunnistukseen niin Ponta Delgadan yksisuuntaisille kaduille kuin maaseudun pikkuteihin. En enää todellakaan viitsisi lähteä ilman, mutta onpa sitä aiemminkin pärjätty.

      Ilmastointi olisi ollut kyllä kiva ja lämpimämpinä kuukausina en kyllä viitsisi olla ilman sitä. Nytkin paistaessaan aurinko paahtoi sisätilaa aika tukevasti ja ilmastoinnin tuoma raikkaus on aivan erilaista kuin perustuuletuksella. "Ikkunat auki lähdön jälkeen" toki jeesii ilmastointiakin, mutta tämä ei sovi kaikille ikkunoiden sulkeuduttua normituuletin hönkää edelleen vain kuten lehmä.

      Loppuun reunakivetyskevennys. Katujen kapeudesta tai liikenteen ripeästä rytmistä ei ollut ongelmaa, erityisesti kun yksisuuntaisilla kaduilla ajoi tarkasti ja päästeli kiireiset aina ohi kun mahdollista. Kaupunkien ulkopuolellakin oli monessa paikassa reunakiveys eli hohkakivestä siististi tehty noin 10 cm korkea reuna. Fiestassa oli sen verran kapea rengas, että reunakontaktissa vanne osui ensin (rengas ei pullistunut vanteen ulkolinjan ulkopuolelle).

      Väistin kerran hieman huolimattomasti ja oikea etupyörä raapaisi reunakiveen. Seurauksena oli aluvanteeseen peukalon kokoinen alue, josta lähti lakka metalli nirhautui. Sitä sitten aprikoitiin että kerrotaanko etukäteen vuokraustoimistoon vaiko ei. Kokeiltiin läpinäkyvää kynsilakkaa, muttei se meikannut vauriokohtaa juuri ollenkaan. Vaihtoehtomme olivat:
      1) Luovutetaan auto tosi rapaisena takaisin - eivät huomaa emme joudu maksamaan mitään
      2) Luovutetaan auto tosi rapaisena takaisin - huomaavat joudumme jälkikäteen maksamaan ehkä hillittömänkin summan eli satoja euroja moisesta pienestä kosmeettisesta haitasta.
      3) Menemme kertomaan vuokra-aikana toimistoon ja toivomme ymmärrystä.

      Valitsimme viimeisen, jos vakoilukeikalla selviää että auton meille vuokrannut mukava nainen olisi toimistossa. Ei ollut, vaan paikalla oli mörkökokoinen epähuumorilta näyttävä mies. Päätimme silti jatkaa kohtaa 3. Setä tuli katsomaan ja totesi etteikö muuta ollut. Lopputulemana oli korvaushinta 40 eur vero eli yhteensä noin 46 euroa, jonka maksoin kortilla saman tien.

      Itärannikko ja koilliskulma jäivät näkemättä. Siinäpä hieman syytä palata Sao Miguelille. Pitää etsiä sopivaa nettikameraa, jos siitä pääsisi sitten järkeilemään loppukesän pilvisyyttä.

      • Pilvisyydestä

        Joillekin matkailijoille sattuu selkeämpää säätä, toisille pilvisempää. Viestistä ei käy ilmi, milloin kirjoittaja on São Miguelilla oleskellut. Arvaan, että visiitti on aika tuore. Meillä oli täällä jokin aika sitten pidempään normaalia pilvisempää. Lähtökohtaisesti Azorien päällä oli kuin kuitenkin korkeapaine.

        Aamu Azoreilla valkenee usein pilvisenä. Jonkin ajan kuluttua pilvipeite alkaa kuitenkin rakoilla ja aurinko tulee esiin. Aurinkoista jaksoa seuraa pilvinen jakso. Aurinkoisten ja pilvisten jaksojen vaihtelu onkin tyypillisintä Azoreiden säätä.

        Sumua ja utua esiintyy, etenkin korkeimmilla paikoilla, mihin aikaan vuodesta tahansa. Ne voivat hälvetä yhtä pian kuin ovat ilmaantuneetkin. Ponta Delgadassa sumusta on harvoin haittaa. Muistettakon, että ilman suhteellinen kosteus liikkuu Azoreilla ympäri vuoden keskimäärin lukemissä 70-90 prosenttia.

        Kirjoittajan havainto Serra de Água de Paun vuoresta (maksimi korkeus noin 950 m) on varsin tavallinen. Toisinaan tämä vuori peittyy pilveen kokonaan, toisinaan se näkyy ihan kirkkaasti. Tilanne tällä vuorella saattaa muuttua aivan minuuttien sisällä.


      • Omavastuuvekseli

        Omavastuusta: Ilha Verde höylää yleensä luottokorttisi omavastuu summalla ja ottaa allekirjoituksesi ja luottokortin koodin, tuon lapun saa takaisin autoa palauttaessa, jos ei ongelmia.

        Itseä ei kanttarit ahdistelleet kotimaata enempää ja sama vanne/rengas sovitus on välillä ongelma täälläkin, sen sijaan "vesikourut" meinasi yllättää useampaan kertaan ja kerran oli pohjaaminen lähellä vaikka vauhtia ei paljoa ollutkaan.


    • Maria73

      Tulimme viime viikolla Azoreilta. Varasimme Aurinkomatkojen kautta etukäteen auton 5 päiväksi hintaan 215 e ( omavastuu pienemmäksi noin 56 e/5 pvää). Vuokraaja oli Ilha Verde ja auto oli VW Polo. Ilmastointi oli ihan mukava, vaikka tuskin olisimme tukehtuneet vaikkei sitä olisi ollutkaan. Kosteuden takia se oli ihan hyvä mukavuustekijä. Voucherissa luki että auto on Opel Corsan kokoluokkaa ja ettei siinä olisi ilmastointia.

      Ilha Verde on Europcarin yhteistyökumppani ja hinta oli aamulla tiedustellessa noin 260 e, mutta kun varsinainen varaus vahvistettiin myöhemmin, oli hinta tippunut. Kaikki sujui mukavasti sekä toimistolla että autoillessa. Haimme auton itse toimistolta ja kolhut merkkailtiin etukäteen, joskaan minä en niitä edes huomannut. Polo oli kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle ihan kelpo ajopeli ja asiakaspalvelu oikein hyvää.

    • Jäkemies

      Holiday Autosista saisi auton melko edullisesti, mutta en löydä mistään kartalta noutopistettä Campo Sao Francisco 19, jonka siis pitäisi olla Ponta Delgadan keskustassa. Osaatteko auttaa?

      • Matka Kalle

        Campo Sao Francisco on aukio aivan rantakadun länsipäässä, lähellä on Forte de Sao Bras linnake jossa on sotamuseo ja Hispanian toimistokin on ihan lähellä.


      • Ilhas Verdes

    • Nuuhi

      Löytyyköhän autovuokraamoista hyvin turvaistuinta lapselle, vai pitäisikö varaus tehdä etukäteen jotta istuimen saa varmistettua? Entä noilta päiväretkiä kierrättäviltä takseilta, onko mahdollisuutta saada turvaistuin taksiin?

    • Suositan etukateisvarausta. Todennakoisesti loytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe