Huonokuntoiset vuokra-asunnot ottaa pattiin!

tuohtunut opiskelija

Nyt on todella pakko avautua niin, että kaikki näkevät tämän. Siis olen opiskelija ja etsin itselleni kunnollista HYVÄ kuntoista vuokra-asuntoa päijät-hämeen alueella etenkin Lahdesta ja en ole vielä törmännyt mihinkään muihin kuin ei remontoituihin tai puoliksi remontoituihin MÖRSKIIN, joissa lukee että ne on muka hyväkuntoisia vaikka ne ovat vain tyydyttävää taikka jopa huono tason kuntoisia niin miksi h********* te ihmiset arvioitte omia asuntojanne yläkanttiin vaikka ne on aivan täysiä mörskiä? Minun mielestäni, kun hyväkuntoinen asunto on vasta sitten, kun sinne on tehty täysi remontti ja korostan,että laadukkailla materiaaleilla eikä millään kakkosluokan tavaralla. Täältä Lahdestakaan kun en löydä yhtäkään vuokra-asuntoa alle 600€ kuukausivuokralla, joka olisi hyväkuntoinen tai edes remontoitu. Ja nyt on siis kyse ihan perus 2h k s asunnosta, jonka koko on jotain 50-60 neliön luokkaa. Ja sitten vielä se, että miksi te vuokranantajat ryöstätte ihmisiä vuokrillanne, kun pärjäisitte varmasti vähemmälläkin?

23

2554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läski-isäntä

      Voi voi hyvä tuohtunut opiskelija. Tässä on ns. kysynnän ja tarjonnan laki. Sitähän sinäkin noudatat asuntoa etsiessäsi.
      Jos 600 eurolla saa mörskän, siihen on tyytyminen. Jos saa paremman, sinähän otat sen paremman.
      Näin se vain menee.

    • Voi voi ressukkaa

      Mitähän sinä lapsiparka mahdat opiskella; toivottavasti et ainakaan mitään missä vaaditaan minkäänlaista loogista ajattelua, sen verran typerältä vaikutat. Ehkä parturikampaajaksi tai kosmetologiksi olet yrittämässä. Vaikka tarvitaanhan niissäkin ammateissa tajua taloudellisista asioista, varsinkin jos aikoo yrittäjäksi ruveta.

      "Minun mielestäni, kun hyväkuntoinen asunto on vasta sitten, kun sinne on tehty täysi remontti ja korostan,että laadukkailla materiaaleilla eikä millään kakkosluokan tavaralla"

      Ja minun mielestäni asunto on silloin loistokuntoinen, eikä sitä todellakaan vuokrata millekään opiskelijalle.

      Mitä ihmeen järkeä olisi vuokranantajan rempata kämppä huippuunsa laadukkailla materiaaleilla, kun ihan normaalistikin rempatusta saa täyden vuokran? Fakta on myös että jokainen vuokralainen jotenkin kuluttaa asuntoa, ja vuokralaisen vaihtuessa saa rempata uudelleen.

      Jos haluat luksusta niin osta oma ja laita vaikka kultaa vessanpyttyyn ja Carreran marmoria keittiöön!

      "miksi te vuokranantajat ryöstätte ihmisiä vuokrillanne, kun pärjäisitte varmasti vähemmälläkin?"

      Ei asuntojen vuokraaminen ole mitään hyväntekeväisyystoimintaa, jos vuokraaja on yksityinen. Jos haluat halvemman asunnon, niin vuokraa joltain yleishyödylliseltä yhteisöltä, he ehkä ajattelevat muutakin kuin voittoa. Mutta aivan jokainen yksityinen vuokranantaja 100 % varmuudella ottaa vuokralaiselta irti aivan joka sentin jonka saa, ja syystäkin. Kyse on kysynnän ja tarjonnan laista. Jos löytyy vuokralaisia, jotka ovat halukkaita maksamaan 700 euroa kuussa, niin vain täysi hullu vuokraa 600 eurolla "kun silläkin pärjään".

      Mene seuraavaksi lähikauppaan itkemään kauppiaalle että miksi sinä laskutat leivästä näin paljon, vaikka pärjäisit varmasti vähemmälläkin!

      • Siis noin

        Yhtälö ei ole ihan noin yksinkertainen! Parasta tuottoa ei välttämättä anna korkein vuokra.

        Esimerkki: saat kämpästä 700€ kuussa ja kuluihin menee vaikka 350€ kuussa (vastikkeet, lainat yms.), mutta tuolla hinnalla opiskelija hakee joka vuosi uuden kämpän ja sinun kämppäsi on kaksi kesäkuukautta tyhjänä. Saat tuosta alle 3000€ vuodessa, josta komannes veroihin ja joudut kunnostamaan kämpän vuosittain.

        Lasket vuokraa 600€:oon ja vuokralainen pysyy koko opiskeluaikansa samassa kämpässä. Saat saman verran euroja mutta korjauksiin menee rahaa vain viiden vuoden välein. Tämä esimerkki on yksinkertaistettu, mutta tuota vuokratason määrittelyä sanotaan ammattitaidoksi alalla!


      • tuohtunut opiskelija

        Voi kuule en minä varmaan muuten missään vuokra-asunnossa asuisi, jos minulla olisi mahdollisuus ostaa omistusasunto, mutta kunten me kaikki täällä Suomessa tiedämme niin opiskelijoiden asema verrattuna muihin ryhmiin on todella ala-arvoinen. Ja kaikkiahan ei ole siunattu edes niin loistavilla vanhemmilla, että vanhemmat voisi auttaa tässä asuntoasiassa.

        Mutta mun pointtihan olikin se, että mun mielestä vuokranantajat ryöstää köyhiltä opiskelijoilta. Ja se, että opiskelijan pitäis vaan tyytyä siihen paskamörskään opiskelun ajan ei ole musta oikein, koska jokaisella pitäis olla oikeus asua haluamassaan ympäristössä niin, että meitä ei ryöstetä siinä asiassa. Ja mitä itse olen seuraillut tässä vuosien ajan niin vuokra-asumisen hintakin on tosiaan vaan karannut käsistä. Ja niinku joku viisas on joskus sanonuki niin köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu vaan tässä maassa.


    • Korjataampa vähän

      Nyt sinulta on jotain perusteita hukassa. :) Teoreettisesti vuokra-asuminen on aina sen 5% kalliimpaa, kuin omistusasuminen. Eli sen verran, mitä asunnon omistajan tulee saada siitä voittoa. Suomessa ero voi olla hieman suurempi, riippuen siitä miten asumistuet paikkakunnalla diskontataan hintoihin.

      Rahalla saa. Rahalla saa myös hyvän vuokra-asunnon. Menet vain jonkun ammattimaisesti asuntoja vuokraavan henkilön luo ja kerrot, minkälaisen kämpän haluat. Jokainen alalla toimiva voi kertoa, mitä se maksaa. Kyse on ihan yksinkertaisesta matematiikasta. Pyydät muutaman tarjouksen, niin tiedät todellisen hintatason.

      Siinä olet oikeassa, että suuret monopoliyhtiöt käyttävät asemaansa häikäilemättä hyväkseen. Kämpät pidetään minimitasolla ja vuokrat korkealla. Ongelma johtuu vuokra-asuntorakentamisen rahoituksen keskittymisestä liiaksi Suomessa.

    • Kasva aikuiseksi

      Eli olet sitä mieltä, että koska SINÄ haluat luksuskämpän halvalla, niin jonkun pitää se sinulle tarjota? Kuules pikkuinen, jos sinä haluat luksusta niin sinun pitää MAKSAA siitä! Ei ole kenenkään velvollisuus tarjota sinulle timantteja kultalautaselta, vain koska sinä NIIN KOVIN TAHDOT! Vuokranantaja ei ole sinun isukkisi tai mamisi, hänen tehtävänään ei ole nöyränä täyttää kaikkia toiveitasi. Vuokraaminen on bisnestä, eikä edes niin kovin tuottavaa.

      Vaatimasi luksuskuntoisen saunallisen kaksion arvo lienee lahdessa luokkaa 150-200 tonnia. Yhtiövastike on luokkaa 150-200 euroa kuukaudessa. Jotta asunnon vuokraaminen yhtään kannattaisi (*), pitää vuokran olla silloin luokkaa 800-900 euroa kuussa. Jos vuokra olisi tuota pienempi, olisi toiminta kannattamatonta ja kukaan ei enää vuokraisi asuntoja, koska rahoilleen saisi paremman tuoton mistä tahansa.

      (*) Kannattamisella tarkoitan sitä, että pääomalle saa edes paremman tuoton kuin tavalliselta pankkitililtä, ja että tulot kattavat ne riskit mitä vuokraamiseen sisältyy. Kuten remontit, jääkaappien uusimiset, asunnonvälittäjien palkkiot ja mahdolliset tyhjät kuukaudet. Tälläkään tasolla ei rikastumaan pääse, joten turha itkeä "ahneiden ja köyhiä opiskelijoita ryöstävien vuokranantajien" vuoksi.

      Mene seuraavaksi autokauppaan itkemään viisikymppinen kädessä, kuinka sä nyt vaan HALUAT mersun mutta koska sinulla ei ole enempää rahaa, sinulle pitää antaa mersu viidelläkympillä koska muuten autokauppias on ihan kakkapää ja ahne sika joka haluaa vain nöyryyttää köyhiä opiskelijoita.

    • hmmm joo...

      ""Täältä Lahdestakaan kun en löydä yhtäkään vuokra-asuntoa alle 600€ kuukausivuokralla, joka olisi hyväkuntoinen tai edes remontoitu"""

      No et varmasti löydä koska Oikotien tarjonnan mukaan Lahdessakin kuten Pääkaupunmkiseudulla uudet tai uudehkot hyväkuntoiset kaksioiden vuokrat ovat 800-1000 euroa kuukaudessa. Vanhat ja hunokuntoiset saa sitten halvemmalla ellei sijainti ole turhan arvokas.

    • KasvaISOKSI!

      Heh, jälleen näitä "mä haluan luxusta, mut en suostu maksamaan mitään!" tapauksia. Eikös sekin ole RYÖSTÖÄ että SINULLE pitäisi vuokrata ALIHINTAAN eli vuokranantajan pitäisi vuokrata lähes -0 tuotolla ja kantaa silti kaikki RISKIT, koska sinä itsekkäänä opiskelijana et suostu enempää maksamaan. ;O)

      Tässä sanomallinen laskelma ilmiöstä:

      http://www.youtube.com/watch?v=xmDHGR3X3y8

      Jos olet oikeasti realistinen ja haluat toteuttaa unelmaasi, niin opiskelet ja menet osa-aika töihin esim. hampurilaisia vääntämään, niin sitten sinulla on varaa HYVÄKUNTOISEEN kämppään... ehkä. :)

      Avauksestasi tuli mieleeni, että minulla on eräs tuttu töissä sossussa ja moni hänen asiakkaistaan on vain välinpitämättömyyden takia jättänyt vuokrat maksamatta. Jotkut sanovat jopa suoraan, että se on vääryyttä kun pitää maksaa vuokraa. :)

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta eipä ole omistusasunnotkaan välttämättä hyviä. Tässä osakkeessani alkoi yhtäkkiä keväällä 2020 kuulua kaikki läpi naapureilta eikä mitään asialle tehdä.

      • Anonyymi

        Minun talossani kuuluu, kummalla asialla naapurissa ollaan vessassa.


    • Anonyymi

      Vuokra-asunnot ovat yleisesti ottaen rumia, vanhanaikaisia, joko kokonaan tai osittain. Esim. keittiö voi olla remontoitu ja sitten on kuitenkin wc/kh, joka saattaa olla 70-luvun sinapinkeltainen. Tai muuta vastaavaa. Kuvat on otettu, kun remontti on vielä ollut uusi ja samojen kuvien kanssa esitellään asuntoa vielä vuosien päästäkin, vaikka joku paikka olisi jo tuhriintunut tai rikkoontunut. Ihan huijausta siis ovat kuvat.

      Uudet vuokrakodit taas ovat melko kalliita. Ja niitä on tosi vähän.

      Vuokralaisista ei kukaan välitä oikeasti. Vuokrallahan asuu yleensä pienituloiset, joita pidetään myös muuten yhteiskunnan pohjasakkana. Ja se näkyy kaikessa.

      • Anonyymi

        Jos pääkaupunkiseudulla yli puolet vuokraloisista elää osittain tukien varassa, niin olisihan se suunnaton vääryys heille ruveta lukusuta tarjoamaan. Repien rahat itsensä kokonaan (ja loiset siinä sivussa) elättävien selkänahasta.

        Nythän ongelman on just siinä, ettei työnteko kannata, kun suh OK kämpän saa syljeskellen kattoon.


    • Anonyymi

      Vuokranantaja saa vähentää verotuksessa (esim. maalaus, äänieristyslevyt, jääkaapin, hellan, liesituulettimen...) kuluja ja silti vuokratarjonta etupäässä kuluneessa kunnossa olevia. Näitä em. asioita on helppo laittaa vuokralaisen asuessa, jolloin vähennyskelpoisia. Ei mene kauaa aikaa. Kymmenen vuoden päästä asunnot asumiskelvottomia, jos mitään ei uusita...

      • Anonyymi

        Saa vähentää verotuksessa. Juu, juu. Kyllä ne remontit silti maksettava on 100 % eikä verottaja niitä laskuja hyvitä.
        Vähentää saa tuotosta, mikä ainoastaan pienentää veroa hiukan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saa vähentää verotuksessa. Juu, juu. Kyllä ne remontit silti maksettava on 100 % eikä verottaja niitä laskuja hyvitä.
        Vähentää saa tuotosta, mikä ainoastaan pienentää veroa hiukan.

        Ja joskus ei tuotto riitä kattamaan remonttikuluja, joten miinuksellekin voidaan mennä. Siksi remonttikuluissa on pakko säästää.
        Voisko se vuokralainen asua siivosti ja olla tuhoamatta kotiaan? Olisi mukavampi asua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja joskus ei tuotto riitä kattamaan remonttikuluja, joten miinuksellekin voidaan mennä. Siksi remonttikuluissa on pakko säästää.
        Voisko se vuokralainen asua siivosti ja olla tuhoamatta kotiaan? Olisi mukavampi asua.

        Vuokraloisten mielestä on ihan asiallista paskoa kämppää kostoksi korkeista vuokrista. Onhan täälläkin välillä kyselty, miten saisi vaikka jääkaapin rikottua niin, ettei siitä jää jälkiä.

        Vuokraloisten ajatus ei kovin pitkälle kanna....


      • Anonyymi

        > Kymmenen vuoden päästä asunnot asumiskelvottomia, jos mitään ei uusita...

        Niin, sehän kaikki tietää, että vuokraloiset paskovat asuntojaan minkä kerkiävät. Omistusasunnossa 10 vuotta ei tunnu vielä paljoa missään ja teknisestihän esim. kylppärillä käyttöikä 25-30 vuotta ja keittiö voisi mennä pidempääkin... tosin 40 vuoden takaiset ratkaisut harvemman silmää enää miellyttävät.

        Omalla kämpälläni nyt ikää 9 vuotta ja yhden naarmun olen onnistunut parkettiin tekemään. Ei ole kodinkoneita hajoillut, ei ole lavuaarit ja pöntöt haljenneet eikä väliseinissä -tai ovissa reikiä, joita vuokralääviin ilmaantuu itsekseen. Puhumattakaan "normaaliin elämiseen" erottamattomasti kuuluvista kosteusvauroista, joita syntyy vaikkapa siitä syystä, että roskapussi kusee alleen ennen kuin kasvattaa itselleen jalat ja oppii kävelemään asunnon ovipielesta porrashuoneen ovipieleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Kymmenen vuoden päästä asunnot asumiskelvottomia, jos mitään ei uusita...

        Niin, sehän kaikki tietää, että vuokraloiset paskovat asuntojaan minkä kerkiävät. Omistusasunnossa 10 vuotta ei tunnu vielä paljoa missään ja teknisestihän esim. kylppärillä käyttöikä 25-30 vuotta ja keittiö voisi mennä pidempääkin... tosin 40 vuoden takaiset ratkaisut harvemman silmää enää miellyttävät.

        Omalla kämpälläni nyt ikää 9 vuotta ja yhden naarmun olen onnistunut parkettiin tekemään. Ei ole kodinkoneita hajoillut, ei ole lavuaarit ja pöntöt haljenneet eikä väliseinissä -tai ovissa reikiä, joita vuokralääviin ilmaantuu itsekseen. Puhumattakaan "normaaliin elämiseen" erottamattomasti kuuluvista kosteusvauroista, joita syntyy vaikkapa siitä syystä, että roskapussi kusee alleen ennen kuin kasvattaa itselleen jalat ja oppii kävelemään asunnon ovipielesta porrashuoneen ovipieleen.

        Lisäksi vuokra-asunnon omistaja ei tunnusta vuokranantajan vastuulla olevia kosteusvaurioita, materiaalivikoja. lvi-laitteiden vikoja tai edellisten asukkaiden jäljiltä olevia esimerkiksi tupakantervan aiheuttamia asunnon vioittumisia.
        Asuntoja jopa remontoidaan käyttökelvottomiksi ja terveydelle vaarallisiksi, jos ne ovat uutenakaan sen parempia olleet.

        Itse tekemällä saisit kunnollista, mutta se ei ole kaikille mahdollista. On vain yritettävä pärjätä tai luovuttava toivosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi vuokra-asunnon omistaja ei tunnusta vuokranantajan vastuulla olevia kosteusvaurioita, materiaalivikoja. lvi-laitteiden vikoja tai edellisten asukkaiden jäljiltä olevia esimerkiksi tupakantervan aiheuttamia asunnon vioittumisia.
        Asuntoja jopa remontoidaan käyttökelvottomiksi ja terveydelle vaarallisiksi, jos ne ovat uutenakaan sen parempia olleet.

        Itse tekemällä saisit kunnollista, mutta se ei ole kaikille mahdollista. On vain yritettävä pärjätä tai luovuttava toivosta.

        Tupakanterva.... niin, alempien sosiaaliluokkien harrastuksia tämäkin siinä missä päihteiden kanssa läträäminen. Syy siihen, miksi rahat aina loppu ja selittää tosiaan sitä, miksi ne lavuaarit hups vaan halkeilee ja väliseiniin tulee reikiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi vuokra-asunnon omistaja ei tunnusta vuokranantajan vastuulla olevia kosteusvaurioita, materiaalivikoja. lvi-laitteiden vikoja tai edellisten asukkaiden jäljiltä olevia esimerkiksi tupakantervan aiheuttamia asunnon vioittumisia.
        Asuntoja jopa remontoidaan käyttökelvottomiksi ja terveydelle vaarallisiksi, jos ne ovat uutenakaan sen parempia olleet.

        Itse tekemällä saisit kunnollista, mutta se ei ole kaikille mahdollista. On vain yritettävä pärjätä tai luovuttava toivosta.

        Nykyään on hyvin yleistä että talo remontin jäljiltä täynnä betonitöistä peräisin olevaa kvartsipölyä, maali pinnat on jotenkin saatettu vioittaa tai maali olla väärää laatua tai jopa viallista, materiaalit sekundaa tai muuten vain väärää laatua, tuloilma tukittu, kalusteet sijoitettu virheellisesti, kallistukset taloon päin, lämmityksessä säästellään ja kosteus tiivistyy, vesivahingot korjaamatta remontin alla yms.

        Ilmoitettu sisäilmaongelma tai muu vikailmoitus ei johda mihinkään edes kunnan asuntotarkastajan kannalta. Kaikki asiat kielletään.

        Asukkaalta menee terveys, omaisuus ja elämä.

        Eli, rakenna itse jos kykenet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään on hyvin yleistä että talo remontin jäljiltä täynnä betonitöistä peräisin olevaa kvartsipölyä, maali pinnat on jotenkin saatettu vioittaa tai maali olla väärää laatua tai jopa viallista, materiaalit sekundaa tai muuten vain väärää laatua, tuloilma tukittu, kalusteet sijoitettu virheellisesti, kallistukset taloon päin, lämmityksessä säästellään ja kosteus tiivistyy, vesivahingot korjaamatta remontin alla yms.

        Ilmoitettu sisäilmaongelma tai muu vikailmoitus ei johda mihinkään edes kunnan asuntotarkastajan kannalta. Kaikki asiat kielletään.

        Asukkaalta menee terveys, omaisuus ja elämä.

        Eli, rakenna itse jos kykenet.

        Niin ja vuokaralaisen pitäisi siivota remonttisotkut lattiasta kattoon, ja lähtiessä asunnosta pitäisi siivota edellisen asukkaan sotkut hellan takaa sekä nuohota homehtuneet ilmavaihtoventtiilit ja imuroida 20 vuotta siivoamatta ollut jääkaapin tausta ja patterin välit ja taustat, pestä rasvasta eltaantunut ja homehtunut liesikupu ja tukkeutunut rasvasuodatin, uusia homehtuneet tuloilmaventtiilit, maalata pinnoilta vioittuneet pinnat, hinkata pinttyneet altaat ja kaapit, raivata ja perustaa pilalla oleva nurmikko uudelleen, hankkia uusi postilaatikko, vaihdattaa lukot. Ja perästä tulee lasku seinässä olevasta ruuvista.

        Näin toimii vuokranantaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään on hyvin yleistä että talo remontin jäljiltä täynnä betonitöistä peräisin olevaa kvartsipölyä, maali pinnat on jotenkin saatettu vioittaa tai maali olla väärää laatua tai jopa viallista, materiaalit sekundaa tai muuten vain väärää laatua, tuloilma tukittu, kalusteet sijoitettu virheellisesti, kallistukset taloon päin, lämmityksessä säästellään ja kosteus tiivistyy, vesivahingot korjaamatta remontin alla yms.

        Ilmoitettu sisäilmaongelma tai muu vikailmoitus ei johda mihinkään edes kunnan asuntotarkastajan kannalta. Kaikki asiat kielletään.

        Asukkaalta menee terveys, omaisuus ja elämä.

        Eli, rakenna itse jos kykenet.

        Kvartsipölyssä on se huono puoli että sitä ei pysty imuroimaan, se pysyy ilmassa sisäilmassa vuorokausia ja sitä ei edes erota paljaalla silmällä.


    • Anonyymi

      Luin ketjua. Pienituloinen. Asun. En kasvukeskuksissa. Vuokra kohtuullinen.
      Siitäkin vähän kiinni,missäpäin elää,mitä asuminen vuokralla maksaa.
      Itse huomannut,että on vähävaraisena turha mitään tasoa kaivata,pääasia että tili riittää seuraavaan tiliin.
      Neuvo: ora laina. Osta iso kämppä,vuokraa siitä osaa,ja hanki niin lainan lyhennykset.
      Tietenkin maksat veroa vuokratuloista,semmoinen 30 prosentin luokkaa.
      Verovähennyksiin saat tulonhankkimiskuluja.
      Entäpä se ettet etsikään kerros- tai rivitalosta? Vaan vuokraat omakotitalon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe