Miten menetellä kun koirilla riitaa puistossa

20

Menin koirapuistoon kiltin koirani kanssa. Siellä oli yksi vieras koira. Sanoi, että kyseessä on rauhallinen kiltti koira.
Kävi niin, että siellä ollessamme koirani pakeni luokseni ja oli jo selällään kun vieras koira yritti purra koiraani. Laitoin käteni väliin ja vieras koira purikin minua. Sain kahta eri antibioottia ja jänne kädessäni on edelleen arka. Minulle sanottiin, ettei kahden koiran välienselvittelyyn kannata osallistua, mutta minun oli ihan pakko suojellakseni koiraani . Koiran omistaja korvasi lääke- ja matkakuluni. Miten tällaisessa tilanteessa minun olisi pitänyt menetellä? Käyn muutaman kerran viikossa koirapuistossa lenkin jälkeen koirani kanssa. Nyt tuntuu, etten oikein uskalla enää - olen tullut aremmaksi.

4

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfafadsfadsf

      Puistoon mennessä kannatta tosiaan kysyä millaisten koirien kanssa puistossa olevat tulevat toimeen. Itse annan nuuhkia aidan läpi ja jos ei merkkejä agressiosta ole niin päästän puistoon vapaaksi. Itsellä on irtipäässyt koira juossut omaa koiraani päin agressiivisen näköisenä. Juoksin itse väliin ja huusin koiralle, päätti kääntyä takaisin ja jatkaa karkumatkaansa toiseen suuntaan.

      Mun periaate on se ettei koirat selvitä välejään tappelemalla. Mulla on omistajana vastuu koirani tekemisistä ja se tekee kuten käsketään. Lopettaa leikin käskystä kun menee liian rajuksi ja tulee luokse kutsusta vaikka joku kävisi sen päälle. Ikävä kyllä noita ihmisiä ketkä luulee että koirien pitää antaa tapella ja "selvittää välinsä" on aivan liika. Alfa määrä milloin "hyökätään", ei lauma. Koiran tulee luottaa ihmiseen niin paljon, ettei sen itse tarvitse puollustautua kun ihminen on tuki ja turva.

      Mielestäni koirasi toimi kuten pitikin ja tuli luoksesi turvaan, sinä suojelit sitä joten sen luottamus sinuun säilyy. Ainoa vaara tuossa tilanteessa on se, että kun omistajaa purraan niin omakoira voi silloin käydä hyökkääjän päälle jos näyttää siltä että "Alfa" ei pärjää.

      Älä ainakaan pelkää, koirasi aistii sen ja alkaa myös pelättä. Opiskele koirien käyttäytymistä ja kehonkieltä. Silloin voit lukea mitä koira miettii ja reagoida ennen kuin vaara tilanne syntyy.

    • ssfbjjhijh

      Ihan oikein sinä menettelit- älä syyllistä itseäsi. Omaani suojelisin myös.

      Tuo toisen koiran omistaja puolestaan ei näköjään hallinnut koiraansa eikä tuntenut edes koiraansa kunnolla. :(

      Hyvä että korvasi ja onneksi ei enempää vahinkoa vaikka jännevaivoja lienee tulevaisuudessa ja toivottavasti omistaja otti opiksi.

    • 29

      Minäkin olen kuullut noita "koirat selvittävät välinsä" -juttuja. No, riippuu missä mennään. Annan koiralleni aina turvaa kun se sitä haluaa. Johtaja suojelee aina laumaansa. Sinulla on aina oikeus suojella koiraasi. Se on sinun vastuullasi ja toisten koirat ovat omien omistajiensa vastuulla. Itse vien koirani vain tuttujen koirien kanssa koirapuistoon. Kyllähän sinne välillä tulee uusiakin mutta olen valppaana. Asun pienellä paikkakunnalla, joten helpompaa kontrolloida.

    • 20

      Kiitos vastauksistanne, tämä asia jäi vaivaamaan minua. Minustakin olisi hyvä, että omistaja kertoisi jos oma koira on "tappelualtis". Nykyään menen puistoon kun olen ihan varma, että puistossa on tuttuja koiria, jotka tulevat omani kanssa toimeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe